Béres Egészség Hungarikum Program Egészségrecesszió Kutatás Sajtótájékoztató 2009. április 23.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
50-ről 100-ra" című TDM konferencia május 23. Szarvas
Advertisements

Központi Statisztikai Hivatal
A depresszió előfordulása a családorvosi gyakorlatban

Kamarai prezentáció sablon
Ifjúsági Egészségnap április 7.. Célcsoport és célok •18-28 éves korosztály •A felsőoktatásban tanuló hallgatók •Egészségmagatartás fejlesztése.
Béres Egészség Hungarikum Program Átfogó egészségmegőrző és betegségmegelőző nemzeti program Programindító sajtótájékoztató március 29.
FIATALOK AKTIVITÁSA KÖZÖSSÉGFORMÁLÓ TEVÉKENYSÉGEKBEN
Energia – történelem - társadalom
Egészségérték-gazdálkodás: Mitől függ az egészségünk?
Nobody’s Unpredictable Vélemények a pénzügyi-gazdasági válságról az internethasználó lakosság és a legalább 50 főt foglalkoztató vállalkozások körében.
Internetezők az elektronikus kormányzatról és az Európai Unióról április 3. II. online média mobil- kommunikáció autók, márkák, vásárlás idegenforgalom,
Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet
To protect the confidential and proprietary information included in this material, it may not be disclosed or provided to any third parties without the.
Erőállóképesség mérése Találjanak teszteket az irodalomban
Az egészségügy és az egészség „ügye” „Képes vagy-e EGÉSZ-séget ÉP-íteni?
sajtótájékoztató a felnőtt lakosság egészségmagatartása, motivációi
„Nyitott kapu” a rendszeres testmozgásért és kapcsolódó egészségfejlesztési programok Vámospércsen Ménes Andrea polgármester.
Népesedési folyamatok
Béres Egészség Hungarikum Program Egészségboldogság Kutatás Sajtótájékoztató március 11.
10 állítás a gyerekek internethasználatáról
ISKOLÁK Az iskolai oktatásban 48 olyan intézmény vesz részt, ahol a komi- permják nyelvet anyanyelvként lehet tanulni. Ez 38,1%-a az iskolák összes számának.
A tételek eljuttatása az iskolákba
Bevezetés a táplálkozás-egészségtanba
A népesség nem és kor szerint
IV. Demográfia Halandóság
Szerkezeti elemek teherbírásvizsgálata összetett terhelés esetén:
Térszervezés a közoktatásban a statisztikai adatok tükrében A hazai helyzet reform előtt és után Gyimesi Péter MTA KRTK RKI Dunántúli Tudományos Intézet.
Túl magasak-e Magyarországon az adóterhek? Készített: Fekete Zsófia júniusa.
1 Kétségek között Göd, November 6-7. dr. Kiss József magánszemély.
Új megközelítés - Anyaklubok Magyarországon Jónás Jánosné Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület április 3.
Orvosoktatás Betegedukáció Egészségügyi kutatások, adatok közzététele Egészségügyi programok szervezése, támogatása Részvétel szakmai szervezetek munkájában.
DRAGON BALL GT dbzgtlink féle változat! Illesztett, ráégetett, sárga felirattal! Japan és Angol Navigáláshoz használd a bal oldali léptető elemeket ! Verzio.
Chrappán Magdolna DE BTK Neveléstudományok Intézete.
szakmérnök hallgatók számára
Dr. Boros Szilvia Centrum Sajtótájékoztató Táplálkozási jellemzők Magyarországon, új RDA és az egészséges táplálkozás megvalósulásának előnyei.
Alvás Világnapja, március 13. Kiss Katalin, kutatás vezető Szinapszis Kft. Így alszanak a magyarok - Egy piackutatás tanulságai -
Nemzetközi projekt az egészség társadalmi és gazdasági meghatározóiról Taller Ágnes december 4. DETERMINE.
A évi demográfiai adatok értékelése
Egészségi állapot, egészségügyi rendszerek Dr. Jávor András.
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
Az Országos Alapellátási Intézet sajtótájékoztatója a magyar egészségügyi helyzet javításáról július 15.
2007. május 22. Debrecen Digitalizálás és elektronikus hozzáférés 1 DEA: a Debreceni Egyetem elektronikus Archívuma Karácsony Gyöngyi DE Egyetemi és Nemzeti.
Demográfiai válság: Hová tartasz Nógrád megye?
Szülői értekezlet Kurucz Imre NRC Piackutató Online közösségek a gyermeknevelés szolgálatában.
Biztos Kezdet gyerekházak hálózata
INTEGRÁCIÓ A FEJEKBEN? A romákkal kapcsolatos lakossági attitűdök Magyarországon Bernát Anikó TARKI Társadalomkutatási Intézet október 25.
EGÉSZSÉGMAGATARTÁS Egészségmagatartásnak nevezünk minden olyan tevékenységet, amelyet egy önmagát egészségesnek tartó személy vagy preventív céllal végez,
AZ EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTOT BEFOLYÁ-SOLÓ TÁRSADALMI TÉNYEZŐK
KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2011 BÁTAAPÁTI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC. TETT.
1 Válság a fejekben is Nem látják át és nem veszik igénybe a fogyasztóvédelmi intézményrendszert a magyarok - Gulyás Emese - Tudatos Vásárlók Egyesülete.
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
Csurik Magda Országos Tisztifőorvosi Hivatal
Egészséglelkesek az iskolákban Az egészségfejlesztés helyzete az általános iskolákban.
HALLGATÓI ELÉGEDETTSÉGI VIZSGÁLATOK A WJLF-EN A es tanév eredményei.
QualcoDuna interkalibráció Talaj- és levegövizsgálati körmérések évi értékelése (2007.) Dr. Biliczkiné Gaál Piroska VITUKI Kht. Minőségbiztosítási és Ellenőrzési.
Mennyire elégedett azzal, ahogy az országban mennek a dolgok?
Gondolkodjunk el ! Zene A változások már léteznek!
KIÉGETTSÉG VIZSGÁLAT 2011/12.
Tanulói elégedettségvizsgálat ismertetése HJK
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Cziráki Szabina, az OTDT titkára Szakkollégiumi Műhelykonferencia, Debrecen December 14. Szakkollégiumi tehetséggondozás.
1. Melyik jármű haladhat tovább elsőként az ábrán látható forgalmi helyzetben? a) A "V" jelű villamos. b) Az "M" jelű munkagép. c) Az "R" jelű rendőrségi.
Zene: TORNADOES - TELSTAR
Az egészségvédelmi program megvalósításának értékelése A program ideje: – A Béres József TIT Kisvárdai Egyesületének Egészségvédelmi.
Itbusiness konferencia, CONFESSION ON A DANCEFLOOR Cégek az üzleti modellváltásról Gulyás János / Ipsos Zrt. Nobody’s Unpredictable.
A Dél-Alföld általános gazdasági helyzete és a mögötte meghúzódó EMBER
A TÁRSADALMI JÓL- LÉT KÉRDÉSEINEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA EGYES SZOLGÁLTATÓ SZEKTOROKBAN Készítette: Folmegné Czirák Julianna
Fiatalok szegmentálása táplálkozási szokásaik szerint
Egészség-egyenlőtlenségek Magyarországon Vitrai József PhD Országos Egészségfejlesztési Intézet.
A népesség összetétele
Előadás másolata:

Béres Egészség Hungarikum Program Egészségrecesszió Kutatás Sajtótájékoztató április 23.

Dr. Tistyán László Fact Intézet vezető kutató

Túlsúlyban a válság Véleménye szerint melyek azok a problémák, amelyekkel a következő három évben kiemelten kell foglalkozni?

Egészségrecesszió: immunisak vagyunk? ► jó egészségi állapotban a gazdasági válságot is könnyebb átvészelni 87% ► a gazdasági válság a legtöbb ember egészségét megviseli 85% ► a gazdasági válság miatt az emberek elsősorban egészségük rovására takarékoskodnak 82% Egészségi állapot: kilátások öt év múlva

Magyar egészségtudat: álom és valóság Megtehetné, de nem teszi 49% 38% 47% 26% 40% 48% 34% 33% 36% 35% Ön szerint mennyire fontosak az egészséges, kiegyensúlyozott élethez…? E tényezők közül melyek azok, amelyeket jelenleg is megtesz, vagy megtehetne…?

Magyar egészség: túl gyorsan vész el… Milyennek tartja jelenlegi egészségi állapotát?

…és nincs értéke átlagéletkor: 50,1 év átlagéletkor: 39,0 év

Egészségmagány ► a magyar felnőttek 15%-ának egyetlen barátja sincs ► a magyar felnőttek 60%-a egyetlen közösségnek sem tagja ► a magyar felnőttek 12%-ának nincs egyelten barátja, és nem tagja egyetlen közösségnek sem

Egészség és közösség: a két véglet A következőkben felsoroltak mennyire fontosak Önnek? Az említettek közül melyikkel és mennyire elégedett élete jelenlegi szakaszában?

Egészségmagány: közösség nélkül Van olyan csoport, közösség, ahova rendszeresen eljár, amelynek munkájában rendszeresen rész vesz? Milyennek értékeli jelenlegi egészségi állapotát?

Egészségmagány: barátok nélkül Ha nincsenek barátaink, betegebbek vagyunk „Van Önnek olyan igazi jó barátja, akivel problémáit, gondjait meg tudja osztani, meg tudja beszélni?” „Milyennek értékeli jelenlegi egészségi állapotát?”

Következtetések ► Egy betegeskedő, az egészségét túl fiatalon felélő nemzet néz szembe a recesszióval ► A többség pesszimista a tekintetben, hogy a válság az emberek egészségi állapotát is meg fogja viselni ► Saját egészségük javulásával kapcsolatban azonban túlzottan optimista várakozásaik vannak, amely egészségtudatosságuk alacsony szintjére utal ► Miközben ismerik és többségében elérhetőnek tartják az egészségmegőrzés eszközeit, mégsem élnek vele ► Ezek közül is kiemelkedik, hogy az emberek nem ismerik fel: az aktív közösségi élet, a barátok kedvezően hatnak az egészségi állapotra is

Gém Erzsébet Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet vezető kutató

Születéskor várható élettartam

1000 főre jutó halálozás

Krónikus betegségek

Rák és szívinfarktus

Béres Egészség Hungarikum Program

Béres Egészség Hungarikum Program 2009 ► Egészségterv készítő pályázat 2008, 9 nyertes település ► Egészség Vendégséget szervezünk a nyertes települések részére ► Újra kiírjuk egészségterv pályázatunkat 5 – fős településeknek ► Folytatjuk egészségterv készítő képzésünket ► Keressük a kapcsolatot a felsőoktatási intézményekkel Dévaványa Erdőkertes Encs Kerekegyháza Nagyszénás Szeghalom Túrkeve Újkígyós Vámospércs

Elismertünk, elismertek Béres Egészség Hungarikum Díj, 2008 CSR Hungary Díj, 2008

Válasszuk az egészséget 2009-ben! Legyen az egészség is Hungarikum!