Adminisztratív kérdések

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Digitális képanalízis Félévi megbeszélnivalók. A tárgy •címe: Digitális képanalízis •szakirányos tárgy •neptun-kód: BMEEOFTASJ5 (BSc) •előadó és gyakorlatvezető:
Advertisements

Programozás III JAVA ALAPOK.
UNIVERSITY OF SZEGED D epartment of Software Engineering UNIVERSITAS SCIENTIARUM SZEGEDIENSIS Adatbázis alapú rendszerek 1. Gyakorlat Követelmények / SQL.
Programozási alapismeretek
Vizuális és web programozás II. TRTLB226 Tantárgyfelelős: Lénárt Anett mérnöktanár Rendszer- és Szoftvertechnológia Tanszék B137
Adatbányászati technikák (VISZM185)
Energiatermelés és környezet © Gács Iván (BME) 1 Energiatermelés és környezet Az energiafelhasználás hatása a levegőkörnyezetre és a környezet.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék Dr. Ősz János Energetika I-II. energetikai BSc.
Energetika II. energetikai BSc szak (energetikai mérnök szak)
Programozási Nyelvek (C++) Gyakorlat Gyak 01.
Programozási alapismeretek
Bevezetés a Java programozásba
kötelező program, SZÁMONKÉRÉSEK
Követelmények Bevezetés a Javába Első java program írása Dokumentációk
Fejlett Programozási Technológiák II. Világos Zsolt 1. gyakorlat.
Fejlett Programozási Technológiák II. Világos Zsolt 7. gyakorlat.
A nyelv története, jellemzői A Java platform
A C++ programozási nyelvSoós Sándor 1/12 C++ programozási nyelv Gyakorlat - 8. hét Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kar Informatikai Intézet.
Félévvel kapcsolatos információk
MŰSZAKI KOMMUNIKÁCIÓ.
A GÉPELEMEK, GÉPSZERKEZETEK II. TÁRGY ÁLTALÁNOS JELLMZÉSE
Programozási technológia 1
A JAVA TECHNOLÓGIA LÉNYEGE Többlépcsős fordítás A JAVA TECHNOLÓGIA LÉNYEGE Platformfüggetlenség.
Programozás alapismeretek
Funkcionális programozás 2. gyakorlat
III. Java környezet 9. A Java nyelvről 10. Java programfejlesztés, JDK.
A mentorrá vált pedagógus a Foglalkoztatásba ágyazott képzés (FÁK) című programban Singer Péter
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék Dr. Ősz János Energetika I-II. energetikai BSc.
2008. Április 8. Előadó: Schneider Henrik Online alkalmazások e-üzleti használhatósága a PC-s szoftverek kiváltásával.
1Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai KarAntal Gábor Programozás I. 1. gyakorlat.
Bevezetés a szoftver-ergonómiába
Verzió 1.1.  Propszt István (csoportfelelős)  Resz János-Antal  Rusz Erzsébet  Varga Anita.
Komoróczy Tamás 1 Java programozási nyelv A nyelv alapjai.
A gyakorlatok munkakörnyezete
Programozás III BEVEZETÉS.
Programozás III UNIT TEST. És tényleg: Honnan lehet tudni, hogy működik-e vagy sem?
Energia és környezet © Gács Iván (BME) 1 Energia és környezet Az energiafelhasználás hatása a levegőkörnyezetre és a környezet hatása az energiafelhasználásra.
Szoftverfejlesztés az Informatikus Szakigazgatási Agrármérnök szakon Bakó Mária Várallyai László DE, Gazdaságtudományi Kar.
Innováció Intézményi fejlesztés Egyenlő hozzáférés
Apache Ant 2. gyakorlat Alkalmazásfejlesztés /2 Gyakorlat Zalatnai Csongor.
Logikai programozás BEVEZETÉS.
WEBSTAR CSOPORT WC S ADATBÁZIS VERZIÓKÖVETÉSE: LIQUIBASE Marics Tamás június 20.
F AKULTÁCIÓ A P ÉCSI L EŐWEY K LÁRA G IMNÁZIUMBAN Tájékoztató a 10.a, 10.b, 10.d és 10.f osztályokban tanulók és szüleik számára.
Digitális képanalízis Félévi megbeszélnivalók. A tárgy címe: Digitális képanalízis szakirányos tárgy neptun-kód: BMEEOFTASJ5 (BSc) előadó és gyakorlatvezető:
Tüzeléstechnika Követelmények
Tájékoztató 10. osztályosoknak
EZ AZ ÉN MŰVEM Készítette: Pörzsölt Krisztián
1Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai KarAntal Gábor Programozás I. 1. gyakorlat.
Tájékoztató 10. osztályosoknak Az érettségi vizsga Kötelező tárgyak: magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv + 1 választott tárgy.
Java web programozás 5..
Készítette: Derecskei Nikolett
Számítógéphálózatok Távadatfeldolgozás 2000/2001. Tanév, II. félév Dr. Vadász Dénes.
1Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai KarAntal Gábor Programozás I. 1. gyakorlat.
A projekt célja O Egy 2 dimenziós rakpart készítése a TBA cég megbízásából. O Az Eclipse plug-in megengedi a felhasználónak, hogy különböző tárgyakat.
UNIVERSITY OF SZEGED D epartment of Software Engineering UNIVERSITAS SCIENTIARUM SZEGEDIENSIS Programozás I. Követelmények.
.NET FRAMEWORK Röviden Krizsán Zoltán 1.0. Tulajdonságok I Rövidebb fejlesztés 20 támogatott nyelv (nyílt specifikáció) 20 támogatott nyelv (nyílt specifikáció)
JAVA programozási nyelv NetBeans fejlesztőkörnyezetben I/13. évfolyam
Tanórai szokásaim 5/14.
Tájékoztató AK011 Dr. Szigeti Cecília.
Tájékoztató NGB_ak073 Környezetmenedzsment. Dr. Szigeti Cecília IG 604 Fogadóóra csütörtök ig
UNIVERSITAS SCIENTIARUM SZEGEDIENSIS UNIVERSITY OF SZEGED D epartment of Software Engineering Vállalati információs rendszerek.
Programok készítése és futtatása. Integrált fejlesztői környezet (IDE) tartalmaz:  szövegszerkesztőt a program forráskódjának szerkesztésére,  fordítóprogramot.
Tájékoztató NGM_AK004. Fogadóóra Szorgalmi időszakban szerdán és óra között ig. 604-ben, más időpontban csak egyeztetés után!
Tájékoztató NGM_AK004.
Tájékoztató NGB_ak012.
EVA 1 – 5. kurzus Kanyó Kristóf.
Tájékoztató AK011 Dr. Szigeti Cecília.
Számításelmélet Tárgykód: NGM_IN006_1 és LGM_IN006_1
JAVA programozási nyelv NetBeans fejlesztőkörnyezetben I/13. évfolyam
Vizuális programozás MIN1M1-MIN1M2- MIN6B6IN - MIN6B8IN – MIN4I0N – MIN3H4PFN Követelményrendszer.
Előadás másolata:

Adminisztratív kérdések Elérhetőség (bármilyen kérdésben): achs.agnes@gmail.com Követelményrendszer, tananyag: witch-en Fényképek: beküldés: achs.agnes@gmail.com fájlnév: ehakod.jpg határidő: 2. tanítási hét vége

Miből lehet tanulni? – Az órákon kivetített fóliák – Példák és azok megoldásai witch-en ehhez + Sok-sok önálló munka  – ajanlott_irodalom.pdf ld. witch – Java HELP: http://java.sun.com/javase/7/docs/api/ vagy: http://download.oracle.com/javase/7/docs/api/ vagy: google 

Tanács Bár a Java dokumentáció szerint a Java egyik tulajdonsága az egyszerűsége, mégis ez egy nehéz nyelv! Folyamatos otthoni munka nélkül nem lehet megtanulni!

Kérdőív 1. Meg akarja-e csinálni a tárgyat ebben a félévben? igen nem ahogy alakul 2. Akar-e hétről-hétre tanulni? igen nem inkább bulizom, és csak ha marad időm 3. Segítene-e, ha a félév közben is lenne egy vagy két kötelezően beadandó hf? igen nem 4. Mennyire van tisztában az oop-vel? egyáltalán nem ismerem, de nem értem ismerem és jól értem a könyökömön jön ki

Kérdőív

Követelményrendszer Röviden: 2 beadandó hf + sok opcionális 2 gyakorlati zh 1 elméleti zh 1 egyéni fejlesztés

Követelményrendszer Feltételek: 2 működő hf (zh előttre) a 2 gyak. zh átlaga legalább 51% ( a második legalább 40%) ha az átlag < 21%  good bye  ha az átlag  21 de < 51  javító zh az elméleti zh legalább 51% Félév végi jegy: a három zh átlaga alapján egyéni fejlesztés: jegy-megerősítő, egy jegyet rontó vagy egy jegyet javító hatás.

Találkozás a Java-val

A Java programozási nyelv Napjainkban az egyik legnépszerűbb programozási nyelv. A népszerűség oka: A két lépcsős fordításon alapuló Java technológia

Java platformok Ezt tanuljuk

Környezetek Java Futtató Környezet JRE: Java Runtime Environment (tartalmazza a JVM-et (java parancs)) Ezt töltjük le a gépünkre otthon, és ennek egy egyszerűbb változata fut a mobiltelefonon is

Környezetek Java Fejlesztő Környezet JDK: Java Development Kit ez fejlesztő eszköz, de tartalmazza a JRE-t is! (Ebben található a javac parancs) Verzió: 1.7, 25-ös update (Java SDK (Software Development Kit) )

Fejlesztőeszközök A JDK fapados módszert biztosít (notepad + parancsmód) Ezért IDE-ket használunk Integrated Development Kit Fordítók, grafikus szövegszerkesztők, syntax highlighting…stb

Fejlesztőeszközök Javasolt fejlesztőeszközök: NetBeans Eclipse Egyéb…

Fejlesztőeszközök

Első Java program Fájlnév: Hajra.java FÁJLNÉV = OSZTÁLYNÉV!!!

Fordítás és futtatás Fordítás: javac Hajra.java  Hajra.class (bájtkód) Futtatás: java Hajra (a bájtkódot futtatjuk) Integrált fejlesztőkörnyezetben ezek egy gombnyomással elintézhetők 

HÁZI FELADAT – Fejlesző környezet létrehozása az otthoni gépen (célszerű mindegyiket kipróbálni, és a szimpatikusabb mellett dönteni) – C, C# nyelv átismétlése Most pedig: gyak_1.pdf

Köszönöm a figyelmet….