Demo Próbálja meg feltörni a következő Caesar-kódolással kódolt üzenetet. Használja a gyakorisági táblázatot a feltöréshez, úgy hogy a kódolt szövegben.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Táblázatkezelés Alapok.
Advertisements

Készítette: Boros Erzsi
A normalizálás az adatbázis-tervezés egyik módszere
Táblázatok.  Szövegünket nem csak tabulátorokkal igazíthatjuk táblázat-szerűre,  Táblázat eszközt használva további lehetőségeket kapunk:  Keretezés.
Hálózati ismeretek 10 Hálózati biztonság
Készítette: Mester Tamás METRABI.ELTE.  Egy bemeneten kapott szöveg(karakter sorozat) méretét csökkenteni, minél kisebb méretűre minél hatékonyabb algoritmussal.
Titkosítás Digitális aláírás Szabványosított tanúsítványok
Daewoo Nexia hibakód kiolvasás
Microsoft Access I. Készítette: Rummel Szabolcs
A táblázatkezelés alapjai 1.
Nyomtassa ki a mintatranszpa rens diáit, vagy írja be saját üzenetét. Kattintson a betűkre, és írja be saját szövegét. Diánként csak egy karaktert használjon.
Algoritmusok és adatszerkezetek 2 Újvári Zsuzsanna.
Hálózatbiztonsági kérdések
Prefix egyszerűen Miről is beszélek?. Részlet egy szoba beszélgetéséből.
Forrás kódolás Feladat: -az információ tömörítése.
Kommunikációs Rendszerek
Digitális Aláírás ● A rejtjelező algoritmusokon alapuló protokollok közé tartozik a digitális aláírás is. ● Itt is rejtjelezés történik, de nem az üzenet.
Huffman Kódolás.
Táblázatkezelés Az Excel.
Query-Aware Compression of Join Results Christopher M. Mullins, Lipyeow Lim, Christian A. Lang feldolgozta: Ancsin Attila, Dananaj Pál, Horváth Viktor.
MICROSOFT OFFICE EXCEL. Indítása  Start - Minden program – Microsoft Office – Microsoft Office Excel  Asztalról az ikonjára dupla kattintással.
Növényökológia terepgyakorlat Fajok asszociáltságának vizsgálata I.) Az egyes esetek TAPASZTALT gyakorisága 1. táblázat A faj B faj+- +aba+b.
Miskolci Egyetem Informatikai Intézet Általános Informatikai Tanszé k Pance Miklós Adatstruktúrák, algoritmusok előadásvázlat Miskolc, 2004 Technikai közreműködő:
A szöveg lekérdezése A NooJ rendszer alapjai
A szövegszerkesztés alapjai
Az Excel táblázatkezelő
Táblázatok készítése. Az 1. sor 1. cellája Az 1. sor 1. cellája Az 1. sor 2. cellája Az 1. sor 2. cellája Az 1. sor 3. cellája Az 1. sor 3.
A nagy görög-római kvíz
Brute Force algoritmus
A Turing-gép.
Internet, Elektronikus levelezés
– SQL 3: SELECT - 1. – Tarcsi Ádám, január 31. Adatbázis gyakorlat.
ADATMODELLEZÉS ADATBÁZIS-KEZELÉS
1 Verseny 2000 gyakorlat SQL 2000 Server Portál adatbázis létrehozása.
Címlap Bevezetés az információelméletbe Keszei Ernő ELTE Fizikai Kémiai Tanszék
Táblázatok.
– SELECT - 1. – Tarcsi Ádám január Adatbázis gyakorlat.
2005. Információelmélet Nagy Szilvia 2. A forráskódolás elmélete.
Táblázatok készítése Szövegszerkesztés – 5. óra. Miért érdemes táblázatot beilleszteni egy dokumentumba? Ha a dokumentumban sorokba és oszlopokba rendezetten.
WINS Windows Internet Name Service. NetBIOS névfeloldás WINS nélkül tréfiokoskamorgó Ki a morgó ? Szórt üzenet Net use t: \\morgó\iratok Windows 2003-nak.
BIOLÓGUS INFORMATIKA 2008 – 2009 (1. évfolyam/1.félév) 6.
7. óra A természetes számok helyesírása
Kriptográfia.
Webes tartalmakban alkalmazható szteganográfiai módszerek vizsgálata
Nyilvános kulcsú titkosítás Digitális aláírás Üzenet pecsétek.
Quick-Search algoritmus. Bevezet ő Az eljárás működése során két esetet különböztetünk meg: A szöveg minta utáni első karaktere nem fordul elő a mintában.
 A feladatok angol nyelvűek!  Először állapítsa meg, hogy helyettesítő, vagy keverő a kódolás (a betűk gyakoriságának vizsgálata alapján)  Ha helyettesítő,
LZW (Lempel-Ziv-Welch) tömörítő algoritmus
LZW tömörítés Akopjan Alex Algoritmusok és adatszerkezetek 2.
Huffman algoritmus Gráf-algoritmusok Algoritmusok és adatszerkezetek II. Gergály Gábor WZBNCH1.
Az adatbázis az adatok és a köztük lévő összefüggések rendszere, amelyet egymás mellett tárolunk. Nagyon fontos, hogy az adatbázisunk szerkezetét jól megtervezzük,
LL(1)-elemzés ● az LL(1)-elemzők már jobbak az előzőeknél, bár nem fedik le a programozási nyelvek szükségleteit ● alapötlet: a levezetés következő lépéséhez.
T i t k o s í r á s G R G P L H R I Z H N H V C L W H W W H
27. óra Kódolás, Dekódolás.
TITKOSÍTÁS.
Titkosítás.
Számábrázolás.
Szövegszerkesztés összefoglalás.
Adatbáziskezelés.
Internet, Elektronikus levelezés
Gondolatolvasó trükkök
LL(1)-elemzés az LL(1)-elemzők már jobbak az előzőeknél, bár nem fedik le a programozási nyelvek szükségleteit alapötlet: a levezetés következő lépéséhez.
A matematika szépségei
Táblázatkezelés Az Excel.
Változó hosszúságú kódolás
A matematika szépségei
Gondolj egy….
IT hálózat biztonság Összeállította: Huszár István
INFOÉRA 2006 Szövegfeldolgozás III.
Szövegfeldolgozás II. INFOÉRA perc kell még hozzá
Előadás másolata:

Demo Próbálja meg feltörni a következő Caesar-kódolással kódolt üzenetet. Használja a gyakorisági táblázatot a feltöréshez, úgy hogy a kódolt szövegben a legtöbbször előforduló karakter nagy valószinűséggel a gyakorisági táblázat egyik leggyakoribb karaktere lesz. A kodolt üzenet a következő: GPÓRHXTPGYÓXRKW,TPTX. GPÓÚSRGNHYÓXRKWÓ,IÚQ ÍX.GPÓRHXTPGYQKNÉÜF,K WÜX.GPÓÚSRGNHYQKNÉÜF Ó,OGYGQRGX. 1 A magyar ABC: AÁBCDEÉFGHIÍJKLMNOÓÖŐPQRSTUÚÜŰV WXYZ A leggyakoribb betűk: E, S, T, A, L, N, R A legritkábban előforduló betűk: Q, W, X

Demo Próbálja meg feltörni a következő Caesar-kódolással kódolt üzenetet. Egy terjedelmesebb angol nyelvű könyv alapján készült gyarokisági táblázatot láthatja a jobb oldalt. (Lehetne egy angol értelmező szótár betű gyakoriságát is venni.) Használja a gyakorisági táblázatot a feltöréshez, úgy hogy a kódolt szövegben a legtöbbször előforduló karakter nagy valószinűséggel a gyakorisági táblázat egyik leggyakoribb karaktere lesz. A kodolt üzenet a következő: YMZUEFTQYUEEUZSXUZWN QFIQQZFTQMBQMZPFTQTG YMZNQUZS. 2

Demo Próbálja meg feltörni a következő keverő-kódolással kódolt üzenetet. Először próbálja meghatározni a kulcs karaktereinek számát (osztója kell hogy legyen a titkosított szöveg karakterszámának) Ezek után már csak az oszlopok sorrendje a kérdés. A kódolt üzenet a következő: IEANRIZBTZKAADSAEVAÓM TVLEGA,KENAZÉZTAPOJVAT REÓGO 3 JÓZSEFATTILA Miértlegyeké ntisztessége s?Kiterítene kúgyis!Miért nelegyektisz tességes?Kit erítenekúgyi s!ABCDEFGHIJ