Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

NYÍLT LEVÉL A KEP IFJUSÁGI TAGOZAT RÉSZÉRE

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "NYÍLT LEVÉL A KEP IFJUSÁGI TAGOZAT RÉSZÉRE"— Előadás másolata:

1 NYÍLT LEVÉL A KEP IFJUSÁGI TAGOZAT RÉSZÉRE
TISZTELT ÉS KEDVES JELENLEGI ÉS VÁRHATÓ IFJUSÁGI TAGOZATI MEGJELENTEK!

2 GONDJAINK-TERVEINK TÉNYEK:
A KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY TÉMÁIT A TAGOZAT IFJUSÁGI TARTALOMMAL EDDIG NEM TUDTA MEGTÖLTENI A TAGSÁG AKTÍVITÁSA ÖNSZERVEZŐDŐ MÓDON EZIGÁIG NEM KERÜLT KIHASZNÁLÁSRA REMÉNYEK: A TAGOZAT JÖVŐBEN AKTÍVAN FOGLALKOZZON AZ IFJUSÁGI KÉRDÉSEKKEL ÉS ÉLJEN A KAPCSOLATI TŐKE FEJLESZTÉSÉNEK LEHETŐSÉGÉVEL ALAKÍTSON KI OLYAN IFJUSÁGI TÉMÁKAT, AMELYEK KÉPESEK LESZNEK AZ ÉRDEKKŐDÉS FELKELTÉSÉRE SZERVEZZENEK OLYAN ÖSSZEJÖVETELEKET, AMELYEKKEL FELMUTATHATÓ AZ IFJUSÁG TÁRSADALMI HASZNOSÁGA

3 PL.:FOGLALKOZZANAK A KÖZÉPEURÓPAI ÉS MAGYARORSZÁGI IFJUSÁG BOLDOGULÁSÁNAK KÉRDÉSEIVEL NÉHÁNY KÉP Közgazdász-vándorgyűlés ELŐADÁSAIBÓL Debrecen, szeptember 6-8.

4 Várpalotai Viktor (főosztályvezető-helyettes, Pénzügyminisztérium Makrogazdasági Főosztály) ELŐADÁSÁNAK KÉPEIBŐL

5 Várpalotai Viktor (főosztályvezető-helyettes, Pénzügyminisztérium Makrogazdasági Főosztály) ELŐADÁSÁNAK RÉSZLETE MIT TEHET AZ IFJUSÁG A KÜLÖNBSÉGEK MÉRSÉKLÉSE ÉRDEKÉBE?

6 Veress Gábor Balázs (PÉNZÜGYMINISZTÉRIUM Versenyképességi Főosztály) ELŐADÁSÁNAK KÉPEI MILYEN KÖVETKEZTETÉSEK LEVONÁSÁT SEGÍTIK ELŐ AFIATALOK BULDOGULÁSA SZEMPONTJÁBÓL??????

7 Téma lehetne pl. az ifjuság szerepe a VERSENYKÉPESSÉG növelésében
A vállalkozások versenyképességének növelése érdekében a kormány az adóadminisztrációs terhek csökkentését tervezi. Egy közepes magyar vállalat évente 277 órát fordít az adminisztrációs kötelezettségek ellátására - a Világbank felmérése alapján. Ez az idő az ifjuság digitalizációs kulturájának növelésével vajon valóban jelentősen lerövidíthető lenne. 

8 Veress Gábor Balázs, ( PÉNZÜGYMINISZTÉRIUM Versenyképességi Főosztály) DIÁJA a gdp változását MUTATtA be, de vajon A FIATALOK BOLDOGULÁSI ESÉLYEINEK VÁLTOZÁSÁT IS csak ez a mutató határozza meg?

9 BOLDOGULÁS NEM CSAK A GDP-TŐL FÜGG !!!!!
A GDP növekedése MELLETT befolyásolja a boldogulást: • Az oktatás hozzáférhetősége, minősége • Az egészségügy helyzete (támogatottsága, elérhetősége, várható élettartam) • Táplálkozás szintje • Környezetvédelem • Pártatlan igazságszolgáltatás • Polgári és politikai szabadságjogok • Korrupciómentes közigazgatás • A gazdasági szabályozórendszer • Gazdag és változatos kulturális élet.

10

11

12

13

14 Foglalkozhatna a tagozat azzal is, hogy MI LESZ A KÖZÉPEUROPAI IFJUSÁGGAL, HA ÚJRA JÖN EGY VÁLSÁG? (REMÉLVE, HOGY Talán annyira nem lesz durva, MINT A ES VOLT!) A JPMorgan elemzői készítettek egy modellt a következő gazdasági válság előre jelzésére. E szerint ban következik majd be, az amerikai részvények 20 százalékot esnek, a feltörekvő piaci devizák 14,4 százalékkal értékelődhetnek le. Ez most 370 forintos euróárfolyamot jelentene.

15 De addig is, amig a saját szervezés elindul, az ifjusági tagozat tagjai részt vehetnek a következő törzsasztal rendezvényeken, ingyelnesen, és egy igazi bécsi bálon is... Csak remélni tudom, hogy ezévben sokkal sikeresebben fog működni az Ifjusági tagozat, amihez jó munkát, kellemes időtöltést kívánok!

16 A következő Törzsasztal Fórum
2018. október 16. (kedd) 17 óra,  Törzsasztal Fórum Téma: "Mecséri János ezredes és 51 katonájának hadbírósági pere 1958" c. könyv ismertetetése  Előadó: a  szerző,  Dr. Marossy Endre hadtörténész                    

17 2018. november 22. csütörtök 16 óra
Előadás: A monetáris politika központi, aktuális kérdései különös tekintettel az euró bevezetésére Előadó: Prof. Dr. Báger Gusztáv  az MNB Monetáris Tanács tagja, József Attila díjas költő, a KEP Szenátora Helyszín: MTA Könyvtár tanácsterme Budapest, V. Arany János u.1.     II. emelet.

18 Hasznos információk  A KEP működéséről, korábbi és aktuális tevékenységéről, kedvezményeiről az információk megtalálhatók a KEP honlapon:   Kérjük a KEP tagdíj befizetését azok részéről, akik ezt még nem tették meg (egyéni: 5 ezer, ifjúsági: 1 ezer Ft, jogi 35 ezer Ft), vagy a rendezvényeinken személyesen,  vagy átutalással a KEP bankszámlájára: Erste Bank.

19 Információ: e-mail: club-pannonia@aon
Információ: Radda Marika: (magyar/német) Scheidl Evelyn: (német)

20 TOVÁBBI JÓ MUNKÁT!


Letölteni ppt "NYÍLT LEVÉL A KEP IFJUSÁGI TAGOZAT RÉSZÉRE"

Hasonló előadás


Google Hirdetések