Új technológiák és szolgáltatások 4. Tétel Kamrás Ferenc.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A számítógépes hálózatok és az Internet
Advertisements

ISO 9001 Tanúsított cég április NIIF VoIP projekt aktualitások Ilyés Gábor Mészáros Mihály Szabó Szabolcs NIIF Intézet.
A NEtTelefon – üzleti Előfizetőknek
Készítette: Nagy Márton
LESZ-E INFORMÁCIÓS TÁRSADALOM A XXI. SZÁZADBAN Detrekői Ákos a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács Elnöke Székesfehérvár,
HD (High Definition) videokonferencia –
A média konvergenciája
ACN videótelefon Iris 5000 ACN Telefon Adapter.
Az INTERNET.
B – csoport E-kereskedelem logisztikája és E-logisztika
Dr. Bartolits István NHIT IT3 projekt Az IP alapú televíziózás részletes elemzés NHIT IPTV részletes elemzés.
© 2006 Avaya Inc. All rights reserved. Kommunikáció bárhol, bármikor! Rohály Gábor ügyvezető igazgató.
Hálózati architektúrák
Missziónk A gyerekeket meg kell hallgatni és a felnőtteket segíteni kell abban, hogy erre képesek legyenek. A Kék Vonal minden munkatársa és önkéntese.
Digitális Átállás.
2008. augusztus 6.Budapest New Technology Meetup Group1 Zoltan Kalmar: Hahó Zoltan Kalmar: Hahó Kalmár Zoltán Internet Szolgáltatók.
Informatikai megoldások egy kézből
Sávszélesség és adatátvitel
Hálózatok fajtái, topológiájuk, az Internet fizikai felépítése
Adatátvitel. ISMERTETŐ 1. Mutassa be az üzenet és csomagkapcsolást! Mi köztük az alapvető különbség? 2. Melyek a fizikailag összekötött és össze nem kötött.
1 IP alapú hálózatok tervezése és üzemeltetése II. 15/6.
A tárgyak internetén használatos kommunikációs technológiák Előadó: Balla Tamás I. éves PhD hallgató Témavezető: Dr. Terdik György április
XDSL hálózatok 17. Szóbeli tétel.
Hálózattervezés nov XDSL hálózatok tervezése 14. Előadás Takács György.
Hálózattervezés nov XDSL hálózatok tervezése 14. Előadás Takács György.
A VoIP és a Microsoft Dynamics CRM Kondás János MCSA, MCSE, MCT System Builders Kft.
FAMILY MOBIL ÚJDONSÁGOK JELENLEGI KEDVEZMÉNYEK 800 forint lebeszélhető előfizetési díj Kedvező percdíjak Zárt csoportban ingyenes Percalapú számlázás.
Bevezetés a VoIP technológiába
1 Bevezetés a VoIP technológiába Gyakorlat Feladat Hozza létre és konfigurálja az alábbi hálózatot! Telepítsen egy Mini SIP szervert! Hozzon létre.
Mi akadályozza és mi segíti Magyarországon az internet alapú audiovizuális szolgáltatások terjedését? Rozgonyi Krisztina NHH Tanácstag Hírközlés 2006 CEBC.
A szolgáltatói jelleg erősítése a postai szakképzésben Rosta Péter.
Az információs ipar teljesítménye Európai Unió, Magyarország, Amerikai Egyesült Államok.
Távközlő Hálózatok 16. előadás 6. IP szélessávú hozzáférési technikák
Mire jó a GPRS GSM szabvány 9,6kbit/s-os adatátvitelt biztosította PCMCIA kártyák kellettek Egyedi programok kellettek, amik MS Windows felületen.
XDSL a laborban Németh Krisztián BME TMIT ápr. 11.
Távközlő Hálózatok 12. előadás IP szélessávú hozzáférési technikák
22. Távközlő Hálózatok előadás nov Az információközlő hálózatok alapismeretei 2 Az információközlő hálózati technológiák áttekintése 3.
Invitel Ha több kell.
Hálózati réteg.
Dr. Bartolits István NHIT IT3 projekt „Újgenerációs hálózatok (NGN)” 1 Újgenerációs hálózatok (NGN) 2. részletes elemzés NHIT IT3 projekt.
Számítógép-hálózatok
Hozzáférési hálózatok
Mobilinternet Tóth Norbert HV1GNC.
Szélessávú tervek és akciók
Vodafone Iroda Majoros Ádám Telekommunikációs Partner.
Vodafone Iroda Kelemen Balázs Területi vezető.
Spektrumliberalizáció és hatósági spektrum stratégia Bánhidi Ferenc Hírközlés 2008 Budapest 2008 november 14.
17. Tétel x DSL Készítette: Herczeg Attila. Feladat: Internetet akarnak kiépíteni a faluban, és nem tudják eldönteni, milyen technológiát válasszanak.Ismertesse.
Az Eutelsat KA-SAT szolgáltatásai
Kommunikáció a hálózaton Kommunikáció a hálózaton.
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa terv keretében valósul meg. Számítógép- hálózatok dr. Herdon Miklós dr. Kovács György Magó Zsolt.
Sós Patrik Telekommunikációs Partner
Advanced Next gEneration Mobile Open NEtwork ANEMONE Promóciós Nyílt Nap Nyitó előadás 2008 április 22. Dr. Imre Sándor
FARKAS VIVIEN. MINTAVÉTELEZÉSI FREKVENCIA  A digitalizálás során használt legfontosabb minőségi tényező a mintavételezési frekvencia, vagy mintavételezési.
Wireless Home Gateway Handover, roaming, keletkező veszteségek Készítette: Tóth Balázs Viktor.
ETTH, mint a triple play egyik platformja Televízió- és Hangtechnikai Konferencia és Kiállítás ON DEMAND BUSINESS Körmöczi Béla Opticon.
ADSL alkalmazása xDSL frekvenciaosztásos elven működik, azaz különböző frekvencián továbbítja az előfizető és a szolgáltató felé haladó adatokat.
Új generációs hálózatok Bakonyi Péter c.docens. IKT trendek.
4.Tétel: xDSL, VoIP, FTTx, NGN
Turócziné Kiscsatári Nóra
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 2 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Hálózatok Számítógépek és egyéb hardvereszközök összekapcsolva valamilyen kommunikációs csatornán. Felkínált lehetőségek: –Kommunikáció –Hardver megosztás.
2002. május 29. Hangot, adatot gyorsan és titkosan! Szakmai szeminárium 1/30 Avaya IP Office IP telefónia, előnyök Szabadhegyi Péter
Hálózatok Számítógépek és egyéb hardvereszközök összekapcsolva valamilyen kommunikációs csatornán. Felkínált lehetőségek: Kommunikáció Hardver megosztás.
Downstream Power Back Off (DPBO)
Downstream Power Back Off (DPBO)
XDSL hálózatok tervezése 9. Előadás
Hálózatok.
Híradástechnika I. 7. Wührl Tibor.
Author / Presentation title
Előadás másolata:

Új technológiák és szolgáltatások 4. Tétel Kamrás Ferenc

xDSL Az ADSL (Asymmetric DSL) a legismertebb tagja egy technológiacsaládnak, amelyet egyszerűen csak DSL-nek (Digital Subscriber Line) vagyis digitális előfizetői vonalnak hívnak. Az ADSL (Asymmetric DSL) a legismertebb tagja egy technológiacsaládnak, amelyet egyszerűen csak DSL-nek (Digital Subscriber Line) vagyis digitális előfizetői vonalnak hívnak. Tagjait a rövidítés első betűje különbözteti meg egymástól, innen az xDSL elnevezés. Tagjait a rövidítés első betűje különbözteti meg egymástól, innen az xDSL elnevezés. Az alapvető korlát az, hogy a hagyományos analóg telefonvonalon az átvitt frekvenciákat szigorúan a 400 és 4400 hertz közötti tartományra korlátozzák. Az alapvető korlát az, hogy a hagyományos analóg telefonvonalon az átvitt frekvenciákat szigorúan a 400 és 4400 hertz közötti tartományra korlátozzák. Az xDSL frekvenciaosztásos elven működik, azaz különböző frekvencián továbbítja az előfizető és a szolgáltató felé haladó adatokat. Az xDSL frekvenciaosztásos elven működik, azaz különböző frekvencián továbbítja az előfizető és a szolgáltató felé haladó adatokat. Az xDSL az általa használt két frekvenciasávot felosztva egymástól független alcsatornákat hoz létre, s ezek az xDSL modem másik oldalán egyetlen kapcsolatként látszanak és kezelhetők. Az xDSL az általa használt két frekvenciasávot felosztva egymástól független alcsatornákat hoz létre, s ezek az xDSL modem másik oldalán egyetlen kapcsolatként látszanak és kezelhetők.

TípusLeírásLe/Fel IDSL ISDN Digital Subscriber Line 128 Kbps CDSL Consumer DSL from Rockwell ~1 Mbps DSL lite "Splitterless" DSL without the "truck roll" 1,5-6Mbps le HDSL High bit-rate Digital Subscriber Line 1,5 Mbps vagy 2 Mbps SDSL Symmetric DSL 1,5-2M/1,5-2M ADSL Asymmetric Digital Subscriber Line 1,5-6 Mbps / Kbps VDSL Very high Digital Subscriber Line 12,9-52,5 Mbps / 1,5-2,3 Mbps

VOIP- Voice over IP A VoIP elve: Az Internet Protokoll feletti hangátvitel – elterjedt nevén VoIP, Voice over IP vagy IP-telefónia – a távközlés egy olyan formája, ahol a beszélgetés nem a hagyományos telefonhálózaton, hanem az interneten, adathálózaton folyik. A szolgáltatás alapja az Internet: A VoIP szolgáltatás igénybevételéhez megbízható, szélessávú Internet csatlakozás szükséges, kábelnet, ADSL, bérelt vonali Internet. ADSL, bérelt vonali Internet. (100kbs-os le-feltöltési sávszélesség, telefonszámonként) telefonszámonként)

A VoIP előnyei: Költségcsökkentés: hálózaton belüli ingyenes beszélgetés, nagy telefonforgalomnál a kedvező percdíjak, kis forgalom esetén a számla nagy részét kitevő havidíj megtakarítása miatt lényeges a VoIP szolgáltatás. Költségcsökkentés: hálózaton belüli ingyenes beszélgetés, nagy telefonforgalomnál a kedvező percdíjak, kis forgalom esetén a számla nagy részét kitevő havidíj megtakarítása miatt lényeges a VoIP szolgáltatás. Rugalmasság: A vezetői és adminisztrációs munkakörökhöz általában elengedhetetlen az Internet elérhetőség, ezért egy új munkakör kialakításnál vagy egy munkatárs új helyre költözésekor, (legyen az irodán belül vagy egy másik telephelyre) szükséges Internet csatlakozást kialakítani és ezzel együtt már a telefonelérhetőség is megoldott, a régi vagy új telefonszámon anélkül, hogy bármely külső segítséget igénybe kelljen venni a helyszínen. Ezen előnyök fokozottan jelentkeznek, ha valaki több telephelyen is dolgozik, vagy időnként külföldön tartózkodik. Rugalmasság: A vezetői és adminisztrációs munkakörökhöz általában elengedhetetlen az Internet elérhetőség, ezért egy új munkakör kialakításnál vagy egy munkatárs új helyre költözésekor, (legyen az irodán belül vagy egy másik telephelyre) szükséges Internet csatlakozást kialakítani és ezzel együtt már a telefonelérhetőség is megoldott, a régi vagy új telefonszámon anélkül, hogy bármely külső segítséget igénybe kelljen venni a helyszínen. Ezen előnyök fokozottan jelentkeznek, ha valaki több telephelyen is dolgozik, vagy időnként külföldön tartózkodik.

VOIP szolgáltatások Hangposta Hangposta Online hívásrészletező Online hívásrészletező Biztonsági korlát : E szolgáltatás nagyon előnyös arra az esetre, ha mellétesszük a telefont, vagy megszerzik jelszavat, mert a biztonsági korlát elérésekor megszakad a hívás. Biztonsági korlát : E szolgáltatás nagyon előnyös arra az esetre, ha mellétesszük a telefont, vagy megszerzik jelszavat, mert a biztonsági korlát elérésekor megszakad a hívás. Hívószámkijelzés Hívószámkijelzés Elektronikus számla Elektronikus számla Számhordozás Számhordozás IVR: hívásnál egy központi hang válaszol a hívásra, majd a hívó fél egy menürendszer segítségével tudja kiválasztani, hogy melyik mellékkel, osztállyal,...stb óhajt beszélni. IVR: hívásnál egy központi hang válaszol a hívásra, majd a hívó fél egy menürendszer segítségével tudja kiválasztani, hogy melyik mellékkel, osztállyal,...stb óhajt beszélni. Call center Call center Kékszám, zöldszám Kékszám, zöldszám Hívásátirányítás, FAX Hívásátirányítás, FAX

FTTX bármilyen xDSL technikát használjunk is, a sávszélesség növelésével az elérhető átviteli távolság általában drasztikusan csökken. A szolgáltatások sávszélesség-fejlôdésnek elvben eljön az a pontja, amikor nem lesz olyan xDSLmegoldásunk, ami elég jó lenne akár az utolsó 100 méter(ek) áthajtására. Mire azonban ehhez a ponthoz eljutnánk, az utolsó 100 méter(ek)ig hiányzó kilométereket meg kell építeni, praktikusan az egyetlen ma ismert és „korlátlan” sávszélességet nyújtó megoldással, optikával ( FTTX )

FTTN = FTT node FTTC= FTT Curb FTTB = FTT Building FTTH = FTT home FTTP = FTT permission

NGN- Next Generation Network (Új generációs Hálózatok) Az NGN-hálózatok alapjaiban új – koncentrált – hálózati elemeket hoznak létre, míg más, hagyományosan ismert elemeket iktatnak ki vagy integrálnak bele az új hálózati struktúrákba. Az NGN-hálózatok alapjaiban új – koncentrált – hálózati elemeket hoznak létre, míg más, hagyományosan ismert elemeket iktatnak ki vagy integrálnak bele az új hálózati struktúrákba. Egyre inkább elmosódnak a hagyományosan értelmezett szolgáltatások közötti határok, kombinált szolgáltatások (szolgáltatáscsomagok) jelennek meg, véget ér a vezetékes-és mobilhálózatok technológiai alapú megkülönböztetése. Egyre inkább elmosódnak a hagyományosan értelmezett szolgáltatások közötti határok, kombinált szolgáltatások (szolgáltatáscsomagok) jelennek meg, véget ér a vezetékes-és mobilhálózatok technológiai alapú megkülönböztetése. Tehát az NGN olyan csomagkapcsolt, IP alapú hálózat, amely egyetlen integrált hálózatban sokféle szélessávú multimédia- szolgáltatás nyújtására alkalmas, helyettesítve ezzel a korábbi távközlő hálózatokat. Olyan minőségi garanciákat is nyújtó átviteli platformot használ, amely független az átviteli rendszer aktuális technológiájától. Tehát az NGN olyan csomagkapcsolt, IP alapú hálózat, amely egyetlen integrált hálózatban sokféle szélessávú multimédia- szolgáltatás nyújtására alkalmas, helyettesítve ezzel a korábbi távközlő hálózatokat. Olyan minőségi garanciákat is nyújtó átviteli platformot használ, amely független az átviteli rendszer aktuális technológiájától.