Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

nem megfelelő vérellátás kálium alacsony vérszintje A görcs egy izom vagy izomcsoport hirtelen, rövid, rendszerint fájdalmas összehúzódása kimerítő.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "nem megfelelő vérellátás kálium alacsony vérszintje A görcs egy izom vagy izomcsoport hirtelen, rövid, rendszerint fájdalmas összehúzódása kimerítő."— Előadás másolata:

1

2

3

4 nem megfelelő vérellátás kálium alacsony vérszintje
A görcs egy izom vagy izomcsoport hirtelen, rövid, rendszerint fájdalmas összehúzódása kimerítő terhelés nem megfelelő vérellátás kálium alacsony vérszintje koffein (kávé ,csokoládé formájában) dohányzás az efedrin, pszeudoefedrin (sok, recept nélkül kapható orrcsepp alkotórésze)

5 A legtöbb javasolt görcsoldó szer nem hatékony komoly mellékhatásokkal jár

6 az ÉFT /Érzelmi Felszabadulás Technikája/ alkalmazása
Megoldás? az ÉFT /Érzelmi Felszabadulás Technikája/ alkalmazása

7 A megdöbbentő érzelmi felszabadulás mélyreható fizikai gyógyulást hoz
A megdöbbentő érzelmi felszabadulás mélyreható fizikai gyógyulást hoz. - az orvos szerint is -

8 Milyen problémákra alkalmazható?
…..Fájdalomcsillapítás …..Félelmek & Fóbiák …..Düh/Méreg …..Allergiák …..Káros Szenvedélyek …..Légzési Problémák …..Fogyás …..Vérnyomás Problémák …..Szorongás Oldása …..Kapcsolati Problémák …..Trauma Oldása …..Női Problémák …..Depreszió …..Gyerek Problémák …..Iskolai-, Sport- és Szexuális Teljesítményt Érintő Problémák …..Súlyos Betegségek ( a Migréntől a Rákig bezárólag) “Egy nap az orvosi szakma ráébred majd arra, hogy a betegségek 85 %-nak a megoldatlan érzelmi problémák a fő kiváltó okai. Eric Robins -

9 Az általános orvosi gyakorlat nem foglalkozik a test energia rendszerében fennálló zavarral, amely az ÉFT sarokköve

10 Mit várhatsz az EFT-től?
Érzelmi felszabadulás Egyszerűség Egészséges szkepticizmus

11 Hogyan keletkeznek a negatív érzések. 1. lépés 2. (közbülső)lépés 3
Hogyan keletkeznek a negatív érzések ? 1. lépés (közbülső)lépés lépés Negatív emlék Az energiarendszer Negatív érzés egyensúlyfelbomlása Kérlek, figyeld meg, hogy ha a 2. - a közbülső - lépés nem következik be, akkor a 3. lépés bekövetkezése lehetetlen. Más szóval, ha a negatív emlék nem hoz létre egyensúlyfelbomlást – rövidzárlatot- a test energiarendszerében, akkor a negatív érzelem sem következhet be.

12 Ez azt is megmagyarázza, hogy miért háborgatnak emlékek egyes embereket nagymértékben, míg másokat hasonló történések hidegen hagynak. Az előbbiek energiarendszere hajlamos arra, hogy a specifikus emlék hatására rövidzárlatot – egyensúlyfelbomlást - produkáljon, míg az utóbbiaknál ez nem következik be. Ezt a tényt figyelembe véve érthető, hogy a “kezeld az emléket gyógymód” miért nem hoz hatást, hiszen csak az 1. lépést veszi figyelembe, és teljesen ignorálja az igazi okot, vagyis a 2. lépést. Ezért van az, hogy sokaknak, akik hagyományos pszichoterápián vesznek részt, inkább rosszabbodik az állapotuk. Nem csoda, hiszen a terápia az első lépést célozza meg csak, és teljesen figyelmen kívül hagyja a valós okot. Amikor a páciens újra és újra kénytelen élénken átélni a traumatikus élményt, ahelyett, hogy enyhülést találna, újra és újra megerősíti az energiarendszerben bekövetkezett egyensúlyhiányt. Ezzel fokozza a fájdalmat, ahelyett hogy csökkentené, ahelyett, hogy megoldaná, inkább csak súlyosbítja a problémát. Ha a problémát a második lépésnél – tehát a valós okot célozva – próbálnák megoldani, akkor jelentősen kevesebb lenne az elkerülhetetlen fájdalom. Az energiarendszert a megfelelő stimulálás (kopogtatás) kiegyensúlyozná, mivel a valódi okot céloztuk meg, és a negatív érzéseket belső béke válthatná fel.

13 a negatív érzéseknek ugyanaz az okuk: a
test energiarendszerében bekövetkezett rövidzárlat, vagy egyensúlyhiány. Következésképpen, a gyógymód is ugyanaz lesz!

14 A „zzzzt” helyzet “rövidzárlat” megszüntetése kopogtatással

15 A 100%-os generáljavítás elve

16 „Az alaprecept”

17 LÉPÉSEI A RÁHANGOLÓDÁS A GYAKORLATSOR A 9-ES SKÁLA ELJÁRÁS
A GYAKORLATSOR (újra)

18 1. A RÁHANGOLÓDÁS -ISMÉTELD EL HÁROMSZOR:
„Bár van ez a……….., mégis mélyen és teljes egészében elfogadom magam.” Mialatt egyfolytában dörzsölöd az Érzékeny pontot, vagy pedig a Karate kézélt kopogtatod.

19 2. A GYAKORLATSOR Kopogtass 7x a következő energia pontokon, mialatt az emlékeztető mondatot megismétled valamennyinél. SZÖ (szemöldök belső sarka) SZS (szem külső sarka) SZA (szem alatt) OA (orr alatt) ÁP (állon, a kis mélyedésben) KCS (kulcscsont) KA (kar alatt) MA (mell alatt) HU (hüvelykujj) MU (mutatóujj) KöU (középső ujj) KU (kisujj) KK (karate kézél)

20 3. A 9-es SKÁLA ELJÁRÁS CSUKD BE A SZEMED NYISD KI A SZEMED
NÉZZ JOBBRA LE NÉZZ BALRA LE FORGASD A SZEMED KÖRBE BALRA FORGASD A SZEMED KÖRBE JOBBRA 2mp-ig DÚDOLJ EGY DALT SZÁMOLJ 5-ig DÚDOLJ MEGINT 2mp-IG

21 4. ÚJRA A 2.GYAKORLATSOR Figyelem:
Változtasd meg az alapállítást oly módon, hogy azok azt fejezzék ki, hogy most már csak a probléma maradékán dolgozol

22 Az érzékeny pont A nyak tövénél, ahol egy férfinyakkendő csomója lenne, a nyak és szegycsont találkozásánál van egy u-alakú kis mélyedés. Ettől a mélyedéstől indulva, mintegy 7-8 cm-re a köldök felé, majd ugyanennyire a bal vagy a jobb oldalra található az „Érzékeny pont”. Próbálj meg ezen a területen egy mintegy 5 cm átmérőjű körben óvatosan addig nyomkodni, amíg egy „érzékeny pontot” nem találsz. Érzékeny pont Ez a pont azért lehet esetleg egy kicsit fájdalmas ha buzgón dörgölöd, mert egy nyirokcsomó helyezkedik el mögötte, amelyik a dörzsölés hatására kiüríti a felhalmozott nyiroknedveket. Amint a fölösleges nyiroknedvek a nyirokcsomókat lehagyják (néhány ÉFT kezelés után), a fájdalom is megszűnik.

23 A karate kézél (KK) KK A Karate kézél bármelyik kezeden a külső kézél húsos része, mely a csuklónál kezdődik és a kisujj kezdetéig tart. Ahelyett, hogy dörzsölnéd ezt a pontot – mint tettük ezt az Érzékeny pontnál – itt a másik kéz mutató- és középső ujjával élénken ütögetjük azt.

24 A pontok SZÖ SZA OA ÁP SZS
A szemöldök belső sarka, az orrnyereg kezdeténél, (SZÖ). A szem külső sarka a csonton, (SZS). A szem alatt a csonton, a pupillával egy vonalban, (SZA). Az orr és a felső ajak között, (OA). Félúton az alsó ajak és az áll között, a kis mélyedésben. (ÁP).

25 a pont, amelyik a kulcscsont és a szegycsont találkozásánál van ott, ahol az első borda kezdődik! KCS. KCS Úgy találhatod meg ezt a pontot, hogy a nyak tövénél, ahol egy férfinyakkendő csomója lenne, ujjadat az u-alakú kis mélyedésbe helyezed. Ezután ujjaddal mintegy 2,5 cm-t menj lefelé a köldök felé, majd ugyanennyit jobbra, (vagy balra)

26 kar alatti pont (KA). KA KA
A test oldalán a kar alatt a hónalj alatt kb cm-re, ahol nőknél a melltartó pántja fut, férfiaknál a mellbimbóval egy vonalban.

27 Mell alatti pont (MA). MA
Férfiaknál 2,5 cm-re a mellbimbó alatt. Nőknél, ahol a mell a mellkassal találkozik.

28 A hüvelykujj külső éle (HU).
Ahol a körömágy kezdődik.

29 A mutatóujj külső éle, ahol a körömágy kezdődik (MU).

30 A középső ujj hüvelykujj felé eső részének külső éle, ahol a körömágy kezdődik. (KöU)

31 A kisujj hüvelykujj felé eső részének külső éle, ahol a körömágy kezdődik.(KU)

32 Karate Kézél (KK). KK Kéz külső élének a közepe táján helyezkedik el, mintegy félúton a kisujj kezdete és a csuklócsont között.

33 FIGYELTÉL? Ha szervezetedben nem jön létre egyensúlyfelbomlás
AKKOR A NEGATÍV ÉRZELEM SEM KÖVETKEZHET BE.

34 A MEGOLDÁS:

35

36

37 ÉRDEKESSÉGEK:

38 Fáj valamije? Érintse meg, és enyhül a panasz!
A fájó testrész terület megérintésével az agyban egy kép formálódik a testről Termális Grill Illúzió (TGI) Az akut fájdalom mértéke nem csak az agyba küldött jelzéseken múlik, hanem azon is, hogy az agy miként integrálja ezeket a jelzéseket az egész test összefüggő képévé. Az önérintés erőteljes bizonyíték az agynak a test különböző részeiből származó szenzoros információk kölcsönhatására

39 Fájdalomcsillapító hatása van a káromkodásnak

40 Forradalmi fájdalomcsillapító a láthatáron
Amerikai kutatók felfedeztek egy molekulát, amely rövidre zárja a krónikus fájdalom útját, ráadásul mindenféle mellékhatás nélkül. A - CBD3- elnevezésű peptid (fehérjetöredék) a kalcium csatornákon keresztül hat - KÍSÉRLETI FÁZISBAN VAN !


Letölteni ppt "nem megfelelő vérellátás kálium alacsony vérszintje A görcs egy izom vagy izomcsoport hirtelen, rövid, rendszerint fájdalmas összehúzódása kimerítő."

Hasonló előadás


Google Hirdetések