Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

How To Cook Chinese Sweet and Sour Chicken

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "How To Cook Chinese Sweet and Sour Chicken"— Előadás másolata:

1 How To Cook Chinese Sweet and Sour Chicken

2 A Cooking Lesson with our 4th Graders and Shelley Chu

3 vinegar a can of sliced pineapples bell pepers chicken breast: 600 g an onion corn starch soy sauce oil salt and pepper an egg sugar

4 What To Do (translated by Bianka Vas, class 7.b)
Mossa és szárítsa meg a húst! Pácolja be: Adjon hozzá a 2 evőkanál bort (kihagyható), 2 teáskanál szójaszószt, 2 teáskanál cukrot, 2 teáskanál sót és borsot Öntse rá a felvert tojást Adja hozzá a 2 evőkanál kukoricakeményítőt Zárja le a pácolt húst tegyen rá tetőt, és tegye hűtőbe 1 órára Mossa meg a paprikákat, távolítsa el a magvakat és vágja apró darabokra! Pucolja meg és vágja össze a hagymát! Vágja az ananászt apró darabokra. Készítse el az édes-savanyú mártást: keverjen össze 6 evőkanál ketchupot, 4 evőkanál fehér ecetet, 4 evőkanál cukrot, 4 evőkanál vizet. Öntse a nagy mennyiségű kukoricakeményítőt egy tálba. Vegye ki a húst a hűtőből, forgassa bele a húst kukoricakeményítőbe. Öntsön olajat a wokba. Miután az olaj felmelegszik, kapcsolja le a tüzet, és pirítsa meg a hagymát és paprikákat, használjon, kis majd közepes tűzet, amíg meg nem puhul. Félretesszük. Wash and dry the chicken Marinate it: Add in 2 tbsp wine, 2 tsp light soysauce, 2 tsp sugar, 2 tsp salt, pepper Pour in the whisked egg Add in 2 tbsp corn starch Cover the marinated pork with clingwrap and put in fridge for 1 hour Wash bell peppers and remove seeds. Cut into small pieces. Wash onions and remove skin. Cut into small pieces. Cut pineapple into small pieces. Prepare sweet and sour sauce: mix 6 tbsp ketchup, 4 tbsp white vinegar, 4 tbsp sugar, 4 tbsp water Pour a generous amount of corn starch into a bowl. Take out the meat from the fridge and smear the meat with corn starch. Pour oil in wok. Once the oil heats up, turn down the fire and fry the onions and bell peppers using a small to medium fire until softened. Set aside.

5 I am marinating the meat!

6 They are chopping bell peppers!

7 Dip the chicken pieces into the cornstarch. Skake off
the excess!

8

9 I am frying the onion and the bell peppers until they become soft.

10 What To Do Next Using the same wok and the remaining oil, add in the meat. Fry with medium fire until one side of the meat turns golden yellow. Turn down the fire and flip the meat. Using a small fire, fry the other side of the meat until it turns golden yellow. Steps 10 and 11 should take around 12 mins. Set aside the fried meat. Turn up the fire. Once the oil heats up again, add in the fried meat and fry it again for around 3-5 mins using a medium to big fire. Set aside. Using another wok, stir fry the capsicums, onion and pineapple. Add in the fried meat. Add in the sweet and sour sauce and stir. Once the sauce boils, add in 2 tbsp of corn starch paste. Stir. Once the sauce thickens, the dish is ready to be served. Ugyan ezt a wokot használva a megmaradt olajjal, adjuk hozzá a húst. Süssük közepes tűzön amíg az egyik oldala aranysárgára nem sül. Kapcsoljuk lejjebb a tüzet és fordítsuk meg a húst. Kis tűzön süssük meg a másik oldalát is, amíg nem lesz aranysárga. A es lépés körülbelül 12 percet vesz igénybe. Tegyük félre a megsült húst. Kapcsoljuk feljebb a tüzet. Amikor megint felmelegszik az olaj, adjuk hozzá a sült húst majd süssük meg megint kb. 3-5 percig közepes majd nagy tűzön. Tegyük félre. Egy másik wokot használva, keverjük, süssük meg a paprikát, hagymát és az ananászt. Adjuk hozzá a sült húshoz. Adjuk hozzá az édes, savanyú szószt majd keverjük össze. Amikor a szósz forr, adjunk hozzá 2 evőkanál (vízzel kevert) kukoricakeményítőt. Keverjük össze. Amikor a szósz behabart, akkor a fogás készen áll a felszolgálásra. 

11

12 Thank you, Shelley! It is super tasty! Have a nice meal!


Letölteni ppt "How To Cook Chinese Sweet and Sour Chicken"

Hasonló előadás


Google Hirdetések