Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A program főmenüjében a Könyvelés -> Számlázás -> Számlakészítés menüpontot kell választani

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A program főmenüjében a Könyvelés -> Számlázás -> Számlakészítés menüpontot kell választani"— Előadás másolata:

1 Fogtechnikai munkák számlázása és XML fájl készítése a német egészségbiztosító részére

2 A program főmenüjében a Könyvelés -> Számlázás -> Számlakészítés menüpontot kell választani

3 A kód mezőbe be kell ütni a vevő nevének első 4-5 betűjét, pl
A kód mezőbe be kell ütni a vevő nevének első 4-5 betűjét, pl. Demó, majd Enter. A megjelenő partnerlistában rá kell menni a kívánt vevőre, majd Enter vagy kattintani a Választ-ra.

4 A Megjegyzés és a Számla végi megjegyzés mezőkben dupla kattintás után ki kell választani a megfelelő szöveget, majd ezeket szerkeszteni kell: páciens neve, Auftragsnummer stb. Értelem szerűen meg kell adni a számla dátumokat.

5 Az alsó táblázatban kattintani kell a Kód mezőre, majd Enter
Az alsó táblázatban kattintani kell a Kód mezőre, majd Enter. A megjelenő listában rá kell menni a számlázandó tételre, majd Enter.

6 Ki kell tölteni a számla tétel adatokat: ha szükséges, lehet bővíteni, módosítani a megnevezést, meg kell adni a mennyiséget, árat. A tétel többi adata gyakorlatilag a számla tétel törzsben előre be van állítva, azokat itt nem kell (pl. ÁFA kulcs)/lehet (pl. mennyiségi egység) módosítani.

7 A Látványkép gombra kattintva még a számla tárolása előtt meg lehet tekinteni, ellenőrizni a készülő számlát.

8 Ha a látványkép alapján a számla rendben van, akkor először a Tárolás gombra kell kattintani, ekkor készül el a számla a végleges, nem módosítható állapotában. Ezután a Nyomtatás gombbal kell a számlát kinyomtatni.

9 A számla tárolásával és nyomtatásával együtt egy előre beállított mappában elkészül a számla képe PDF-ben, illetve az egészségbiztosítónak küldendő XML fájl. Ezeket a legegyszerűbben a jobb gomb – Küldés – Levél címzettje kiválasztásával tudjuk ben elküldeni a vevőnek, a következő képen megjelenő levelező programból.

10

11 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "A program főmenüjében a Könyvelés -> Számlázás -> Számlakészítés menüpontot kell választani"

Hasonló előadás


Google Hirdetések