Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kérdőív elemzés a kajak-kenu sportág közreműködői körében a dopping ellenes tevékenységben való pontosabb stratégia kialakításához Célkitűzés Kérdőíves.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kérdőív elemzés a kajak-kenu sportág közreműködői körében a dopping ellenes tevékenységben való pontosabb stratégia kialakításához Célkitűzés Kérdőíves."— Előadás másolata:

1 Kérdőív elemzés a kajak-kenu sportág közreműködői körében a dopping ellenes tevékenységben való pontosabb stratégia kialakításához Célkitűzés Kérdőíves felméréssel alátámasztani a dopping ellenes stratégiát /hatékonyabb ellenőrzés; magasabb tájékozottsági szint ; szankciók ; kommunikáció és transzparencia ; legális teljesítményfokozás ; tagszervezeti aktivitás/ HIPOTÉZIS A SPORTÁGUNKBAN KIALAKULT HELYZETET AZ ELFOGADOTT STRATÉGIA MENTÉN, KÖVETKEZETESEN VÉGREHAJTOTT PROGRAMOKKAL, A KAJAK-KENU HÍRNEVÉHEZ ÉS EREDMÉNYESSÉGÉHEZ MÉLTÓ IRÁNYBA TUDJUK JAVÍTANI.

2 Válaszadás idő intervalluma: 2016.10.25 – 11.09.
Beérkezett válasz: Válaszadás idő intervalluma: – Válaszadás intenzitása: az első másfél nap alatt a következő négy napban az utolsó nyolc nap alatt A nemek aránya: nő – férfi korosztályi megoszlás: utánpótlás (92) 15 év alatt: év között: VERSENYZŐI (89) ÉV KÖZÖTT: VEZETŐ ÉS CIVIL (183) ÉV KÖZÖTT: ÉV FELETT: SPORTÁGI STÁTUSZA VERSENYZŐ: EDZŐ: SPORTVEZETŐ: SZÜLŐ, CSALÁDTAG: EGYÉB: A válaszadók fele versenyző 30 év alatt; A teljes edzőtársadalom kevesebb, mint negyede válaszolt; Jó a sportághoz kötődő hozzátartozók, szurkolók, amatőrök 40%-os aránya

3 ! Általános informáltság: ROSSZ HÍR:
8 EDZŐ 42 VERSENYZŐ VÁLASZA: RÉSZBEN ÉS NEM -A VERSENYZŐK NAGY RÉSZT 18 ÉV ALATTI -AZ EDZŐK KÖZÜL 3 FŐ 50 ÉV FELETTI JÓ HÍR: A VÁLASZADÓK 95,1 %-A IGÉNYLI VAGY RÉSZBEN IGÉNYLI A BŐVEBB TÁJÉKOZTATÁST !!! A kommunikációra, tájékoztatásra, tagszervezeti aktivitásra építő stratégia helyes irány a válaszadók szerint is. !

4 Honnan tájékozódik a doppinggal, illetve doppingellenes tevékenységgel kapcsolatos kérdésekről?
Nem tájékozódom 52 A MACS-tól A MKKSZ-től 124 Edzőtől Orvostól, gyúrótól, egyéb sportszakembertől 57 Versenyzőtárstól 63 Internetről 219 Egyéb NEM TÁJÉKOZÓDNAK JELLEMZŐEN AZ ÉRDEKLŐDŐK, DE A 15 ÉV ALATTI VERSENYZŐK EGYHARMADA IS! KIEMELKEDIK AZ INTERNETRŐL INFORMÁLÓDÓK SZÁMA. A MACS, MKKSZ, EDZŐ, ORVOS ÖSSZESEN A LEGNAGYOBB SZÁM. A VERSENYZŐTÁRS CSAK A TÖBB VÁLASZT MEGJELÖLŐK KÖZÖTT FORDUL ELŐ.

5 Véleményem szerint a tiltott teljesítményfokozó szerek használata:
egyáltalán nem értek egyet (1) teljes mértékben egyetértek (5) 1 2 3 4 5 220 41 45 28 30 84 55 92 72 61 279 42 12 9 22 13 23 69 229 35 7 14 27 281 33 10 38 256 elengedhetetlen a kiemelkedő sporteredmények eléréséhez olyan mértékben beépült a versenysportba, hogy nem lehet sikeresen küzdeni ellene nem jelent veszélyt az egészségre, az eredményesség érdekében alkalmazható. beláthatatlan egészségügyi veszélyeket rejt a használóra nézve, nem érdemes próbálkozni vele ha feltételezem is, hogy mások ettől eredményesek, én akkor sem próbálkoznék vele azért tiltott, mert a sport szellemiségével nem összeegyeztethető a csalás.

6 TÖBB, MINT 50 % (192) NEM TUDJA PONTOSAN …
EBBŐL 25 FŐ 15 ÉV ALATTI 30 FŐ ÉV KÖZÖTT 31 FŐ ÉV KÖZÖTT 66 FŐ ÉV KÖZÖTT 27 FŐ 50 ÉV FELETTI EBBŐL 16 FŐ EDZŐ 9 SPORTVEZETŐ 87 VERSENYZŐ 80 EGYÉB (SZURKOLÓ, CSALÁDTAG …) Új teljesítményfokozó lehetőségről hall (új étrend, étrend kiegészítő, por, kenőcs, egyéb csodaszer). Hogyan dönti el, hogy használhatja-e? ! Beugrató kérdés, elvárható válasz?

7 Mire figyel oda egy fontosabb verseny előtt (dopping tekintetében)?*
A válaszok megerősítik a szakmai mélységű tájékoztatás szükségességét Használna tiltott teljesítményfokozó szert a tiltás ellenére, ha * Több választ is meg lehetett jelölni Miért nem vállalja a kézenfekvő választ? A tiltás ereje?

8 A válaszadók negyede találkozott közvetlenül a tiltott teljesítmény fokozó használatával!
Közel 20% erősen fertőzött sportágnak tartja a kajak-kenut!

9 Mit tenne abban az esetben, ha közvetlenül vagy közvetve doppingolással találkozna a környezetében?*
Semmit, mert nem az én dolgom Amennyiben lenne lehetőség anonim információk megadására a fenti személyek felé, azt választanám Jelezném a Magyar Antidopping Csoport képviselőjének Elmondanám a szövetségi orvosnak Elmondanám a szövetségi vezető edzőnek/szakmai vezetőnek Elmondanám az egyesületi vezetőmnek Elmondanám az edzőmnek Anonim jelentési platform kialakítása és üzemeltetése a sportágon belül! * Több választ is meg lehetett jelölni

10 A „nem” válaszok arányát a stratégia sikeres végrehajtása emelni fogja
A „sima” elutasítás nem ad megoldást. Tudatosítani kell az információ fontosságát!

11 A KÉRDŐÍVES VIZSGÁLAT KÖVETKEZTETÉSEI:
KÖVETKEZTETÉSEK STRATÉGIAI CÉLOK: A KÉRDŐÍVES VIZSGÁLAT KÖVETKEZTETÉSEI: MAGASABB TÁJÉKOZOTTSÁGI SZINT ELÉRÉSE A VÁLASZADÓK TÚLNYOMÓ TÖBBSÉGE IGÉNYLI A BŐVEBB TÁJÉKOZTATÁST A TÁJÉKOZTATÓ FORRÁSOK RENDSZEREZÉSE ÉS IRÁNYÍTÁSA SZÜKSÉGES JELENTŐS BIZONYTALANSÁG VAN A DOPPING ELLENI KÜZDELEM MEGÍTÉLÉSÉBEN HATÉKONYABB ELLENŐRZÉS A VÁLASZADÓK NEGYEDE KÖZVETLENÜL TALÁLKOZOTT MÁR A TILTOTT SZEREK HASZNÁLATÁVAL VALÓS TARTALOMMAL TÖLTENI A VIZSGÁLATOK KORÁBBAN IS MAGAS SZÁMÁT SZIGORÚBB, SZÉLESEBB KÖRŰ SZANKCIÓK A TILTÁS ILLETVE A SZANKCIÓK AZ ESETEK JELENTŐS RÉSZÉBEN HATÉKONYABBAK LESZNEK A VÁLASZADÓK 20%-A ERŐSEN FERTŐZÖTT SPORTÁGNAK TARTJA A KAJAK-KENUT KOMMUNIKÁCIÓ / TRANSZPARENCIA AZ „ELUTASÍTOM, DE NEM SZÓLOK SENKINEK” GONDOLKODÁSMÓDOT MEG KELL VÁLTOZTATNI A VISSZAJELZÉSEK FOKOZOTT JELENTŐSSÉGE A MEGELŐZÉS HATÉKONYSÁGÁBAN LEGÁLIS TELJESÍTMÉNYFOKOZÁS A SOKIRÁNYÚ ÉRDEKLŐDÉS MEG VAN A TELJESÍTMÉNY FOKOZÓK FELÉ, HELYES VÁLASZOK KELLENEK A LEGÁLIS TELJESÍTMÉNY FOKOZÁS JELENTŐSÉGÉNEK NÖVELÉSE PREVENTÍV HATÁSÚ MÉRÉS - KUTATÁS – TANULMÁNY – KORREKCIÓ FOLYAMATOS FENNTARTÁSA A SPORTSZAKMAI TERÜLETEN TAGSZERVEZETI AKTIVITÁS / ÉRDEKELTSÉG A LEGHATÉKONYABB KÖZVETLENÜL A TAGSZERVEZETI UTÁNPÓTLÁS MEGFELELŐ TÁJÉKOZTATÁSA A SPORTÁGGAL VALÓ ELSŐ TALÁLKOZÁSTÓL A SZABÁLYOKBA SZOCIALIZÁLÓDNI

12 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!


Letölteni ppt "Kérdőív elemzés a kajak-kenu sportág közreműködői körében a dopping ellenes tevékenységben való pontosabb stratégia kialakításához Célkitűzés Kérdőíves."

Hasonló előadás


Google Hirdetések