Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Élelmiszertudományi Kar Szakmai Konzultáció október 25.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Élelmiszertudományi Kar Szakmai Konzultáció október 25."— Előadás másolata:

1 Élelmiszertudományi Kar Szakmai Konzultáció 2016. október 25.

2 Az Élelmiszertudományi Kar múltja
1962 – Budapesten megalakul a Felsőfokú Élelmiszeripari Technikum, majd Élelmiszeripari Főiskola 1968 – Kertészeti Főiskola  Kertészeti Egyetemmé alakul, létrejön a Tartósítóipari szak 1972 – Tartósítóipari Kar 1986 – Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem – Élelmiszeripari Kar 1992 – Élelmiszertudományi Doktori Képzés Élelmiszertudományi Doktori Iskola 2003 – Élelmiszertudományi Kar 2005 – Bolognai képzési rendszer Erősségeink: Több mint 50 éves mérnökképzési tapasztalat, gyakorlat-orientált képzés, kiváló oktatói gárda, kiváló infrastruktúra, innováció, kutatás, együttműködések

3 HVG-Diploma 2016 (2015. november)

4

5 Az Élelmiszertudományi Kar képzései
SZAKIRÁNYÚ TOVÁBB- KÉPZÉSI SZAKOK

6 ALAPKÉPZÉSBEN MEGHIRDETETT SZAKOK - MŰSZAKI
ALAPKÉPZÉSBEN MEGHIRDETETT SZAKOK - AGRÁR Képz. szint Munka- rend Fin. forma Választható szak Önköltség (félév) Képz. idő (félév) Irányszám min. < max. A N élelmiszermérnöki 6+1 50 < 180 200 K 250 000 Ft L 10 < 50 190 000 Ft ALAPKÉPZÉSBEN MEGHIRDETETT SZAKOK - MŰSZAKI Képz. szint Munka- rend Fin. forma Választható szak Költségtérítés (félév) Képz. idő (félév) Irányszám min. < max. A N biomérnöki 7 5 < 80 90 K 320 000 Ft

7 Élelmiszermérnök BSc, 6+1 félév
Alapozó modulok: Természettudományi, műszaki, gazdaságtani alapismeretek Szakmai törzsmodulok: Élelmiszerkémia, Élelmiszeripari mikrobiológia, Élelmiszeripari műveletek Iparági élelmiszertechnológia és minőségügy Állatitermék technológia Borászat- és üdítőitalipari technológia Édes- és zsiradékipari technológiák Sör- és szeszipari technológiák Sütő- és tésztaipari technológiák Tartósítóipari technológiák Élelmiszerkereskedelem Árukezelési technológiák

8 Biomérnök BSc, 7 félév Alapozó modulok: Természettudományi, műszaki, gazdaságtani alapismeretek Szakmai törzsmodulok: Mikrobiológiai ismeretek (Mikrobiális genetika, Molekuláris biológiai alapismeretek, Transzgénikus élőlények előállítása és biztonsága), Alkalmazott enzimológia, Művelettani ismeretek (Vegyipari műveletek, Bioszeparáció, Biomérnöki műveletek), Környezetvédelem Választható speciális ismeretek: Környezetvédelmi specializáció: Fő cél környezeti erőforrással való gazdálkodás Tantárgyak: Környezetgazdaságtan, Levegő- és vízvédelem, Környezettechnika, Környezetvédelmi analitika, Környezetbarát vállalatirányítás, Megújuló energiaforrások Alkalmazott biotechnológiai specializáció: biotechnológus (főleg mikrobiológiai). Tantárgyak: Mikrobák a biotechnológiában, Törzsfenntartás, Toxikológia, Fermentációs eljárások, Környezeti biotechnológia, Analitika biomérnököknek, Bioinformatikai alapismeretek

9 Ajánlati listánkon több száz fogadóhely van Magyarország szerte.
Szakmai gyakorlat Termelő, feldolgozó üzemek az ország egész területén mikrovállalkozások, kis- és középüzemek nagyvállalatok Kereskedelmi és logisztikai bázisok CBA, METRO, SPAR, TESCO, PENY MARKET, stb. Hatósági és ellenőrző szervezetek SGS, Wessling, OÉTI, Fogyasztóvédelem, NéBiH, Földművelésügyi Minisztérium Ajánlati listánkon több száz fogadóhely van Magyarország szerte.

10 Gyakorlóhelyek

11 Infrastruktúra

12 Duális képzés az Élelmiszermérnök BSc szakon (2015/16-os tanévtől)
Az Egyetem és a vállalat közösen alakítják ki a képzési rendszert. A nappali tagozatos duális hallgatók egyetemi tanulmányaik mellett egy vállalatnál rendszeres szakmai gyakorlatot végeznek. A vállalat a hallgatóval munkaszerződést köt. Jelentős előny a karrier tervezésnél, pályakezdésnél.

13 Egyetem 13 hét Vállalat Szabadság 4 hét Egyetem 13 hét Vállalat

14 Köszönöm megtisztelő figyelmüket!


Letölteni ppt "Élelmiszertudományi Kar Szakmai Konzultáció október 25."

Hasonló előadás


Google Hirdetések