HTML űrlapok kezelése és feldolgozása PHP segítségével

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szerver oldali programozás
Advertisements

RESTful Web Service tesztelése
Kiss-Tóth Marcell Flash és PHP? De még mennyire!
Social Networking alkalmazás fejlesztése ASP.NET 3.5-tel Árvai Zoltán Consultant, Trainer Számalk Oktatóközpont.
Webszolgáltatások PHP-ben
Az MVC tervezési minta 2. előadás.
megismerése, mintaadatbázis létrehozása
PHP fordító telepítése és integrálása az Apache http szerverbe.
A web és működése A Világháló három szabványra épül:
Amit a HTML-ről érdemes tudni
WEB Technológiák Dr. Pance Miklós – Kolcza Gábor Miskolci Egyetem.
WEB Technológiák Coldfusion ME Általános Informatikai Tsz. dr. Kovács László.
6. előadás: PHP-MySQL Barabás Péter
Közös kinézet Mester oldal, témák, skin-ek, css Webalkalkalmazás fejlesztése ASP.NET-ben Krizsán Zoltán.
Kliensoldali Programozás
Szombathely Dinamikus WEB programozás: PHP és JSP.
Vizuális és web programozás II.
Vizuális és web programozás II.
Webszerkesztés Űrlapok a HTML-ben. Űrlap létrehozása Űrlapunk tartalma a … elemek között fog helyetfoglalni Egy lapon több űrlap is elhelyezhető Több.
SOAP alapismeretek A SOAP egy egyszerű XML alapú protokoll, ami lehetővé teszi, hogy az alkalmazások információt cseréljenek a HTTP-én keresztül. Forrás:
WEB Technológiák ISAPI ME Általános Informatikai Tsz. dr. Kovács László.
WEB Technológiák WEB-DB és XML ME Általános Informatikai Tsz. dr. Kovács László.
PHP I. Alapok. Mi a PHP? PHP Hypertext Preprocessor Szkriptnyelv –Egyszerű, gyors fejlesztés –Nincs fordítás (csak értelmező) Alkalmazási lehetőségek:
PHP III. Fájlok, űrlapok.
PHP VIII Frissítések. Probléma Megoldandó feladat a böngészőben megjelenített tartalom időnkénti frissítése Például, ha az oldalon szerepel a szerver.
…az ISA Server 2006 segítségével Gál Tamás Microsoft Magyarország.
Információ és kommunikáció Szilágyi András. Követelmények A cd-n az anyag a következő részeket fedte le: Kliensprogramok, letöltés-vezérlők Kliensprogramok,
Az ASP.NET programozási modell Ez az előadó neve beosztása vállalata.
VI. Konténerek 18. Tömbök 19. Rendezés, keresés, karbantartás
Formanyomtatványok létrehozása Dreamweaverrel E-business 6. előadás.
Űrlapok és keretek.
Űrlapok.
Silverlight Ajax Network Bridge Orbán Csaba Epam Systems Kft
PHP szkriptek alkalmazása a webes adatbázis kezelésére
PHP oktatási tapasztalatok
Bevezetés a PHP világába - kezdőknek
HTML nyelv.
Weboldal tervezés programozó szemmel. Alapok Minden webcím www. –tal kezdődikMinden webcím www. –tal kezdődik Webböngésző = Internet ExplorerWebböngésző.
Készítette: Lipp Marcell
APEX BMF, II. félév.
3. előadás.  Apache szerver tudnivalók  Az index.php .htaccess – web-szerverünk beállításai  Konfigurációs állományok  Adatbázis kapcsolódás beállítása.
WEB Technológiák WEB-DB és XML ME Általános Informatikai Tsz. dr. Kovács László.
Lénárt Anett egyetemi adjunktus - PTE PMMK Rendszer- és Szoftvertechnológia Tanszék 10. Előadás Css Tananyag:Web-programozás.
Web-programozás Lénárt Anett egyetemi adjunktus - PTE PMMK Rendszer- és Szoftvertechnológia Tanszék 1. Előadás Tananyag: A WWW A HTML nyelv alapjai.
HTML 2. Űrlapok
Illés Zoltán ELTE Informatikai Kar
MySQL adatbázis készítése Viczián Gergely – Kollárné Hunek Klára.
Webprogramozó tanfolyam
Hálózat menedzsment Óravázlat Készítette: Toldi Miklós.
Web-programozás Lénárt Anett egyetemi adjunktus - PTE PMMK Rendszer- és Szoftvertechnológia Tanszék 2. Előadás Tananyag: A HTML nyelv meta elemei.
Fejlett Programozási Technológiák II. 2009, Nagy Csaba JSP – Java Server Pages.
Webprogramozó tanfolyam Űrlapok (form-ok). Űrlapok a HTML-ben Biztosan mindenki találkozott már vele – Űrlap példapélda Felhasználási lehetőségei – Regisztráció,
HTML ÉS PHP (Nagyon) rövid áttekintés. ADATBÁZISRENDSZEREK MŰKÖDÉSI SÉMÁJA Felh. interakció DB Connector MySQL ? A gyakorlaton:
Illés Zoltán ELTE Informatikai Kar
Java web programozás 7-8..
Violet nails Készítette: Csőke Vivien. Bevezetés Téma: Violet nails - műkörömkészítő weblapjának elkészítése A weboldal elérhető az alábbi címen: violetnails.atw.hu.
Célkitűzések Egyszerű leltározási program fejlesztése
Webprogramozó tanfolyam
Java web programozás 2..
Illés Zoltán ELTE Informatikai Kar
Java web programozás 5..
Készítette: Derecskei Nikolett
A böngészőprogram használata. A böngészők értelmezik a html nyelvet, a javascript kódokat és a php kódokat is. Majd ezeket lefuttatja, és azok alapján.
Java web programozás 6..
MySQL adatbázis készítése
A Google Drive használata. Mire jó? A Google Drive segítségével a fotókat, videókat, fájlokat és sok más tartalmat egy biztonságos felhőtárhelyen keresztül.
Webáruház rendszerek Reisz Péter G-3S
Webprogramozó tanfolyam
Alkalmazott Informatikai Tanszék
Beépített függvények használata programozáskor
Előadás másolata:

HTML űrlapok kezelése és feldolgozása PHP segítségével A Web programozása 3. előadás HTML űrlapok kezelése és feldolgozása PHP segítségével Rózsa Szabolcs BME Általános- és Felsőgeodézia Tanszék

Tartalom Űrlapok szerkezete és létrehozása Az adatbeviteli eszközök Adatátvitel módja (POST, GET) Űrlapok adatainak kezelése PHP-ben

Az űrlapok szerkezete Beviteli mező Választó gombok Elküldés (submit) gomb

Hová és hogyan küldjük el az űrlap adatait? Az űrlap html kódja Hová és hogyan küldjük el az űrlap adatait? <form action="processform.php" method="POST"> <table border="0" width="450"> <tr> <td> <p><font face="Arial">Program:</font></p> <input type="text" maxlength="300" size="40" name="program"></p> <p><font face="Arial">A program kezdete: </font><p><font face="Arial"><input type="text" maxlength="4" size="4" name="kezdev">év <input type="text" maxlength="2" size="2" name="kezdho">hó <input type="text" maxlength="2" size="2" name="kezdnap">nap <input type="text" maxlength="2" size="2" name="kezdora">óra <input type="text" maxlength="2" size="2" name="kezdperc" value="00">perc</font></p> Egy beviteli mező:

Választómező (vegyük észre, hogy a név mindegyik esetben azonos: Az űrlap html kódja <p><font face="Arial">A program vége </font></p> <p><font face="Arial"><input type="text" size="4" maxlength="4" name="befev">év <input type="text" size="2" maxlength="2" name="befho">hó <input type="text" size="2" maxlength="2" name="befnap">nap <input type="text" size="2" maxlength="2" name="befora">óra <input type="text" maxlength="2" size="2" name="befperc" value="00">perc</font></p> </td> <td><font face="Arial">Program típusa</font><p><font face="Arial"><input type="radio" checked name="Tipus" value="1">Tárgyalás</font></p> <p><font face="Arial"><input type="radio" name="Tipus" value="2">Telefonhívás</font></p> name="Tipus" value="3">Emlékeztető</font></p> name="Tipus" value="4">Születésnap</font></p> </tr> </table> Választómező (vegyük észre, hogy a név mindegyik esetben azonos:

Az űrlap html kódja <p><font face="Arial"><input type="submit" name="leker" value="Mentés"></font></p> </form> Elküld (submit) gomb. A gomb lenyomásának hatására a böngésző elküldi az adatokat a megfelelő szkriptnek (form action).

POST vs GET metódus GET: Az űrlap adatait a böngésző belekódolja az URL-be, és így küldi el azt a szerverre. POST: Az űrlapadatok a HTTP üzenetben találhatóak meg. Valamivel biztonságosabb megoldás, nem mutatja meg egyből az URL-ben a változók neveit és értékeit. Nem cache-elhető.

Az előbbi űrlap GET metódust használva: localhost://eloadas03/processform3.php

Rejtett mezők használata localhost://eloadas03/processform3.php <form action="saveform.php" method="POST"> <?php echo "<input type=\"hidden\" name=\"program\" value=\"$program\">"; echo "<input type=\"hidden\" name=\"kezdev\" value=\"$kezdev\">"; echo "<input type=\"hidden\" name=\"kezdho\" value=\"$kezdho\">"; echo "<input type=\"hidden\" name=\"kezdnap\" value=\"$kezdnap\">"; echo "<input type=\"hidden\" name=\"kezdora\" value=\"$kezdora\">"; echo "<input type=\"hidden\" name=\"kezdperc\" value=\"$kezdperc\">"; echo "<input type=\"hidden\" name=\"befev\" value=\"$befev\">"; echo "<input type=\"hidden\" name=\"befho\" value=\"$befho\">"; echo "<input type=\"hidden\" name=\"befnap\" value=\"$befnap\">"; echo "<input type=\"hidden\" name=\"befora\" value=\"$befora\">"; echo "<input type=\"hidden\" name=\"befperc\" value=\"$befperc\">"; echo "<input type=\"hidden\" name=\"Tipus\" value=\"$Tipus\">"; ?> <p><font face="Arial"><input type="button" name="cancel" value="Mégsem" onclick="window.location='form3.php'"> <input type="submit" name="leker" value="Mentés"></font></p> </form>