Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A FASZÉN ELŐÁLLÍTÁSA ÉS TULAJDONSÁGAI Dr. Böddiné dr. Schróth Ágnes.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A FASZÉN ELŐÁLLÍTÁSA ÉS TULAJDONSÁGAI Dr. Böddiné dr. Schróth Ágnes."— Előadás másolata:

1 A FASZÉN ELŐÁLLÍTÁSA ÉS TULAJDONSÁGAI Dr. Böddiné dr. Schróth Ágnes

2 A cellulózmolekula szerkezete http://tudasbazis.sulinet.hu/hu/termeszettudomanyok/kemia/szerves-kemia/a-monoszacharidok/a-celluloz (C 6 H 10 O 5 ) n több ezer szőlőcukor-molekulából áll vízben oldhatatlan növények - fák, papír

3 A fa száraz lepárlása Termékek 1. Szilárd termék: faszén 2. Folyékony termékek színtelen – faszesz, víz sötét színű – fakátrány 3. Légnemű: fagáz (részben éghető) szén-monoxid, hidrogén, metán, szén-dioxid, nitrogén Felhasználás 1. fűtés, grillezés, gázálarc, orvosi kezelés 2. faszesz- metanol (mérgező), ipari alapanyag, üzemanyag-adalék fakátrány: fák védelme, víztaszító 3. elégetve energiatermelés autók üzemanyaga – kísérleti fázis

4 A faszén vízben való viselkedése Fogalmak: fajlagos felület adszorpció


Letölteni ppt "A FASZÉN ELŐÁLLÍTÁSA ÉS TULAJDONSÁGAI Dr. Böddiné dr. Schróth Ágnes."

Hasonló előadás


Google Hirdetések