„Az egészség nem minden. De egészség nélkül minden semmi.” (Schopenhauer) Egri Markhot Ferenc Kórház JÖVŐKÉP és MUNKAHELY 2008. április.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Kompetencia és Tanácsadó Központ bemutatása Tóth Zsófia Kata Szociális Szolgáltatásokért Egyesület Pécs, október 28.
Advertisements

BIZTONSÁG ÉS PARTNERSÉG Lépésváltás az egészségügy korszerűsítésében.
KLASZTER A FOGYATÉKOS EMBEREKÉRT Szakmai konferencia Pécs, szeptember
Orvos – és Egészségtudományi Centrum
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
15. Egészség-Gazdaságtani Szimpózium Dr. Szócska Miklós Egészségügyért felelős államtitkár EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA.
közötti uniós programozási időszak tervezése az egészségügy területén dr. Török Krisztina főigazgató.
Győr város szociális ellátórendszerének működtetése az önkormányzati, civil és egyházi szolgáltatók közreműködésével. Páternoszter Piroska főosztályvezető.
ÉRDEKVÉDELEM Dr. Borsi Éva május. Dr. Papp Lajos Miatyánkja Mikor hittél abban, hogy téged megbecsülnek, Munkád elismerik, lakást is szereznek,
„Nyitott kapu” a rendszeres testmozgásért és kapcsolódó egészségfejlesztési programok Vámospércsen Ménes Andrea polgármester.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató
Emeltszintű járóbeteg szakellátás fejlesztése a Dr. Hetés Ferenc Szakorvosi Rendelőintézet revizalizációjával NYDOP
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
A foglalkoztatás és a szociális szolgáltatások összekapcsolása
Orvos- és Egészségtudományi Centrum
TÁMOP /2/B PROJEKT Network-Együttműködés-Tudástár szakmai támogató hálózat kiépítése a Dél-Dunántúli Régióban Szénássy Gábor projektmenedzser 2010.
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
Prevenció, kuráció, rehabilitáció
A nem OEP finanszírozott bevételek szervezési rendje és megfelelősége a törvényi előírásoknak Béres György gazdasági igazgató Vezérigazgató Találkozót.
B ÉRES G YÖRGY Gazdasági főigazgató Az egészségügy háttérszolgáltatásának és egyéb népgazdasági ágazatoknak a kapcsolata március 31.
,,Marketing, public relations és reklám az egészségügyben'' XII. Országos Konferencia Felnőttképzés jelentőssége az egészségügyi szakdolgozóknál.
Munkahelyi Egészségvédelem Egyéni felelősség vagy vállalati érdek ?
Államtitkári Kabinetfőnök Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
AZ ÉLELMEZÉS MINŐSÉGI DIMENZIÓI
Az esetmenedzser munkája és szerepe az egynapos sebészet ellátásban
Távmunka a kárrendezésben a Generali-Providencia Biztosító Rt.-nél III. Országos Távmunka Konferencia Kiss Attiláné.
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM előadó: dr. Bujáki Gábor igazgazó Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.
A Magyar Köztársaság kormánya. Egyes egészségügyi tárgyú kormányrendeletek módosításról.
Konzervatív alternatíva Avagy: A normális megoldás Dr Pusztai Erzsébet MDF.
A SÜRGŐSSÉGI ELLÁTÁS RENDSZERÉNEK KIALAKITÁSA DR. RÁCZ JENŐ BUDAPEST 2OO4. ÁPRILIS O1.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
2011. évi CCIX. Tv. Konferencia neve, helye: Budapest, 2012 október 30. GWP-konferencia Vojtilla László elnöki tanácsadó Magyar Energia Hivatal.
A KLIK szerepe a szakképzés irányításában
Közmunkaprogram kórházaknak Budapest, április. 27 SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM KÖZMUNKA TANÁCS KÖZMUNKA TANÁCS.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A projekt általános szakmai célkitűzései
A Mozgássérültek Állami Intézetének bemutatása Február 22. Kogon Mihály igazgató.
HURO/1101/010/ Járóbeteg- és sürgősségi ellátás fejlesztése határok nélkül -Egészségügy- és attitűd-fejlesztés Makó és Lugos térségében -. Nyitórendezvény.
Mitől innovatív egy vállalkozás? Pályázati lehetőségek önkormányzatok számára.
„REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓBAN” ÉAOP-4.1.2/C Debrecen, 2013.
„REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓBAN” ÉAOP-4.1.2/C Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Debrecen, 2013.
A betegellátás keretei és rendszere
Vision Consulting Az egészség szolgálatában Misszió Egészségügyi Központ Kht. Koczok Judit Ribárszki Anikó Csibi Ferenc Erdős Attila március 11.
„REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓBAN” ÉAOP-4.1.2/C Debrecen, 2013.
Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Dr. Fülöp Norbert Kaposvár
Jahn Ferenc utcai Rehabilitációs Centrum
Merre tovább…? Dr. Horváth Ágnes államtitkár november 15.
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
Vidékfejlesztési Program Kovács Melinda Projektmenedzser Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
Fővárosi Önkormányzat Bajcsy-Zsilinszky Kórház-Rendelőintézet Szervezeti Ábrája Főigazgató Finanszírozási és Controlling Igazgató.
Kerényi Erika Management technikák fő területei 1. Vezetési módszerek 2. Stratégiai tervezés 3. Szakmai és üzleti terv 4. Változásmanagement.
Az egészségügyi szakképzés minőségügye, kihívások és intézkedések György Annamária szeptember 17. "ISOFÓRUM XXII. NMK"
Új Magyarország Fejlesztési Terv Egészségügyi fejlesztési lehetőségek Gál Ilona közgazdasági szakállamtitkár Új Magyarország Fejlesztési Terv Egészségügyi.
Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház bemutatása Dr. Papp Erzsébet orvosigazgató.
A minőségügy és helye a Szent Imre Kórházban Dr. Varga Piroska főigazgató helyettes, minőségügyi igazgató.
Az Erős Magyarország egészségügyi programja Megújulás és megőrzés az egészségügyi szektorban.
EMBERI ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM TIOP-2. PRIORITÁS PROJEKTJEI NYÍREGYHÁZA.
Integráció Kecskemét - Kiskunfélegyháza - Kalocsa
Humánerőforrás menedzsment lehetőségei a szakdolgozó hiány mérséklésre
Centralizáció és specializáció az Onkológiai sebészetben
HOSPITIUM MARKUSOVSZKY SAVARIENSE
KORMÁNYZATI CÉLOK AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN
Lorem ipsum.
A Székesfehérvári Foglalkoztatási StrAtégia Javasolt célrendszere
A Csurgói Egészségügyi Centrum első éve a betegellátásban
Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház
Előadás másolata:

„Az egészség nem minden. De egészség nélkül minden semmi.” (Schopenhauer) Egri Markhot Ferenc Kórház JÖVŐKÉP és MUNKAHELY április

Pár szóban önmagunkról… Nyolc éve szakemberek összefogásával az új egészségkultúra meghonosításáért Célunk: korszerűbb, figyelmesebb és hatékonyabb ellátás a gyógyulni vágyóknak Jelenleg 15 településen, összesen 4 kórház és 22 gyógyszertár üzemeltetője a HospInvest Mintegy negyedmillió ember számára: megbízható, betegközpontú és innovatív szemléletű egészségügyi ellátás

Működési modell A kórházi ingatlanok önkormányzati tulajdonban maradnak A költségvetési intézmény jogutód nélkül megszűnik, az ellátási feladatot a HospInvest megkapja az önkormányzattól A HospInvest felelősséget vállal a dolgozókért: átvállalja a szállítói tartozásokat és a követeléseket Beruházások, korszerűsítések a használati és vagyonkezelői jog alapján az ellátási feladatokért felelős HospInvest végzi el

Célkitűzéseink Egerben A megyében élő 300 ezer ember teljes körű kórházi ellátása Szoros együttműködés a gyöngyösi és a hatvani kórházakkal Javítani a megye lakosságának országos átlagot meghaladóan rossz mortalitási és morbiditási mutatóin, ennek fő lépései: –az európai színvonalon megvalósuló szakcentrumok, diagnosztikai fejlesztések –betegség-megelőző és szűrőprogramok –egészséges életmódra nevelő programok –a térség alapellátásban dolgozó szakembereivel szoros együttműködés kialakítása

Felújítási és korszerűsítési program Összesen 4,46 milliárd forint értékben Refektórium és Szent József kápolna (az illetékes szakhatósággal egyeztetve) 2009 Osztályok költözése az orvos-szakmai tervnek megfelelően (folyamatos működés mellett) 2010 II. sz. telephely bezárása, a központi telephelyre 2010 Hotelépület rekonstrukciója, átalakítások a műtétes szakmák fejlesztéséhez 2012 Szakrendelő épületének korszerűsítése 2012 Egyéb objektumok felújítása 2018

8 éves fejlesztési stratégia INGATLANFEJLESZTÉSI TERVEINK Összesen: 1,6 milliárd forint értékben Szakrendelő bővítése (további 1 emelet és tetőtér)2010 Helikopter leszállópálya létesítése (légügyi hatósággal egyeztetve)2011 Onkoradiológiai Központ létesítése (terepadottságok figyelembe vételével)2015 Cerebro-kardiovaszkuláris-angiológiai Központ létesítése2016

Szakmai programunk (1.) RÖVID TÁVÚ ORVOS-SZAKMAI PROGRAMUNK a következő 2 évre A II. sz. telephely felszabadítása Matrix-szerkezet kialakítása a pályázati kiírásnak megfelelően (belgyógyászat-bőrgyógyászat, traumatológia- ortopédia) Neurológiai Osztályon stroke-részleg kialakítása Mozgásszervi Rehabilitáció és az Ápolási Osztály működésének összehangolása Tüdőgondozó Intézet beköltöztetése, komplex szűrőközpont megalapozása A Rendelőintézet átalakításának és az egynapos sebészeti egység részletes szakmai-építészeti koncepciójának kidolgozása

Szakmai programunk (2.) KÖZÉPTÁVÚ ORVOS-SZAKMAI PROGRAMUNK a következő 5 évre Egynapos sebészeti ellátás kialakítása Ezzel összhangban a műtők teljes rekonstrukciója Központi Intenzív Osztály rekonstrukciója Sürgősségi Betegellátó Osztály bővítése Szemészeti és fül-orr-gégészeti egynapos ellátások fejlesztése szakmailag és a lakossági kommunikációban Rendelőintézet rekonstrukciója (emeletráépítés, komplex diagnosztikus szűrőközpont kialakítása)

Szakmai programunk (3.) HOSSZÚ TÁVÚ ORVOS-SZAKMAI PROGRAMUNK a következő 10 évre Fejlesztései alapelveink a szakmák spektrumának bővülése az átlagos ápolási idő csökkentése a prevenciós tevékenység fejlesztése Legfontosabb konkrét célkitűzéseink 7 éven belül onkológiai ellátás (prevenció, szűrés, diagnosztika, terápia, rehabilitáció) 10 éven belül a komplex kardio- és cerebro- vaszkuláris ellátás (prevenció, szűrés, diagnosztika, intervenció, rehabilitáció)

Előnyök a betegek számára A betegkomfort javítása érdekében Központi betegirányító részleg kialakítása Akadálymentesítés A hotelszárnyban kettő- és négyágyas, higiéniai blokkal ellátott kórtermek kialakítása Internetes járóbeteg-előjegyzési rendszer bevezetése Internet-elérhetőség a betegek közösségi helyiségeiben Zártláncú TV-rendszer kiépítése a kórtermekben VIP-kórtermek számának növelése (költségtérítés mellett) Egyéni tálcás rendszerű étkeztetés kiterjesztése, a betegek egészségi állapotának és a különleges táplálkozási szükségleteinek figyelembevételével

A dolgozók megtartása (1.) Humán-erőforrás menedzsment A kórház a dolgozóival működő egységet képez Vállalja minden jelenlegi munkatárs foglalkoztatását, elismeri a munkaviszony folyamatosságát az átvételkor meglévő szerzett jogokkal és munkabérrel A kollektív szerződést 2 évig alkalmazza A cégvezetés mindent elkövet a jó munkaerő megtartása, és ösztönzése érdekében

A dolgozók megtartása (2.) Vállaljuk továbbra is: szakdolgozók szakdolgozói munkakörben való továbbfoglalkoztatása szabadság (rendkívüli és fizetés nélküli) betegszabadság, táppénz jubileumi jutalom közalkalmazotti pótlékok (szakmai, egészségügyi, stb.) műszakpótlékok ügyeleti díjak munkába járási támogatás

A dolgozók megtartása (3.) Vállaljuk továbbra is: végkielégítés, felmondási idő munka- és védőruha biztosítása, ezek tisztítása szálló biztosítása nem kötelező képzés és továbbképzés biztosítása évi 6 munkanapig kötelező képzés és továbbképzés költségeinek fedezése tanulmányi szerződés foglalkozás egészségügyi szolgáltatások érdekvédelmi és szakmai érdekvédelmi szervezetek működésének biztosítása egri munkahely

Az egri betegek és mi is feltétlenül számítunk Önre ! Köszönjük a bemutatkozás lehetőségét, figyelmük megtisztelő volt számunkra!