Üzleti funkciók a SCOM-ban Somogyi Csaba IT üzemeltetési szakértő Microsoft Magyarország.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Richter Elek Technikai terméktámogatási felelős Microsoft Magyarország.
Advertisements

Virtualizációs technikák
A virtuális munka-környezet
IdőpontCím 09:15-09:45Az alkalmazás-életciklus menedzselése – Áttekintés (Kőnig Tibor) 09:45-10:30Az életciklus-kezelés alapjai – Forráskód-kezelés, build,
SZOFTVER MINT SZOLGÁLTATÁS: ÜZLETI HATÉKONYSÁG A FELHŐBEN Nagy Levente Üzletágvezető Microsoft Office.
Licencelés virtualizált környezetben
Hatékonyságnövelés Office System alapon az E.ON csoportnál
Áttekintés Komponensek és architektúra Monitorozási képességek Elosztott alkalmazások System Center Ecosystem.
IT-DEV-CON – IT-DEV-CON Kollár László Fejlesztési platform üzletág igazgató - Microsoft.
Infrastruktúra-felügyelet a privát felhőben
1 GTS Szerver Virtualizáció – Ügyvitel a felhőben.
Kőnig Tibor főmérnök Microsoft Magyarország. Ma a vállalatok elsősorban olyan szoftvereket használnak, amelyeket maguk futtatnak ez a helyben telepített.
- Virtualizációt az asztalra!
Windows Azure Infrastruktúra és platform a felhőben
Essential Business Server 2008 Szentgyörgyi Tibor NetAcademia oktatóközpont A nagytestvér.
SQL Server 2005 Reporting Services a gyakorlatban
Windows Server Hyper-V R2 SP1 újdongságok
Vezeték nélküli hálózatok biztonsági megoldásai Készítette Hudac Lóránd (HULRAAI) A Bemutatóban szó lesz: Vezeték nélküli hálózatok felépítése Ezek működtetése.
4. Gyires Béla Informatikai Nap május 6.1 Márton Ágnes Debreceni Egyetem Informatikai Kar Informatikai Rendszerek és Hálózatok Tanszék A Virtual.
X Window System A LINUX GRAFIKUS FELÜLETE Készítette: Pető László.
SQL Server 2005 Reporting Services Kószó Károly rendszermérnök Microsoft Magyarország.
System Center Essentials 2007 …a „kistesó”
Megoldás Felhő szolgáltatások és Windows 7.
Áttérés az Office 365 szolgáltatásra Microsoft Online Services Áttérés a BPOS rendszerről az Office 365 használatára meglévő BPOS-ügyfelek esetén.
Átállás.
Proaktív rendszerfelügyelet System Centerrel Windows Vista Windows Server 2008 Biztonság Scripting / PowerShell Virtualizáció System Center Még ebben.
Storage Virtualization Presentation Virtualization Server Virtualization Desktop Virtualization Application Virtualization SYSTEM CENTER.
Az informatika, mint szakma fejlődik Egyre több dologra és több helyen használjuk Nagyobbak és komplexebbek a rendszereink Rugalmasan kell reagálnunk.
Hibrid felhő Privát-, publikus és hoster felhők összekapcsolása
A rendszerfelügyelet folyamata „Észlelés” és értesítéskezelés A rendszerdiagnosztika eszközei „Ön-javítás” konfigurációja Összetett üzleti alkalmazások.
Fizikai vagy virtuális? Felügyelet szempontjából ugyanaz!
TMG délelőtt / 1 Forefront Threat Management Gateway 2010 Alapozzunk!
Windows Server 2008 { Terminal Services }
Miért felügyeljük az ügyfélkörnyezetet? Tervezési segédlet Ügynök nélküli felügyelet A fontos ügyfelekről Riportok, trendek és amit ezekből tanulhatunk.
Informatikai döntéstámogatás az MVM-nél
Kezdeti konfiguráció Telepítés utáni beállítások Server Manager Egyszerű, áttekinthető felület Hasznos funkciók Parancssoros elérhetőség.
Windows Server 2012 Kiadások, licencelés, lehetőségek
Windows Server 2012 R2 Gál Tamás
IT-ÜZLET-INTELLIGENCIA Polner Tamás Szerver üzletág vezető Microsoft Magyarország
Exchange Server 2007 Client Access Role
CommunityCloud Private Cloud Public Cloud Hybrid Clouds Megvalósítás módja Szolgáltatás modell Alapvető jellemzők Közös jellemzők Software as a Service.
Riportok készítése SQL Server Reporting Services-zel
Partnerkapcsolati lehetőségek a szoftverfejlesztő cégeknek
Központosított rendszerfelügyelet System Center Essentials 2007 Micskei Zoltán.
1 Verseny 2000 gyakorlat ODBC Adatforrás létrehozása.
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia IT HelpDesk – CRM házon belül Microsoft Operations Manager 2005 és Microsoft CRM Ügyfélszolgálat Fülöp Miklós.
{ PKI } Active Directory Certificate Services
Windows R2, Windows-Linux
ProClarity 6.3 áttekintés ProClarity Professional ProClarity Analytics Server Integráció Mire használjuk a ProClarityt?Mire használjuk a ProClarityt?Demó.
Magas rendelkezésre állású Hyper-V rendszer építése
Szabályzás, folyamatok, tudatosság Fizikai biztonság Perimeter Belső hálózat Operációs rendszer Alkalmazások Adatok SMTP (25) HTTP (80) HTTPS (443)
Azure Pack Felhő szolgáltatások a Windows Server 2012 R2 segítségével
Út a felhőbe - Azure IaaS Windows Server 2012 R2 konferencia
A teljes infrastruktúra egységesített felügyelete és védelme.
Adatbányászat Excel 2007-tel
Levelezés a Jedlikben Borbély Balázs rendszergazda-helyettes Jedlik Ányos Gimnázium.
Legyünk virtuálisak!  Szirtes István Ügyvezető, SCOM MVP, oktató
Az áttérés teljes művelete 4321 P2P migráció P2C migráció P2V migráció.
A Windows Server 2003 termékcsalád A Windows Server 2003 termékcsaládnak 4 tagja van: Windows Server 2003, Standard Edition Windows Server 2003, Enterprise.
Clustered Shared Volumes Menetközbeni tároló hozzáadás / eltávolítás Karbantartás üzemmód SAN migráció clusterezett gépre, gépről Kiterjesztett támogatás.
2. Operációs rendszerek.
Desktop virtualizáció Microsoft VDI használatával Háló Gyula.
DR+HA+B/R+Azure Gál Tamás Datacenter Technical Specialist
Fejlesztés gyorsítása felhő technológiákkal Microsoft Azure Pack a LogMeInnél ÁPRILIS 01, 2015.
Ingyenes, online technikai kurzusok Microsoft Virtual Academy.
Nagyvállalati dokumentumkezelés 2. Fejér Gábor PYLON KFT DMS megoldás nyílt forráskódú környezetben – az XDocs rendszer.
AZURE RÉGIÓK Szoftver szolgáltatás SaaS Platform szolgáltatás PaaS Infrastruktúra szolgáltatás IaaS.
IT ALAPFOGALMAK OPERÁCIÓS RENDSZEREK.
Microsoft SQL licenselés a gyakorlatban
Hibrid felügyelet az Azure-ból
Előadás másolata:

Üzleti funkciók a SCOM-ban Somogyi Csaba IT üzemeltetési szakértő Microsoft Magyarország

Szolgáltatási szintek (SLA) riportolása Szolgáltatói üzemmód – Essentials és Remote SCOM együtt IT, az üzleti folyamatok mögött – Savision Live Maps 3.0 Unix/Linux platformok felügyelete (SCOM 2007 R2)

Kinek és miért fontos? Elsősorban az IT vezető számára Igazolja az üzlet által elvárt szolgáltatási szintet Alátámaszthatja a fejlesztési igényeket Alig igényel élő munkát az elkészítése, de látványosan jelzi az IT hatékonyságát A cég többi munkatársa felé mutatja az IT jelentőségét és hasznát

SCOM 2007 (SP1) vagy SCOM 2007 R2 (beta) SQL Reporting Service SCOM Reporting Service Level Dashboard for Operations Manager Management Pack (R2-ben már beépített funkció)

SQL és Reporting Services SCOM 2007 és Reporting telepítése Service Level Dashboard for Operations Manager Management Pack.msi telepítése – ez telepíti a különleges riport formátumokat* Megfelelő jogosultságú fiókkal telepítsünk! A Microsoft.EnterpriseServiceMonitoring.ServiceLevelDashboard.MP importálása * Ha külön riport kiszolgálónk van, akkor oda is telepíteni kell a csomagot.

Készítsük el a szükséges monitorokat! Hozzunk létre egy elosztott alkalmazást! Hozzunk létre egy kivételt az alkalmazáshoz az „Object Discoveries” alatt! Készítsük el a jelentést és publikáljuk!

Az SLA Dashboard komponensek Készítsünk riportot! Mennyivel lesz egyszerűbb az R2-ben?

Kifejezetten partnerek számára elérhető SC Essentials telepítéseket vonhatunk egységes felügyelet alá Egyedi licenszelési konstrukció (SPLA) Havi díj, csak az tényleges felhasználás alapján (csak a szolgáltató által használt szoftverekre) Egy kiszolgáló ~12$, egy kliens ~0,45$ havonta Az SCE-t hagyományos módon licenszelni kell

Remote Management Services

A Remote Ops Mgr kiszolgáló és az Essentials kiszolgáló FQDN-je feloldható nyilvános DNS-ből Tanúsítványok OpsMgr kiszolgáló és az ő root CA-ja (nem kötelező a publikus) Importálni kell a SCOM-ba és az SCE-be is Microsoft System Center Service Provider Management Pack 2007 Nyitott portok a tűzfalon ForrásCélkétirányúProtokoll és port SCERSCOMNemTCP 5723 OpsMgr Web Console a vevő oldalán RSCOMNemHTTPS over TCP Essentials Console a szolgáltató oldalán SCENem TCP 5724 HTTPS over TCP 8531 Remote Web WorkplaceSCENemHTTPS over TCP 443 TCP 4125

Szolgáltató Ügyfél 3 Ügyfél 2 Ügyfél 1

A szolgáltatói üzemmód bekapcsolása

Harmadik fél kiegészítő modulja a SCOM 2007-hez Hasonló modulokat bárki fejleszthet a megfelelő SDK modullal A bemutatott eszközről bővebb információ:

Vezetői dashboard készítése Üzleti folyamat állapotjelzője

A SCOM 2007 R2 újdonsága lesz a Unix/Linux rendszerek felügyelhetősége Támogatott rendszerek SUSE Linux Enterprise Server 9 és10, SP1 Red Hat Enterprise Server 4 és 5 Solaris 8 for SPARC, 9 for SPARC és 10 for SPARC és x86 HP-UX 11iv2 for PA-RISC és IA64 és 11iv3 for PA- RISC és IA64 AIX 5.3 for PowerPC és 6.1 for PowerPC

WS-Management (ha még nincs fent ) SC Operations Manager 2007 R2 Futtatási fiókok (basic authentication) Root és normál felhasználó számára A megfelelő management pack-ek Development package-ek a cél gépeken (libgcc…, libc++…)

Fájlrendszerek Diszkek (fizikai, logikai, swap) Hálózati csatolók Memória használat Processzor használat Kritikus process-ek (sshd, cron, syslog stb.)

SCOM 2007 SP1 SUSE Ent. Linux 10 SP

SUSE Linux felügyelete SCOM-mal