Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Állványokra vonatkozó követelmények

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Állványokra vonatkozó követelmények"— Előadás másolata:

1 Állványokra vonatkozó követelmények
Kiss Antal Attila EBK vezető Petrolszolg Kft.

2 NEM BIZTONSÁGOS ÁLLVÁNYON, NINCS MUNKAVÉGZÉS!
A biztonságos állvány legfontosabb jellemzői: Megfelelő szilárdságú, sérülésmentes, elemekből épült Állékony, megfelelően rögzített, vagy támasztott és megfelelően merevített Biztosított a biztonságos fel- illetve lejutás Minden biztonsági elemet tartalmaz A tervezett munka biztonságosan elvégezhető róla Nem zárja el a menekülési útvonalakat Nem akadályozza a biztonságos üzemvitelt Ezeket a paramétereket az állvány megépítésétől annak lebontásáig rendszeresen ellenőrizni kell! Minden munkakezdés megkezdése előtt az LMRA során. NEM BIZTONSÁGOS ÁLLVÁNYON, NINCS MUNKAVÉGZÉS!

3 Állványok egységes jelölési rendszere
Cél: Az állványok a felépítésüktől, a bontásukig kontroll alatt legyenek és a használók, könnyen értelmezhető információkhoz jussanak az állványok állapotáról

4 A folyamat lényege I. Az építés alatt lévő állványra az építő kihelyezi az üres címketartót. Ebben az időszakban kizárólag az állvány építői tartózkodhatnak az állványon. Az elkészült állványt az építő átadja a megrendelőnek. Az átvevő kitöltött állványcímke előlapján aláírásával igazolja az állvány átvételét, és az állványcímkét behelyezi az állványcímke tartóba. Az zöld címke jelzi a felhasználók számára, hogy az állvány biztonságosan használható. Az állványcímke hátulján dokumentálhatóak az állvány megfelelőségének rendszeres ellenőrzése Az állvány átépítése esetén az állványcímkét ki kell venni a címketartóból, jelezve ezzel, hogy az állványt az átépítés alatt tilos használni.

5 A folyamat lényege II. Az állvány átalakítása után a megfelelő – zöld vagy sárga – színű címkét kell behelyezni a címketartóba, amely az átalakítást végzők feladata. Ha az állvány életciklusa során bárki olyan hiányosságot tapasztal, amely nem teszi lehetővé a biztonságos munkavégzést az állványon, az állványcímkét ki kell venni az állványtartóból és a le kell adni a területgazdának vagy a projektirányítónak. Az állványcímke csak a helyreállítás után kerülhet vissza az állványra. Az állvány lebontását követően a címketartókat és a címkéket is vissza kell adni a megrendelőnek

6 Egyéb… AZ ÁLLVÁNYT CSAK AZ ÉPÍTŐJE ALAKÍTHATJA ÁT! Bármely szerkezeti elem jogosulatlan elmozdítása, eltávolítása életvédelmi szabályszegésnek minősül, és mérlegelés nélkül a legsúlyosabb szankciókat kell alkalmazni Az állványelemek „kreatív” felhasználása szigorúan tilos! 2 m magasságig, szilárd talaj fölött nem kötelező a leesés elleni védelem Aki nem megfelelő állványon végez munkát, szabályszegést követ el amit szankcionálni fogunk.

7 Megrendelői követelmények
A MOL DS Termelés területén: 2017. szeptember 1-től normál napi karbantartási munkálatokhoz csak teljesen fém szerkezetű állványok építhetők 2018. január 1-től Külső állványok csak teljesen fém szerkezetűek lehetnek Az MPK Területén MOL LOG és KT területén vizsgálják a fém rendszerek bevezetésének lehetőségét és ütemezését Minden állványozási tevékenységet irányító munkavállalónak a Petrolszolg által szervezett oktatáson kell részt vennie és vizsgát kell tennie.

8 Kérdések, válaszok… Fa bokaléc használata engedélyezett? Nem.
Fa alátétpalló engedélyezett az állványok lábainak megosztó terheléséhez? Igen Egyes csőáttörések kiterítéséhez használható fapadozat? Nem Ki és milyen formában engedélyezi az egyébként elkerülhetetlen fapadozat használatát? Csak rendkívüli esetben a vállalkozó megfelelően indokolt kérelmére az Asset Team jogosult engedélyezni Mi lesz a veszélyes anyaggal szennyezett fém állványelemekkel? A szennyezett elemeket a megrendelő területén belül mentesíteni kell.

9 Balesetmentes munkvégzést kívánok mindenkinek!
KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Balesetmentes munkvégzést kívánok mindenkinek!


Letölteni ppt "Állványokra vonatkozó követelmények"

Hasonló előadás


Google Hirdetések