Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Új egészségügyi rendszer elemei  Állami egészségügy – de mit jelent ez?  Normál esetben: 1. nincs tb, mint egészségügyet finanszírozó intézmény, hanem.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Új egészségügyi rendszer elemei  Állami egészségügy – de mit jelent ez?  Normál esetben: 1. nincs tb, mint egészségügyet finanszírozó intézmény, hanem."— Előadás másolata:

1 Új egészségügyi rendszer elemei  Állami egészségügy – de mit jelent ez?  Normál esetben: 1. nincs tb, mint egészségügyet finanszírozó intézmény, hanem adóból, jobbára központi adóbevételből finanszírozzák az ellátórendszert 2. állami tulajdoni dominancia, intézményvezetők központi kinevezése 3. állampolgári jogon járó ellátás

2 1. Társadalombiztosítás vagy valami más?  A járulék-, és az adóbevételek viszonya megváltozott az E. Alap bevételei között: o Korábban: kb. 70%-30% o 2010: kb. 50%-50% o 2011: kb. 51%-49%  Nem emiatt kell feltenni ezt a kérdést!  Sokkal inkább a megyei kormányhivatalok életre hívása miatt  Az államtitkárság fenn akarja tartani a tb alapú finanszírozást a dokumentum szerint

3 Döntések, útelágazások 2010. november 5.

4 2. Állami tulajdon kontra önkormányzati tulajdon  Mit akar a vitairat? Nem mondja ki, hogy állami tulajdont akar látni, csak azt mondja ki, hogy közösségi tulajdont preferál.  Hajlandó átvenni a tulajdonukról lemondani készülő önkormányzatok kórházait.  Versenyt akar látni a szolgáltatók között. (Hajrá!)

5 3. Ellátásszervezés  Járóbeteg-ellátáshoz kapcsolódó kistérségi központok  Nagytérségi Egészségszervezési Igazgatóságok (9 db)  Állami Egészségszervezési Központ (1 db) Mi a jogosítványa a szervezeteknek Milyen az érdekeltségi rendszere az Igazgatóságoknak? Lesz-e fejkvóta alapú finanszírozás a térségre vonatkozóan?


Letölteni ppt "Új egészségügyi rendszer elemei  Állami egészségügy – de mit jelent ez?  Normál esetben: 1. nincs tb, mint egészségügyet finanszírozó intézmény, hanem."

Hasonló előadás


Google Hirdetések