Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI PROGRAMOK KOMMUNIKÁCIÓJÁNAK TÁMOGATÁSA

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI PROGRAMOK KOMMUNIKÁCIÓJÁNAK TÁMOGATÁSA"— Előadás másolata:

1 SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI PROGRAMOK KOMMUNIKÁCIÓJÁNAK TÁMOGATÁSA
Záró konferencia SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI PROGRAMOK KOMMUNIKÁCIÓJÁNAK TÁMOGATÁSA 2008. június 13. Szentgotthárd

2 Szak- és felnőttképzés a határ mentén
A projekt címe: Szak- és felnőttképzés a határ mentén A projekt száma: OFA/ 2007/ SZFK/ 7242/ 195 Gesztor: III. Béla Szakképző Iskola és Kollégium

3 Megvalósítás időtartama
Kezdő időpont: január 16. Záró időpont: július 15. A projekt időtartama: 6 hónap A projekt teljes költsége: ,- Ft. Támogatás: ,- Ft.

4 Célok Az életen át tartó tanulás népszerűsítése a határ mentén
A szak- és felnőttoktatás fontosságának tudatosítása térségünkben A hátrányos helyzetű társadalmi csoportok számára történő esélyteremtés A távmunka jelentőségének, feltételeinek megismertetése A kistérségben élők tájékoztatása a távoktatás és a szakképzés biztosította lehetőségekről A “hármas-határ” térségében élő roma népcsoport motivált tagjai számára mentorképzést megvalósítani A Kommunikációs és Információs Technikák (IKT) használatának megtanításával egy új, hiteles és modern önkifejezési módszer birtokába jutnak a képzés iránt érdeklődő és azt elvégző roma hallgatók kialakuló INFO- pontok által az információs kultúra terjedése a roma közösségekben.

5 Közvetlen célcsoportok
hátrányos helyzetű emberek fiatal pályakezdő munkanélküliek megváltozott munkaképességű emberek munkáltatók

6 Közvetett célcsoportok
Előadók (rendezvényeken) Az érdeklődők ismerősei, barátai A szak- és felnőttképzéssel foglalkozó intézmények Cégek munkatársai Médiaszakemberek Az „Élethosszig tartó tanulás” honlap látogatói A kábeltelevízió műsorának nézői

7 Partneri Hálózat Nyugat-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ (NYDRMK) NYDRMK Körmendi Kirendeltsége NYDRMK Szentgotthárdi Kirendeltsége General Motors Powertrain – Magyarország Kft. Védett Műhely Kht. Szentgotthárdi Ipari Park Gazdaságfejlesztő és Beruházó Kft. Szentgotthárd Városi Televízió és Kábelüzemeltető Kht. Natúrpark Térségfejlesztési Kht. Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozás-fejlesztési Alapítvány, Vállalkozói Központ 1. Megosztja az általa már befejezett roma mentorképzés tapasztalatait egy alkalommal Szentgotthárdon, két alkalommal Muraszombatban – workshop, fórum és eszmecsere formájában. 2. Részt vesz Magyarországon a roma közösséggel való találkozáson. 3. Megszervez egy nemzetközi szimpóziumot a romaképzés témájában vagy közös tanulmányút szervezéséhez nyújt segítséget és részt vesz rajta. 1. Segítséget nyújt a roma mentorképzés résztvevőinek kiválasztásához, 2. Figyelemmel kíséri a képzést, kapcsolatot tart a projektvezetőkkel, 3. Támogatja a Roma Info-pont kialakítását Szentgotthárdon, Adatszolgáltatást nyújt a projekt hatékonyságának vizsgálatához.

8 Eredmények „Egyenlőbb esélyek – nők a munkaerőpiacon” fórum február 15. „Munkáltatók a munkavállalókért, a versenyképességért” konferencia március 27. „Távmunka – lehetőség és felelősség” fórum május 26. „Új esély: szak-és felnőttképzés a határ mentén” záró konferencia június I. Előkészítés, szervezés, a képzési program kialakítása; trénerek felkérése; ütemterv II. Beszerzés, Szolgáltatás, Utaztatás tendereztetése, a technikai feltételek rögzítése, megteremtése, szolgáltatások megrendelése, logisztika; III. Központi program: a komplex roma képzés előkészítése (ECDL jelleggel), lebonyolítása, értékelése Szentgotthárdon; Fórum és eszmecsere megrendezése a muraszombati partnerünk közreműködésével; magyarországi illetve szlovéniai roma találkozón és szimpóziumon tapasztalatszerzés; IV. Produktumok, követés: Roma INFO-pontok működésének elindítása és egy évig az eszközök biztosítása, összegző tanulmány megjelentetése.

9 Produktumok „Élethosszig tartó tanulás” – Honlap „Új esély a határ mentén” című dokumentumfilm a rendezvényekről Promóciós csomag (fenntarthatóság) A5 formátumú, oldalas, nyomtatott összegző kiadvány Web lapok Mindhárom roma kisebbségi önkormányzatnak elkészül az internetes honlapja. A megvalósítása - a szolgáltatási tender részeként – vállalkozói szerződéssel történik. Közreműködnek a mentor-jelöltek mind a tartalmát, mind megvalósítást illetően. A honlapok gondozása, frissítése már a mentorokra vár. Reményeink szerint a megszerzett tudásukat itt is tudják kamatoztatni. CD A projekt zárásaként elektronikus formában kerül kiadásra példányban (igény és költség függő a példányszám) mindaz a tartalom, ami a képzés időtartama alatt keletkezett: - képzési tematika, - az egyes modulok vizsgamunkái, - konferencia anyaga, - tanulmány a Roma mentorképzés jövőjéről Magyarországon, - a mentorjelöltek egyéb munkái.

10 Várható eredmények Célcsoportok magasabb arányú részvétele a szak- és felnőttképzési programokban A munkanélküliek elhelyezkedési mutatói javulnak A távmunkában résztvevők aránya növekszik Csökken az inaktív munkanélküliek száma A munkaerőpiac megélénkül Hogyan fog a projekt a célcsoport helyzetén javítani? Hátrányos helyzetű, roma népcsoport esélyeinek és lehetőségeinek fejlesztését valósítjuk meg a határ mentén. Olyan eszközök és technikák birtokába jutnak, amivel a modernkor vívmányait használva előnyös helyzetbe kerülnek. Véleményünk szerint a kommunikáció, csoportmunka, tanulási módszerek és az informatikai jártasság megszerzése alapvetően javítja munkaerő-piaci helyzetüket és az esélyegyenlőség felé vezet. Hogyan járul hozzá a projekt a határon átnyúló együttműködés fejlődéséhez? Korábbi együttműködésünkre épül ez a projekt. Az ötlet és a megvalósítás kimunkálásában egyaránt együtt dolgoztunk szlovén partnerünkkel. Humán erőforrás-fejlesztést végzünk, egy fenntartható szlovén-magyar együttműködési hálózat alapjait teremtjük meg. A célcsoporttal kapcsolatos gondok, elvárások hasonlóak mind a két országban és a két intézmény mentalitása, elkötelezettsége, segítőkészsége szerencsésen találkozott össze

11 Köszönöm megtisztelő figyelmüket!
Tóthné Nagy Emese projektvezető Köszönöm megtisztelő figyelmüket!


Letölteni ppt "SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI PROGRAMOK KOMMUNIKÁCIÓJÁNAK TÁMOGATÁSA"

Hasonló előadás


Google Hirdetések