Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

MÁV Cargo Árufuvarozási Üzletszabályzat módosítása, január 1.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "MÁV Cargo Árufuvarozási Üzletszabályzat módosítása, január 1."— Előadás másolata:

1 MÁV Cargo Árufuvarozási Üzletszabályzat módosítása, 2007. január 1.
A január 1-jétől hatályos törvény a vasúti közlekedésről 23. §-a a vasúti társaság árufuvarozási üzletszabályzatának és módosításának jóváhagyását az MVH hatáskörébe utalja. A törvény rendelkezése szerint a jóváhagyott üzletszabályzatot kötelesek vagyunk a honlapunkon, illetve térítés ellenében kinyomtatva hozzáférhetővé tenni.

2 MÁV Cargo Árufuvarozási Üzletszabályzat módosítása, 2007. január 1.
Az üzletszabályzat, a módosításokkal egységes szerkezetben a honlapon hozzáférhető, illetve utánvéttel a nyomtatott példányok bármely MÁV Cargo szolgálati helyen megrendelhetők.

3 MÁV Cargo Árufuvarozási Üzletszabályzat módosítása, 2007. január 1.
Módosítások: I. Rész, A vasúti árufuvarozási szerződések általános és kiegészítő feltételei: Módosítottuk azokat a kiegészítő feltételeket, amelyeknél az alkalmazás során a fuvaroztatók részéről észrevételek, a szolgáltatásokra vonatkozó igények merültek fel.

4 MÁV Cargo Árufuvarozási Üzletszabályzat módosítása, 2007. január 1.
A változások: ismét tartalmaz a megrendelésre javasolt határidőket, kérheti a fuvaroztató, hogy a korábban beadott megrendelésre a visszaigazolás a berakás napja előtt történjen, pontosítottuk az átállításra és a kocsizárak használatára vonatkozó szabályokat, a Fuvarozás igazolása nyomtatványt egy teljes adattartalmú másolattal váltjuk ki, utólagos rendelkezés egy küldeményre többször is adható, a sérülten visszaadott kocsiknál a műhelybe történő továbbításnál a HÜSZ szerinti költségeinket számítjuk fel, az „iparvágány” technikus terminust megfeleltettük a Vtv. értelmező rendelkezésének, a magánkocsi kifejezést pedig a megváltozott kocsihasználati szabályoknak megfelelően határoztuk meg.

5 MÁV Cargo Árufuvarozási Üzletszabályzat módosítása, 2007. január 1.
II. Rész Díjszabások: A Függelék az európai vasutak díjszabásaihoz hasonlóan a legcsekélyebb díjszámítási tömeg 10 tonna a nemzetközi kocsihasználati szabályoknak megfelelően módosítottuk az üres magánkocsik elszámolásának feltételeit a belföldi fuvardíj-díjtételeket 5 %-kal, a mellékdíjakat 10%-kal megemeltük a mellékdíj kódokat megfeleltettük a CIM fuvarlevél kézikönyv előírásainak.

6 MÁV Cargo Árufuvarozási Üzletszabályzat módosítása, 2007. január 1.
B Függelék a belföldi fuvardíjakat 5 %-kal, a mellékdíjakat 10%-kal megemeltük. a mellékdíj kódokat megfeleltettük a CIM fuvarlevél kézikönyv előírásainak.

7 MÁV Cargo Árufuvarozási Üzletszabályzat módosítása, 2007. január 1.
III. Rész, Mellékletek 1. sz. melléklet egyszínű a belföldi fuvarlevél, hogy a CIM fuvarlevélhez hasonlóan alkalmas legyen a fekete-fehér nyomtatásra, bízva az EBF minél szélesebb körű használatában. 3. sz. melléklet a diszponált kocsik várakozási díjára vonatkozó előírások töröltük.

8 MÁV Cargo Árufuvarozási Üzletszabályzat módosítása, 2007. január 1.
6. sz. melléklet az új kocsihasználati szabályok fogalmainak megfelelően módosítottuk a magánkocsik és a saját kerekein futó vasúti járművek fuvarozási feltételeit. 10. sz. melléklet töröltük, mivel a vasúti kocsik besorolását az üzembentartók végzik. 11. sz. melléklet A tartalmát töröltük, a kocsik bérleti feltételeit a vonatkozó szerződésben fogjuk meghatározni.

9 MÁV Cargo Árufuvarozási Üzletszabályzat módosítása, 2007. január 1.
15. sz. melléklet Harmonizált árucikkjegyzék (NHM) a változások a kocsihasználati szabályokkal vannak összefüggésben a újonnan bevezetett NHM számok lehetőséget adnak a fuvareszközként, illetve áruként fuvarozott vasúti teherkocsik egzakt elhatárolására, lehetővé teszik az üresen továbbított kocsiknál a fuvardíj számítási feltételek egyértelmű alkalmazását.


Letölteni ppt "MÁV Cargo Árufuvarozási Üzletszabályzat módosítása, január 1."

Hasonló előadás


Google Hirdetések