Bevezetés az FHB világába

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Növekedés-támogatás M27 ABSOLVO. 2 Mi kell a növekedéshez?
Advertisements

A lakáspiac jelene és jövője Harmati László FHB Jelzálogbank Nyrt. üzleti vezérigazgató Fundamenta Lakásvásár Ingatlanszakmai Konferencia.
AEGONdirekt.hu Köszöntjük Önöket sajtótájékoztatónkon!
A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság éve december 15. Jaksity György elnök Budapesti Értéktőzsde.
MasterCard - Év bankja 2010 Gauder Milán regionális igazgató MasterCard Europe.
Magyar Export-Import Bank Rt.
Roncz Gábor vezérigazgató
Miért fontos? ösztönzi a külgazdasági kapcsolatokat
PÉNZÜGYI INTÉZMÉNYEK.
BÉT – Kibocsátói Villámprezentációk
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. és a JEREMIE Program Garamvölgyi Balázs üzleti vezérigazgató-helyettes Budapest, augusztus 29.
Mihálovits András Vezető szerkesztő
Tartalom Gazdasági környezet, a hitelezés feltételeinek változása
Új szelek a lakáshitelezésben? Merre tovább 2011-ben? Lakásvásár 2011 Árva András, CIB Bank lakossági üzletfejlesztési vezető Budapest, március 4.
A hitelintézeti számvitelre vonatkozó szabályozás
Készítette: Dian Nóra Pénzügy és számvitel szak
vagy megszakad vagy megacélozódik”
AZ ELSŐDLEGES FORGALMAZÓK SZEREPE A KÖLTSÉGVETÉS ÉVI FINANSZÍROZÁSÁBAN.
Összefoglaló a Budapesti Értéktőzsde Zrt évéről dr. Mohai György vezérigazgató Budapest, április 2.
Gazdasági várakozások, a kis- és közepes vállalkozások helyzete Makó Ágnes – Tóth István János MKIK GVI Korrekt Partner Védjegy második ünnepélyes díjátadása.
KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc
PÉNZÜGYI ISMERETEK A takarékszövetkezeti rendszer
Avem încredere EU és üzlet határok nélkül román–magyar üzleti konferencia Egyszerűen a siker felé Befektetési és uniós tanácsadás Romániában Diósi László.
Tévhitek és tények a részvénybefektetésekkel kapcsolatban Jaksity György, a BÉT Igazgatósága elnökének sajtótájékoztatója.
1 Az MNB hitelezési felmérésének módszertana Fábián Gergely (Pénzügyi Stabilitás) Homolya Dániel (Pénzügyi Stabilitás) február 11.
Az MNB hitelezési felmérésének aktuális eredményei
Dr. Blazovich László Volksbank Életút Program Szeged, november 15.
A jelzáloghitel Fogalma: - hosszú lejáratú (10-20, de akár 50 év)
KÜLÖNLEGES PÉNZÜGYI INTÉZMÉNYEK
Tőkefinanszírozás biztosíték nélkül Török József Üzletfejlesztési igazgató Budapest, május 15.
MagNet Magyar Közösségi Bank Magyarország első újbankja Homolka Éva Piac & Profit konferencia „Pénz,de honnan? Pénzszerzés és pénzgazdálkodás”
MagNet Magyar Közösségi Bank Magyarország első újbankja „Túlélés és fejlődés a közösség részeként” Dakó Andrea Piac & Profit konferencia.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
OTP Bank: finanszírozás és fejlődés
MASTERPLAST GROUP Nemzetközi terjeszkedés lehetőségei és veszélyei.
4000 körüli vállalkozás, - ennek 80%-a mikro-vállalkozás (10 főnél kevesebb foglalkoztatott), - 15%-a kisvállalkozás (10-49 fő foglalkoztatott) 100 ezer.
Zökkenő a pályán? A makrogazdasági kiigazítás és a bankszektor fejlődése XIV. Vezérigazgatói Találkozó november Dr. Urbán László, vezérigazgató-helyettes.
Stabilitás és növekedés: lehet-e egyszerre? Király Júlia Forint, Válság, Államadósság Konferencia március 8.
1 Magyarország 2020 perspektívájában Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt november 29.
1 A T- NAPOS UTALÁS GAZDASÁGI HATÁSAI Kovács Levente KDB Bank Zrt., vez.ig.h. Budapest február 8. „InterGIRO2- Napon belüli elszámolás” Magyar Közgazdasági.
Szeged, Magán „vétkek” – köz terhek HUF kamat > devizakamat Euro kamat Kamat tőkeáramlás – fizetési mérleg Növekedés ( adósságszolgálat ) Foglalkoztatás.
Felügyeleti prioritások 2009-ben február. Stratégia és prioritások  A prioritások szerepe a stratégiai gondolkodásban: - erőforrások összpontosítása.
MKVK Konferencia Változások az IFRS-ben
Magyar államadósság és a kötvénypiac
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
Electricity network in Europe Berlin, március 21.
Bankolás az [origo] szemszögéből
Logisztikai Központok Finanszírozása szeptember 24.
A Pénzügyi Válság Hatásai a Külföldi Nyugdíjalapokra Pénztárkonferencia November 10, Siófok Varga Csaba Főigazgató Erdős Mihály Főigazgató-helyettes.
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
1 Magyarok a piacon II. Hogyan hat a pénzügyi válság a KKV- szektorra? Király Júlia (MNB) A prezentáció készítésében közreműködtek a Pénzügyi Stabilitási.
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
Nemzetközi Rehabilitációs Központ
Hiteles múlt, biztos jelen
Esettanulmány: INVIA.HU Utazás Kiállítás
A Tőzsde és ami mögötte van Tóth Attila Vezérigazgató-helyettes Budapesti Értéktőzsde Zrt Április 24.
Zöld út Bemutatkozik a Groupama Garancia Biztosító
Fetter István Kereskedelemfinanszírozás és EU Szolgáltatások vezető CIB Bank Zrt. EU támogatások finanszírozása és ezen túlmutató pénzügyi szolgáltatások.
 Az elmúlt években ki kristályosodtak azok az alapelvek, amelyek meghatározóak a CIB Bank működése során, és továbbra is változatlanok:  Fenntartható.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
Pénzügyi ismeretek Bankműveletek- bankszámvital Katona Klára.
ÖTLETTŐL A SIKERIG! A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI HOLDING ZRT. CÉGCSOPORTJÁNAK FEJLESZTÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEI ILENCZFALVI SZÁSZ GÁBOR VEZÉRIGAZGATÓ.
A pénzügyi intézményrendszer 2004 közepén Dr. Nyers Rezső a Magyar Bankszövetség főtitkára Budapest, november 24.
Generali Alapkezelő – Privát Vagyonkezelés Befektetési szakértelem immáron 20 éve © Jogi személyiség Bemutatkozás – Települési Önkormányzatok Országos.
Az új pénzügyi szabályozás hatásai az autófinanszírozás területén Lévai Gábor - főtitkár Magyar Lízingszövetség Gépjármű finanszírozás változásai Konferencia.
Múlt és jövő A 15 éves Budapesti Értéktőzsde szerepe a hazai tőkepiac fejlesztésében Szalay-Berzeviczy Attila elnök június 16.
Az izraeli üzleti környezet vállalkozói szemmel Zsámboki Gábor vezérigazgató 1.
Növekedés a tőzsdével ELITE Program, együttműködésben a BÉT-tel
Biztos jelen, közös jövő!
OTP Bank A legjobb pénzügyi szolgáltató vállalkozásának Kiss László
Előadás másolata:

Bevezetés az FHB világába Misik Gábor Fiókigazgató FHB Bank Zrt.

Az FHB címszavakban Az ország első hazai jelzáloghitelintézete A jelzáloghitelezés szakértője 1997 óta Univerzális pénzügyi szolgáltató, lakosság, kis és középvállalatok számára A család bankjaként minden korosztálynak szolgáltatást nyújt Innovatív termékháttér, elektronikus csatornák fejlesztései Az Év leginnovatívabb bankja 2010 kategóriában 3. helyezett 2010-ben az FHB az Év Bankja, 2011-ban vezérigazgatója, Harmati László az Év bankára és vezérigazgató-helyettese, Soltész Gergő az Év ifjú bankára a MasterCard választásán

Stratégiai mérföldkövek az FHB életében 1997 Alapítás 1998 Működés kezdete 2000 Stratégiai fókusz: lakossági jelzálog-alapú finanszírozás 2001 A bank jelzálogleveleit bevezették a Budapesti Értéktőzsdére. 2002 Elindul a nemzetközi jelzáloglevél kereskedelem is. 2003 Első külföldi jelzáloglevél kibocsátás (1 billion EUR) 33% IPO, Részleges privatizáció. 2006-ig Az FHB részvény bekerül a BUX Index-be. Korlátozott az üzleti működés (jelzálog-hitelezés és a refinanszírozás. 2006 Új üzleti stratégia: diverzifikált üzleti modell, FHB Kereskedelmi Bank megalapítása és a lakossági fókusz növelése 2007 Létrejön az FHB Bankcsoport, a privatizáció lezárul 2008 FHB Banki szolgáltatások KKV-k számára 2009 Fókuszban a költséghatékonyság és az értékesítés orientáltság Szlogen váltás „FHB – A hiteles bank”-ról, FHB – „A család bankja”-ra 2010 20 éves stratégia együttműködés az Allianzzal Új stratégiai irányvonalak megfogalmazása 2011 Lakossági és KKV fókuszú innovatív középbank, kiemelt hangsúly az elektronikus csatornákon Alapítás Jelzáloghitelezés, Korlátozott működés Diverzifikált üzleti modell, FHB Kereskedelmi Bank megalapítása Új stratégia, Allianz együttműködés

Válság hatása a bankszektorra Bizalom / forrás hiány 2008/2009 Romló hitelportfolió Fókusz váltás Kockázatok, forrás költségemelkedés beárazása 2009 Részleges felolvadás 2010 A szabályozások éve 2011 2012 ?

A lakossági jelzáloghitelezés szabályozása Magatartási kódex 2010 Deviza hitelezés megszűntetése 2010 LTV szabály bevezetése 2010 Jövedelemvizsgálat/felelős hitelezés 2010 ÁÁPV 2011 RVP 2011 ÁÁPV 2012 ? Átlátható árazás 2012 ?

Lakossági jelzáloghitelezés 2012 Kínálat Hitelezési képesség Hitelezési hajlandóság Kereslet Hitelfelvételi képesség Hitelfelvételi hajlandóság

Az FHB megújulása 2010. szeptember 30. napjával lezárult az Allianz Hungária Biztosító Zrt. és az FHB Jelzálogbank Nyrt. megállapodása az Allianz Bank FHB-nak történő eladásáról. Életbe lépett a két cégcsoport közötti hosszú távú stratégiai együttműködésről szóló megállapodás, amelynek köszönhetően a magyarországi Allianz csoport és az FHB Bankcsoport ügyfelei az FHB kibővült fiókhálózatán keresztül érhetik el a két cégcsoport pénzügyi megoldásait, banki, biztosítói szolgáltatásait,termékeit. Az összeolvadással az Allianz Hungária Biztosító értékesítői, függő ügynökként értékesítik az FHB Bank meghatározott termékeit.

A megújult FHB Az FHB ügyfél- és értékesítés központú középbank kíván lenni. Megcélzott ügyfélszegmensek: középosztálybeli családok; fiatal, pályakezdő generáció; kis és közepes vállalkozások Ügyfélközpontúság Belső összefogás Értékesítés központú szervezeti kultúra Bevétel és profit termelés

A megújult FHB országos fiókhálózata Az FHB szolgáltatásait kínálja: országosan 55 fiók, közel 4000 értékesítő partner call center

Az FHB Bankcsoport A Bankcsoport holdingként működik Csoport szintű irányítás ALM és kockázat kezelés terén BÉT-en bejegyezve Jelzáloglevél kibocsájtó Refinanszírozási központ IT, Back office, Számvitel, HR, Üzemeltetés, stb. FHB Jelzálogbank Nyrt. FHB Bank Zrt. 55 bankfiók Teljes körű banki ügyintézés FHB Ingatlan Zrt. Ingatlan értékesítés és közvetítés Energiatanúsítvány (online is) FHB Lakásárindex, Lakásárprognózis, Termőföldindex FHB Életjáradék Zrt. Életjáradék és Jelzálogjáradék időseknek FHB Ingatlanlízing Zrt. Folyamatos stratégiai fejlesztés. Cél egy professzionális ingatlanlízing vállalat létrehozása.

Az FHB Termékcsoportjai Lakossági hitel és Lízing termékek Jelzáloghitelek Lakáscélra, hitelkiváltásra és szabadfelhasználásra Jelzáloggal nem fedezett hitelek Folyószámlahitel, személyi kölcsön, hitelkártya, Flexibilis hitelkeret, diákhitel, mobilfizetés Életjáradék Időskorú személyek részére Ingatlanlízing Lakossági passzív oldali termékek Bankszámla csomagok Bankkártyák Betétlekötés Elektronikus szolgáltatások Netbank, telebank, sms szolgáltatás, netbróker Lakossági Biztosítási és pénztári termékek Casco és GFB Utasbiztosítás Életbiztosítás Otthonbiztosítás Pénztári termékek Egészségpénztár, önkéntes nyugdíjpénztár Megtakarítási termékek Befektetési szolgáltatások Állampapírok, befektetési alapok, Jelzáloglevél, kötvény, részvény Bankbetét Betétszámlák Lakás-takarékpénztár Vállalati termékek Vállalati bankszámlák Vállalati bankbetétek Vállalati hitel és bankgarancia

Innovatív banki kutatás: FHB Lakásárindex és FHB Termőföldindex A 2010-es lassuló csökkenés után 2011-ben stagnálás várható. 2011 első félévben stagnáló árak tapasztalhatóak. A lakáspiac kiszáradása az árinformációk tartalmát is befolyásolja. Az első valós tranzakciós adatokon nyugvó lakásár-index 12

Az FHB számokban Az FHB retail fókuszú középbank; konszolidált mérlegfőösszege 2011. június 60-án közel 840 Mrd Ft volt Az FHB Jelzálogbank és FHB Kereskedelmi Bank együttes mérlegfőösszeg szerinti piaci részesedése 3,5%, amellyel a 8. a kereskedelmi bankok között A Bankcsoport konszolidált IFRS szerinti adózott eredménye 2010-ben 11 Mrd Ft volt Az FHB közel 170 ezer lakossági folyószámlát vezet, ügyfeleinek száma meghaladja a 180 ezret A Bank 53 fiókból álló hálózata országos lefedettséget biztosít A Bankcsoport mintegy 850 főt foglalkoztat

Köszönjük a figyelmet!