Matematika óra Az útügyi kiállításon. 2.állomás: Kiállító terem, híd makett. adatgyűjtés: Miről nevezték el a hidat?........................................................

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Agrár-környezetvédelmi Modul Vízgazdálkodási ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Advertisements

Energia, Munka, Teljesítmény Hatásfok
19. modul A kör és részei.
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
A területegységek átalakítása
Rész számítás összetett
arányosság.
Pitagorasz tétel A háromszög ismeretlen oldalának, területének és kerületének kiszámítása (gyakorlás)
a terület meghatározása
Gyakorló feladatok A testek mozgása.
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Fotó: Fenyősi László. Fotó: Fenyősi László Fotó: Fenyősi László.
Erdőterületek felmérése távérzékeléssel
Aktív cellaoszlopmutató sormutató munkalap munkafüzet szerkesztőléc.
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Nóé bárkája Legenda vagy valóság?
EGYENLETES MOZGÁS.
Csillagászati földrajzzal kapcsolatos feladatok
Készítette: Szanyi Mária február 10. A tisztaszoba.
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Internetes keresés 1 Az adott év húsvét vasárnapján Keszthelyre utazunk vonattal. Mennyibe kerül egy diákjegy? Mikor induljunk, ha ebédre szeretnénk odaérni?
Halmazállapotok Részecskék közti kölcsönhatások
Lencsék és tükrök képalkotásai
Az elektromágneses indukció. A váltakozó áram.
Feladatok Mikro és nanotechnika pót ZH-ra na meg pótpótZH-ra 
Szélességi bejárás , 0.
A térfogat mérése.
Hegyesszögek szögfüggvényei
Feladatok mértékegységek átváltására
Statisztika Érettségi feladatok
: Adós Aladár számláján 2700 dinár tartozás. Elhatározta, a következő naptól a hónap végéig minden nap befizet 150 dinárt, hogy rendezze.
Hasáb térfogata 10. kép 1 m3 1 dm3 1 cm3.
Törtek szorzása.
1. Szabály A játéktér. 1. Szabály – A játéktér A játéktér borítása A versenyszabályoknak megfelelően természetes és mesterséges borításon is lehet mérkőzéseket.
1. Szabály A játéktér. 1. Szabály – A játéktér A játéktér borítása A versenyA játéktér felületének simának, egyenletesnek kell lennie, érdes felület nem.
Adatgyűjtés, mérési alapok, a környezetgazdálkodás fontosabb műszerei
Kapacitások mérése.
Élménypark és Szórakoztató Központ Európában és Magyarországon
A nyomás összefoglalás
Kötelezettségek 7-8. feladat kidolgozása
Vállalati dolgozók adományozása és önkéntessége Darvas Péter, United Way Magyarország NIOK „Hidak” október 6.
Hasonlósággal kapcsolatos szerkesztések
Fizika vetélkedő a János-hegyen. A vetélkedő célja  Érdeklődés felkeltése  Előítéletek levetkőzése  Motiváció  Fizikához kapcsolódó élmény nyújtása.
1 Érettségi tájékoztató 2008 Érettségi tájékoztató február 8.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszéke Az elektrosztatikus mozgatás Székely Vladimír Mizsei.
Matematika felvételi feladatok 8. évfolyamosok számára
Felvételi feladatok 8. osztályosok számára
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Százalék számítás - 7. feladat
IV. Terjeszkedés.
1 pont 2 pont 3 pont 4 pont FGSZ világa Szállítás történel- me Celebek
Témahét a Szent László Gimnáziumban november 2-9. Radnóti Miklós és kora (Radnóti Miklós 100 éve, május 5-én született… …és 65 éve, november.
SZÁMÍTÁSI FELADAT Határozzuk meg, hogy egy biomassza alapú tüzelőanyag eltüzelésekor a kén-dioxid emisszió tekintetében túllépjük-e a határértéket. Az.
Éghajlattan összefoglalása
Statisztika I. Áruforgalom elemzése Készült években a Marcali, Barcs, Kadarkút, Nagyatád Szakképzés Szervezési Társulás részére a TÁMOP /1-
Csillagászati és térképészeti ismeretek
Az öt érzék - öt kortárs művészeti alkotás a Ludwig Múzeumból - Korosztály: óvoda és alsó tagozat Műveltségi terület: Ember és természet, Művészetek Várjuk.
Rétegmodellek 1 Rendelje az alábbi hálózati fogalmakat a TCP/IP modell négy rétegéhez és a hibrid modell öt rétegéhez! Röviden indokolja döntését. ,
Phong nha barlang vietnám a világ legnagyobb barlangja
HŐTAN 3. KÉSZÍTETTE: SZOMBATI EDIT
100.óra Majoros Márk.
A matematika-logika programcsomag bevezetése Készítette: Csócsics LajosTokaj, 2008 január 22.
Az öt érzék - öt kortárs művészeti alkotás a Ludwig Múzeumból - A diasor a Ludwig Múzeum Az öt érzék című múzeumpedagógiai foglalkozás előkészítéséhez.
1. a) Szegmentáld a szavakat: állapítsd meg, melyik elem a jel, a rag és a képző az alábbi fogalmakban!
Miért kell jól viselkedni a földön? Hogy a paradicsomba kapjunk jegyet. Másképp a pokol vár!!! De a valóságban a paradicsom és a pokol ugyanaz csak kis.
2015.május 14.. A kérdőív elkészítésének a célja A szoftvert használók mindennapos problémáinak bemutatása A jelenlegi helyzet javítása a felmérés alapján.
Számonkérés Matematika 9. évfolyam Lovas Margaret 2009
A testek néhány mérhető tulajdonsága 3. óra
Geometria 9. évfolyam Ismétlés.
Táblázatok A táblázat megadása a tag használatával lehetséges. A és tageken belül: a és tagek között adhatjuk meg a.
Előadás másolata:

Matematika óra Az útügyi kiállításon

2.állomás: Kiállító terem, híd makett. adatgyűjtés: Miről nevezték el a hidat? Melyik folyó felett található a híd? Melyik két települést köti össze? ……………………………………………. Mikor adták át ezt a hidat? ……………………………………. Mérd meg, milyen hosszú a maketten az útszakasz?…………..cm=…………………………m A makett méretaránya: 1:150 2.feladat: Milyen hosszú a híd a valóságban? 3*150 = 450 m

3.állomás: Makadám út makett adatgyűjtés:A műút készítése során ……………réteg követ fektetnek egymásra. A rétegek vastagsága összesen: …………………cm. 3.feladat: A, Egy 4 m széles és 100 m hosszú műút elkészítéséhez hány m 3 kavics szükséges? a= szélesség b= hosszúság c= magasság (vastagság)a= 4m b= 100m c= 30 cm = 0,3 m V= ? (m 3 ) V= a*b*c V= 4*100*0,3 m 3 V= 120 m 3 b, Hányat fordult a kavics szállító teherautó, ha egy fordulóra 3 m 3 –t bír elszállítani? 120 :3 = et fordult a teherautó.

4.állomás: Műút makett adatgyűjtés: Egy útszakasz kátyúzását (kijavítását) 3 munkás 6 nap alatt végezte el. 4. feladat: A, Hány nap alatt végzi el ugyan ezt a munkát ugyan ilyen teljesítménnyel 12 munkás; 6 munkás; 10 munkás; 400 munkás? 3 munkás12 munkás6 munkás10 munkás400 munkás 6 nap B, Lehetséges ez? 1,5 nap3 nap1,8 nap0,045 nap

5. állomás: Az útkaparó háza. Szoba belső. adatgyűjtés: Hány féle munkaeszközt ismersz fel a bútorok között?Sorold fel a nevüket:……………………………………………………… Hány óra van a faliórán? feladat: A, A bútorok között felismert eszközöket sorba kell raknod. Hány féle képen lehet őket sorba rakni? B, Az útkaparó bácsi egy nap belenézett a tükörbe és éppen meglátta a faliórát. Csodálkozva kiáltott fel: Már 14 óra 5 perc van! Mennyi lehetett az idő a valóságban? Rajzold be a mutatókat: A tükörben A valóságban: 9 óra 55 perc 6 6*5*4*3*2*1=720

6.állomás: Az útkaparó háza. Szoba belső. adatgyűjtés: Mérd meg asztalát és székét! Asztal szélessége: a= ……………………cm kerekítve ………………dm Asztal hosszúsága: b= ………………….cm kerekítve ………………dm Szék szélessége: a=…………………….cm kerekítve ………………dm Szék hosszúsága: b= …………………….cm kerekítve ………………dm 6. Feladat A, Hányszor nagyobb az aszal területe mint a szék területe? B, Hány m 2 terítőt vásároljon az útkaparó felesége az asztalra, ha a terítő minden oldalon cm-t lelóg? T asztal =a*b= T szék =a*b= T asztal :T szék = Terítő szélessége: a= ………………dm Terítő hosszúsága: b= …………….dm A terítő területe: T= a*b=

C, Hány %-al vásárolt több terítőt a szükségesnél? Hány százaléka a terítő területe az asztal területének? é= a= p= p=é/a *100 p=