Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kálvin-kvíz.  1. Genf  2. Bern  x. Zürich Mi Svájc fővárosa?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kálvin-kvíz.  1. Genf  2. Bern  x. Zürich Mi Svájc fővárosa?"— Előadás másolata:

1 Kálvin-kvíz

2  1. Genf  2. Bern  x. Zürich Mi Svájc fővárosa?

3  1. az egyetem alapítása  2. az egységes Svájc megalakulása  x. a reformáció emlékére Minek az emlékére állították a genfi emlékművet az egyetem kertjében?

4  1. francia  2. svájci  x. vallon Milyen nemzetiségű volt Kálvin?

5  1. Strassbourg  2. Genf  x. Párizs Hol tevékenykedett Kálvin a legtöbb ideig?

6  1. Kommentár a Római levélhez  2. Institutió, a keresztyén vallás rendszere  x. Összegyűjtött leveleinek kiadása (6000 levél) Hogy hívják Kálvin főművét?

7  1. Nem, soha sem nősült meg  2. Igen, egy özvegyasszonyt vett el  x. Egyetemista korában volt egy jegyese, akit később nem vehetett feleségül Nős volt-e Kálvin?

8  1. Budapestet  2. Sárospatakot  x. Debrecent Melyik magyar várost hívják kálvinista Rómának?

9  1. A 150 zsoltárt, mert azokat zenésítették meg az ő kérésére.  2. Kálvin nem szerette az éneklést, az orgonát is kitiltatta a templomból.  x. Sok szép éneket átíratott korának kedvelt dalai közül - bibliai szövegre. Milyen énekeket köszönhetünk Kálvinnak?

10  1. Igen, többször is életében  2. Nem, mert a városi tanács tagjai vigyáztak rá  x. Erről semmit nem írnak az életrajzírók Volt-e Kálvin életveszélyben?

11  1. Elsősorban filozófiai művekhez, legelőször Arisztotelész Poétikájához  2. Mivel jogi doktor volt, így a római joghoz írta többségét  x. A Bibliához Mihez írt Kálvin írásmagyarázatokat?

12  1. A Heidelbergi Kátét  2. A Helvét Hitvallás(ok)-at  x. A Dordrechti Kánont Melyik hitvallásunkat írták Svájcban?

13  1. Nem, mert ezt is szigorúan megtiltotta.  2. Béza Tódor a zsoltárok szövegébe anagrammaszerűen csempészte be a nevét  x. Igen, pl. Sütő András és Szabó Magda drámáiban Szerepel-e Kálvin irodalmi művekben?

14  1. Ha Isten velünk, kicsoda ellenünk?!  2. Egyedül Istené a dicsőség!  x. Itt állok, másként nem tehetek! Mi volt Kálvin jelmondata?

15  1. 55  2. 66  x. 77 Hány évet élt Kálvin?

16 Kálvin-kvíz Ellenőrzés

17  1. Genf  2. Bern  x. Zürich Mi Svájc fővárosa?

18  1. az egyetem alapítása  2. az egységes Svájc megalakulása  x. a reformáció emlékére Minek az emlékére állították a genfi emlékművet az egyetem kertjében?

19  1. francia  2. svájci  x. vallon Milyen nemzetiségű volt Kálvin?

20  1. Strassbourg  2. Genf  x. Párizs Hol tevékenykedett Kálvin legtöbb ideig?

21  1. Kommentár a Római levélhez  2. Institutió, a keresztyén vallás rendszere  x. Összegyűjtött leveleinek kiadása (6000 levél) Hogy hívják Kálvin főművét?

22  1. Nem, soha sem nősült meg  2. Igen, egy özvegyasszonyt vett el  x. Egyetemista korában volt egy jegyese, akit később nem vethetett el Nős volt-e Kálvin?

23  1. Budapestet  2. Sárospatakot  x. Debrecent Melyik magyar várost hívják kálvinista Rómának?

24  1. A 150 zsoltárt, mert azokat zenésítették meg az ő kérésére.  2. Kálvin nem szerette az éneklést, az orgonát is kitiltatta a templomból.  x. Sok szép éneket átíratott korának kedvelt dalai közül - bibliai szövegre. Milyen énekeket köszönhetünk Kálvinnak?

25  1. igen, többször is életében  2. nem, mert presbiterek vigyáztak rá  x. erről semmit nem írnak az életrajzírók Volt-e Kálvin életveszélyben?

26  1. elsősorban filozófiai művekhez, legelőször Arisztotelész Poétikájához  2. mivel jogi doktor volt, így a Római joghoz írta többségét  x. a Bibliához Mihez írt Kálvin írásmagyarázatokat?

27  1. A Heidelbergi Kátét  2. A Helvét Hitvallás(ok)-at  x. A Dordrechti Kánont Melyik hitvallásunkat írták Svájcban?

28  1. Nem, mert ezt is szigorúan megtiltotta  2. Béza Tódor a Kálvinról szóló életrajz szövegébe anagrammaszerűen csempészte be a nevét  x. Igen, pl. Sütő András és Szabó Magda drámáiban Szerepel-e Kálvin irodalmi művekben?

29  1. Ha Isten velünk, kicsoda ellenünk?!  2. Egyedül Istené a dicsőség!  x. Itt állok, másként nem tehetek! Mi volt Kálvin jelmondata?

30  1. 55  2. 66  x. 77 Hány évet élt Kálvin?

31


Letölteni ppt "Kálvin-kvíz.  1. Genf  2. Bern  x. Zürich Mi Svájc fővárosa?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések