LEGRAND MAGYARORSZÁG Sajtótájékoztató 2005. december 8.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Növekedés-támogatás M27 ABSOLVO. 2 Mi kell a növekedéshez?
Advertisements

BUDAPEST Budapest Fejlesztési Pólus BUDAPEST INNOPOLISZ Program Benedek Zsolt november 15.
A logisztika szerepe országunk és vállalataink versenyképességében Chikán Attila Igazgató, Versenyképesség Kutató Központ, BCE Társelnök, Magyar Logisztikai,
részesedés a csehországi piacon Jelen vagyunk a piacon Több mint.
Több mint 30 éve a TŰZVÉDELEMÉRT A Cégcsoport bemutatása– Cégprofil és cégtörténet Több mint 30 éve a TŰZVÉDELEMÉRT Dunamenti Cégcsoport A.
Környezetvédelmi ipar és hulladékgazdálkodás Magyarországon
Groupama Garancia Biztosító Zrt.
A külföldi továbbképzések módszertana, menedzsmentje, hasznosítása ( BI 2000 és BioGIS 2005 projektek) A Leonardo program mint a szakmai tanár(tovább)képzés.
1 Megaprofil 2 Termékeink 3 Projekt, – beépített termékek 4 Sikertényezők.
Fenntartható energiagazdálkodással az éghajlatváltozással szemben: retorika vagy realitás? Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Környezetgazdaságtan.
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
Első a piacon, első a Legjobb Munkahelyek között 2004.
Üdvözöljük Waldviertelben. következetesség kézimunka tapasztalat bölcsesség megbecsülés.
EU alapismeretek E-Learning.
Campus Hungary A magyar felsőoktatás külföldi népszerűsítését elősegítő program június 15.
Az adórendszerek változásai az elmúlt évtizedekben Halmosi Péter.
AZ ÚJONNAN IPAROSODÓ FEJLŐDŐ ORSZÁGOK
Az Európai Unió története
Kommunikáció az egyetemen c. konferencia ápr. 28.
A Microsoft Windows Vista gazdasági hatásai Lehetőségek az ökoszisztéma számára Microsoft Innovációs Nap november 27. Komáromi Zoltán Ügyvezető igazgató.
Az EU kohéziós politikájának 20 éve ( ) Dr. Nagy Henrietta egyetemi adjunktus SZIE GTK RGVI.
Régiók a világgazdaságban
2009. december 8. Pomázi Gyula SZTE felsőoktatási stratégiai szakértő
EU II..
Jelkép-ország Jakab Sándor Kálmán
A versenyképesség technikai-minőségi oldaláról a „Schumpeter-termékek” kereskedelmének tükrében The research leading to these results has received funding.
Agrárgazdaság és a mai vidék viszonya és mai konfliktusai Dr. Buday-Sántha Attila egyetemi tanár.
a hidegháború korszaka és a hírszerzés
Felsőoktatási munkatársak képzési célú mobilitása - STT 2014/2015.
Összehasonlító gazdaságtan
GLOBAL CORRUPTION BAROMETER 2009 Globális Korrupciós Barométer Közvéleménykutatás az emberek korrupcióval kapcsolatos tapasztalatairól június 3.
A magyar gazdaság várható helyzete
Kormányszóvivői tájékoztató. Tájékoztató a gazdaságról Dr. Veres János pénzügyminiszter szeptember 14.
A nyomdaipar évi teljesítménye a papírkereskedelem tükrében.
GENERALI Alapkezelő Zrt. Nyugdíjpénztári megtakarítás a többi befektetés mellett Schuszter Péter vezérigazgató Generali Alapkezelő 2008/../.. Pénztárkonferencia.
Európai Vegyipari Szociális Párbeszéd Bizottság Balatonszemes.
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
1914.
Pápai Hús 1913 Kft.. A Pápai Hús 1913 Kft január 1-jén jött létre a közel százéves múltra visszatekintő jogelőd vállalat megvásárlásával. Tevékenységük:
Transznacionális és multinacionális vállalatok
Készítette: Dormán Eszter Noske Borbála
AIG központ, New York. ALICO központ, Wilmington.
KÖZSZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSE, SZERVEZÉSE Általános Vállalkozási Főiskola III. évfolyam 2008/2009. tanév 3. Az Európai Unió politikái.
1 Hogyan tovább minőségügy? XIV. Magyar Minőség Hét november 07.
C.E.P.M. - Bruxelles, 12 janvier 2005 C.E.P.M. - Bruxelles, 12 janvier 2005 A GM növények termelésének helyzete a világon és az EU-ban...
A logisztikai rendszer beszerzési alrendszerének jellemzői és modellje
barátok és kollegák-itthon és külföldön-, határokon átívelő kapcsolatok és utazások, csereprogramok szakmai tudást támogató szövetség, továbbképzések,
Vegyipari trendek az EU-ban és Magyarországon
Pedagógusok egy nemzetközi tanárvizsgálat (OECD TALIS) tükrében
Hogyan pályázzunk ? Az EUGA program az innováció szolgálatában Vicze Gábor.
Az Európai Unió.
Európa regionális földrajza
MIT TEHETÜNK A GÁZFÜGGŐSÉG CSÖKKENTÉSE ÉRDEKÉBEN?
Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Központja Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet Új fejlesztési övezet: Közép-Európa Az autóipar telephelyválasztásának.
Energiahatékonysággal a költségcsökkentés és a minőségi üzletvitel érdekében.
Energiahatékonysággal a költségcsökkentés és
ben Európában telepítették a világ napelemes rendszereinek 70%-át, 2013-ban ez az arány már csak 28% volt, - az új PV (photovoltaic - fotovillamos.
Tankötelezettségi korhatárok nemzetközi összehasonlításban
Mitől innovatív egy vállalkozás?
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY Nagy András Ügyvezető igazgató.
BT bemutatkozás Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar Kooperatív délután
BEMUTATKOZÓ február 26. Miskolc. CÉGÜNK _ TÖRTÉNETE I. CÉGÜNK_TÖRTÉNETE I. 2006: intenzív részvétel a magyar iparban illetve betörés a német piacra.
VeloREX adventure 3 whells, km, 2 people. Magamról: Pulay Sándor 1971-ben születtem Komárnóban /Révkomárom/ 1989-ben végeztem vas és fémszerkezeti.
Újdonságok az NIIF VoIP szolgáltatásában
Dr. Beck György Compaq Computer Mo. Kft. Vezérigazgató
BESZERZÉS A KATONAI LOGISZTIKÁBAN
A REGIONÁLIS INTEGRÁCIÓK
Foglalkoztatás, szakképzés, jó gyakorlatok
A politika feladatai a kutatásban, a fejlesztésben és az innovációban
A magyar gazdaság versenyképessége:
Előadás másolata:

LEGRAND MAGYARORSZÁG Sajtótájékoztató december 8.

LEGRAND CSOPORT

KULCSADATOK  1996Az első külföldi leányvállalat megkezdte működését (Belgiumban).  1989A BTicino megvásárlása: a konszolidált árbevétel először lépte át 1 milliárd eurós határt.  2004Legrand-csoport konszolidált árbevétele megközelíti a 3 milliárd eurót.

LEGRAND A VILÁGBAN LEGRAND A VILÁGBAN Egységek és irodák Európában Ausztria Belgium Csehország Dánia Franciaország Németország Nagy-Britannia Görögország Magyarország Írország Olaszország Hollandia Lengyelország Portugália Románia Oroszország Szlovákia Spanyolország Svédország Svájc Törökország Ukrajna Európán kívüli egységek Argentína Ausztrália Brazília Kanada Chile Kína Kolumbia Costa Rica Egyiptom Hong Kong India Indonézia Irán Marokkó Mexikó Peru Fülöp-sz. Szingapúr Dél-Afrika Dél-Korea Thaiföld USA Venezuela Európán kívüli irodák Algéria Antillák Kína Kuba Dominikai közt. Ecuador Egyiptom Indonézia Japán Malájzia Réunion Szaud-Arábia Tajvan Egyesült Arab Emirátusok Vietnam

LEGRAND TELEPHELYEK Gyáregységeink kb. 60 országban működnek Értékesítések több mint 160 országban történnek Az egész világon és regionálisan közel 20 márkanévvel rendelkezünk, amelyek saját területükön piacvezetők

AZ ÁRBEVÉTEL ALAKULÁSA 2004-ben a növekedési ráta +6,0% volt. Azonos struktúra és átváltási árfolyamok mellett a növekedés +8,8%. Adatok millió euróban

AZ ÁRBEVÉTEL FÖLDRAJZI MEGOSZLÁSA 2,9 milliárd Euro felett

LÉTSZÁM alkalmazott Akiknek 68 %- a Franciaországon kívüli.

INNOVÁCIÓ A PIAC SZOLGÁLATÁBAN •A 2004-ben értékesített termékeknek majdnem 40%-a új fejlesztés, •5000 szabadalom világszerte, •Az ipari beruházások 40%-a a termékfejlesztésre irányul, •1500 fő a termékfejlesztésben.

LEGRAND VÁLLALTCSOPORT STRATÉGIÁJA Piacvezetővé válni a villamos szerelési termékek és rendszerek, valamint a számítógépes hálózatok piacán. Innovatív megoldásokkal és szolgáltatásokkal, „benchmark” szereplővé válni az intelligens termékek piacán. Lehetőségünk: a specializáció Innovatív megoldások Egyedi termék és rendszerkínálat Világméretű jelenlét A piacok erőteljes kézben tartása

«Elektromos intelligencia» megoldások és szolgáltatások és szolgáltatások Integrált rendszerek Termékek, amelyek kiemelt funkcióval rendelkeznek «Adat és képátviteli » termékek Alap termékek « Hang termékek» Nincs elektromos ellátás LEGRAND VÁLLALTCSOPORT STRATÉGIÁJA

Etikus viselkedés Kölcsönös tiszteleten alapuló belső kapcsolatok az alkalmazottak között, valamint megbízható, lényegre törő és korrekt kapcsolatok a külső partnereinkkel. Erőforrásaink hasznosítása A gazdaságos fejlődés biztosítása az erőforrásaink optimális kihasználásával. Új piacok meghódítása, a hatékonyságunk javításával és a lekötött tőke optimális felhasználásával. Vevőközpontúság Kölcsönös figyelem a vállalásaink és a szolgáltatásaink minőségére, ezáltal is igazolva a vevőink számára, hogy a Legrand Csoport megbízható és innovatív partner. Innováció Minden területen és folyamatosan a megújító ötletek keresése. A LEGRAND Csoport kulcsértékei Cél: a jövedelmező és hosszú távú fejlődés

A Világ minden pontján aktívan jelen vagyunk 1% 2% 3% 4% 5% 6% Adatok millió euróban

Komplex megoldások minden épülettípusra

IN ONE  Legrand In One és My Home rendszerek használatával a lakóépületek kényelmi, multimédiás és biztonsági funkcióinak vezérlése otthonról vagy távirányítással egyaránt rendkívül egyszerű.

Az elosztás területén 10 éve  1996Új Legrand Lexic kismegszakítók  1998 Új DPX MCB  2002Új XL Pro2 szoftver elosztó szekrények tervezéséhez  2003 Új DMX csupasz megszakítók akár 4000 amperes kapacitással.  2004 Új XL3 elosztószekrények és elosztó rendszerek.  2005 Új automata csatlakozású kismegszakítók.

ELEKTROMOS SZERELVÉNYEK  Összesen 100 különböző villamos szerelvénycsalád közel 200 különböző funkciót kínál az egyes piacokon jelentkező igényeknek megfelelően.

Európai és magyarországi referenciák

LEGRAND MAGYARORSZÁG KÍVÜL-BELÜL

MAGYAR SZAKTUDÁS ÉS NEMZETKÖZI HÁTTÉR ÖTVÖZETE Legrand Magyarország: •86 éves szakmai múlt, •44 éves szentesi jelenlét, •13 éve a Legrand csoport tagja,

LEGRAND MAGYARORSZÁG KÜLDETÉSE •Az elektromos szerelvények, erős- és gyengeáramú termékek és rendszerek felhasználóinak megbízható, hosszú távú értékes partnere.

LEGRAND MAGYARORSZÁG STRATÉGIAI CÉLOK •Vezető szerep a villamos szerelvény magyarországi piacán és kihívó az erősáramú rendszerek és a strukturált kábelezés (LCS) területén. •Közepes és kis éves sorozatnagyságú villamos szerelvények gyártó specialistája. •Kelet-európai logisztikai központ.

LEGRAND MAGYARORSZÁG SZERVEZETE

LEGRAND MAGYARORSZÁG ÉVI EREDMÉNYEI •Legrand Magyarország 2005 évi várható árbevétele 9 milliárd Ft, ami 1%-os növekedést jelent a 2004 évhez képest, amikor a magyarországi általunk elérhető piac 6%-al csökkent a mi adataink szerint.

Háztartási és „kisvállalkozási” alkalmazásokra Adat Elektromos energia Az elektromos energia és adat elosztás Kábel csatorna rendszerek VDI panelElosztó panel Vezérlők és csatlakozók Kapcsolók és aljzatok, házi- kényelmi vezérlések Biztonsági rendszerek Személy és épületbiztonság Betörés védelem Kapu telefonok Háztartásban keletkező káresetek megelőzése Internet szerver Készülék vezérlés LEGRAND MEGOLDÁSOK

A kereskedelmi és ipari szektor számára Adat Elektromos energia Az elektromos energia és adat elosztás Kábelezési rendszerek VDI panelElosztó panel Vezérlők és csatlakozók Kapcsolók és aljzatok Biztonsági rendszerek Személy és épületbiztonság Vészvilágítás, tűz- és technikai hiba érzékelők Központi vezérlés Ipari alkalmazások épületekhez és gyártási folyamatokhoz LEGRAND MEGOLDÁSOK

ÚJ TERMÉKEK MAGYARORSZÁGON •Új általános katalógus 2006/2007  referencia, •Áramelosztási katalógus •Épület automatizálási katalógus In One by Legrand •SARLAM világítástechnika •BTicino kaputelefonok és szerelvények

•Új iroda és bemutatóterem átadása Budapesten szeptember 15-én BUDAPESTI IRODA ÉS BEMUTATÓTEREM

TERMELÉS •A gyártás 80%-a export, a Legrand csoporton belül, •lézeres hegesztés és lézeres feliratozás technológiák bevezetése.

BERUHÁZÁS 1993 és 2005 között a szentesi telephelyen összesen 8,8 milliárd Ft beruházás történt: –üzemcsarnok felújítása, –raktár felújítása, –irodaépület felújítása, –környezetvédelmi beruházások, –tűzvédelmi fejlesztések.

LÉTSZÁM ÉS PROJEKT 2006 •A termelés elérte az Ipari Kiválóság szint MRP2 ”A” kategóriát, •A teljesítmény elismeréseként –2006-ban •20%-al nő a terhelés, ami •80 fő többlet létszámot jelent, ebből a felét a vállalaton belül.

INNOVÁCIÓ •Részvétel a Legrand Csoport nemzetközi fejlesztési projektjeiben, •Az év kiemelkedő Fiatal Alkotója díjat kapott ben Szabó István projektvezető az Ipar Műszaki Fejlesztéséért Alapítványtól, •A évi Gábor Dénes-díj támogatója.

KÖRNYEZETVÉDELEM •ISO rendszer •Perklóretilén kibocsátás alakulása: határérték

ISO 9001:2000 Minőségirányítási rendszer ISO 14001:1996 Környezetirányítási rendszer OHSAS 18001:1999 Munkahelyi egészségvédelmi és biztonságirányítási rendszer A LEGRAND irányítási rendszere

VÁLLALATIRÁNYÍTÁSI RENDSZER

TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁS •7. alkalommal rendeztük a Legrand Szakképzési Konferenciát, •Együtt a Véradókért Szentesen Alapítvány, •Legrand városi kispályás focibajnokság, •Támogatások  Legrand férfi vízilabda csapat,  Szilver Táncklub,  Futsal teremfoci csapat,  Nagycsaládosok „Megyekarácsony” rendezvénye,  Szakképző iskolák támogatása,  Orvosok a Rákbetegekért Alapítvány,  Mozgáskorlátozottak Szövetsége,  HÓPIHE Gyermekalapítvány,  Szentesi Véradók Mikulás ünnepe,  Szentes és környéke általános- és középiskolák támogatása,

 Mivel minden felhasználó egyedi igényekkel és követelményekkel rendelkezik, a Legrand személyre szabott szolgáltatásokkal áll ügyfelei rendelkezésére.

Köszönöm a figyelmet!