Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Vezető edzői beszámoló 2016

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Vezető edzői beszámoló 2016"— Előadás másolata:

1 Vezető edzői beszámoló 2016
Visszatekintés az elmúlt évekre Vezető edzői beszámoló 2016

2 Az idei beszámolómban szeretnék egy kicsit nosztalgiázni, visszatekinteni a múltra. Szeretném visszaidézni az elmúlt évek sikereit, kudarcait. Hogy honnan indultunk, s mivé lettünk.

3 Sokan közületek nem is tudják, hogy hogy is kezdődött ez a jelenleg is tartó sikerszéria. Bár a Sparis könyvből sok mindenre fény derül, a belső kulissza titkokat csak kevesen tudják. Természetesen ezek elmesélése egy teljes hétvégét venne igénybe, így csak vázlatpontosan próbáltam összeszedni a talán legfontosabb eseményeket.

4 A Tabáni Spartacus egyike a legrégebben megalakult tájfutó szakosztályoknak. Óriási múltra tekint vissza.

5 Az itt jelenlévők közül is akadnak sokan, akik hosszasan tudnának mesélni a múlt században elért kiemelkedő sikerekről.

6 Mint minden klub életében, így nálunk a Spariban is voltak mélypontok, s aranyesők. Megpróbáltam összeszedni az utolsó 14 év eseményeinek meghatározó pillanatait.

7 A kezdet 2002 15 fős up. Csoport. Derült égből villámcsapásként felkérést kapok. Új edző (jómagam). Bajnoki pontverseny 25. hely. A kis csapatom tagjai a most is körünkben ücsörgő Morandini fivérek, valamint Zai Bálint is.

8 2003 Összerendeződés, szokások kialakítása. A heti 2 edzés helyett 4 edzés megtartása. Bajnoki pontverseny 22. hely.

9 2004 Első bajnoki aranyak hosszú idő után (Fráter Tomi, Tibay Ilus).
Toborzó hadjárat, bővítés, versenyszellem megteremtése, tehetséges versenyzők élversenyzővé faragása. Balogh Tamás Skerletz Iván kitüntetésben részesül. Bajnoki pontverseny 12. hely.

10 2005 Kialakul a keménymag. Csapat és váltó érmek tömkelege.
Otthonalvós, fizikai edzőtábor megteremtése. „Kihullanak” a gyengék, megerősödünk. Bajnoki pontverseny 14. hely.

11 2006 Tibay Ilona Ifi EB ezüstérmes Szlovéniában.
Immáron fős up. csoport dolgozik. Edzések 4-5-ig, és 5-6-ig. Bajnoki pontverseny 10. hely.

12 2007 Csapat, váltó aranyak sorozata.
Kisebb megingás. Klubvezetői szinten széthúzás. Monspart Saci kapja a Skerletz Iván díjat. Bajnoki pontverseny 10. hely.

13 2008 A Spari ismét a csúcstámadás küszöbén.
Mélypont, majd felemelkedés. A szakosztály megújulása, Tódor színre lépése. 6 saját rendezésű edzőtábor!!! Bajnoki pontverseny 13. hely.

14 2009 Csoportlétszám 60 fő fölé bővül, Krasznai Orsi egyre több munkát vállal a kezdőknél. Élversenyzők távozását követően újrarendeződés, a kemény munka folytatása. Beindul a gépezet, a csavarokat újra olajozzuk. Töretlen fejlődés, komoly változások köszöntenek be. Bajnoki pontverseny 5. hely.

15 2010 Tódor és Csipike is besegít az edzői teendők ellátásában, hogy elbírjunk a fős sereggel. Bakó Áron megismerkedik a tájékozódási futással a mi legnagyobb örömünkre, a jelenlegi ellenfelei legnagyobb bánatára  Megnyerjük az EOVB-t, mi leszünk a legeredményesebb up. egyesület. Bajnoki pontverseny 3. hely

16 2011 Gyalog Zoli az év edzője. Bajnoki pontverseny 2. hely.
Tódornak ítélik a Ripszám Henrik emlékérmet. Megnyerjük a Szakosztályi pontversenyt.

17 2012 60 éves lett a Spari. Bajnoki pontverseny 2. hely.
Évről évre Országos Bajnokságot rendezünk. A tájfutó társadalom már retteg a gladiátoroktól 

18 2013 Megnyerjük a bajnoki pontversenyt a Pécs előtt.
Weiler Virág az év tájfutója ifjúsági kategóriában.

19 2014 Ismételten a legeredményesebb tájfutó klubja leszünk Magyarországnak. Beérnek junior versenyzőink. Az up. kategóriákat követően megindul a felnőtt férfi kategória elhódítása is. Schönviszky Gyuri Skerletz Iván díjat, Máthé Pisti Ripszám Henrik emlékérmet vehet át.

20 2015 Bakó Áront megválasztják az év felnőtt férfi tájfutó versenyzőjének. Az év utánpótlás fiú tájfutója: Ormay Mihály. Bajnoki pontverseny első helye már zsinórban a 3. alkalommal. Fokozatosan bekapcsolódik a Bujdosó család, és más támogatók, segítők a Spari szervezésébe.

21 2016 Minden egyes világversenyen (5 db) több Sparis válogatott.
Hajnal Dorottya aranyérmet nyer az Ifjúsági Európa Bajnokságon váltó versenyszámban. Weiler Virágot juniorként megválasztják az év felnőtt női tájfutó versenyzőjének. Bajnoki pontverseny első helye immáron töretlenül 4. alkalommal. Csipi Erzsi Ripszám Henrik emlékérmet vehet át az országos szövetségtől.

22 2017 Határ a csillagos ég. Mi jöhet még ezután?
Meddig tudjuk tartani ezt a szintet? Hová tudunk fejlődni?

23 Természetesen a lista véget nem érő, hajnalig sorolhatnám a kellemesebbnél kellemesebb emlékeket…..
Szerencsére jutott belőle bőven az elmúlt 14 évben, s kívánom, hogy legyen még hosszú-hosszú évekig a Tabáni Spartacus a tájékozódási futás meghatározó klubja.


Letölteni ppt "Vezető edzői beszámoló 2016"

Hasonló előadás


Google Hirdetések