Kommunikációs Főosztály

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az agrár- és élelmiszeripar az Internet kapujában Előadó: Varga István avagy: az Internet a kapuk előtt.
Advertisements

A időszak végrehajtási intézményrendszere
ÚMFT – a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó hazai és EU-s források elérése mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
Nyilvánossági és tájékoztatási kötelezettségek Ékes Gyula, Váti Nonprofit Kft. Mátészalkai Területi Iroda Információs nap magyar partnerek részére, Békéscsaba.
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.
A Nemzeti Fejlesztési Terv Logisztika a gyakorlatban Nemzetközi Szakkiállítás Szeptember 12. Jobbágy Valér Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások.
Az EU támogatáspolitikája és az oktatásfejlesztés Halász Gábor tudományos tanácsadó Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet.
2008. december 08. A KEOP szennyvízelvezetési és –tisztítási konstrukciójának pályáztatási tapasztalatai, és a es akcióterv bemutatása Balla.
BEVEZETÉS. Magyarország között 15 operatív program megvalósításáért felelős Összesen mintegy 22,4 milliárd euró fejlesztési forrást tudunk felhasználni.
INTERREG IIIA – Hogyan pályázzunk Európai Uniós Pénzforrásokra? INTERREG IIIA – Hogyan pályázzunk Európai Uniós Pénzforrásokra? Az EU intézmény rendszere,
dr. Földy Ferenc Operatív Program Kft február 23.
Baranya Megyei Önkormányzat
ESZA Nonprofit Kft. Nagy Balázs– uniós programigazgató.
Lorem ipsum Széchenyi Programirodák bemutatása ELTE Innovációs Nap február 23.
Kiss Pál /04/05 Igazgató Fejlesztési Igazgatóság
JEREMIE program tervezése a as programozási időszakra
Jövedéki Igazgatóság Excise Directorate e-jövedék konferencia EMCS rendszer Az adófelfüggesztéssel.
Reflexiók a szakpolitika részéről - Városhálózati hatásértékelés Területfejlesztési értékelések workshop Budapest, április 25.
Európai Uniós támogatásokat kezelő intézményrendszer a környezeti fejlesztésekben Kiss Pál 2007/04/20 Igazgató Fejlesztési Igazgatóság Környezetvédelmi.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
„TEtt – program az áldozatokért és tettesekért”
1 A KIFIZETÉSEK ÉS PÉNZÜGYI ELLENŐRZÉSEK FOLYAMATA A KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZETNÉL.
Arculati és tájékoztatási elemek
MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Ügyfélbarát ügyintézés, partneri kapcsolat a pályázatkezelésben – Az Új Széchenyi Terv pályázatok tanulságai.
MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Ügyfélbarát ügyintézés, partneri kapcsolat a pályázatkezelésben – Az Új Széchenyi Terv pályázatok tanulságai Biró.
A Stratégiai Környezeti Vizsgálat (SKV) szerepe a gazdasági tervezésben Dr. Fogarassy Csaba egyetemi docens.
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
Tájékoztató a területfejlesztésért felelős főigazgatók üléséről Drahos Zsuzsanna Budapest, április 7.
Pályáztatás Országos Széchényi Könyvtár november 14.
2010. március 03. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó.
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
1 Az Európai Unió Strukturális és Regionális politikája Előadó: Tóth István.
Tájékoztató a nyertes bűnmegelőzési pályázatok sikeres szakmai lebonyolításához Ivány Borbála IRM Miniszteri Tárgyaló, Budapest március 17.
A TÁMOP program kommunikációs jelentősége és feladatai
Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális.
Pályáztatás, projektmenedzselés az EU operatív programjaiban, gyakorlati tapasztalatok, problémák és megoldások -HEFOP ESZA Kht -
„Beszélgessünk Európáról” programsorozat MeH EU Kommunikációs Főosztály Dániel Anna Békés, március 18.
JEREMIE Programok módosulásai
A TAMOP projektek az világhálón. Miről lesz szó ? A kommunikációs terv és arculat A meglévő honlapok vizsgálata domain használat arculat tartalom.
Nyilvánosság biztosítása
COACH BioEnergy A biomassza energetikai hasznosításának erősítése és népszerűsítése Közép-Európában – egy nemzetközi információs és tanácsadói hálózat.
Megpályázható tevékenységek BM/4747-1/2012. sz
Megpályázható tevékenységek BM/ /2012. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap.
Strukturális és Kohéziós Alapok
2007. évi célkitűzéseink. I as uniós pénzügyi-tervezési időszakra való felkészülés átfogó regionális területfejlesztési program elékszítése,
A KKV-k számára elérhető támogatások. ÚSZT célok megjelenése a pályázati felhívásokban ÚSZT kitörési pontok Kkv-k fejlesztése Foglalkozta-tási hatás.
TERÜLETI PAKTUM. A PAKTUM BEMUTATÁSA szeptember 25-én aláírták a Területi Foglalkoztatási és a Társadalmi Integráció a Központi Régióban Paktumot.
Az EU Strukturális Alapok programjainak végrehajtási intézményrendszere.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
Döntéselőkészítő tanulmányok Mihálffy Krisztina – KKK,Kerékpáros Infrastruktúra Fejlesztési Osztály.
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
Kommunikációs és arculati KÖTELEZETTSÉGEK
A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 1.3. A nők munkaerőpiaci részvételének támogatása, a család és a munka összehangolásának segítése november.
HEFOP/ /2 Szerződéskötési alapismeretek. HEFOP/ /22 Tartalomjegyzék Szerződéskötés folyamata Támogatási szerződés.
Portfólió Horváth Violetta Marketing menedzser
Kommunikációs és arculati KÖTELEZETTSÉGEK
Megpályázható tevékenységek BM/9674-2/2011. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap dr. Gyöngy Anna BM EUEFO.
Közösségi internet-hozzáférési pontok hálózata, mint a digitális Kárpát-medence alapinfrastruktúrája Molnár Szilárd program-koordinációs referens Nemzetstratégiai.
Disszemináció: A projekt nyilvánossága, eredmények terjesztése, disszeminációja Dr. Csáfor Hajnalka főiskolai docens, PR programigazgató Eszterházy Károly.
Disszemináció (2): A projekt nyilvánossága, eredmények terjesztése, disszeminációja Dr. Csáfor Hajnalka főiskolai docens, PR programigazgató Eszterházy.
A Kistérségi Koordinációs Hálózat szerepe a roma integráció elősegítésében Székely Andrea főosztályvezető NFÜ Központi Fejlesztési Programiroda.
1 A Hungary for FP6 projekt a bemutatása Dr. Groó Dóra Tudományos és Technológiai Alapítvány.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
Nemzetközi végrehajtási konferencia Budapest, október 4-5.
A területfejlesztés megújult rendszere február 5. Baranya Megyei Önkormányzat.
Szpi működése 2011-ben létrejött a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a Promei Nonprofit Kft. jogutódjaként a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tulajdonosi.
A széchenyi Programiroda szerepe a régióban
NYITÓ KONFERENCIA Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
Előadás másolata:

Kommunikációs Főosztály Új Széchenyi Terv kommunikációs kötelezettségek Hungler Diána, Kommunikációs Főosztály 2011. július 14.

Jogszabályi kötelezettségek az uniós fejlesztések kommunikációjában Tájékoztatás és nyilvánosság feladata Az Európai Unió 2007-13-as programozási időszakra vonatkozó támogatásainak, fejlesztési forrásainak megismertetését, illetve ezek - Magyarország felzárkóztatásában játszott – szerepének és jelentőségének a közvéleményben történő tudatosítását a tájékoztatással és nyilvánossággal kapcsolatos feladatok biztosítják.

Ennek keretében… minden magyar állampolgárhoz el kell juttatni az információkat, hogy Magyarország fejlődéséhez és az életminőség javításához milyen forrásokkal és mely programokon keresztül járul hozzá az Európai Unió; teljes körű tájékoztatást kell nyújtani az európai uniós források elérését és felhasználását lehetővé tevő programokról, illetve a konkrét pályázati kiírásokról; a programok előrehaladtával be kell számolni az elért eredményekről.

A végrehajtás fázisai: Az európai uniós forrásból társfinanszírozott fejlesztési lehetőségekkel, EU kohéziós politikájával és az Európai Regionális Fejlesztési Alappal, az Európai Szociális Alappal és Kohéziós Alappal kapcsolatos általános tájékoztatás fázisa A mozgósítás szakasza, a potenciális pályázók megszólítása A már nyertes pályázókkal, kedvezményezettekkel való kommunikáció fázisa Az Európai Regionális Fejlesztési Alap, az Európai Szociális Alap és a Kohéziós Alap eredményeinek széleskörű bemutatásának időszaka Partnerségi, illetve társadalmi egyeztetések szakasza (horizontális)

A végrehajtás szervezeti szintjei: NFÜ - Kommunikációs Főosztály Új Széchenyi Terv (ÚSZT) brand bevezetése Közösségi hozzájárulás, Alapok kommunikációja Ernyőszintű kommunikáció Közreműködő Szervezetek aktivitásának koordinálása és ellenőrzése A kommunikációs elérések, aktivitások értékelése Közreműködő Szervezetek OP specifikus, célcsoportok szerinti szakmai kommunikáció A potenciális pályázókkal és kedvezményezettekkel való kapcsolattartás Kedvezményezettek A fejlesztés megismertetése és népszerűsítése helyi szinten A fejlesztés kivitelezési fázisainak bemutatása

Kommunikációs kötelezettségek Közvetítőktől elvárt kommunikáció: A Kombinált mikrohitel, illetve a Hitelprogramok esetében megjelenik a pályázati felhívásban és a közvetítői szerződésekben az Új Széchenyi Terv Arculati Kézikönyv előírásai szerint kell megvalósítani Arculatváltás: 2011. január 14.

Arculati Kézikönyv letölthető: www.ujszechenyiterv.gov.hu

Arculati Kézikönyv letölthető: www.ujszechenyiterv.gov.hu

Kötelező arculati elemek áttekintése: ÚSZT logó „MAGYARORSZÁG MEGÚJUL” szlogen

Kötelező arculati elemek áttekintése: (folyt.) EU logó és az Európai Uniós hozzájárulásra utaló mondat az érintett alap (ERFA) megnevezésével Infoblokk 5. Betűtípus: DINPro, mérete mindig a tartalom függvénye

1. Új Széchenyi Terv (ÚSZT) logó Magyar nyelvű Angol nyelvű Nagy logó Csak indokolt esetekben, kreatív megoldásoknál használjuk, egyéb esetben normál verzió!

2. „MAGYARORSZÁG MEGÚJUL” szlogen Magyar nyelvű Angol nyelvű

EU logó és az uniós hozzájárulásra utaló mondat az érintett alap megnevezésével Kombinált mikrohitel: ERFA mondat használandó

4. Infoblokk Kombinált mikrohitel: ERFA infoblokk használandó.

5. Betűtípusok használata: Elsődleges fontkészlet (logók) Másodlagos fontkészlet (irodai, elektronikus alkalmazás esetén)

A logók tiltott használata:

Méretek meghatározása A logókat csak arányosítva szabad kicsinyíteni. Minimális méret, távolságok a logók körül A logót FEHÉR háttér előtt kell használni!

Arculati Kézikönyvben megtalálható kommunikációs eszközök: Sajtóhirdetés (szórólap, leaflet ennek alapján) PR hirdetés Sajtóközlemény Óriásplakát Citylight Plakát Molinó, pop-up, roll up Meghívó (többféle) Honlap és banner HTML alapú hírlevél

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Hungler Diána diana.hungler@nfu.gov.hu Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Kommunikációs Főosztály