Motorverseny. motorverseny - Várhelyi Ágnes2 A Motorverseny feladat szövege Ismert a SuperBike világbajnokság 0<n<1<=12 idei futamának beérkezési sorrendje,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A sin függvény grafikonja
Advertisements

Objektumok a Word-ben Pék Ágnes © 2009.
Informatika I. 3. Logikai függvények.
Eurosport Média ajánlat 2010.
Természet Szöveg: ©Rába Ildikó Mariann Kép: ©Bauer Andrea.
A Mátyás- Graduale Néhány iniciálé Soltész Zoltánné: A Mátyás- Graduale c. kötete nyomán MAGYAR HELIKON/CORVINA 1980.
KUCSERA GÁBOR Szponzori kiajánlása 2006
INFORMATIKA OKTATÁS GYÓGYÁSZAT KÖZLEKEDÉS TÁVKÖZLÉS HADITECHNIKA
Microsoft Excel Függvények II.
Szolgáltatások a felhőből
Az információ olyan új ismeret, amely megszerzőjének szükséges és érthető. Az adat az információ megjelenésének formája.  Az adat lehet: Szöveg Szám Logikai.
2002. február 6. Mobil marketing a hirdetők szemszögéből.
Megértési értelmezési folyamatok
Nyomtassa ki a mintatranszpa rens diáit, vagy írja be saját üzenetét. Kattintson a betűkre, és írja be saját szövegét. Diánként csak egy karaktert használjon.
Forma 1. A Forma-1 rövid ismertetése A Formula–1 (rövidítve: F1, magyarosítva Forma– 1) az autóversenyek legmagasabb kategóriája, szabályait a Nemzetközi.
Programozási alapismeretek 4. előadás. ELTE Szlávi-Zsakó: Programozási alapismeretek 4.2/  A szöveg A szöveg.
Böngészők Internet Explorer Mozilla Firefox
A számítógép előnyei (Ma és régen).
HTML parancsok használata
HTML elemek Linkek, táblázatok és képek Forrás, amelyből össze lett állítva a prezentáció szövege és képei:
 2002 október – december  Post szeptember 11-i kampány  Cél: bemutatni az amerikai muzulmánok boldog életét, meggyőzni a világot, hogy ne utálják az.
Brachmann Ferenc PTE-TTK/KTK A kurzus szerepe és célja A minőségbiztosítás általános alapelveire történő folyamatos hivatkozással áttekinti a szoftverminőség.
A nyelv problémája természetes, és mesterséges nyelvek.
Operációs rendszerek gyakorlat 5. Gyakorlat Vakulya Gergely.
MADRID Spanyolország fővárosa
A szöveg 11..
1 MI A KISCSOPORT ?. 2 Mi a kiscsoport?  Emberek csoportja egy baleset helyszínén.  A Világbajnokságra jegyért sorban álló emberek.  Rendőrök csoportja,
Tömörítés, csomagolás, kicsomagolás
Képek beillesztése. A beszúrandó képnek abban a mappában kell lennie, ahol a html oldalad forráskódja található! Először mindig a képet szúrjuk be, majd.
DOKUMENTUMOK KÉSZÍTÉSE WORD 2007 SZÖVEGSZERKESZTŐVEL II. rész.
DOKUMENTUMOK KÉSZÍTÉSE WORD 2007 SZÖVEGSZERKESZTŐVEL I. rész.
Készítette: Carpe Diem
Gyermekvilág régen és ma
A t e r m é s z d a l Csak az erős ember ismeri a szeretetet,
Az algoritmuskészítés alapjai
Jó reggelt! Megtaláltam a szöveget a nótához, aztán inkább összecsináltam neked egy kis vidámságot.
Információ ... Számítógép: Információ:
2011 Termékbemutató.
Tanulási nehézségek 5/3.
Az XXX-Komplex szolgáltatóház tevékenységi körei Adotanácsadás –Befektetési tanácsadás –Egyéni vállalkozók, társaságok könyvvitele Jogi ügyintézés Ingatlanközvetítés.
Mit mesél a Bécsi-erdő? Deutschlehrerkurs ActiLingua Academy, Bécs, Ausztria A projektet az Európai Unió támogatta. A bemutatóban megjelentek nem szükségszerűen.
Tanítás- és tanuláselmélet V. A kompetencia Knausz Imre.
Huffman algoritmus Gráf-algoritmusok Algoritmusok és adatszerkezetek II. Gergály Gábor WZBNCH1.
A rendíthetet-len ólomkatona
A jövő technikája a szakmunkásképzésben 2015
ADESPRESSO – A KEDVENCED LESZ
Cím elrendezés Alcím.
Ő tett szabaddá! Ő tett szabaddá! Az ördög minden hatalmát
Így ismerd meg a vevőt jól!
HIERONYMUS BOSCH
Cím elrendezés alcím.
Asztalitenisz.
Mivel foglalkozunk a laborokon?
Cím elrendezés Alcím.
Cím elrendezése képpel
Címdia elrendezés Alcím.
KKM. szilárd folyadék légnemű olvadás forrás olvadáspont (op) forráspont (fp) fagyás lecsapódás KKM párolgás jód.
Cím elrendezés Alcím.
Cím elrendezés Alcím.
Cím elrendezés Alcím.
Cím elrendezés alcím.
Az ember tragédiája a színpadon
Cím Alcím.
Címdia elrendezés Alcím.
Cím elrendezés Alcím.
Mihály Mihály Ünnepelj velünk! Ünnepelj velünk! 18 éves lesz!
Cím elrendezés Alcím.
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! 18 Hajtás
Cím és kép elrendezés Alcím
Előadás másolata:

Motorverseny

motorverseny - Várhelyi Ágnes2 A Motorverseny feladat szövege Ismert a SuperBike világbajnokság 0<n<1<=12 idei futamának beérkezési sorrendje, a BIKE.BE fájlban. Minden sorban 1 név van, futamonként legfeljebb 6. Az egyes futamokat egy üres sor választja el egymástól (mindig maximum hatan érkeznek be). 1.Adjuk meg azok névsorát a FUTAM.TXT fájlban, akik minden futamon célba érkeztek! Minden sorban pontosan egy név szerepeljen! 2.A LISTA.TXT-be kerüljön be a világbajnokság eredményrangsora (rendezés)! A győztes hat, a többiek rendre eggyel kevesebb pontot kapnak! Minden sorban egy név legyen mellette egy szóköz, utána a pontszám!

motorverseny - Várhelyi Ágnes3 Változók 3db textfájl (BIKE.BE; FUTAM.TXT; LISTA.TXT) Amibe kiolvasunk (v) –Olyan rekordokból álló vektor, ahol nev  versenyző neve (v.n) pont  az olvasásig elért összpontszáma (v.p) futam  az olvasásig teljesített futamok száma (v.f) A futamok számlálója (fut) Futamon belül a helyezés számlálója (hely) A versenyzők számának nyilvántartása (n) „sor ” a fájlba íráshoz (sor)

motorverseny - Várhelyi Ágnes4 Adatbeolvasás - kezdőrekord Hozzárendel(f,”BIKE.BE”) Megnyit_olvasásra(f) Fut:=1 n:=0;hely:=0 Olvas(f.sor) Ciklus amíg sor nem üres n:=n+1;hely:=hely+1 V[n].n:=sor;v[n].p:=6+1-hely olvas(f,sor) Ciklus vége (első futam)

motorverseny - Várhelyi Ágnes5 Adatbeolvasás - folyamatos Olvaseljárás(f:textfájl; sor:string; fv:logikai) fv:=hamis Ha nem fájlvége akkor sor:=olvas(f,sor) Különben fv:=igaz Eljárás vége

motorverseny - Várhelyi Ágnes6 A teljes beolvasás ciklusa Olvaseljárás(f,sor,fv) Ciklus amíg nem fv fut:= fut+1 Feldolgozva beír v-be olvaseljárás(f,sor,fv) Ciklus vége (fájlvégéig) Bezár(f)

motorverseny - Várhelyi Ágnes7 A v-be beírás ciklusa Hely:=0 Ciklus amíg nem fv & sor nem üres hely:=hely+1 keresés arra, hogy ez a név szerepelt-e már egy korábbi futamban (l igaz akkor igen ) ha nem l akkor n:=n+1; i:=n v[i].n:=sor; v[i].p:=0; v[i].futam:=0 v[i].p:= v[i].p+6+1-hely; v[i].f:= v[i].f+1 Olvaseljárás(f,sor,fv) Ciklus vége(sor nem üres)

motorverseny - Várhelyi Ágnes8 A keresés i:=0 l:=hamis Ciklus amíg i<n & nem l i:=i+1 l:=v[i].n=sor Ciklus vége (keres)

motorverseny - Várhelyi Ágnes9 A FUTAM.TXT feltöltése Hozzárendel(h, „FUTAM.TXT”) Megnyit_írásra(h) Ciklus i:= 1, k ha v[i].f=fut akkor ír_soremeléssel(h, v[i].n) Ciklus vége (h-ba írás)

motorverseny - Várhelyi Ágnes10 A LISTA.TXT készítése  rendezés Ciklus i:=1, n-1 ciklus j:=i+1, n ha v[i].p < v[j].p akkor sv:=v[i].n v[i].n:=v[j].n v[j].n:=sv ciklus vége (j) Ciklus vége (i)

motorverseny - Várhelyi Ágnes11 A LISTA.TXT fájl feltöltése Hozzárendel(g, „LISTA.TXT”) Megnyit_írásra(g) Ciklus i:=1, k sor:=v[i].n+’ ‘+v[i].p ír(g, sor) Ciklus vége (g-be írás) Bezár (g)