Tájékoztató a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tevékenységéről Nagyné Varga Katalin.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
Advertisements

HUNGÁRIA Takarék tavaszi agrár fórum sorozat.
A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara vállalkozásoknak nyújtott szolgáltatásai, támogatásai Kaposvár, október 11.
Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - az NYDOP
A as időszak jelenlegi pályázati lehetőségei Dr. Körtvélyesi Katalin 20/
• 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. • Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
2007. április 24. BG Finance Zrt. Meizl József.
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Sarkadi Zsolt, Sz-Sz-B Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai szerepvállalás a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottságok munkájában.
Németh Tamás — Főtitkári beszámoló … Főtitkári beszámoló az Akadémia évi költségvetésének végrehajtásáról Németh Tamás Magyar Tudományos Akadémia.
Tartalom Gazdasági környezet, a hitelezés feltételeinek változása
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
1. 2 Az RFH cégcsoport • Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és.
NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIA PLATFORM TEVÉKENYSÉGE Boródi Attila (ÉFOSZ) Budapest, szeptember 24.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaságfejlesztési, üzleti partnerkeresési információs, és finanszírozási szolgáltatásai Hekli.
Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál igénybe vehető szolgáltatások Lászlóné Tanács Edina szolgáltatási igazgató november 15.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
„Best Practices” A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara határmenti projectjei
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a DDOP
A gazdasági kamarák feladata, célja a szakképzésben 2013.
A kereskedelmi és iparkamarák gazdaságszervező szerepének változása Pekó László.
Sok kicsi sokra megy? A kkv szektor a magyar gazdaság meghatározó eleme foglalkoztatás és jövedelemtermelő képesség szempontjából: 1,2 millió bejegyzett.
Megfizethető források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
BG Finance Zrt. Moskovits Pál április 24..
A KA-VOSZ Zrt. koordinál a Program lebonyolításában résztvevő szervezetek között, a folyamatot elektronikus adatforgalom segíti A hiteltermékek illetve.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
OTP Bank: finanszírozás és fejlődés
1 DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ZRT.. A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Zrt. bemutatása óta működő, többségi állami (RFH) tulajdonú.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH 7 regionális céggel biztosítja szolgáltatásait az ország teljes területén 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi.
1. Az RFH csoport bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Határon átnyúló vitarendezés. Bevezetés határon átnyúló viták nehézségei különböző nyelv jogismeret hiánya, fogyasztói jogvitákban különösen.
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
Kis- és középvállalkozások versenyképességének támogatása,klaszter együttműködéseken keresztül Bihor-, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben.
ROP 3.1.2Tájékoztató 1 Regionális Fejlesztés Operatív Program intézkedés 2. komponens A területfejlesztésben érintett intézmények valamint a civil.
A Cseh - Magyar Üzleti Klub. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar.
Hiteles múlt, biztos jelen
A Zempléni Regionális Vállalkozói Központ
1. Egy 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH Csoport küldetése: A KKV-k és az önkormányzatok.
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.
Veszprém november 10.. A vállalkozásfejlesztés Célunk: elsősorban a megyében működő vállalkozások tevékenységének szellemi és pénzügyi segítése.
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
Az 53 éves Kis-Rába menti Takarékszövetkezet Köszönti a Fórum résztvevőit Május 31.
11 Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei Ötlettől a sikerig! A Regionális.
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó.
Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozat.
Kezeljünk válságot fejlesztéssel Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Kékesi Zsolt igazgató október 1.
ÖTLETTŐL A SIKERIG! A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI HOLDING ZRT. CÉGCSOPORTJÁNAK FEJLESZTÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEI ILENCZFALVI SZÁSZ GÁBOR VEZÉRIGAZGATÓ.
SZÉP ZOLTÁN fejlesztési igazgató. A kkv szektor a magyar gazdaság meghatározó eleme foglalkoztatás és jövedelemtermelő képesség szempontjából: 1,2 millió.
SZÉCHENYI KÁRTYA PROGRAM ÚJDONSÁGOK ÉS HITELEK UNIÓS PÁLYÁZATOKHOZ SZÉP ZOLTÁN fejlesztési igazgató KAVOSZ Zrt.
KAVOSZ Zrt – az MKIK és VOSZ létrehozta a KAVOSZ Zrt-t Feladatai:  Szakmai irányítás  Több mint 200 regisztráló iroda koordinálása  Ügyfelek.
A Kereskedelmi és Iparkamarák szakképzési feladatai 2012.
Tájékoztató a Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése i ülésére a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tevékenységéről.
Önkéntes kamarai tagság Összesen: 350 Pásztó: 38 (11%) Kötelező kamarai regisztráció Összesen: Pásztó: (15%) Cél: közhiteles, naprakész adatbázis.
Mindent a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogramról Beruházás, eszközbeszerzés, haszongépjármű vásárlás 0%-os.
2009.november 30. dr. Szilágyiné Baán Anna titkár.
Teljeskörű Pénzügyi Szolgáltatások a Pannon Takarék Banknál
az önkéntes kamarai tagság
KÖFOP Pályázatokhoz kapcsolódó finanszírozási lehetőségek a Széchenyi Kártya Program keretében.
Mazsu Gergely ügyvezető igazgató
12 ezer milliárd forintos keret
Miskolc, október 21. dr.Szilágyiné Baán Anna titkár
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY
Győr – Moson - Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara…
Zalaegerszeg, 21 February 2018
Előadás másolata:

Tájékoztató a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tevékenységéről Nagyné Varga Katalin

A kamara tevékenységei  Okmányhitelesítés  Szakképzési közjogi feladatok  Üzleti partnerközvetítés, információ  Széchenyi Kártya ügyintézés( )  Rendezvények szervezése  Békéltető Testület működtetése  Szakmai tanácsadások (pénzügyi, gazdasági, adózási)  Plato program országos szintű koordinálása (  Kiadványok megjelentetése  Építőipari kivitelezők nyilvántartása ( )  Vállalkozások kamarai regisztrációja (

Rendezvényeink  Szabolcs Kupa fodrász, kozmetikus és műkörömépítő és –díszítő országos verseny (2012-ben 10. alkalommal)  Széchenyi Terv tájékoztató előadás  Környezetvédelmi termékdíj előadás  Osztrák-magyar üzletember találkozó  Az Új Széchenyi Terv munkahelyteremtő pályázatai  Adófórum - adózási aktualitások  Fogyasztóvédelmi, Élelmiszeripari, Szakképzési, Energetikai Konferencia  Közös energiabeszerzési lehetőségek – tanácsadás KKV-k számára  A Kézművesség 1000 éve a Kárpát - medencében  Vizsgabizottsági tagok és vizsgabizottsági elnökök szakmai továbbképzése  Vállalkozói tréningek, workshopok és konferenciák  Hatékonyabb együttműködés a vállalkozók érdekében- megyei egyeztető fórum  Széchenyi Terv pályázati lehetőségei-tájékoztató előadás  TOP 100 díjátadó rendezvény (2012-ben 5.alkalommal)  Nyírségi Controlling Napok

Kamarai hozzájárulás fejében nyújtott szolgáltatások  Pályázati tanácsadás és rendezvényfigyelő ( )  Jogi tanácsadás-kamarai jogi képviselő  Pénzügyi és gazdasági tanácsadás- minden kedden 9.00-től óráig  Tanácsadás hitel lehetőségekről- Széchenyi Kártya ügyintéző  Üzleti partnerközvetítés - üzlet a hálón rendszer működtetése - üzleti partnerközvetítés (nagykövetségeken,társkamarákon, Brüsszeli kamarai képviseleten keresztül)

Szakképzési közjogi feladataink  Gyakorlati képzőhelyek nyilvántartása, felügyelete és kétszintű ellenőrzése ( honlapon a gyakorlati képzőhelyek listája szakmánként)  Tanulószerződések megkötése, ellenőrzése, a tanulószerződéses tanácsadói rendszer működtetése  Az iskolarendszerű és iskolarendszeren kívüli (felnőtt)képzés vizsgáinak kamarai felügyelete  124 szakmában a vizsgaelnök delegálása  Gyakorlati szintvizsgák teljeskörű lebonyolítása a 124 szakmában  Mesterképzés és vizsgáztatás  Szakma Kiváló Tanulója Verseny Worldskills, Euroskill szervezése  Az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottságban társelnöki feladatok ellátása, Megyei Fejlesztés és Képzési Bizottságban elnöki feladatok ellátás október 01-től  RFKB/MFKB project koordinálása (a TISZK beiskolázási arány-irány meghatározáshoz kérdőíves felmérés a gazdálkodók munkaerő igényéről szakmánként-keresletvezérelt szakképzés kialakítása érdekében)

Gyakorlati képzőhelyek és tanulószerződések számának alakulása

Szakma Kiváló Tanulója versenyen indult tanulók számának alakulása

WorldSkills 2011, London

Eredményes szintvizsgát tett hallgatók létszámának alakulása

Sikeres mestervizsgák száma szakmánként  Ács- állványozó 9 fő  Autószerelő25 fő  Autóvillamossági szerelő 3 fő  Cukrász 8 fő  Fodrász38 fő  Gázvezeték és készülékszerelő75 fő  Kozmetikus15 fő  Kőműves25 fő  Pék12 fő  Szobafestő, mázoló és tapétázó31 fő  Villanyszerelő11 fő Mestervizsgák száma összesen: 252 fő

Széchenyi Program – Kártya -kihelyezett hitel hitelösszegenként 2011.

Széchenyi Program - Kártya kihelyezett hitel alakulása

Széchenyi Program új hitelkonstrukciók/1  A Széchenyi Beruházási Hitel legfeljebb 50 MFt összegű akár 10 éves futamidőre is igényelhető hiteltípus, a vállalkozás beruházásai, fejlesztései meghitelezésére. Előnye, hogy hosszú távon szolgálja a vállalkozás működését, versenyképességét, törlesztésével pedig alkalmazkodik a beruházás megtérüléséhez. A Hitel felhasználható ingatlan vásárlásra, építésére, fejlesztésére, új és akár használt gépek, tárgyi eszközök beszerzésére, illetve a beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz-beszerzésre is.  A Széchenyi Forgóeszközhitel konstrukció előnye, hogy nem pusztán az átmeneti likviditási problémák áthidalására szolgál, hanem hosszabb, akár 36 hónapos futamideje miatt kifejezetten forgóeszközök finanszírozására alkalmas. A maximális futamidőn belül a hitel igénylő határozhatja meg vállalkozása számára az optimális futamidőt, így kívánsága szerint tervezheti vállalkozása pénzügyeit. Az igényelhető hitel 1 millió Ft-tól maximum 25 millió Ft-ig forintonként emelkedő, így rugalmasan alkalmazkodik a vállalkozás finanszírozási igényeihez.  Az Agrár Széchenyi Kártya a mezőgazdasági termékek előállításával, feldolgozásával és forgalmazásával, erdő-, vad- és halgazdálkodással foglalkozó mezőgazdasági őstermelők, családi gazdálkodók, egyéni vállalkozók, illetve társas vállalkozásként működő kis- és középvállalkozások számára nyújtott szabad felhasználású 1, 2 vagy 3 éves lejáratú folyószámlahitel. Az Agrár Széchenyi Kártya hitelkerete legalább Ft, vagy félmillió forintonként növekvő, legfeljebb 25 millió Ft összeg lehet, melyhez a Magyar Állam 2% kamattámogatást és kezességi díjtámogatást biztosít.

Széchenyi Program új hitelkonstrukciók/2 Széchenyi támogatást megelőlegező hitel Amennyiben a vállalkozás utólagos finanszírozású támogatást nyert el, úgy a vállalkozásnak szinte a teljes beruházást önerőből kell megvalósítania, és csak a befejezést követően jut hozzá a támogatáshoz. A támogatást megelőlegező Hitel segítségével a vállalkozás a várt támogatás összegének előfinanszírozását kérheti. A hitel a később beérkező támogatásból kerül törlesztésre. A hitel összege 500 ezertől 50 millió Ft-ig terjedhet, a két érték között 100 ezer forintonként emelkedő összeggel igényelhető, így rugalmasan alkalmazkodik a vállalkozás finanszírozási igényeihez. Önerő kiegészítő hitel Amennyiben a vállalkozás európai uniós támogatást nyert el, de a projekt összköltségéhez nem tudja a saját forráson és a támogatáson felüli részt biztosítani, a Széchenyi önerő kiegészítő hitel segítségével kiegészíthető az önrész. A hitel összege 500 ezer és 50 millió Ft között terjedhet, a két érték között 100 ezer forintonként emelkedő összeggel igényelhető így rugalmasan alkalmazkodik a vállalkozás finanszírozási igényeihez. A Széchenyi önerő kiegészítő hitel mellett Széchenyi támogatást megelőlegező hitel is igényelhető az elnyert támogatáshoz, ezek összege együttesen akár 50 millió forint lehet.

Békéltető Testületi ügyek ( )

Békéltető testületi ügyek ügytípusonként (2011.)

Nemzetközi projektjeink  Plato Start program  Gazdasági Kézikönyv megjelentetése  Geotermikus energia hasznosítási lehetőségei a magyar-román határmentén (GEO)  Szakmaspecifikus tréning sorozat (BEPTRA)  ePLATfOrm program (  Plato Carpathia program  EBCIL program- jó szakképzési gyakorlatok átvétele (  Go and Learn program (  Kis-és középvállalkozások a határmenti régiókban- szakmai kiállítás és üzletember találkozó (2012. október 18-19)

Legfontosabb együttműködési megállapodásaink  Régiós együttműködési megállapodás-3 megyei kamara  A vállalkozók hatékonyabb tájékoztatása érdekében együttműködünk a megyei hatóságokkal, a megállapodásaink aktualizálása folyamatban van  Külföldi kamarákkal az üzleti kapcsolat építés céljából együttműködési megállapodást kötöttünk a Rzsesowi, Kárpátaljai, Szatmárnémeti, Nagybányai, Beszterce-Naszódi, Castellóni, Szumi, Cserkaszi, Rovnói és Pancevoi kamarákkal)  Kiemelt együttműködési megállapodásunk van a Kelet-Flandriai Kereskedelmi és Iparkamarával  Együttműködünk a Magyar Controlling Egyesülettel

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!