Riportok készítése SQL Server Reporting Services-zel

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TTK 2008 akkreditációs tájékoztató Jedlik Oktatási Stúdió.
Advertisements

IdőpontCím 09:15-09:45Az alkalmazás-életciklus menedzselése – Áttekintés (Kőnig Tibor) 09:45-10:30Az életciklus-kezelés alapjai – Forráskód-kezelés, build,
... manapság BizSpark WebsiteSpark Empower for ISVs MAPS (Web Solutions Toolkit ) Microsoft Partner Network Regisztrált szintCertified és Gold Certified.
Hatékonyságnövelés Office System alapon az E.ON csoportnál
Köszöntő Budai Péter Programmenedzser – IT szakmai programok Microsoft Magyarország.
Előadás Silverlight 4 platform újdonságok (Tóth László) WCF RIA Services (Bátyai Krisztián) A Microsoft adatplatform szolgáltatásai (Novák István)
Social Networking alkalmazás fejlesztése ASP.NET 3.5-tel Árvai Zoltán Consultant, Trainer Számalk Oktatóközpont.
IT-DEV-CON – IT-DEV-CON Kollár László Fejlesztési platform üzletág igazgató - Microsoft.
Piacképes programozói tudás a középiskolában
Vállalati adatok megnyitása a külvilág felé
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia Csoportmunka szolgáltatások megvalósítása a T-Mobile-ban Keresztúri Éva T-Mobile Magyarország.
SharePoint 2007 Farkas Bálint. Miért? Vízió a webről: a fejlesztés annyi, hogy „összekattintjuk” a weboldalakat előre megépített komponensekből Pl.: napló.
SQL Server 2005 Reporting Services a gyakorlatban
2 Forrás: The Standish Group International, Extreme Chaos, The Standish Group International, Inc., 2000.
Microsoft fejlesztőeszközök a szakképzésben Farkas Bálint Visual Studio 2008.
A jövő szoftverélménye Bátorfi Zsolt fejlesztési platform szakértő Microsoft Magyarország Előadó neve.
ASP.NET MVC 3 platform áttekintés
Projektlabor, Projektmunka és Projekt szeminárium tapasztalatai és kérdései az informatika oktatásában az Eszterházy Károly Főiskolán dr. Kovács Emőd,
Reportkészítés Visual Studioval Készítették: Poser László és Szertaridisz Oresztész.
.NET web szolgáltatások
Informatika matematika speciális tagozat - tematika évfolyam -
Közös kinézet Mester oldal, témák, skin-ek, css Webalkalkalmazás fejlesztése ASP.NET-ben Krizsán Zoltán.
SQL Server 2005 Integration Services Kószó Károly rendszermérnök Microsoft Magyarország.
A megoldás, ami már bizonyított
Az Office Business Application (OBA) alkalmazásmodell Az üzleti probléma: központosított, mégis rugalmas feladatkövetés A lehetséges megoldások nagyvállalati.
KINEK ÉS MIÉRT FONTOS AZ IT RENDSZEREK ÜZEMELTETÉSE?
SQL Server 2005 Reporting Services Kószó Károly rendszermérnök Microsoft Magyarország.
Dokumentumkezelés GTM szeminárium sorozat Kontor 2004 ügyviteli keretrendszer Előadók: Szalontai Zoltán (T-Systems) Albert István (MSDN Kompetencia Központ)
Microsoft szoftverek a szakképzésben
Platform A Vistából örökölt OS alap technológiák Windows Server Core Read-only Domain Controller Hozzáférés szabályzás, erőforrás elérés Network Access.
Jakab András Program-koordinátor Microsoft Program.
A Visual Studio Team System licencelése és bevezetése
A tanári munka támogatása a szakképzésben
Egyszerű webes alkalmazás fejlesztése Készítette: Simon Nándor.
Egyszerű webes alkalmazás fejlesztése
Microsoft Business Intelligence Conference 2007 bejelentések A TechNet programok ősztől A mai eseményről.
Ez a TechNet is a termékbejelentések egyik állomása Az Exchange Server 2007-hez kapcsolódva bemutatjuk a Forefront termékcsaládot is A Windows Vista és.
Microsoft BI technológiák az eszközmenedzsment szolgálatában
Árvai Zoltán SZÁMALK. IdőpontCím 09:30-10:00Az alkalmazás-életciklus menedzselése – Áttekintés (Kőnig Tibor) 10:00-10:45Az életciklus-kezelés alapjai.
Szaktanácsadás SQL Server UpgradeTeljesítményoptimalizálás Replikáció kialakítás Disaster Recovery tervezés.NET Framework alapú fejlesztések.
Bátyai Krisztián NetAcademia Oktatóközpont oktató, fejlesztő MCT, MCPD
Weblapok elrendezésének, dizájnjának kialakítása Borsi Katalin webfejlesztő, oktató NetAcademia Oktatóközpont.
A mintaalkalmazás architekturális áttekintése Kőnig Tibor főmérnök Microsoft Magyarország.
Adminisztrációs modul Bátyai Krisztián NetAcademia Oktatóközpont oktató, fejlesztő MCT, MCPD 3.5.
T4B – “a következő szint” Árvai Zoltán devportal.hu.
LOGO Webszolgáltatások Készítette: Kovács Zoltán IV. PTM.
Virág András MSDN Kompetencia Központ Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék.
Kereskényi Róbert MSDN Kompetencia Központ Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai.
Bevezetés a PRADO keretrendszerbe Kardos Gergely.
Prezentáció és grafika
Visual Studio LightSwitch Adatvezérelt alkalmazások percek alatt
ProClarity 6.3 áttekintés ProClarity Professional ProClarity Analytics Server Integráció Mire használjuk a ProClarityt?Mire használjuk a ProClarityt?Demó.
Supervizor By Potter’s team SWENG 1Szarka Gábor & Tóth Gergely Béla.
Varga Viktor – G36ECF 1/5 Vendéglátói szoftverek sajátosságai Varga Viktor.
Reményi Zoltán. Microsoft oktatási DVD 1-2. verzió Az ötletgazda: Szabó András – Petrik SzKI Szponzor: Merényi Ádám – Microsoft Kivitelező: Takács Attila.
Azure Pack Felhő szolgáltatások a Windows Server 2012 R2 segítségével
Üzleti funkciók a SCOM-ban Somogyi Csaba IT üzemeltetési szakértő Microsoft Magyarország.
A teljes infrastruktúra egységesített felügyelete és védelme.
Kőnig Tibor, Lippé Szabolcs, Árvai Zoltán. IdőpontCím 09:15-09:45Az alkalmazás-életciklus menedzselése – Áttekintés (Kőnig Tibor) 09:45-10:30Az életciklus-kezelés.
Innovációs projekt BakonySoft Kft A Bakonysoft innovatív fejlődésének megalapozása - WorkShop nov. 6.
IT-DEV-CON – Orchard CMS technológiai áttekintése Turóczy Attila Livesoft Kft.
Desktop virtualizáció Microsoft VDI használatával Háló Gyula.
Informatikai gyakorlatok 11. évfolyam
Ingyenes, online technikai kurzusok Microsoft Virtual Academy.
Microsoft alapú VIR megoldás az egyetemeken Lénárt Marcell.
Farkas Bálint | Technical Evangelist | Microsoft.
Telepítő- √.
Hogyan írhatunk játékprogramokat?
Informatikai gyakorlatok 11. évfolyam
Windows Azure Pack 5 percben
Előadás másolata:

Riportok készítése SQL Server Reporting Services-zel Árvai Zoltán Oktató, webfejlesztő Számalk Zrt

Bevezetés Az előadás célja Útravalók A jelentés készítés ”outsource-olása” ASP.NET-ből egy erre tervezett komponens felé. Útravalók Használjunk Sql Reporting Services-t! Használjuk ki a dinamizmus adta lehetőségeket A kipublikált reportokhoz tetszőleges kliens hozzáférhet.

Bevezetés a Reporting Services használatába Áttekintés Sql Server 2008 Reporting Services Egyszerű Riport készítése és formázása Dinamikus Riportok készítése Adatok vizualizálása diagrammok segítségével Reportok exportálása és publikálása A Report Viewer használata ASP.NET-ben

Reporting Services architektúra

Egyszerű riport készítése és formázása Demó Egyszerű riport készítése és formázása Tábla alapú report elkészítése, az oszlopértékek formázása, csoportosítás order és date szerint Rendelés szerinti, napi szerinti és teljes szummázás

Dinamikus Riportok készítése Demó Dinamikus Riportok készítése Paraméter(ek)től függő reportok készítése. StartDate és EndDate alapú szűrés Default értékek megadása Szűrés a hét adott napján leadott megrendelésekre

Adatok vizualizálása diagrammok segítségével Demó Adatok vizualizálása diagrammok segítségével Diagrammok készítése a report felületen PieChart és Bar chart készítése

Reportok exportálása és publikálása Demó Reportok exportálása és publikálása Report mentése pfd-be és excelbe... Majd publikálás a report server alá.

A Report Viewer használata ASP.NET-ben Demó A Report Viewer használata ASP.NET-ben A report viewer vezérlő felvétele egy webform-ra, majd a korábban feltöltött report betöltése.

Mibe kerül ez nekem?

Összegzés Az előadás célja Útravalók A jelentés készítés ”outsource-olása” ASP.NET-ből egy erre tervezett komponens felé. Útravalók Használjunk Sql Reporting Services-t! Használjuk ki a dinamizmus adta lehetőségeket A kipublikált reportokhoz tetszőleges kliens hozzáférhet.

.NET tanfolyamok és kedvezmények a SZÁMALK Továbbképzésnél A C# programozástól a webes, Windows fejlesztésen át a Foundation témákon és Visual Studio 2008 Team System-ig Testre szabott, céges képzéseket is kínálunk, kihelyezett formában is mobil laborral (MobilITy) együtt! A Train4Business résztvevők részére 40%-os kedvezmények a legnépszerűbb hivatalos Microsoft fejlesztői tanfolyamaink díjából (C#, .NET programozás, ASP.NET3.5, Windows fejlesztés, ADO.NET) .NET 3.5 PIRAMIS csomag: gyűjtse a tanfolyamokat, gyűjtse a kedvezményeket! Minél több képzésen vesz részt, annál nagyobb kedvezménnyel juthat hozzá! www.szamalk.hu/tisza (Microsoft tanfolyamok, Visual Studio) www.szamalk.hu/tisza/train4business .NET 3.5 fejlesztés, Visual Studio 2008 alkalmazásfejlesztés Tanfolyamaink egy része már az új, Visual Studio 2008 környezetre és a .NET 3.5 Framework-re készültek. A korábbi témáknál (pl. ADO.NET, Windows fejlesztés) a Visual Studio 2005 alapján megyünk, és ismertetjük a .NET3.5 és VS2008 újdosnágokat. Sok korábbi .NET 2.0 tanfolyam ismeretanyaga az új verziókhoz is jól használható, ezek anyagát frissített formában érhetik el az érdeklődők a SZÁMALK-nál. Az ismeretek a korábbi Visual Studio 2005 és .NET 2.0 környezetet használók számára is jól hasznosíthatók. A korábbi .NET 2.0 ismerettel és alkalmazásfejlesztési gyakorlattal rendelkezők számára a SZÁMALK fejlesztőmérnök szakemberei által összeállított, részben hivatalos Microsoft tanfolyamokra épülő egyedi, Visual Studio 2008 áttérés képzést kínálunk (6463+6464). Ezt követően pedig a különálló Windows Foundation tanfolyamokat (WPF, WCF, WWF). A profik részére egyedülállóan kínálunk MSF, architektúra tervezés és Team System tanfolyamokat. .NET tanfolyamok 40% kedvezménnyel, egységesen 129.000 Ft+ÁFA/fő/tanfolyam áron. (tananyaggal) Használja ki az oktató által vezetetett tanfolyamok hatékonyságát hivatalos Microsoft képzéseinken, készüljön fel a hivatalos Microsoft vizsgára. Sok gyakorlat, részletes infók! A kínálat röviden: 4994/4995 C# programozás. .NET alapok / 2310C ASP.NET 3.5 / 2546+2547 Windows fejlesztés / 2541+2542 ADO.NET 2.0/3.5. .NET 3.5 PIRAMIS csomag Válogassa össze előképzettségéhez, érdeklődési köréhez legjobban illeszkedő képzéseket és gyűjtse be a kedvezményeket! Minél több képzésen vesz részt, annál olcsóbban juthat hozzá! Két képzés egyidejű megrendelése esetén 15%, három esetében 20%, négy vagy ennél több különálló képzés megrendelése esetén 25% kedvezményt biztosítunk a megrendelt tanfolyamok listaárából. A PIRAMIS csomagunkban mind kezdő, áttérés és haladó fejlesztői tanfolyamok is részt vesznek. A Train4Business rendezvény résztvevői számára a megrendelt tanfolyamok számától függetlenül is biztosítjuk a legmagasabb 25%-os kedvezményt 2009 júliusig! További infó: www.szamalk.hu/tisza illetve a szóróanyagokon található telefon! (203-0304/4122 m. vagy 4120 m.)