Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
KiadtaPál Balla Megváltozta több, mint 8 éve
1
Készítette: Tremmel Máté
2
Fontos!!! Legtöbbet almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből (barack, szilva, cseresznye, meggy) termelünk A párásabb, kissé hűvösebb területeken a bogyósok, a málna, ribizli, és az egres(köszméte) a gyakoribb A melegebb vidékeken a dió, mandula, gesztenye terem Étrendedben naponta többször is szerepeljen gyümölcs! A friss gyümölcsöt fogyasztás előtt mosd meg
3
Alma Nyersen fogyasztva a legegészségesebb Sok C-vitamint tartalmaz Télen is jól tárolható Gyümölcslé, kompót, lekvár készíthető belőle
4
Birsalma A szépség almájának nevezik Kissé savanykás és fanyar íze miatt nyersen nem igazán fogyasztjuk Kompót, befőtt, birsalma sajt készül belőle A birsnek magas C-vitamin tartalma van
5
Birsalma sajt
6
Körte A gyümölcsök királynőjének is nevezik Sok különböző fajtája van Sokféleképpen felhasználhatjuk
7
Szilva Magas cukor tartalmú gyümölcs, ezért hizlal Magas a kalória értéke Lekvár és befőtt készül belőle de,aszalásra és mélyhűtésre is alkalmas
8
Kajszi, őszibarack Minőségük kimagasló,igen zamatos Lekvár, befőtt, dzsem, gyümölcslé készül belőlük Mélyhűtve és aszalva is eltartható Az őszibarack júniusban szüretelhető, de az igazán jóízű nyár végén terem
9
Sárgabarack lekvár
10
Meggy Betegeknek is ajánlott, mert nincs puffasztó hatása Befőtt, meggybor, lekvár készül belőle Mélyhűtve is tartósítható Levele és gyümölcskocsánya gyógyszeralapanyag
11
Csemegeszőlő A fogyasztása szívbetegek és sportolók számára különösen ajánlott Bogyói sok szőlőcukrot tartalmaznak Szőlőlét préselhetünk belőle
12
Szőlő bor
13
Málna, szamóca, ribizli, egres(köszméte) Bogyóik frissen a legfinomabbak Mélyhűtve és lekvárként tartósítjuk
14
ribizli
15
szamóca
16
Egres (köszméte)
17
Dió,mogyoró, mandula Fehérjékben, zsírokban, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdagok Mandulából készül a marcipán
18
Mogyoró
19
Mandula
20
Gyümölcs tál
21
KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!!!
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.