Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Név TERPLÁN Zénó Program 2016/2017 Sztankovics István tanársegéd

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Név TERPLÁN Zénó Program 2016/2017 Sztankovics István tanársegéd"— Előadás másolata:

1 Név TERPLÁN Zénó Program 2016/2017 Sztankovics István tanársegéd
Gépészmérnöki és Informatikai Kar Gyártástudományi Intézet Név

2 TERPLÁN Zénó Program TETRA alprogram szakmai konferencia 2017
TERPLÁN Zénó Program TETRA alprogram szakmai konferencia szeptember Publikáció készítése Nagyelőtolású marás vizsgálata. Növelt előtolás hatása a termelékenységre. Ezen vizsgálataim jól illeszkednek az intézetben folyó ipari és pályázati kutatásokhoz. Korábban végzett kísérleteim (1. melléklet) kiértékelését folytattam. Megvizsgáltam a forgácsoló erő változását az egyes paraméterek függvényében (2. melléklet). Meghatároztam egy lapka egy körülfordulásának szög- és időjellemzőit a kísérlet eseteire (3. melléklet).

3 A fenti kutatási eredményeimből elkészült a publikáció:
TERPLÁN Zénó Program TETRA alprogram szakmai konferencia szeptember Publikáció készítése Az időszakban végeselemes vizsgálatokkal egészítettem ki a szerszámgépen végzett kísérleteket (4. melléklet). A fenti kutatási eredményeimből elkészült a publikáció: Sztankovics István, Kundrák János: Chip removal characteristics with constant chip cross-sectional area and different ap/fz ratios in face milling. Rezanie i Instrumenty v Tekhnologicheskih Sistemah (ISSN ) 87:(1) pp (2017)

4 TERPLÁN Zénó Program TETRA alprogram szakmai konferencia 2017
TERPLÁN Zénó Program TETRA alprogram szakmai konferencia szeptember Mentorálási program A Gyártástudományi Intézet februárjában a Kar részéről kapott feladatot, miszerint az alprogramban résztvevőket kritikus tárgyakhoz vagy szakokhoz kell rendelni. Az intézetvezetővel egyeztetve hozzám Gépgyártástechnológia (GEGTT100-B), valamint a Gépgyártástechnológia alapjai (GEGTT500-B) tárgyak lettek rendelve. A tételsorokkal és a tantárgyak anyagával kapcsolatban konzultációkat folytattam a hallgatókkal. Emellett előkészületeket tettem a 2017/18 őszi félévben ezekkel a tárgyakkal kapcsolatos mentorálási feladataimra. A megkereséseken túl egyéb tárgyaknál is igyekeztem a program szellemiségét követni, mivel a program célja, hogy csökkentsük a hallgatói lemorzsolódást. A fenti tárgyak mellett a Technológiai Tervezés nappalis (GEGTT126-B) és levelezős (GEGTT114BL) kurzusain a féléves beadandó tervezési feladatokban nyújtottam órarenden kívüli segítséget az igényeknek megfelelően. Emellett segítettem korábbi években nyári gyakorlatot teljesített hallgatók szakdolgozatfeladatának elkészítésében is, speciális feladatrészükkel kapcsolatos konzultációval.

5 TERPLÁN Zénó Program TETRA alprogram szakmai konferencia 2017
TERPLÁN Zénó Program TETRA alprogram szakmai konferencia szeptember Doktori eljárás A doktori képzés keretében a kutatási témám a Rotációs esztergálással végzett precíziós befejező megmunkálás vizsgálata. Itt a hagyományos esztergáláshoz képest különleges szerszámgeometriát (csavart élgeometria) és kinematikát (munkadarabhoz képest lassan forgó szerszám) alkalmazunk, így javíthatóak a forgácsleválasztás viszonyai, a termelékenység és a megmunkált felület minősége. A feladatrész kidolgozása során a tervezésvezetőmmel összeállítottuk a disszertációm Témavázlatát (6. melléklet). Ebből kitűnt, hogy a korábban elvégzett elméleti munkám eredményeinek validálására nélkülözhetetlen forgácsolási kísérletek végzése. Összeállítottam a szükséges kísérleti tervet különböző élgeometriájú szerszámmal és változó technológiai paraméterekkel végzett forgácsoláshoz (7. melléklet).

6 TERPLÁN Zénó Program TETRA alprogram szakmai konferencia 2017
TERPLÁN Zénó Program TETRA alprogram szakmai konferencia szeptember Doktori eljárás Az elvégzendő kísérletek egy részét sikerült befejezni (8. melléklet). A kísérletsorozatot teljes egészében nem tudtam befejezni a Gyártástudományi Intézet műhelyének évközbeni átalakítása miatt. A kidolgozott tervet folytatom az előzetes elképzelések szerint. Az eddig végrehajtott kísérletek kiértékelését elvégeztem (9. melléklet).

7 TERPLÁN Zénó Program 2016/2017 Tanévzáró Konferencia
Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Név TERPLÁN Zénó Program 2016/2017 Sztankovics István tanársegéd"

Hasonló előadás


Google Hirdetések