Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Tremmel Máté. Fontos!!! Legtöbbet almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből (barack, szilva, cseresznye, meggy) termelünk A párásabb, kissé.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Tremmel Máté. Fontos!!! Legtöbbet almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből (barack, szilva, cseresznye, meggy) termelünk A párásabb, kissé."— Előadás másolata:

1 Készítette: Tremmel Máté

2 Fontos!!! Legtöbbet almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből (barack, szilva, cseresznye, meggy) termelünk A párásabb, kissé hűvösebb területeken a bogyósok, a málna, ribizli, és az egres(köszméte) a gyakoribb A melegebb vidékeken a dió, mandula, gesztenye terem Étrendedben naponta többször is szerepeljen gyümölcs! A friss gyümölcsöt fogyasztás előtt mosd meg

3 Alma Nyersen fogyasztva a legegészségesebb Sok C-vitamint tartalmaz Télen is jól tárolható Gyümölcslé, kompót, lekvár készíthető belőle

4 Birsalma A szépség almájának nevezik Kissé savanykás és fanyar íze miatt nyersen nem igazán fogyasztjuk Kompót, befőtt, birsalma sajt készül belőle A birsnek magas C-vitamin tartalma van

5 Birsalma sajt

6 Körte A gyümölcsök királynőjének is nevezik Sok különböző fajtája van Sokféleképpen felhasználhatjuk

7 Szilva Magas cukor tartalmú gyümölcs, ezért hizlal Magas a kalória értéke Lekvár és befőtt készül belőle de,aszalásra és mélyhűtésre is alkalmas

8 Kajszi, őszibarack Minőségük kimagasló,igen zamatos Lekvár, befőtt, dzsem, gyümölcslé készül belőlük Mélyhűtve és aszalva is eltartható Az őszibarack júniusban szüretelhető, de az igazán jóízű nyár végén terem

9 Sárgabarack lekvár

10 Meggy Betegeknek is ajánlott, mert nincs puffasztó hatása Befőtt, meggybor, lekvár készül belőle Mélyhűtve is tartósítható Levele és gyümölcskocsánya gyógyszeralapanyag

11 Csemegeszőlő A fogyasztása szívbetegek és sportolók számára különösen ajánlott Bogyói sok szőlőcukrot tartalmaznak Szőlőlét préselhetünk belőle

12 Szőlő bor

13 Málna, szamóca, ribizli, egres(köszméte) Bogyóik frissen a legfinomabbak Mélyhűtve és lekvárként tartósítjuk

14 ribizli

15 szamóca

16 Egres (köszméte)

17 Dió,mogyoró, mandula Fehérjékben, zsírokban, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdagok Mandulából készül a marcipán

18 Mogyoró

19 Mandula

20 Gyümölcs tál

21 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!!!


Letölteni ppt "Készítette: Tremmel Máté. Fontos!!! Legtöbbet almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből (barack, szilva, cseresznye, meggy) termelünk A párásabb, kissé."

Hasonló előadás


Google Hirdetések