Kitekintés a jövőbe Kacsuk Péter MTA SZTAKI. SZTAKI Felhő használata A SZTAKI Felhőt minden MTA kutató ingyenesen használhatja Ehhez be kell regisztrálni.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Első tapasztalatok az NIIFI-nél üzemelő infrastruktúra cloud szolgáltatással kapcsolatban Stefán Péter NIIFI RICOMNET Miskolc.
Advertisements

A weboldalunkon regisztrált felhasználó neveddel és jelszavaddal tudsz belépni. Amennyiben még nem regisztráltál oldalunkon, abban az esetben kérjük,
A SZIP – a mai modern informatikai technológiákat alkalmazva – lehetővé teszi, hogy a drogprevenció, -ellátás, -kutatás területén tevékenykedő szervezetek.
A portál zártkörű, online, virtuális intranet hálózata A Google segítségével, a drseres.com domain keretein belül létrehoztunk egy online virtuális intranet.
Geocaching, avagy kincskeresés a 21. században. Geocaching, avagy kincskeresés a 21. században • Rövidfilm • Elérhetőségek • Ládatípusok • Extrák • Ismertető.
Oktatási anyagok cseréje, internetes oktatás "Kutatás-fejlesztés a kárpát-medencei kisebbségi és nyugati magyar tudományos műhelyekben" Pongor Sándor.
Távmunkások informatikai alapképzése
SEMMELWEIS EGYETEM GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR TEENDŐI • A résztvevők vizsgázásának engedélyezése a tanfolyamon eltöltött és regisztrált idő alapján. • A.
Alkalmazások portolása Gridre Balaskó Ákos MTA SZTAKI 2011 november 14.
Adminisztratív teendők Kacsuk Péter Egyetemi tanár
A központi EIPEN portál bemutatása Készítette: Polgár Tibor.
AlertPay internetes számlához bankszámla hozzárendelése és pénz feltöltése az AP -re Lépj be az AlertPay oldaladra:
EGYEKÉRT EGYESÜLET FÓRUMA
TT Kovács Sándorné.
WebeC A korszerű, és papírmentes ügyfélkapcsolat Szűcs Attila Készpénzlogisztika Készpénzforgalmazási osztály Budapest, október 3.
Alert Pay Personal Starter számla regisztrációs segédlete Másold be ezt a linket a link keresőbe, vagy kattints rá
Hibrid felhő Privát-, publikus és hoster felhők összekapcsolása
Office 365 nap Zombory Zoltán ügyvezető ZOMPUTER Office 365 MVP
CommunityCloud Private Cloud Public Cloud Hybrid Clouds Megvalósítás módja Szolgáltatás modell Alapvető jellemzők Közös jellemzők Software as a Service.
Kölcsönös kizárás (bináris és nembináris szemaforok)
NETre Kész – IT-mentor roadshow, Pécs A célcsoport munkaerő-piaci helyzetét és életminőségét javító információk az Interneten és azok használata Czanik.
Az E-TANÁR portál.
1 Virtuális szuperszámítógép szolgáltatás kialakítása az akadémiai hálózat felhasználásával Kacsuk Péter Szeberényi.
a Moodle autentikációjához a PTE FEEK-en
Tibor Éva E-learning kezdő internetezőknek!. …Európában 2013-ig mindenki alapszintű szélessávú internetkapcsolattal rendelkezzen, továbbá 2020-ig biztosítani.
Grid felhasználói és alkalmazás fejlesztői kurzus Debreceni Egyetem, Január
XHTML 1. óra. Miért térjünk át HTML-ről XHTML- re? HTML-szabványban tartalom és forma összemosódott HTML 4.0 szabványban stíluslapok használatát javasolták.
SZTAKI Desktop Grid Kacsuk Péter MTA SZTAKI
A SHIWA projekt – Munkafolyamat gráfok és különböző grid köztesrétegek együttműködésének problémái és megoldásai e-Science Café Budapest, Óbudai.
Jövő Internet technológiák és alkalmazások kutatása Magyarországon Ács Sándor, OE-NIK Budapest,
Éves Konferencia- Annual Report Irányító Bizottság: Elnök: D. Terdik György DE IK dékán Tagok: Dr. Kardon Béla EMMI Dr. Sallai Gyula BME, FIRCC Nagy Miklós.
Szigetszentmiklós SUSAN – Dél – Afrikai Regionális Üzleti Hálózat Fő szervező:HITA (Hungarian Investment and Trade Agency) Dr. Mészáros Kálmán
REGISZTRÁCIÓ DOMBORNYOMOTT KÁRTYÁVAL VAGY GIFT CARDDAL MINDEN ALSÓ VONALADNAK NYOMTASD KI VAGY KÜLDJED EL!!!!
Nagy teherbírású rendszerüzemeltetés a felhőben. Miről lesz szó? Cloud áttekintő Terheléstípusok és kezelésük CDN Loadbalancing Nézzük a gyakorlatban.
7 DayWealth regisztrációs segédlet Már havi 10 $ (2000Ft) Befektetéssel indítható A 3. hónaptól csengő $ hizlalják a pénztárcád ! Ezt NE hagyd ki ! Gyere.
Azure Pack Felhő szolgáltatások a Windows Server 2012 R2 segítségével
Webprogramozó tanfolyam
EGEE-II INFSO-RI Enabling Grids for E-sciencE A HunGrid infrastruktúra és alkalmazásfejlesztő környezete Gergely Sipos
Alkalmazások skálázása felhőben Farkas Zoltán MTA SZTAKI LPDS Budapest,
Akos Balasko MTA SZTAKI, Hungarian Academy of Sciences Felhő használat paraméterteret bejáró szimulációk futtatására.
Miért jó nekünk kutatóknak a felhő?
4/7/2017 StorSimple: A felhő-integrált tároló Windows Server 2012 R2 konferencia © 2012 Microsoft Corporation. All rights reserved. Microsoft, Windows,
EGEE-III INFSO-RI Enabling Grids for E-sciencE A Hungrid VO szolgáltatásai A Hungrid, a magyar NGI bölcsője Hernáth Szabolcs Szeberényi.
IT Akadémia a gyakorlatban
Előadó: Hortobágyi Ágoston
Közösségi portálok használata Tepszis Barbara 8/A Salamon Róza (felkészítő tanár) Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola,Egységes.
MySQL adatbázis készítése
EGEE-II INFSO-RI Enabling Grids for E-sciencE EGEE and gLite are registered trademarks Összefoglalás M. Kozlovszky MTA SZTAKI
Felhő authentikáció demonstráció Gergely Márk MTA SZTAKI Laboratory of Parallel and Distributed Systems
E-larning és M-learning nemzetközi viszonylatban és Szerbiában (egy saját fejlesztésű oktatási keretrendszer bemutatása) Előadók: Kőrösi Gábor és Esztelecki.
A diákok és a közösségi munka V/iszonya. Projektünk indíttatása: o A kötelező ötvenórás közösségi szolgálattal szemben a diákok ellenérzéssel viseltetnek.
Beszédinformációs rendszerek 6. gyakorlat Beszédszintetizátorok és adatbázisaik Olaszy Gábor 2015 tavasz.
Aktualitások az információvédelem területén Gasparetz András Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület, elnök MagiCom Kft. ügyvezető igazgató, címzetes.
Promóciós eszközök és megoldások a jövőben - ahogy a médiatulajdonos látja Ádám Péter
COMPU-CONSULT Ltd. Saját kábeltv IP kamerával Előadók: Szabó Bence, COMPU-CONSULT Kft. Imre Gábor Panasonic, Előadás közben telefonálhat:
LPDS és felhő technológia Peter Kacsuk
Csoportmunkát támogató szoftverek
eeszt A csatlakozás feltételei és körülményei
Hagyományok és kihívások V
Ezek a stratégia elemek sorban
Délkelet-Európai HPC Projekt
A PDCA elv alkalmazása az információvédelmi irányítási rendszerekben 4
LAKCÍMKÁRTYA IGÉNYLÉSE
Oktatóbemutató címe Előadó: Név.
Docker technológia és alkalmazások: gyártás és logisztika szimulátor
Adatmozgatás az MTA Cloudon Data Avenue segítségével MTA Cloud workshop november 21. Nagy Enikő MTA Cloud csapattag Szoftverfejlesztő.
VPN kapcsolat a Központi Könyvtár honlapján
VPN kapcsolat a Központi Könyvtár honlapján
VPN kapcsolat a Központi Könyvtár honlapján
VPN kapcsolat a Központi Könyvtár honlapján
Előadás másolata:

Kitekintés a jövőbe Kacsuk Péter MTA SZTAKI

SZTAKI Felhő használata A SZTAKI Felhőt minden MTA kutató ingyenesen használhatja Ehhez be kell regisztrálni a SZTAKI Felhő-re a következő web lapon: o

Regisztráció a SZTAKI Felhőre

SZTAKI Felhő használata A rendelkezésre álló erőforrások mérete: o Lehet, hogy a jövőben egy MTA Felhő is létre fog jönni a Wigner Adatközponttal közösen

Hogyan tovább? Ennek a rövid tanfolyamnak az elvégzése után mi lehet a következő lépés a cloud gyakorlati használatában? o Ha a SZTAKI Felhőt IaaS-ként akarod használni, akkor kérj hozzáférést a SZTAKI Felhőhöz a következő web lapon: o Eligazítást, hogy hogyan kell a SZTAKI Felhőt IaaS-ként használni itt találod meg (Felhő PC létrehozása útmutató): o Ha bármi problémád van, akkor kérdezz a SZTAKI Felhő Fórumon:

Hogyan tovább? Ha a SZTAKI Felhőt arra akarod használni, hogy a saját alkalmazásodat sok paraméterrel akarod futtatni, akkor használd a PS wizard szolgáltatást a következő web lapon: Ha komplexebb feladatot akarsz megoldani a SZTAKI Felhőn, akkor 1.Használd a WS-PGRADE/gUSE gateway-t (amiről egy önálló tanfolyamot szervezünk a közeljövőben): 2.Ha bármi problémád van, akkor kérdezz a SZTAKI Felhő Fórumon: 3.Működj együtt a SZTAKI-val, hogy közösen adaptáljuk alkalmazásodat a SZTAKI Felhőre. Ez ügyben írjál t:

Hogyan tovább? Ahhoz, hogy a jövőben tartandó hasonló rendezvényeink még hasznosabbak legyenek, kérlek töltsd ki a Visszajelzés kérdőívet! Ha bármi egyéb kérdésed/kérésed/ötleted van, akkor írj t:

Köszönöm a figyelmet a teljes előadó csapat nevében!