13.Szóbeli tétel Radányi Máté.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Várhegy gyomrában kialakított Sziklakórházat (ma múzeum) a főváros működtette 1939-től 1944-ig. Az építmény több szintből áll, váltakozó belmagasságú,
Advertisements

Hulladékudvar hatása a pápai gyűjtőkörzet hulladékgazdálkodási helyzetére Készítette: Kanozsai Gábor 2013.
A vontatási tápellátás vázlata
Alkalmazott informatika – gyakorló feladatok II.
B – csoport E-kereskedelem logisztikája és E-logisztika
MUNKA, ENERGIA.
Készítette: Fülöp Roland
A világ 7. csodája Avagy a világ leghosszabb temetője vagy a könnyek fala.
Kárpótlás Készítette: Dr. Csák Csilla Dr. Csák Csilla egyetemi docens.
Dr. Barótfi István tanszékvezető, egyetemi tanár
13. tétel.
Anyagköltség számítása
Kérjük halkítsák le telefonjukat!
Vízelvezetés. Megoldások, tervezendő műtárgyak. Részletrajzok.
VIKI Konferencia, október 30. Budapest 1 AZ ENERGIAFELHASZNÁLÁS CSÖKKENTÉSE VÍZIKÖZMŰ ÜZEMELTETŐKNÉL Szücs István Előadó: Szücs István Dombóvár és.
Csomagok: ESETI díj (1 feladott rendelésre) 3500 Ft/alkalom Féléves (180 nap) Ft/félév (3000 Ft/hó) Éves (365 nap) AKCIÓ - csak az első.
Hyundai Technology Center Hungary Ltd
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje A fazekas műhely példája és más egyszerű példák a vállalat modellezésére, rendszermátrix számításokra.
Termékszerkezet-elemzés
Információtartalom vázlata: Vakondekés kábelfektetés
Készítette: Mikes Balázs
Sebesség A gépeket összekötő eszköz egyik fontos jellemzője, hogy milyen mennyiségű jel haladhat rajta keresztül 1 másodperc alatt. Ezt átviteli sebességnek.
Településhálózatunk. A Falvak és tanyák
Városi tömegközlekedés
Anyagmozgatási problémák
Járattervezés - járatszerkesztés
Fejlesztési, stratégiai útmutató
Dr. Spissák Lajos A PIRAMISOK.
Mi az erő ? A fizikában az erő bármi olyan dolog, ami egy tömeggel rendelkező testet gyorsulásra késztet.
A Segovia-i akvadukt talán a legnagyobb és legépebb akvadukt (oszlopokon álló vízvezeték) az ókori római császárság idejéből.
Hálózati eszközök.
Teszt minta kérdések. Az alábbiak közül melyik korlátozza az optikai alapú Ethernet sebességét? Adótechnológia Az optikai szál abszolút fényvivő kapacitása.
Az Európai Unió ökológiai hálózata
17. tétel.
Atomerőmű Tervezet Herkulesfalva október 1. Gamma Atomerőmű-építő Zrt.
Civil Kezdeményezések Programja
Magyarországi vezetékes szállítás fő vonalai
Discovery űrrepülőgép utazásra felkészítésének anyagmozgatási feladatai.
Impact of Metro construction on the long term sustainability of a Metropolitan city: The case of Thessaloniki Szigetvári Andrea2014. április 7.
A hálózati-mérési különbözet kezelése az elosztói engedélyeseknél
Szoftvercentrum Workshop ME. Mechanikai Technológiai Tanszék ESETTANULMÁNYOK A SZIMULÁCIÓ ALKALMAZÁSÁRA A MECHANIKAI TECHNOLÓGIÁKBAN Esettanulmányok.
M0 ÚTGYŰRŰ DÉLI SZEKTOR BŐVÍTÉSE M6 autópálya – 51 sz
Vásárlók, akik jelenleg Oriflame-kozmetikumokat vásárolnak Új vásárlók, akiket érdekelhet a Wellness by Oriflame Hogyan szólítsa meg őket? Beléptetés nyilvános.
Megújuló energiaforrások – Lehetőségek és problémák
Koordináció az egyes környezetvédelmi projekteknél Kis András Térségfejlesztési és Külügyi Iroda irodavezető-helyettes Szolnok szeptember 26.
AZ UTÓFESZÍTÉS ÚJ FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEI
A sörfüggvény és a női lábak
AZ PALACKOZOTT ÍVÓVÍZ…. SZÜKSÉGES?...
17. Tétel x DSL Készítette: Herczeg Attila. Feladat: Internetet akarnak kiépíteni a faluban, és nem tudják eldönteni, milyen technológiát válasszanak.Ismertesse.
A tájvédelmi szakhatósági közreműködés 166/1999. (XI.19.) Korm.rendelet szerinti korábbi gyakorlat Kardos Mária Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság 2014.
Rétegmodellek 1 Rendelje az alábbi hálózati fogalmakat a TCP/IP modell négy rétegéhez és a hibrid modell öt rétegéhez! Röviden indokolja döntését. ,
KÖLTSÉGBECSLÉSI ELJÁRÁSOK alkalmazása
A derivált alkalmazása
19. Optikai kábeleket kell kiépíteni két település között
Légvezetékes hálózat építése (9. tétel)
2. Előadás Tervezés, Tényezőkre bontás
Energia, munka, teljesítmény
3. Tétel – Az országos gerinchálózat
Kötésfajták és megvalósításai
AKTUÁLIS KÉRDÉSEK A komplex feltételrendszer megváltozása hagyományos problémáról - problémára szemléletmód felváltása a műszaki, gazdasági és egyéb feltételek.
9. tétel Horváth Imre 14. b.
LEO GmbH bemutatkozása KÖSZÖNTÖM ÖNÖKET Peter Prettenhofer ügyvezető.
Miskolc város energetikai fejlesztései Geotermikus alapú hőtermelés Kókai Péter projektmenedzser.
ALSÓÖRS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK 1/5 HRSZ-Ú TELEK ÉS KÖRNYEZETE
IoT alapvető kérdései és megoldásai I. rész
MMK HiT III. Kiviteli tervek hibái, hiányosságai a Tervellenőrzések tapasztalatai alapján Szomolányi Tiborné
Nemzeti Digitális Fejlesztési Program
18. Szóbeli tétel Kelemen Ákos 14.b.
GÉPKIVÁLASZTÁS.
Előadás másolata:

13.Szóbeli tétel Radányi Máté

Helyi távbeszélő hálózatot kell kiépítenie a Kábelkötő Kft. Szerelőinek. Ön mint építésvezető adja ki a munkát a dolgozóknak. Ismertesse a föld alatti hálózatépítés technológiáját folyamatát, és készítsen írásban róla vázlatot! Nyomvonal kijelölés, földmunkák Alépítmény-építés Megszakító létesítmények Kábelfektetés Különleges kábelek fektetése

Nyomvonal kialakítása Az építendő nyomvonal meghatározása során törekednünk kell arra, hogy a települést a lehető leghatékonyabb úton és leggazdaságosabb optikai kábelépítési technológiával fedjük le. Figyelembe kell venni a gerinchálózatba való becsatlakozási lehetőségeket

Alépítmény A kijelölt útvonalon 0,8 - 1,2 m mélyenre leásott védőcső elhelyezése.

Megszakító létesítmény kötésszerelvényt földalatti beton védő-szekrényben helyezzük el. A földalatti beton védő-szekrény a nyomvonal alján helyezkedik el, földdel betakarva, amely a talajfelszín művelését nem zavarja, és a „rejtettségével” a rongálás ellen védelmet nyújt.

Kábelfektetés Három féle módszer lehetséges az alépítménybe történő elhelyezéskor Csörlős (kézi) behúzás Befúvásos technika Beúsztatásos módszer A legmegfelelőbb a befúvásos technika a kis távolságok miatt.

Befúvásos technika Legnagyobb egyben behúzható hossz: 1000 méter. Légbefúvás és vízbefúvás: Legnagyobb egyben behúzható hossz: 1000 méter. A súrlódás csökkentése érdekében vazelin segítik a kábel behúzását. Szükséges munkaerő: kb. 5 fő. Napi teljesítmény: kb. 4000 méter. A védőcső megbontása, illetve helyreállítása miatt egyéb járulékos költségek is felmerülnek, a megbontás kb. 6000 Ft, a helyreállítás pedig nagyjából 18000 Ft-ot tesz ki.

Csörlős behúzás Legnagyobb egyben behúzható hossz: 150-200 méter. Szükséges személyzet: kb. 8 fő. Napi teljesítmény 2000 méter. A védőcső megbontása, illetve helyreállítása miatt egyéb járulékos költségek is felmerülnek, a megbontás kb. 30000 Ft, a helyreállítás pedig nagyjából 3000 Ft-ot tesz ki. A kábelre nagyjából 60 Kg tömeg által kifejtett mechanikai erő hat. Ebből kifolyólag és a lehetséges feszülések miatt a kábelek mechanikai sérülései nem zárhatóak ki.

Beúsztatásos technika Magyarországon az elfogadott szállítási hossz 2.000 m. A módszerrel napi 4.000-10.000 méternyi kábelt lehet rendeltetési helyére juttatni. Előnye: Legnagyobb előnye, hogy a védőcső megnyitása és helyreállítása nem merül fel, mint megoldandó probléma. A környezeti hatások elhanyagolhatóak, és ehhez a behúzási fajtához van szükségünk a legkevesebb munkaerőre (kb. 3 fő).

Különleges kábelek fektetése Rakétával történő behelyezésak