BEISKOLÁZÁSI MUNKAÉRTEKEZLET

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tájékoztató a 2012/2013. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: 
Advertisements

A BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
Pogány Frigyes Szakközépiskola
NYÍREGYHÁZI VASVÁRI PÁL GIMNÁZIUM
Gimnáziumi tagozat 9. a normál tantervű 9.b nyelvi előkészítő.
„VIVANT PROFESSORES” 2010/2011 NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Közoktatásért Felelős Helyettes Államtitkár.
P ÁLYAVÁLASZTÁS 2013/2014 Dabasi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 1.
A középfokú iskolai felvételi eljárás ütemezése a 2011/12. tanévben.
Beiskolázási tájékoztató december
TOVÁBBTANULÁS 2012 Felvételi eljárás a középfokú intézményekbe a es tanévre.
Bonyhádi Oktatási Nevelési Intézmény
A felvételi eljárás intézmény specifikus részei november 29. Előadó: Papp Gabriella, Felvételi Irodavezető ELTE IK Nyílt Nap.
A Magyar Köztársaság kormánya. A középfokú felvételi változásai Arató Gergely államtitkár prezentációja december 9.
BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
Pályaorientáció ÁMK Báta Hunyadi János Általános Iskola
KAPOSVÁRI EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM
Nyílt napok 2008/2009. szakközépiskolai képzés felvételi eljárás általában felvételi eljárás iskolánkban.
Pesterzsébeti Közgazdasági Szki.
2007. ÉVI FELVÉTELI ELJÁRÁS. JELENTKEZÉS / 1. A jelentkezés – az e célra szolgáló – jelentkezési lap benyújtásával történik. A felvételi jelentkezési.
Érvényes jogszabályok az érettségi vizsgák megszervezéséhez a 2013/2014 tanévben - A 245/2008 számú oktatásról és nevelésről szóló törvény (oktatási törvény)
Tájékoztató a 2013/2014. tanévi beiskolázásról. felvételi vizsgákról felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről:
Tájékoztató a 2009/2010. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Tájékoztató a 2009/2010. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Tájékoztató a 2010/2011. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Szeretettel köszöntünk a Pesterzsébeti
Felvételi tudnivalók Pályaválasztás a es tanévben.
Intézményvezetők válaszai a tanulmány kérdéseire.
1 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2012/2013. tanévre az általános tanterv alapján folyó felkészítést nyújtó középfokú iskola 9. évfolyamára Veszprémi Közgazdasági.
PÁLYAVÁLASZTÁS- ISKOLAVÁLASZTÁS
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: P ÁLYAVÁLASZTÁS- I SKOLAVÁLASZTÁS Továbbtanulási tájékoztató
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET
A bűvös 200 pont….
 Budapesten, a II. kerületben, a Vízivárosban található  140 éves épület  2002-ben teljes felújítás és bővítés.
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
Általános iskola első osztály
Budapest IX. Kerületi Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium
A felvételi eljárás elemei
Tájékoztató a tanévi beiskolázásról. felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről:  Vagy kizárólag.
Vásárhelyi Pál kereskedelmi Szakközépiskola
Összeállította: Kovács Tibor igh. A NDRÁSSY GYULA G IMNÁZIUM ÉS K OLLÉGIUM Nyílt nap
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
FELVÉTELI A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBAN A 2013/2014. TANÉVBEN A 2013/2014. tanévben lezajlott eljárás.
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Felvételi tájékoztató
FELVÉTELI 2015 Berzsenyi Dániel Gimnázium 1858
Pályaválasztási szülői értekezlet
FELVÉTELI 2014 Berzsenyi Dániel Gimnázium ISKOLÁNKRÓL …  Idén (október 4.) ünnepeljük iskolánk alapításának 156. évfordulóját  ‘Minőségi nevelési-oktatási.
Az Új Széchenyi Terv - keretében kiírt TÁMOP -_3.3.10/A-12 kódszámú, A hátrányos helyzetű tanulók iskolai sikerességének elősegítése a Lévay József református.
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2017/2018-as tanévre szeptember 14. Balázs Lászlóné igazgatóhelyettes.
Szülői értekezlet A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉS RENDJE ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁS GYAKORLATI TUDNIVALÓI.
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET
2016. november 12..
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
2016. november 7..
Vásárhelyi Pál kereskedelmi Szakgimnázium
A felvételi eljárás intézmény specifikus részei
A felvételi eljárás elemei
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
FELVÉTELI Berzsenyi Dániel Gimnázium 1858
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Felvételi a középfokú iskolákban a 2014/2015. tanévben
Újpesti Bródy Imre Gimnázium
Beiskolázás a „Gundel”-ben
423/2012 (XII. 29.) Korm. rendelet alapján
Pályaválasztási szülői értekezlet
Előadás másolata:

BEISKOLÁZÁSI MUNKAÉRTEKEZLET A Magyar Olimpiai Bizottság által Olimpiai Érdeméremmel kitüntetett Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola, Középiskola és Pedagógiai Intézet BEISKOLÁZÁSI MUNKAÉRTEKEZLET Előadó: Rabi Ferencné igazgató Budapest, 2014. február 11.

MI ÍGY CSINÁLJUK! A beiskolázási folyamatot a törvényi szabályozók betartásával, és a kialakított hagyományok, szokások alapján végezzük.

NÉHÁNY ISKOLÁNKRA VONATKOZÓ SPECIFIKUM A köznevelési típusú sportiskolák rendszeréhez tartozunk. Általános iskolai és gimnáziumi tagozatot is működtetünk. Minden tanuló, sportoló.

BEISKOLÁZÁSI FOLYAMATTERV Célkitűzés Stratégia Beiskolázást segítő tevékenységek Felvételi vizsga Döntés Értékelés, visszacsatolás

CÉLKITŰZÉS Minél több jó sportoló, jó tanuló fiatal megnyerése a Csanádi Iskolának.

STRATÉGIA 1. Az iskola tevékenységi körének megismertetése széles körben. 2. A közvéleményt alakító, formáló értékek publikálása. 3. Folyamatos marketing munka az intézmény népszerűsítése érdekében.

A BEISKOLÁZÁST ELŐKÉSZÍTŐ, SEGÍTŐ TEVÉKENYSÉGEK 1. Időszakos tevékenységek 2. Folyamatos tevékenységek

A BEISKOLÁZÁST ELŐKÉSZÍTŐ, SEGÍTŐ TEVÉKENYSÉGEK 1.Egyesületekkel, szövetségekkel történő együttműködési megállapodások kötése, jó kapcsolatok ápolása. 2. Nyílt napok, nyílt órák szervezése. 3. Iskolanyitogató börzéken való részvétel. 4. Sajtó, média, reklámlehetőségek igénybe vétele.

A BEISKOLÁZÁST ELŐKÉSZÍTŐ, ELŐSEGÍTŐ TEVÉKENYSÉGEK Más intézmények megkeresése. Szülőknek, érdeklődő fiataloknak szóló tájékoztatás. Tájékoztató anyagok készítése, eljuttatása a vélt célközönség számára. Előkészítő foglalkozások szervezése. Felvételi tájékozató.

A FELVÉTELI VIZSGÁRÓL Központi írásbeli felvételi vizsga magyarból és matematikából.

A FELVÉTELI VIZSGÁRÓL 2. Szóbeli és alkalmassági vizsga 1.Pszichológiai tesztek: személyiséget vizsgáló, sportolói szemléletet vizsgáló. 2. Szóbeli elbeszélgetés a sportról, az értékekről, a jövőről, stb. 3. Fizikai képességszint mérés: Medicin labdadobás hátra, lányoknak 3 kg-os, fiúknak 4 kg-os labdával. Helyből távolugrás. Kötélmászás lányoknak, illetve függeszkedés fiúknak 2x15 m-es szlalom futás időre. Súlypont-emelkedés. 4. Nyelvi előkészítő esetén az adott nyelven történő beszélgetés.

A FELVÉTELI RANGSOR KIALAKÍTÁSÁNAK MÓDJA Az iskola a felvételi kérelmekről a tanulmányi eredmények, a központilag kiadott egységes, kompetenciaalapú feladatlapokkal megszervezett írásbeli vizsga eredményei, az alkalmassági felvételi vizsga eredményei (nyelvi előkészítő esetében az idegen nyelvi kompetencia szintje alapján) és az elért sporteredmények alapján hozza meg döntését.

PONTSZERZÉS Általános iskolai tanulmányi eredmény: 7. osztály év végi és 8. osztály félévi eredményének átlaga (max.: 10 pont)  

PONTSZERZÉS Központi írásbeli vizsga eredményei: Anyanyelv (maximum: 25 pont) Matematika (maximum: 25 pont)

PONTSZERZÉS Alkalmassági felvételi vizsga eredményei: Fizikai képességszint mérés (maximum: 10 pont) A felvett tesztek eredményei (maximum: 10 pont) Szóbeli beszélgetés (maximum: 10 pont)

PONTSZERZÉS Iskolánk feladata a versenyszerűen sportoló, majdan élsportolóvá váló tanulók nevelése, oktatása. Ezért a kiválasztáskor az is fontos szempont, hogy a választott sportágában milyen eredményeket tud már felmutatni, de ha nincs jegyzett eredménye, ez önmagában még nem kizáró ok. 2011/2012. – 2013/2014. tanévben elért sportági eredmények (megfelelő átváltási táblázat alapján maximum: 10 pont)

NYELVI ELŐKÉSZÍTŐ ESETÉN Az idegen nyelvi kompetenciák nem megfelelő szintje esetén erre a tanulmányi területre a felvétel elutasítható!

DÖNTÉSI SZEMPONTOK Az iskola és az adott egyesület között van-e érvényes együttműködési megállapodás Azonos felvételi eredmények esetén a döntéskor a következő szempontot vesszük figyelembe: Azonos felvételi eredmény esetén, a halmozottan hátrányos helyzetű tanuló előnyben részesül.

FELVÉTEL ESETÉN Beiratkozás Gólyatábor Kölcsönös ismerkedés Közös munka Visszacsatolás

További eredményes, szép napot kívánok! KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! További eredményes, szép napot kívánok! Rabi Ferencné szilvia@csanadiiskola.hu