9:30-9:50 Köszöntő és áttekintés 9:50-10:50 Active Directory újdonságok 10:50-10:55 Kérdések és válaszok 10:55-11:15 Kávészünet 11:15-11:45 Mi változott.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
64 bites architektúra, csapdák és átjárók Tóth Sándor Terméktámogatási tanácsadó.
Advertisements

Licencelés virtualizált környezetben
Hatékonyságnövelés Office System alapon az E.ON csoportnál
Új online technológiák: lehetőségek és kihívások Kerese István Fejlesztési platform üzletág igazgató Microsoft Magyarország
Felhasználói felületek és üzleti logika Bollobás Dávid ASP.NET
Köszöntő Budai Péter Programmenedzser – IT szakmai programok Microsoft Magyarország.
IT-DEV-CON – IT-DEV-CON Kollár László Fejlesztési platform üzletág igazgató - Microsoft.
Infrastruktúra-felügyelet a privát felhőben
1 GTS Szerver Virtualizáció – Ügyvitel a felhőben.
Miről lesz szó?  Office Add-in for Moodle  Microsoft Live Service Plugin for Moodle  Moodle SharePoint integráció.
- Virtualizációt az asztalra!
Essential Business Server 2008 Szentgyörgyi Tibor NetAcademia oktatóközpont A nagytestvér.
SQL Server 2005 Reporting Services a gyakorlatban
Köszöntő Budai Péter Programmenedzser – IT szakmai programok Microsoft Magyarország.
NAP bemutatása Komponensek Felhasználási területek DEMO: DHCP kényszerítés VPN kényszerítés NAP bevezetése.
Windows Server Hyper-V R2 SP1 újdongságok
Az előd – IIS 6 2 Forrás: Secunia, Forrás: Netcraft, August 2007 Web Server Survey Elterjedtség.
A számítógépes hálózatok világa
Virtualizáció Korszerű Adatbázisok Ferenci László
Vezeték nélküli hálózatok biztonsági megoldásai Készítette Hudac Lóránd (HULRAAI) A Bemutatóban szó lesz: Vezeték nélküli hálózatok felépítése Ezek működtetése.
A Windows 7 automatizált telepítése Windows AIK használatával
1 Hálózati Operációs Rendszerek gyakorlat Bevezető Előadó: Bilicki Vilmos
4. Gyires Béla Informatikai Nap május 6.1 Márton Ágnes Debreceni Egyetem Informatikai Kar Informatikai Rendszerek és Hálózatok Tanszék A Virtual.
KINEK ÉS MIÉRT FONTOS AZ IT RENDSZEREK ÜZEMELTETÉSE?
Doros Roland Mérnök-informatikus hallgató BMF-Nik
Köszöntő Budai Péter Programmenedzser – IT szakmai programok Microsoft Magyarország.
Network Access Protection
SQL Server 2005 Reporting Services Kószó Károly rendszermérnök Microsoft Magyarország.
Megoldás Felhő szolgáltatások és Windows 7.
Exchange kiszolgálók védelme Data Protection Manager 2007-tel – 1. rész Leltár - Újdonságok az Exchange 2007 SP1-ben Exchange kiszolgálók védelme Data.
Áttérés az Office 365 szolgáltatásra Microsoft Online Services Áttérés a BPOS rendszerről az Office 365 használatára meglévő BPOS-ügyfelek esetén.
Átállás.
Proaktív rendszerfelügyelet System Centerrel Windows Vista Windows Server 2008 Biztonság Scripting / PowerShell Virtualizáció System Center Még ebben.
Platform A Vistából örökölt OS alap technológiák Windows Server Core Read-only Domain Controller Hozzáférés szabályzás, erőforrás elérés Network Access.
Mi is ez pontosan? Miért fontos nekünk? Hogyan kezdünk hozzá a használatához? 1/9 Mi is ez pontosan? 2/9 Miért fontos nekünk? 3/9 Hogyan kezdünk hozzá.
A 2011/12-es tanév lehetőségei Merényi Ádám. Munkahelyek és lehetőségek teremtése CertificationCTLC*Digital LiteracyDreamSpark Dynamics Academic Alliance.
Storage Virtualization Presentation Virtualization Server Virtualization Desktop Virtualization Application Virtualization SYSTEM CENTER.
Az informatika, mint szakma fejlődik Egyre több dologra és több helyen használjuk Nagyobbak és komplexebbek a rendszereink Rugalmasan kell reagálnunk.
A tanári munka támogatása a szakképzésben
Module 1: A Microsoft Windows XP Professional telepítése
Új Windows alapú intézményi szerverek (címtár és management) tervezése és kivitelezése.
Hibrid felhő Privát-, publikus és hoster felhők összekapcsolása
Microsoft Business Intelligence Conference 2007 bejelentések A TechNet programok ősztől A mai eseményről.
Fizikai vagy virtuális? Felügyelet szempontjából ugyanaz!
TMG délelőtt / 1 Forefront Threat Management Gateway 2010 Alapozzunk!
Ez a TechNet is a termékbejelentések egyik állomása Az Exchange Server 2007-hez kapcsolódva bemutatjuk a Forefront termékcsaládot is A Windows Vista és.
Kezdeti konfiguráció Telepítés utáni beállítások Server Manager Egyszerű, áttekinthető felület Hasznos funkciók Parancssoros elérhetőség.
Windows Server 2012 Kiadások, licencelés, lehetőségek
Demo/teszt környezetek Szerver konszolidáció Adatközpontok alapja.
Windows Server 2012 R2 Gál Tamás
Exchange Server 2007 Client Access Role
Központosított rendszerfelügyelet System Center Essentials 2007 Micskei Zoltán.
{ PKI } Active Directory Certificate Services
Windows R2, Windows-Linux
Alapozó eszközök Eseménynapló Eseményszámba megy… Analytic and Debug Logs Custom Views / Cross-log queries Event Forwarding > Subscriptions Feladatütemező.
Magas rendelkezésre állású Hyper-V rendszer építése
Reményi Zoltán. Microsoft oktatási DVD 1-2. verzió Az ötletgazda: Szabó András – Petrik SzKI Szponzor: Merényi Ádám – Microsoft Kivitelező: Takács Attila.
Virtualizáció, mint projekt Somogyi Csaba üzemeltetési szakértő Microsoft Magyarország.
A teljes infrastruktúra egységesített felügyelete és védelme.
A felhasználó központú IT Windows Server 2012 R2 konferencia
Levelezés a Jedlikben Borbély Balázs rendszergazda-helyettes Jedlik Ányos Gimnázium.
Tervezett belépés a jövőbe
A Windows Server 2003 termékcsalád A Windows Server 2003 termékcsaládnak 4 tagja van: Windows Server 2003, Standard Edition Windows Server 2003, Enterprise.
és más Microsoft oktató anyagok
Clustered Shared Volumes Menetközbeni tároló hozzáadás / eltávolítás Karbantartás üzemmód SAN migráció clusterezett gépre, gépről Kiterjesztett támogatás.
Desktop virtualizáció Microsoft VDI használatával Háló Gyula.
Microsoft tananyagok Oktatási anyagok a DVD-n Takács Attila, Jedlik Ányos Gimnázium Budapest.
Ingyenes, online technikai kurzusok Microsoft Virtual Academy.
Telepítő- √.
Microsoft SQL licenselés a gyakorlatban
Előadás másolata:

9:30-9:50 Köszöntő és áttekintés 9:50-10:50 Active Directory újdonságok 10:50-10:55 Kérdések és válaszok 10:55-11:15 Kávészünet 11:15-11:45 Mi változott a biztonság terén? 11:45-12:35 A Network Access Protection 12:35-12:40 Kérdések és válaszok 12:40-13:30 Ebédszünet

13:30-14:00 Windows Server Core 14:00-14:50 Hálózati újdonságok 14:50-14:55 Kérdések és válaszok 14:55-15:15 Kávészünet 15:15-16:00 Internet Information Services 7 16:00-16:40 Windows Server Virtualization 16:40-16:45 Kérdések és válaszok 16:45-16:50 Sorsolás

Az értékelőlap leadásáért adjuk, jut mindenkinek Rengeteg anyagot tettünk rá: A mai előadások prezentációi Windows Server 2008 Screencastok – első rész Béták Windows Server 2008 Beta 3 (x86) – kulcsot kérni kell hozzá: Virtual Server 2005 R2 SP1 RC System Center Virtual Machine Manager 2007 Beta 2 VHD környezet TechNet Magazinok Rengeteg dokumentum IPv6 Windows Server 2008, Step-by-Step Guide-ok Stb. Sok eszköz Network Monitor 3 iSCSI Initiator 2.04 Virtual PC 2007, Virtual Server 2005 R2, Virtual Server Migration Toolkit Windows PowerShell

Szakmai támogatás webes fórumon, RSS-támogatással Ha valakinek a Windows Server 2008-cal, vagy más Microsoft szoftverrel kapcsolatban kérdése van, itt választ kap MVP-ktől, Microsoftosoktól – most már itt is a Fórum jön be

Beta 3 – május RC – nyár vége RTM – év vége

x86 ISO – fent van a TechNet DVD-n Termékkulcsért és x64 ISO-ért látogasson el a chnol/beta/lhs/default.mspx URL-re chnol/beta/lhs/default.mspx chnol/beta/lhs/default.mspx Virtuális labor - rt/virtuallab/longhorn.mspx rt/virtuallab/longhorn.mspx rt/virtuallab/longhorn.mspx

x64 és x86 imagek külön Ugyanabban az ISO- ban van valamennyi változat, a kulcs dönt közöttük Standard Web Server EnterpriseDatacenter Bármelyiket is választjuk, van belőle Core is

Alapbeállítás szerinti telepítéskor csak egy üres OS települ Semmilyen szerepkör, képesség nincs rajta Még telepítéskor megnézi, vannak-e kritikus rendszerfrissítések Első indításkor az Initial Configuration Tasks segít az üzembehelyezésben Később a Server Managert használjuk majd mindenre

Windows Server 2003 telepítő Telepítés utáni biztonsági frissítések Manage Your Server Configure Your Server Wizard Add/Remove Windows Components Computer Management Security Configuration Wizard

MMC gyűjtemény és egy kis DSI/SML motor Initial Configuration Tasks Ami eddig a telepítő része volt, valamint a szerver kezdeti beüzemeléséhez leginkább szükséges feladatok Központi felület a szerver beállítására Szerepkörök és képességek egyszerű és biztonságos hozzádása, eltávolítása Valamennyi szerepkör és képesség részletes beállítása Napi szintű szerverfelügyeleti feladatok ellátása A szerverünk és az egyes szerepkörök állapotának megjelenítése, a legfontosabb felügyeleti feladatok ellátása Linkek a további, mélyebb beállítást lehetővé tevő eszközökre Parancssorból is használható Scriptelhető a telepítés, eltávolítás és beállítás

A szerepkör (Role) egy olyan jól definiált feladategyüttes, amit szerenénk, ha a szerverünk ellátna a hálózatunkon A legtöbb szerepkörhöz további szerepkör-szolgáltatások (Role Services) tartoznak opcionálisak, további képességeket tesznek elérhetővé

IISIIS SharePoint TSTS TS Gateway Server TS Application Server Windows Internal DB Szerepkör Szerepkör- szolgáltatás Képesség

A képességek olyan rendszerkomponensek, amik önmagukban nem határozzák meg a szerverünk hálózaton betöltött szerepét, tevékenységét. a képességek vagy támogató funkciót látnak el (vagyis lehetővé teszik a szerepkörök és szerepkör-szolgáltatások működését), vagy további extra, szerepkörhöz nem köthető funkciókat tesznek elérhetővé. Például a Failover Clustering egy képesség a Longhorn Serverben, és nem szerepkör - a Failover Clustering képesség ugyanis leginkább arra szolgál, hogy más szerepkörök rendelkezésre állását növeljük például a File Server szerepkörét, illetve hogy szerepkörtől függetlenül biztosítsuk más erőforrások átterhelhetőségét.

A System Center mintájára DSI/SML-alapú rendszer Minden szerepkörnek és képességnek megvan az SML (XML) modellje Függőségek és követelmények vizsgálata Scriptelhető DHCPDHCP Should use static IP address Scopes need to be activated Should be authorized in AD

Mi települne? servermanagercmd – install Web-Server –whatif Telepítsünk, és ha kell, menjen egy restart servermanagercmd –install Terminal- Services –restart Szerepkör eltávolítása: servermanagercmd –remove Web- Server Futtatás XML-bemenet alapján: servermanagercmd –inputPath input.xml A szerepkör telepítése és beállítása: servermanagercmd -install Windows- SharePoint –setting InstallAsPartOfServerFarm=false –setting Language=hu-hu

Server Manager leírás n/servermanagement.mspx n/servermanagement.mspx Server Manager E-Learning se/5939.mspx se/5939.mspx Windows Server Blog Management Forum aspx?ForumID=575&SiteID=17 aspx?ForumID=575&SiteID=17