Kormányszóvivői tájékoztató ELSZÁMOLÁS 2006. Biztonságosabb időskor – felzárkózó nyugdíjak.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Gondolatok a Cafeteriáról
Advertisements

Kormányszóvivői tájékoztató NYUGDÍJ-INTÉZKEDÉSEK 2006.
Megváltozott munkaképességűek ellátásai
MI LESZ VELED NYUGDÍJ(AS)?
GKI Zrt., Bér- és bérteher-reform Akar László vezérigazgató március 10.
Nyugdíjasok levele Orbán Viktortól Korózs Lajos Elnökségi tag.
A nyugdíjazással kapcsolatos változások Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Dr. Papp Ildikó humán erőforrás szolgáltató központvezető.
NYUGDÍJVÁLTOZÁSOK.
Kamatszámítás.
Összeállította: Korózs Lajos szociológus
Nyugdíj.
Fenntartható energiagazdálkodással az éghajlatváltozással szemben: retorika vagy realitás? Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Környezetgazdaságtan.
Foglalkoztatói nyugdíj
MI MENNYI 2011-BEN ? BÉREK, ILLETMÉNYEK, SZOCIÁLIS ÉS MUNKANÉLKÜLI ELLÁTÁSOK Készítette: Korózs Lajos szociológus.
A rokkantsági nyugdíjrendszer átalakítása
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató A gyermekes családok otthonteremtéséért október 18.
Kormányszóvivői tájékoztató Magyar Universitas Program Csatlakozás az Európai Felsőoktatási Térhez - Infrastruktúra-fejlesztési Program magántőke bevonásával.
„Nyugdíjrendszerváltás 2010” avagy jogfosztás a nép nevében Szikra Dorottya, ELTE TÁTK Lakner Zoltán, ELTE TÁTK.
Cigány ügyek az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt Siófok, szeptember 16.
Kormányszóvivői tájékoztató. A gáz árának változása januárban GKM- PM tájékoztató december 14.
Az APEH-hoz benyújtott bevallások adatai alapján
1 Elvégzett vagyonosodási vizsgálatok év vizsgálatok száma megállapítással zárult vizsgálatok megállapított nettó adókülönbözet átlagos megállapítás db.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Hogy mindenki jobban éljen! Adókedvezmény az átlagos és az átlag alatti keresetből élőknek.
Nyugdíjmérleg Készítette: Korózs Lajos.
FELÉRE CSÖKKENNEK AZ ÖZVEGYI NYUGDÍJAK KORÓZS LAJOS ELNÖKSÉGI TAG.
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
ADÓ Farkas Gábor Szenior Menedzser február 28. Adózás 2006.
Egészségügy átalakítás előtt Nógrádi Tóth Erzsébet egészségügyi szerkesztő Világgazdaság Konszenzus az egészségügyért II. konferencia szeptember.
A munkanélküliek és a nyugdíjasok ellátása. A nyilvántartott álláskeresők száma márciusának zárónapján 563,9 ezer fő volt. A tartósan állást keresők.
A közúti fuvarozás helyzete Napi Gazdaság Konferencia Karmos Gábor - főtitkár.
SZJA feladatok Gazdasági közjog. Szja 1. 1.Munkabér: Ft/hó jutalom: Ft, étkezési utalvány: 3.000Ft/hó 2. FB tag: Ft/hó 3. megbízási.
A nyugdíj jogszabályok évtől bekövetkező változásai
A Magyar Köztársaság kormánya. A recesszió foglalkoztatásra gyakorolt hatásának kezelésével kapcsolatos munkaerő-piaci intézkedések Simon Gábor államtitkár.
IGÉNYLÉSTŐL AZ ELBÍRÁLÁSIG
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
. 1/16 Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium Célok, feladatok évben Budapest, január 8. Dr. Kökény Mihály miniszter.
Horvát-Magyar Szakértői Akadémia szeminárium megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása, rehabilitációs projektek.
GKI Zrt., A válság: veszély és esély Balatonfüred, október 8. EGVE Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt.
Lendületben az ország! Nemzeti Területfejlesztési Hivatal Igazságos lakástámogatás november 2.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Tények a munkaerőpiaci helyzetről Ki veszélyezteti a foglalkoztatás stabilitását? január.
Kormányszóvivői tájékoztató Közmegbecsülés a köz szolgálatáért.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Biztonságot az alkalmi munkából élőknek! Az alkalmi munka után fizetett közterhek csökkentése.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülést az idős embereknek! Adósságtörlesztés és méltányosság a nyugdíjemelésben 2002.
Kormányszóvivői tájékoztató Az Európai Unió Strukturális Alapjainak magyarországi teljesítménye dr. Baráth Etele európai ügyekért felelős tárca nélküli.
Lendületben az ország! 1 Kormányszóvivői tájékoztató A Prémium Évek Program bemutatása november 4.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülés az idős embereknek! Kormánydöntés a kiegészítő nyugdíjemelésről szeptember.
Kormányszóvivői tájékoztató Olcsóbb, hatékonyabb állam Szilvásy György a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter.
Kormányszóvivői tájékoztató Az egészséges egészségügyért!
Az egészségkárosodáson alapuló nyugellátásban és nyugdíjszerű ellátásban részesülők ellátásainak átalakítása Jogszabály helyek ▫ évi CXCI. törvény.
Béren kívüli juttatások Adókedvezmények Adóelőleg Ingatlan.
es RAT tervezés koncepciója Gila Gyöngyi Tervezési igazgató-helyettes.
Szép esténk lesz…? Varga Mihály október 14. Fidesz- Magyar Polgári Szövetség Országgyűlés Képviselőcsoport Gazdasági Kabinet FIDESZ GAZDASÁGI KABINET.
A nyugdíjrendszer stabilitását megteremtő rövidtávú intézkedések Dr. Herczog László miniszter október 14. Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
Mennyibe kerül az adófizetőknek a Gyurcsány-kormány egy állami vezetője? január 4. Luxusbaloldal - luxuskormányzás.
? Államadósság Jól állunk-e vagy sem? Nagy a jólét, vagy éppen ellenkezőleg, romlik az élet minősége? Dübörög-e a gazdaság, vagy éppen ellenkezőleg, válság.
ADÓTÖRVÉNYVÁLTOZÁSOK Évi LXXVII tvr.. SZJA ADÓTÁBLA A évtől az összevont adóalapba tartozó jövedelmek esetében a személyi jövedelemadó alapja.
KORÓZS LAJOS ÁLLAMTITKÁR SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM A Nyugdíjasokat érintő kérdésekről (2009)
Közmeghallgatás december 2. Költségvetési beszámoló.
1 Gyarapodó Köztársaság Növekvő gazdaság – csökkenő adók február 2.
Nyugdíjrendszer átalakítása?
Nyugdíjbiztosítási igazgatási ismeretek
Tájékoztatás a társadalombiztosítás nyugellátásáról
Az államilag támogatott lakáshitel-rendszer ( )
„Határon innen és határon túl – integráció és migráció a Kárpát-medencében” A Szociális és Munkaügyi Minisztérium és a munkaerő-migráció Korózs Lajos államtitkár.
Készítette: Tóth Zsuzsa Borsodi Szabolcs
Kormányszóvivői tájékoztató A KORMÁNY NOVEMBER HAVI NYUGDÍJINTÉZKEDÉSEI szeptember 22.
Válság és a szegénységben élők kilátásai MSZEH június 24.
Kormányszóvivői Iroda Cselekedni most és mindenkiért Adatok és tények a Medgyessy-kormány egy évéről május 24.
Megbecsülés az idős embereknek
Rehabilitációs járadék,-hozzájárulás
Előadás másolata:

Kormányszóvivői tájékoztató ELSZÁMOLÁS Biztonságosabb időskor – felzárkózó nyugdíjak

Kormányszóvivői tájékoztató

A nyugdíjasok életkörülményeinek változása között meggyorsítottuk a nyugdíjak felzárkóztatását, helyreállítottuk a nyugdíjrendszer kiszámíthatóságát, a nyugdíj és nyugdíjszerű ellátások vásárlóértékét 28%-kal emeltük.

Kormányszóvivői tájékoztató

A kormány nyugdíjasokat érintő intézkedései között I Ft-tal növeltük a nyugdíjasok évi jövedelmét bevezettük a 13. havi nyugdíjat (össz. 8,3 %-os nyugdíjemelésnek felel meg), 50%-kal megnöveltük a saját jogú nyugdíj mellett járó özvegyi ellátás mértékét (600 ezer özvegy jövedelme átlagosan Ft-tal nőtt), ben évente %-kal emeljük a saját jogú nyugdíjjal nem rendelkező özvegyek nyugdíját.

Kormányszóvivői tájékoztató II. félévtől visszaállítottuk a méltányossági nyugdíjemelés rendszerét, (kb. 450 ezer főnek engedélyezték a nyugdíjbiztosítási szervek 2005 végéig), októberétől támogatást nyújtunk a távfűtéses lakásban élő kisnyugdíjasoknak (télen 2000 Ft), januártól a 75 éven felüli egyedülálló idősek szociális járadékát a nyugdíjminimum 130%-ára emeljük. A kormány nyugdíjasokat érintő intézkedései között II.

Kormányszóvivői tájékoztató A kormány intézkedései a jövő nyugdíjasai érdekében Emeltük a magánnyugdíjpénztári tagdíj mértékét. Kötelezővé tettük a pályakezdők belépését az új, kétpilléres nyugdíjrendszerbe.

Kormányszóvivői tájékoztató Nyugdíjkorrekciós program Az éves rendes nyugdíjemelésen felül – 2,2 millió nyugdíjas részesül több mint 130 milliárd forintos emelésben. Célunk: a nyugdíjrendszer igazságtalanságainak felszámolása.

Kormányszóvivői tájékoztató A nyugdíjkorrekciós csomag lépései – ben az özvegyi nyugdíjakat két lépcsőben 20%-kal emeljük. Érintettek száma: 200 ezer nyugdíjas Emelés összesen: 16 milliárd forint. –2007. január 1-jétől a szolgálati idő hossza és nemek szerint is differenciáljuk az 1988 előtt megállapított saját jogú nyugdíjak összegét. Érintettek száma: 500 ezer öregségi és 180 ezer rokkantsági nyugdíjas Emelés összesen: 27 milliárd Ft.

Kormányszóvivői tájékoztató –2008-tól a szolgálati idő hossza szerint differenciáltan emeljük az között megállapított saját jogú nyugdíjak összegét. –2009-től –2 %-kal emeljük az között megállapított saját jogú nyugdíjak összegét. –4%-kal emeljük az között és a között megállapított saját jogú nyugdíjak összegét. –2010-től a rokkantnyugdíjak 1991-től megállapított összegét differenciáltan emeljük (átlagosan 10%-kal).

Kormányszóvivői tájékoztató Köszönöm a figyelmet!