Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Fenyő Lakópark Egyesület

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Fenyő Lakópark Egyesület"— Előadás másolata:

1 Fenyő Lakópark Egyesület
Eddig és eztán 

2 A célok, amikért dolgozunk:
„A Fenyő Lakópark és a közösség fejlesztése”: Közösség összetartása, közösségépítés Információ megosztás segítése Közbiztonság növelése, összefogás, közbiztonsági információáramlás gyorsítása Összefogás egyéb témákban „Mert ettől más itt lakni… ”

3 Amit eddig csináltunk…

4 Közösség összetartása
Tavaszi szemétszedés Nyári közös sportnap az ÉFRI-val, tolerancia-nap Nyárbúcsúztató buli (közös főzés és utcabál – idén az eső miatt másnapi pótbuli) Szilveszteri forralt borozás

5 Információmegosztás közösségi facebook csoport létrehozása (107 tag)
szolgáltatások a fenyő lakóparkban Városi és civil programokról infó mesterajánlók (ki melyik mestert ajánlja?) környékbeli betörésekről, rendőrségi infók felajánlhatod eladó bútorodat, szolgáltatásodat, kérhetsz segítséget vagy pl. fuvart Pestre „Fenyő Hírlevél” lakóparki levlista létrehozása

6 Közbiztonság 1. SZEM (Szomszédok Egymásért Mozgalom) –
összefogás a rendőrséggel, (évente egyszer nyílt fórum a rendőrkapitánnyal) 3 hónap intenzív járőrözés – „MINTA LAKÓPARK”  (URH rádió, biztonsági network, internetes menetrend, facebook csoport) „Figyelünk egymásra” tábla „Mire figyeljünk a besurranásoknál” ajánlások összeírása, Milyen esetben milyen rendőrségi számot hívhatunk?

7 Közbiztonság 2. Körzeti megbízottal kapcsolat erősítése (Facebookon is!) Sűrűbb járőrözés kérése rongálások esetén, rendőrség értesítése és bevonása rögtön Térfigyelő kamerák lehetőségének megvitatása (előnyök mellett: drága, csak magánterületen, fentartás) Dunakeszi bekötő útjainál tervezik) Facebook csoport (gyanús járművek, események írása)

8 Összefogás egyéb témákban
TCOM kontra INVITEL (Invitel sajnos nem engedi be a hálózatára a ) Fekvőrendőr (sajnos az ottlakók nem tudtak megegyezni a fekvőrendőrök helyéről, ahol közlekedésbiztonságilag is engedélyeznék.) Buszjáratok időpontja, sűrítése (javaslatok) Garázsvásár (több helyen, próba jelleggel)

9 Amit ezután csinálhatunk…

10 2014 tervek (Munkaterv)

11 Rendezvények Sportnap (MÁJUS 24.): rendszeresen, minden évben visszatérő programunk, felnőttek és gyerekek sorversenyeken, csapatjátékokon mérik össze a tudásukat. Szendvicsek és üdítőital a sportolók és a közönség rendelkezésére állnak. Szemétszedés (MÁJUS 3.): a városi köztisztasági naphoz kapcsolódóan szoktuk megtartani, az idén is így tervezzük. Garázsvásár (JÚLIUS): tavaly szerveztük meg először, mint "pilot" program, az idén szélesebb körben tervezzük megvalósítani. Nyárbúcsúztató buli (SZEPT. 6): elmaradhatatlan főzős rendezvény, talán versenyt is rendezünk, a záróprogram reméljük az idén is koncert lesz. (Esőnap: szept. 7.)

12 Rendezvények Kirándulás (OKT. 4.): ebben az évben először kerül rá sor, felfedezzük Dunakeszi rejtett szépségeit (pl. Árpád kori romokhoz biciklivel). Bowling bajnokság: ez is egy új program lesz, a résztvevők vendégeink lesznek egy pohár üdítőre, vagy sörre. Előszilveszter (DEC. 28.) – forraltboros koccintás sült gesztenyével és sült krumplival az utcán a szokásos jó hangulatban.

13 Saját eszközök beruházás
Mivel már több éve rendezünk sikeres programokat, és reményeink szerint ez a jövőben is így lesz úgy gondoljuk, hogy ideje saját eszközöket is beszereznünk. Eddig kölcsönkértük őket, vagy csak terveztük a vásárlását, most viszont az Egyesület bármely rendezvényén rendelkezésre fognak állni az alábbi eszközök, amit a tagok is kölcsönkérhetnek eseti használatra: ​- rendezvénysátor​​​​ - ​​sörpad​​​​​ ​​- szabadtéri játékok​​​​ - ​​játszótéri eszközök​​​ (nagyoknak)

14 Egyebek TAGSÁGI KÁRTYA - Az Egyesülethez tartozást szimbolizálja, ill. a tagsághoz kötött kedvezményes szolgáltatás igénybevételhez is szükséges, hogy végre elkészítsük a tagsági kártyákat, amire még a tavasz folyamán sort kerítünk. EGYESÜLETI HONLAP - A tagok, ill. a többi lakó egymás közötti kommunikációját segíti elő egy profi honlap. Ennek elkészítése és karbantartása az eddigi tapasztalataink szerint társadalmi munkában nem megvalósitható, ezért erre szakosodott céget kérünk fel az elkészítésére.

15 Jogosultak vagyunk adó 1%-ra 2014-től 

16 Költségvetés 2014

17 Bevételek 2014 (Ft) felhasználható nyitó pénzkészlet 182 730 Ft
Tagdíj (500 Ft/hó)  35 fő   Ft Adomány (rendezvény résztvevőitől, akik nem tagok) Ft 1% felajánlás   Ft Összes tervezett bevétel Ft A 2014-es évi tervben szereplő feladatok kizárólag akkor valósulnak meg, ha a tagság a tagdíjat befizeti.

18 Kiadások 2014 (Ft) Felhasználás célja Anyag Dologi Bérjellegű
Egyéb ktg felhalmozás Összesen Rendezvények 5 000 3 000 Működés 50 000 23 000 76 000 Beruházás 8 000 55 000 26 000 A tervezett záró pénzkészlet 2014-ben: Ft. Anyagköltségként kerül elszámolásra a rendezvényhez szükséges különböző dekorációs elemek, kellékek, díjak, az elszámoláshoz szükséges nyomtatványok. Dologi kiadás a bérleti díj, és a honlap készítés és fenntartás. A bérjellegű kiadások a rendezvények időtartama alatt minden tag számára egyformán elérhető étel és ital költséget tartalmazza. Az egyéb költség lényeges eleme a bankköltség, de itt kerül elszámolásra területfoglalási díj is.

19 Kiadások 2014 (Rendezvények)
Megnevezés Tervezett időpont Költség 2013. 2014. eltérés tény terv Ft % Éves közgyűlés április 10. 5 000 8 000 3 000 160 Szemétszedés május 3. 2 000 7 000 350 Sportnap május 24. 14 000 25 000 11 000 179 Garázsvásár július Nyárbúcsúztató buli szeptember 6. 45 000 Kirándulás október 4. Bowling bajnokság november 8. 15 000 Évbúcsúztató december 27. vagy 28. 12 000 1 000 109 Rendezvények összesen 32 000 85 000 366

20 Kiadások 2014 (Ft) (Működési költségek)
bankköltség 20 000 illeték 3 000 irodaszer 1 000 kitűzők 2 000 honlapkészítés 50 000 76 000

21 Kiadások 2014 (Ft) (Beruházások)
rendezvénysátor 25 000 sörpad  000 szabadtéri játékok 10 000 játszótéri eszközök 150 000 Összesen: A beruházásokra fordítható összeget optimális esetben pályázathoz kapcsolódó önerőként célszerű felhasználni. Egyes eszközök a közös rendezvények kényelmét szolgálják (pl. rendezvénysátor, sörpad és a beszerezni tervezett szabadtéri játékok - krokett), valamint a tagok is használhatják ingyenesen akár családi eseményekhez is.

22 ALAPSZABÁLY módosítási javaslat
2014

23 Alapszabály Módosítási javaslatok
Székhely: 2120 Dunakeszi, Keszthelyi István u. 5/a VII. 3 pont Az Elnökség tagjainak címe – adatvédelmi okokból – nem kerül feltüntetésre. VII. 5 pont Az elnökség a Közgyűlés által az Elnökségbe választott maximum 7 tagból áll. VII. 8 pont Az Elnökség határozatképes, ha azon legalább a tagok fele részt vesz. Az Elnökség döntéséhez a tagok 50%-kának egybehangzó szavazata szükséges.  A változások döntött betűkkel kerültek jelölésre.

24 Alapszabály Módosítási javaslatok
VIII. 1 pont Az Elnökség egyhangú szavazással választ maga közül Elnököt. VIII. 2 pont Az Elnök címe – adatvédelmi okokból – nem kerül feltüntetésre. IX. 4 pont A közhasznúsági jelentés tartalmára a Ectv. 29. § (2) és (3) bekezdésében foglaltak az irányadók. IX. 5 pont A közhasznúsági jelentést a Ectv. 30. §-a rendelkezései alapján az adott üzleti év mérlegfordulónapját követő ötödik hónap utolsó napjáig (május 31.) kell letétbe helyezni, és saját honlapján, ennek hiányában egyéb, a nyilvánosság számára elérhető módon közzétenni. A változások döntött betűkkel kerültek jelölésre.

25 ELNÖKSÉGI TAGOK VÁLASZTÁSA
Zeller Brigi Korompay Kinga Ambrus Gabi Török Péter Majkut Józsi Reisz Ági 2014 ELNÖKSÉGI TAGOK VÁLASZTÁSA Rajta leszünk az óriásplakáton mi is!  Beírtuk a neveket, ha valakit nem ismernétek… Egyedül Csaba nincs a képen, de őt úgyis ismeritek 

26 Elnökségi tagok 2014 Ambrus Gabriella (30/864-5279)
Doroginé Korompay Kinga (30/ ) Dr. Thoma Csaba (30/ ) - elnök Majkut József (70/ ) - pénztáros Reisz Ágnes (20/ ) - könyvelés Török Péter (20/ ) Zeller Brigitta (20/ )

27 Fenyő Lakópark Egyesület elérhetőségei
Cím: 2120 Dunakeszi, Keszthelyi István u. 5/a Web: Elnök: Dr. Thoma Csaba Tagdíj: (500 Ft/hó) 3000 Ft/félév vagy 6000 Ft/év Bankszámlaszám: Belépési nyilatkozatot a weboldalról tölthetsz le:

28 Hogyan léphetsz be? A belépéshez a következőket kell tenned:
Töltsd ki a belépési nyilatkozatot (előző oldalon találod a linket, ahol letöltheted) Juttasd el a kitöltött belépési nyilatkozatot Reisz Ágnesnek (Keszthelyi István u. 5/a.) - elég ha bedobod a postaládájába Iratkozz fel a lakópark levelezőlistájára: és csatlakozz a Facebook zárt csoportunkhoz: „Fenyő Lakópark” Fizesd be a tagdíjat 3000 Ft/félév vagy 6000 Ft/év erre az egyesületi számlaszámra: Fenyő Lakópark Egyesület, CIB Bank (Megjegyzés rovatba írd be: Név, cím, féléves/éves egyesületi tagdíj)

29 Egyéb ötletek, amik felmerültek…
További lehetőségek a jövőre nézve… 

30 Ötletek, amik eddig már felmerültek…
Játszótér rekonstrukciója Focipálya, Kosárpálya lehetősége a közelben Gutai János utcában a mély esőcsatornák befedése Dunakeszi Rendőrségi telefonszámok hűtőmágnes osztása minden lakásba! Rendezvénysátor, sörpad és asztalok beruházása (tagoknak ingyenes kölcsönzéssel) Egyesületi honlap Közösségi komposztáló Film klub, vagy közös meccs nézés

31 Ötletek, amik eddig már felmerültek…
Kiránduló klub vagy kézműves klub Nyári művész-lovas tábor Jótékonysági sütisütés vagy összefogás valamilyen pozitív célért (pl. rászoruló nagycsaládosoknak) Dunakeszi Példaképek meghívása Más Dunakeszi egyesületek / sportegyesületek meghívása Lakóparki cégek bevonása az egyesület életébe, támogatók és kedvezmények

32 Játszótéri rekonstrukciós ötletek…
Focikapuk a játszótérre a meglévő kicsiknek való játékok átadása másik játszótérnek, cserébe finanszírozást kapni Felnőtt játszótéri elem Kiegészítő padok

33 Játszótéri rekonstrukciós ötletek…
szabadtéri ping-pong asztal Kosárlabdapalánk (3x3 m betonalapon) Közös BBQ hely a sarokban Hegyes vas a kerítés tetejére Kamasz mászóka Kamasz hinta a bébihinta helyére


Letölteni ppt "Fenyő Lakópark Egyesület"

Hasonló előadás


Google Hirdetések