Készítette: Keresztes Balázs Naszály.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
VANYOLA.
Advertisements

Híres épületek a Reformkorban
KözOP sz főút Hévíz elkerülő és 71. sz
NYÍREGYHÁZI VASVÁRI PÁL GIMNÁZIUM
A társadalmi tényezők hatása a tanulásra
Somogy megyei projektek
Ferenczi Patrícia 8.b Tanár: Hamar Tímea
DÉVAVÁNYA.
A vidékfejlesztéstől az öko-turizmusig a Nyugat-dunántúli régióban Határmentiségtől az integrált határrégióig Sopron április 06.
Pályakezdők munkával való elégedettsége Kiss Paszkál ELTE PPK Társadalom- és Neveléspszichológiai Tasznék.
1. Első körös fejlesztések Törzsadat csomag, mintaadatbázis Oktatási anyagok Ajánlatok, szerződéstervezetek
Az új történelem érettségiről és eredményeiről augusztus Kaposi József.
A tételek eljuttatása az iskolákba
VPOP Jövedéki Igazgatóság
2010 október 2651 kp. Vizsga 2. feladata
2010 október 2651 kp. Vizsga 2. feladata. Megoldás: „A” vállalat: Beszerzés : 100 millió Árrés: ( 12 %) = 100 x 0,12=12 millió Nettó eladási ár =
Demográfia területi összefüggései
A népesség nemzetiségi és vallási összetétele
Elpusztult és Pusztuló Falvakért Egyesület A helyi önkormányzatok a következő elpusztult települések emlékére állítottak tanújeleket az Egyesület részvételével.
Budapest Mint Világváros
Réde Készítette: Bárány Dorián gazdálkodás és menedzsment I. évfolyam I. csoport.
Gazdálkodás és Management BA Levelező 1. évfolyam
Óbarok Forrás: Saját képek.
Bácsszentgyörgy Adatok: Rang: község Terület: 1473 hektár Lakosság: 190 fő Telefonkörzet:76 Irányítószám: 6511 Régió: Dél-Alföld Megye: Bács- Kiskun.
Márok A falu bemutatása.
A sümegi vár lábától alig 7 km-re található a Marcal folyó partján fekvő törpefalu A falu első említése 1382-ből való, Vasarhel néven 1508-ban Kyswasarhel.
Sárgarépa piaca hasonlóságelemzéssel Gazdaság- és Társadalomtudományi kar Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök I. évfolyam Fekete AlexanderKozma Richárd.
KBSZ SZAKMAI NAPOK - REPÜLÉS SIÓFOK, OKTÓBER 25. JANOVICS FERENC BALESETVIZSGÁLÓ EJTŐERNYŐS ÉS SIKLÓERNYŐS ESEMÉNYEK 2006 JANUÁR-SZEPTEMBER.
Fekete László Született: Csillagjegye: Vízöntő
Festményei 1. Michelangelo Buonarroti Zene: Gregorian Amazing Grace
Esztergom.
Ősnövénytan 7. A harmadidőszak.
A évi demográfiai adatok értékelése
Logikai szita Izsó Tímea 9.B.
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
A 2012-es év eseményei. 1, Olvasás népszerűsítő program Alsomocsolád 2012-ben hét alkalommal tartottak könyvklubot, alkalmanként fő részvételével.
TÁMOP 3.2.2/08/A/1 A közoktatás modernizációját támogató hálózatfejlesztés a Közép-Magyarországi régióban.
A Kárpát medence kialakulása
40).6-os szint X. feltörésnél az omlás ideiglenes biztosítása
A Közép-Dunántúli Régió településszerkezete és településhálózata
A Közép-Dunántúli Régió ipara
Közép-Magyarország településszerkezete
A Nyugat-Dunántúli Régió népesedési folyamatai Győr-Moson-Sopron Vas Zala Dallos Katalin Geográfus V március 6. Térkép forrása:
Napkor A mi településünk.
F ő meü Fekvése Rövid története Nevezetességei Közérdekű Adatok Turizmus,Szálláshelyek Kezdőlap Készítette:Balatoni Ádám.
Kötcse.
KARSZTHIDROGEOLÓGIA (2012)
1. Melyik jármű haladhat tovább elsőként az ábrán látható forgalmi helyzetben? a) A "V" jelű villamos. b) Az "M" jelű munkagép. c) Az "R" jelű rendőrségi.
Érettségi eredmények május-június. Az utóbbi évek érettségi eredményei TanévÉrettségi átlag (RFG- AGK) Országos érettségi átlag Kitűnők száma (RFG-
Szigetszentmiklós Készítette: Bárány Lilla.
/06/17. Kakasfesztivál Kozármisleny.
Középiskolai továbbtanulás 2012/13 Készítette: Simon Zoltán ig.h.
Kávás.
KARSZTHIDROGEOLÓGIA (2012)
Kalandozás a Báthoryak és a Rákócziak földjén
1 „ Beszéljünk végre világosan az energetikáról” Dr. Hegedűs Miklós Ügyvezető GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft. Energetika Október 2.
Történelmi vonatkozások
Ekecs-Okoč Ekecs (szlovákul Okoč) község Szlovákiában a Nagyszombati kerületben aDunaszerdahelyi járásban. Közigazgatási területe 63,43 km². A mai község 1976-ban.
A Siklóshoz tartozó és mintegy 1500 lakosú Máriagyűd híres Mária-kegyhely, a magyar zarándokút befejező stációja. A közeli forrás már a rómaiak idejében.
HAJDÚDOROG RÉGÉSZETI LELETEK TANÚSÁGA SZERINT MÁR A RÉZKORBAN IS LAKOTT HELY VOLT. ERRE UTAL A VÁROS HATÁRÁBAN TALÁLT RÉZBALTA, AMI KR.E
Gorsium Forrás: Wikipédia Képek: Ruzsa Miklós.
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
Ismerkedés Várgesztessel Készítette: Dienes Zoltán SZIE GTK GM levelező 1szemeszter.
Bér bemutatása.
Készítette: Tóth Balázs I./3.cs.
Zemplénagárd.
Teleki bemutatása. Fekvése Somogy megyében, a Balatonföldvári kistérségben, a Balatontól délre 10 km-re található, a Külső-Somogyi dombságban. Kicsi,
ÉCS Község. A község adatai (2001-ben) Település rangja:Község Lakosok száma:1762 Fő Telefon körzetszám:96 Irányítószám:9083 Népsűrűség:88,86 Fő/Km 2.
Veresegyház.
Készítette: Körtélyesi Nóra
Előadás másolata:

Készítette: Keresztes Balázs Naszály

Megye:Komárom-Esztergom Régió:Közép-Dunántúl régió Kistérség:Tatai kistérség Rang: község Lakosok száma:2302 Népsűrűség:74, 86 fő/km² Terület:30, 23 km² Irányítószám:2899 Telefon körzetszám:34 Pontos helymeghatározás:é. sz ° k. h ° Naszály adatai

Naszály rövid történelme A vaskori Hallstadt kultúra embere telepedett meg először a község területén, halomsí­ros temetkezéseik őrzik emléküket. Oklevelekben csak az Árpád-kor vége felé tűnik fel a település ben Keurus, 1284-ben Nostan alakban. Naszály község nevének első em­lítésével viszonylag későn, 1628-ban találkozunk, Naszal néven. Régen a tatai várbirtok pereme volt ből és az 1270-ből származó dokumentumok Ladomér néven említették a települést. A falu fejlődése egészen az 1500-as évekig töretlen volt, ami egyrészt fek­vésnek köszönhetett, hiszen közel volt már akkor is komoly jelentőséggel bíró Dunához. A török dúlás alatt Naszály és a napjainkban hozzá tartozó puszták - Billeg - Grébics - és Almáspuszta elpusztultak. Az 1600-as évek tájékán a Csákyak birtokába került. Ebben az időben számos zsidó vallású polgár telepedett le itt. Csupán az 1600-as évek közepén indult meg a falu lakói­nak vallási rétegződése, a reformátusok mellett megjelentek a római katolikusok és az evangélisták. A Csákyak után 1700-ban a buzgó református Péchy Menyhérté lett a falu. Ekkor református községgé alakult át a település. A következő tulajdonos Krapff Ferenc, 1727-ben gróf Esterházy Józsefnek adta el Na­szályt, ami egyben a tatai uradalomhoz való visszakerülést is jelentette. A település igazán Esterházy Miklós idejében élte virágkorát.

Munkanélküliségi adatok DátumNyilvántartott összes munkanélküli fő fő fő fő fő fő fő fő fő fő fő fő fő fő fő

Idei munkanélküliség