Tájékoztató az R programról pszichológusoknak. A programról Az R egy nyílt forrású statisztikai és grafikai környezet, egyben programozási nyelv, amelynek.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A korrupció észlelése, elfogadása és gyakorlata Keller Tamás – Sik Endre Tárki Európai Társadalmi Jelentés, 2009.
Advertisements

A Wikipédia és a wiki modell. Mi a wiki? Wiki = könnyű szerkeszthetőség + változáskövetés Szó szerint: gyors Első wiki (c2): 1995, Ward Cunningham (programozásról)c2.
A filozófia vizsgatárgy története Világnézetünk alapjaiBevezetés a filozófiába 1990-től bizonytalanság: kötelező - nem kötelező Részt vettünk a nemzetközi.
20 éves a Tisza Volán SC Labdarúgó Szakosztálya
Energia – történelem - társadalom
A világ 2004-ben Egy Norwég diplomatát, Charung Gollart, arra kértek, hogy az ENSZ-nek egy rajzos prezentáción keresztül mutassa be 2004-ben a világ fő.
Energia és (levegő)környezet
Energetikai folyamatok és berendezések
Információs Társadalom Parlamentje, június 1., Budapest Magyarság az információs társadalomban Szövetség a Közös Célokért társulás, Felvidék  Az.
A menedzsment tanácsadás egy tapasztalt ügyfél szemével November 17. Kapus István Senior Tanácsadó– Nestlé Hungária Kft. Üdvözöljük a világában!
Az EU támogatáspolitikája és az oktatásfejlesztés Halász Gábor tudományos tanácsadó Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet.
PIC mikrokontrollerek
Alkalmazások portolása Gridre Balaskó Ákos MTA SZTAKI 2011 november 14.
A középfokú oktatás szerkezeti változásai és az érettségivel kilépők Imre Anna – Híves Tamás Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 2010 június.
A MAGYAR NŐI KÉZILABDÁZÁS
FÉNYEMISSZIÓ, FÉNYFORRÁSOK, FÉNYKELTŐ ESZKÖZÖK
Minimálisan szükséges jelenlét: 2-3 nap/hét, legalább 2 hónap
Virtuális méréstechnika
Kincses Zoltán, Mingesz Róbert, Vadai Gergely
Mérés és adatgyűjtés laboratóriumi gyakorlat Makan Gergely, Mingesz Róbert, Nagy Tamás 2. óra szeptember 9., 10. v
Informatika matematika speciális tagozat - tematika évfolyam -
Statisztika Érettségi feladatok
Kommunikáció az egyetemen c. konferencia ápr. 28.
A SZOCIÁLIS KÉSZSÉGEK ÉS KÉPESSÉGEK FEJLESZTÉSE
Az Albacomp Története.
ISZAM III.évf. részére Bunkóczi László
Üzleti Szakközépiskola 12. A osztály "Azokért élünk, akiket szeretünk, azokért, akik igaznak tartanak. A jövőnek élünk: a szépért s jóért, amit.
Országos Egészségpolitikai Szakkönyvtár története és állománya dr. Palotai Mária január 26. 1Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési.
MATARKA Brüsszelben MATARKA Jubileumi Rendezvény Budapest Főváros Levéltára október 5. Vizvári Dóra, könyvtáros GYEMSZI IRF.
A Magyar Suzuki Zrt. tapasztalatai
Az informatika mint a modern kereskedelem mozgatórugója Műszaki innováció a Praktiker Kft.-nél Ónody Sándor Magyar Közgazdasági Társaság, 43. Közgazdász-Vándorgyűlés.
GKI Zrt., Öngólok után – kell egy gazdaságpolitika Szeged, október 1. Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt.
1 © kurtán sándor 2011 érdekérvényesítés és érdekegyeztetés az eu-ban munkavállalói szervezetek.
1 OST 2. munkabizottság ülése KSH november 18. Dr. Laczka Éva.
Környezetközpontú irányítása rendszerek MSZ14001.
Partners Hungary Alapítvány A Partners for Democratic Change International tagja 1 Mediációs kutatás Összefoglaló OBmB, november – a közvetítői.
Készítette : Tuska Borbála 8.b április
Nemzeti Egészségügyi Számlák (NESZ) május 23. Mentusz Zsófia Központi Statisztikai Hivatal.
Nyílt forrású szoftverek - néhány kiegészítés László Gábor előadásához - NHIT IT3 BT ülés Rátai Balázs -
Menedzsmentszabványok szerepe a globális és lokális gazdaságban, különös tekintettel a környezetmenedzsmentre Dr. Ködmön István augusztus 13. I.
MŰSZAKI SZAKTERÜLET INFORMATIKA SZAKMACSOPORT
A szakképzés változása napjainkban Feigl Ágnes 2006 ETI.
Zentai László, tanszékvezető TTK Nyílt nap, I. 27. Földtudományi alapszak - térképész szakirány A térképész.
Zsolt Námesztovszki, Hungarian Language Teacher Training Faculty, Subotica, University of Novi Sad, Subotica, Strosmayer 11., Márta Takács Budapest.
AIG központ, New York. ALICO központ, Wilmington.
„Ki tud többet Egerről?” verseny
1998 Almássy Endre Liebe Pál
dr. Banai Miklós ügyvezető MultiRáció Kft.
A szoftver, szoftvertípusok
A világ baromfihús-termelése, a baromfihús versenyképessége
A Magyar Hidrológiai Társaság hozzászólása Dr. Váradi József A Mezőgazdasági Vízgazdálkodási Szakosztály elnöke 2012 április. 24 Vidékfejlesztési Minisztérium.
UDOVECZ GÁBOR Balkán: együttműködés vagy verseny a mezőgazdaságban?
EPISCON - program EPISCON - project Európai kulturális szakmérnöki PhD iskola European PhD in Science for Conservation ANNA RUGGERI Magyar Nemzeti Múzeum.
CONNECT ”Az ITS rendszerek értékelési irányelveinek előkészítése, Magyarországi szempontok.”
ISMERD MEG HAZÁNKAT! ISKOLA MEGISMERÉSE, BEMUTATÁSA.
A nemzetiségi statisztika forrásai Lencsés Ákos KSH Könyvtár.
Energia és (levegő)környezet
Ez az én művem Készítette: Barczi Renáta Felkészítő tanár: PeadDr
Alkalmazott egészségügyi gazdaságtan
11. Előadás Az emberi erőforrások fejlesztése. Az emberi erőforrások fejlesztése 1.Az alkalmazottak fejlesztése (development ) 2.Továbbképzés, betanítás.
Gyurkó György. Az OO programozás és tervezés története 1960-as évek: SIMULA (véletlen folyamatokat szimuláló programok írása) az OO nyelvek őse 1970-es.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék R „Big Data” elemzési módszerek Kocsis Imre
Emlékezzünk azon Évfolyamtársainkra
Analogical and Neural Computing Laboratory, Hungarian Academy of Sciences, Budapest 1 MATLAB u Hatékony, interaktív, tudományos és műszaki számítások,
Operációkutatás I. 1. előadás
AP1 - SPORTTUDOMÁNYI KÉPZÉS ÉS TARTALOMFEJLESZTÉS
„Big Data” elemzési módszerek
Nemzetközi kreditmobilitás
Gyakorlati feladat példák
Előadás másolata:

Tájékoztató az R programról pszichológusoknak

A programról Az R egy nyílt forrású statisztikai és grafikai környezet, egyben programozási nyelv, amelynek eszköztára számtalan klasszikus és modern statisztikai módszert (illetve matematikai eljárást) tartalmaz. Nyílt forráskód előnye: költségmegtakarítás, bárki szabadon fejlesztheti

;Típus;Gyártás éve;Szín;Ár;Gyártó ország A. János;Daewoo;1996;fekete;1,5 millió Huf;Korea H. Elemér;Ford;1980;kék;4 millió Huf;USA D. Endre;Suzuki;2001;piros;1,9 millió Huf;Magyarország T. András;Suzuki;2008;bordó;2,7 millió Huf;Magyarország K. Márk;Citroen;2005;fekete;3,1 millió Huf;Franciország M. László;Daewoo;2000;metálszürke;1,8 millió Huf;Korea O. Nándor;Lancia;1991;fekete;1,1 millió Huf;Olaszország Z. Tamás;Suzuki;1999;piros;2 millió Huf;Magyarország H. Tivadar;Ford;2011;azúrkék;5,7 millió Huf;USA S. Sándor;Dacia;2006;sárga;3,3 millió Huf;Románia Nyilvántartás Excel táblázata

A program története és fejlesztése Az eredeti fejlesztők Ross Ihaka és Robert Gentleman (Department of Statistics, University of Auckland, Új-Zéland) A fejlesztést 1997 óta az R Development Core Team tartja kézben

Számtalan biológus, közgazdász, orvos és PSZICHOLÓGUS használja mindennapi munkájához szerte a világban. Értékelés, elemzés Teszt-eredmények kezelése Nem kell programozónak lenni használatához Miért fontos a program ismerete egy pszichológusnak?

Milyen programnyelv az R? Az R programozási nyelv, amit időnként „GNU S”-ként is emlegetnek, egy szakterület- specifikus programozási nyelv és szoftverkörnyezet statisztikai számításokhoz és ábrázoláshoz. Az R-et a fejlesztői az S programozási nyelv egy megvalósításának tartják, a Scheme-ből származtatott szemantikával.