Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

EMLŐSÖK Készített:Balás-Piri Bálint. Az első emlősök a dínók idejében éltek A dínók kipusztulása után ők léptek a helyükbe Ma 6000 emlősfaj él.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "EMLŐSÖK Készített:Balás-Piri Bálint. Az első emlősök a dínók idejében éltek A dínók kipusztulása után ők léptek a helyükbe Ma 6000 emlősfaj él."— Előadás másolata:

1 EMLŐSÖK Készített:Balás-Piri Bálint

2 Az első emlősök a dínók idejében éltek A dínók kipusztulása után ők léptek a helyükbe Ma 6000 emlősfaj él

3 Rekord!!!! Kékbálna a legnagyobb állat Hossza: 34 méter,súlya:140 tonna Kisded cickány a legkisebb állat hossza:4cm Súlya: alig 4dkg

4 Vannak tojásrakó emlősök, például: Kacsacsőrű emlős Hangyászsün

5 Vannak erszényesek például: Koala Kenguru

6 Vannak méhlepényesek, pl. kutya, vidra. Ebbe a csoportba tartozik az ember is. Testhőmérsékletük állandó. Szőrzetük védelmet nyújt a hideg, meleg ellen.

7 Tüdővel lélegeznek, akár az ember. Hallása és szaglása legtöbbjüknek igen fejlett. A szárazföldön élő emlősöknek négy lába van. Emlősök élnek a vízben is. A bálna is emlős.

8 Folyóvölgyekben, tópartokon él. Testhossza farokkal együtt 100-120 cm. Testtömege 30 kg. Növényevő. Fogazata erős. Rágcsáló. Vízinövényeket, hajtásokat fogyaszt. Ágakból várat épít. Bejárata víz alatt van. Kölykei 2 hónapos korukig nem hagyják el. Farka pikkelyszerű bőrrel borított, szőrtelen. Hód

9 Nem alszik téli álmot. Ebben az évszakban dönti ki a fákat. Homokóra szerűen rágja körbe a fát. Füzek, rezgő nyár, kanadai nyár és fekete nyár kérgével táplálkozik. Védett.

10 Vidra Testfelépítése vízi életmódhoz alkalmazkodott. Bundája barna, tömött. Testhossza farokkal együtt 100-120cm. Testtömege 7-10kg. Jól úszik, mancsain 5-5 ujj van úszóhártyával. Halakkal, rákokkal táplálkozik.

11 2-3 kölyköt hoz a világra. 10-15 éves kort is megélnek. Nem alszik téli álmot. Fokozottan védett. Éjszaka vadászik. 4-6 percig is képes víz alatt lenni.

12 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET !!!!! Dől a fa !! (vége)


Letölteni ppt "EMLŐSÖK Készített:Balás-Piri Bálint. Az első emlősök a dínók idejében éltek A dínók kipusztulása után ők léptek a helyükbe Ma 6000 emlősfaj él."

Hasonló előadás


Google Hirdetések