C.E.P.M. - Bruxelles, 12 janvier 2005 C.E.P.M. - Bruxelles, 12 janvier 2005 A GM növények termelésének helyzete a világon és az EU-ban...

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Bizalom, társadalmi tőke, intézményi kötődés
Advertisements

1 groupement national interprofessionnel des semences et plants Vetőmagpiac forgalom az Európai Unióban Az EU vetőmag súlya a világ vetőmag termesztésében.
Nemszőtt textíliák felhasználási lehetőségei
PIC number – szükséges bármilyen Erasmus + pályázathoz PKE:
Burgonya.
Fenntartható energiagazdálkodással az éghajlatváltozással szemben: retorika vagy realitás? Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Környezetgazdaságtan.
Dél Amerika Dél-Amerika területe 17 840 000 km² a Föld felszínének kb. 3,5%-a ös adat szerint népessége több mint 371 000 000. Területe alapján a.
Meteórák - Görögország Trevi –kút Róma Lépcső Vatikán.
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Az Európai Unió létrejötte, bővítésének állomásai
A köles kül- és belpiaca
EU alapismeretek E-Learning.
Az Európai Unió nyelvpolitikája
EURÓPA ÉS AZ EURÓPÁN KÍVÜLI VILÁG A SZÁZADBAN
Társadalmi–gazdasági fejlettségi különbségek Észak-Afrikában
Campus Hungary A magyar felsőoktatás külföldi népszerűsítését elősegítő program június 15.
Az adórendszerek változásai az elmúlt évtizedekben Halmosi Péter.
Az Európai Unió a globális világban Készítette: Kozák Magdolna.
Az EU kohéziós politikájának 20 éve ( ) Dr. Nagy Henrietta egyetemi adjunktus SZIE GTK RGVI.
A nemzeti és vállalati kultúra összefüggései
27 juillet :04:10 h. Paques sziget Zulu kunyhók Dél-Afrikában.
EU II..
Jelkép-ország Jakab Sándor Kálmán
T.K. 33 – 34. Az alapértelmezett előtér- és háttérszín, valamint a körvonalak színének beállításához a Paletta színeit használhatjuk. 1 Az RGB színrendszerben.
A NŐK FÖLDRAJZA.
Webes változat, animáció nélkül !!!
Agrárgazdaság és a mai vidék viszonya és mai konfliktusai Dr. Buday-Sántha Attila egyetemi tanár.
Ipari forradalom Angliában és a kontinensen
Felsőoktatási munkatársak képzési célú mobilitása - STT 2014/2015.
Akkor meg mi az oka,hogy a mai napig is vannak rabszolgák? Ne felejtsük el, hogy a kábítószer és a fegyverkereskedelem után az emberkereskedelem a harmadik.
„Családtámogatások, rugalmas munkavégzési formák és társadalmi kohézió” műhelykonferencia Budapest, november 24. Dr. Pulay Gyula, főigazgató, ÁSZ.
GLOBAL CORRUPTION BAROMETER 2009 Globális Korrupciós Barométer Közvéleménykutatás az emberek korrupcióval kapcsolatos tapasztalatairól június 3.
Vállalati dolgozók adományozása és önkéntessége Darvas Péter, United Way Magyarország NIOK „Hidak” október 6.
Politikai és szociálgeográfia I.
Kormányszóvivői tájékoztató. Tájékoztató a gazdaságról Dr. Veres János pénzügyminiszter szeptember 14.
GLOBAL CORRUPTION BAROMETER 2010 Globális Korrupciós Barométer Közvéleménykutatás az emberek korrupcióval kapcsolatos tapasztalatairól December 9.
1 A nemzeti ITS rendszer-felépítési terv a magyar úthálózatra, valamint a nemzeti rendszerfelépítések harmonizációja HITS – Hungarian ITS Framework Architecture.
GENERALI Alapkezelő Zrt. Nyugdíjpénztári megtakarítás a többi befektetés mellett Schuszter Péter vezérigazgató Generali Alapkezelő 2008/../.. Pénztárkonferencia.
A határon túli magyar nyelvűség
EGYEBEK : Hibridhajtás : Erőforrás: kombinált Általában belsőégésű motor+elektromos hajtás.
1914.
A cukor szabályozása A termelés 98 %-a répacukor1.
KÖZSZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSE, SZERVEZÉSE Általános Vállalkozási Főiskola III. évfolyam 2008/2009. tanév 3. Az Európai Unió politikái.
UDOVECZ GÁBOR Balkán: együttműködés vagy verseny a mezőgazdaságban?
barátok és kollegák-itthon és külföldön-, határokon átívelő kapcsolatok és utazások, csereprogramok szakmai tudást támogató szövetség, továbbképzések,
Trendváltás a termékenység és a női foglalkoztatás kapcsolatában Dr. Pulay Gyulának, az ÁSZ Kutató Intézete főigazgatójának előadása „Tudomány a gyarapodó.
Villány, május 7. Mester Zoltán
Világot fenyegető vírus Semmi sem biztos; csak a halál.
Európa regionális földrajza
ben Európában telepítették a világ napelemes rendszereinek 70%-át, 2013-ban ez az arány már csak 28% volt, - az új PV (photovoltaic - fotovillamos.
Tankötelezettségi korhatárok nemzetközi összehasonlításban
Napraforgó Napraforgó.
Cukor, napraforgó és burgonya
Amikor a természet kitör…. Massachussetts-i hóvihar.
A román mezőgazdaság az átalakulás éveiben Hajas Marína földrajz BSc III. évfolyam.
Erőforrás- és költséghatékonyabb termelés szelekciós tenyésztéssel Bjarne Gjerde Nofima, Norvégia.
VeloREX adventure 3 whells, km, 2 people. Magamról: Pulay Sándor 1971-ben születtem Komárnóban /Révkomárom/ 1989-ben végeztem vas és fémszerkezeti.
INTL-FCSTONE PIACELEMZÉS Dr. Rory Deverell INTL-FCStone Árukockázati menedzser.
Feladatok.
Újdonságok az NIIF VoIP szolgáltatásában
Az ökológiai gazdálkodás helyzete Európában
Amikor a természet kitör…
A világ 15 leggyönyörűbb virágos fával szegélyezett utcája
„Életet adó kávé”.
,,Migráns” országok Latin-Amerika,USA,Kanada,Izrael,Ausztrália,Új-Zéland és Dél-Afrika készítette: Verdes Máté.
Foglalkoztatás, szakképzés, jó gyakorlatok
LATIN-AMERIKA GAZDASÁGA
A politika feladatai a kutatásban, a fejlesztésben és az innovációban
A gyarmatosítás folyamata
Friedrich Ebert Stiftung Szociális párbeszéd és ipar 4.0 konferencia
Előadás másolata:

C.E.P.M. - Bruxelles, 12 janvier 2005 C.E.P.M. - Bruxelles, 12 janvier 2005 A GM növények termelésének helyzete a világon és az EU-ban...

C.E.P.M. - Bruxelles, 12 janvier 2005 C.E.P.M. - Bruxelles, 12 janvier 2005 A GM növények termőfelületei A GM növények term. felületének %-os megoszlása 2003-ban A GM területek növekedése növényfajonként Szója : az összes terület 55 %-án GM fajták Kukorica : az összes terület 11 %-án GM fajták 67,7 millió ha 2003-ban

C.E.P.M. - Bruxelles, 12 janvier 2005 C.E.P.M. - Bruxelles, 12 janvier ország (USA, Argentína, Kanada, Brazília, Kína, Dél-Afrika) rendelkezik az összes GMO felület 99%-ával A génmódosított növények termesztésére engedélyezett területek földrajzi megoszlása. Románia : ha Spanyolo. : ha Bulgária : qq ha USA : 42,8 M ha Kanada : 4.4 Mha Argentína : 13,9 M ha Brazília : 3 Mha Urugvály : ha Dél Afrika : 0,4 M ha Ausztrália : 0,1 M ha Kína: 2,8 M ha India : 0,1 Mha Fülöp-Szigetek: ha 2003-ban 18 országban volt GMO termesztés engedélyezve

C.E.P.M. - Bruxelles, 12 janvier 2005 C.E.P.M. - Bruxelles, 12 janvier 2005 Franciao.: 15 államilag elismert fajta Jelenleg nincs árutermelés Előállítás csak kísérleti jelleggel Spanyo.:16 államilag elismert fajta árutermelés : ha 2003-bna  ha 2004-ben Hollandia : 1 államilag elismert fajta Nincs árutermelés Egyes tagországokban elismert GM kukorica fajták

C.E.P.M. - Bruxelles, 12 janvier 2005 C.E.P.M. - Bruxelles, 12 janvier 2005 Közös EU fajtakatalógus : 17 GM kukorica fajta (MON 810) került fel az EU fajtakatalógusára szeptemberében  A GM termesztés elterjedése Európában nagyban függ... Piaci igénytől... Megfelelő vetőmag biztosításától... A koegzisztencia rendeletektől GMO helyzet az EU-ban

C.E.P.M. - Bruxelles, 12 janvier 2005 C.E.P.M. - Bruxelles, 12 janvier 2005 * Elfogadott jogszabály: Dánia, Németország * Rendelet tervezet egyeztetés alatt: Lengyelország * A rendelet elfogadás alatt: Spanyolország, Franciaország. * A tárgyalások megkezdődtek: Cseh Közt., Magyarország, Nemzeti jogalkotás A koegzisztencia jogalkotás