Magyar Export-Import Bank Rt.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
HUNGÁRIA Takarék tavaszi agrár fórum sorozat.
Advertisements

Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - az NYDOP
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai.. Témakörök •MFB Zrt. bemutatása •Finanszírozási programjaink –MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Program.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával
A kis- és közepes vállalkozások versenyképessége
Magyar Export-Import Bank Rt.. Alapítás: évi XLII. Tv. u 100 % állami tulajdon u Az Eximbank alapításának célja:  a magyar külkereskedelmi kapcsolatok.
Roncz Gábor vezérigazgató
Miért fontos? ösztönzi a külgazdasági kapcsolatokat
Herczegh István, vezérigazgató-helyettes
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. és a JEREMIE Program Garamvölgyi Balázs üzleti vezérigazgató-helyettes Budapest, augusztus 29.
Tartalom Gazdasági környezet, a hitelezés feltételeinek változása
Hitelbírálat a Kereskedelmi és Hitelbank Rt.-nél
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
A hitelgarancia szerepe a vállalkozások forrásbevonásában Király Zsolt marketing igazgató Hitelgarancia Zrt február 2.
Hogyan támogatják a bankok a kkv-k beruházási elképzeléseit? Budapest, november 30. dr. Tamás Gábor.
A kis- és középvállalkozások exportjának finanszírozási lehetőségei
Az MFB Invest Zrt. tevékenységének bemutatása Buda Sándor Tanácsadási igazgató október 24.
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.
A Sberbank Magyarország Zrt. a magyar bankpiacon 2 TÉNYEKÉRTÉKEKCÉLOK SBERBANK Csoport tagja 2012.Q1 óta Tőkeemelés 2013Q óta Volksbankként a magyar.
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a DDOP
Előadó: Simon Csaba Volksbank, Trade Finance osztályvezető
Labancz Margit, igazgató
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
KÜLÖNLEGES PÉNZÜGYI INTÉZMÉNYEK
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1 DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ZRT.. A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Zrt. bemutatása óta működő, többségi állami (RFH) tulajdonú.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1. Az RFH csoport bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
1 A hazai energiapolitika teendői Kaderják Péter Budapesti Corvinus Egyetem Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont.
A külföldi működő tőke szerepe a magyar gazdaságban avagy Mit adtak nekünk a Rómaiak? Havas István Amerikai Kereskedelmi Kamara, elnök Közgazdász Vándorgyűlés.
II. Gazdasági unió A, Pénzügyi unió Közös pénz → összemérhetőség, könnyebb elszámolás - Euro bevezetése 2002-ben.
Magyar Fejlesztési Bank Vállalati Finanszírozás
Kormányszóvivői tájékoztató. 100 lépés a magyar vállalkozókért Dr. Kóka János Gazdasági és Közlekedési Miniszter.
Kormányszóvivői tájékoztató. Lendületbe hozzuk a vállalkozásokat Dr. Kóka János Gazdasági és Közlekedési Miniszter.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával Benke Ákos vezérigazgató, Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Eger, 2008.április 23. Az Új Magyarország.
partnerség a K&H – tól Új Magyarország Programok Pályázatok
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Biotechnológiai KKV-k a nemzetköziesedő tudásháromszögben A VÁLLALKOZÁSOK NEMZETKÖZIESEDÉSÉNEK TANULSÁGAI Antalóczy Katalin Szeged, december 11.
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
Elemezze cége innovációs potenciálját! ‘800 európai vállalkozás mint összehasonlítási alap’
9 tézis a jövő településfejlesztéséhez Kistérségek fejlettségi rangsora.
Iparpolitikai és regionális szempontok a GKM Stratégiájában és az ÚMFT-ben Dr. Cservenyák Ildikó Főosztályvezető, GKM MRTT, V. vándorgyűlése október.
MFB Rt. a hazai bankszektorban – A tulajdonos, a tulajdonjog gyakorló – A Bank társadalmi szerepvállalása – A Bank tevékenysége 2.
KÜLGAZDASÁGI ÉS KÜLÜGYMINISZTÉRIUM A külgazdasági kormányzat fókuszában a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok erősítése, a kkv-k piacra jutásának segítése.
Vállalkozói mikrohitelek
Fetter István Kereskedelemfinanszírozás és EU Szolgáltatások vezető CIB Bank Zrt. EU támogatások finanszírozása és ezen túlmutató pénzügyi szolgáltatások.
MFB Rt. a hazai bankszektorban 100 %-ban állami tulajdonú Szakosított hitelintézet Az EU fejlesztési bankjaival megegyező tevékenység Forrásbevonás külföldről.
A Strukturális Alapok Cél: a régiók közötti társadalmi és gazdasági kohézió elősegítése Költségvetés: 195 mrd EUR  Európai Regionális Fejlesztési.
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
III. További finanszírozási alternatívák
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
HATÉKONY EXPORTTÁMOGATÁS AZ EXIM-TŐL
Corvinus Nemzetközi Befektetési Rt. Határon átnyúló tőkeprogramok kis- és középvállalkozások számára Márk Péter Igazgató.
Kezeljünk válságot fejlesztéssel Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Kékesi Zsolt igazgató október 1.
ÖTLETTŐL A SIKERIG! A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI HOLDING ZRT. CÉGCSOPORTJÁNAK FEJLESZTÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEI ILENCZFALVI SZÁSZ GÁBOR VEZÉRIGAZGATÓ.
A gazdaságfejlesztés finanszírozási lehetőségei Dr. Szegvári Péter Stratégiai Igazgató.
Magyar Nemzeti Kereskedőház. ALAPÍTÓK: MAGYAR ÁLLAM (99%) és MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA (1%) Magunkról Kormány: Keleti Nyitás stratégia Új piacok,
Az innovációs folyamatok rendszere, és a decentralizált pályázati források Brunda Gusztáv innovációs menedzser szakközgazdász
PREZENTÁCIÓ AZ EU-HOZ CSATLAKOZÓ ORSZÁG KAMARÁINAK DEBRECEN, MAGYARORSZÁG NOVEMBER 24. (hétfő) Michael Geary Vezérigazgató.
1. 2 Gazdasági környezet 3 VERSENY- FEJLESZTÉS - FEJLŐDÉS  Versenyképesség növelés – KKV szektor  Infrastruktúra- és technológiai fejlesztés  Logisztikai.
A magyar KKV-k regionális versenyképessége A KKV-k segítése – támogatás, avagy befektetés? Miklóssy Ferenc elnök Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
A hitelgarancia szerepe a kkv-k finanszírozásában 2010 Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
Dr. Terták Elemér vezérigazgató Budapest, május 12.
Európai pénzügyi intézményrendszer
A regionális kereskedelemhez kötődő biztosítási lehetőségek.
MEHIB Magyar Exporthitel Biztosító Zrt.
prezentációja A bemutató és annak tartalma a HT ZRT szellemi terméke!
Előadás másolata:

Magyar Export-Import Bank Rt. Dr. Bánki Frigyes vezérigazgató

Az Eximbank helye a forrásteremtésben A magyar vállalatok versenyképességének javulását segítő állami intézményrendszer feladatai tőkepótlás, beruházás, fejlesztés támogatás, befektetés ösztönzés termelés, értékesítés pénzügyi hátterének megteremtése Az Eximbank szerepe a forrásteremtésben közvetetten: kereskedelmi bankok hálózatán keresztül közvetlenül stratégiai célként KKV szektor EU konform kedvezményes finanszírozása

Középtávú stratégia Kiemelt piacok Kiemelt termékek FÁK Dél-Kelet Európa Közel Kelet Dél-Amerika de: EU is! Kiemelt termékek előfinanszírozás vevőfinanszírozás projektfinanszírozás agrár finanszírozás segélyhitelezés garanciák vállalása kockázatmegosztás

Kisvállalkozások exportjának elősegítése 2001-ben az OECD bolognai miniszteri ülésén döntést hoztak, hogy a tagországok a KKV szektor versenyképességének javítását kiemelt feladatként kezelik. az ECA-k jellemző szolgáltatásai: információszolgáltatás, egyszerűsített ügylet-elbírálási rendszer, speciális hitel, biztosítás, garancia programok

A Finnvera KKV politikája A finn gyökerű vállalatok túlnyomó többsége kis-közepes vállalkozás. A Finnvera speciális hiteleivel és garanciáival a kisvállalkozások minden életciklusára kínálnak finanszírozási lehetőséget speciális ügyletek: beruházási és fejlesztési hitel/garancia környezetvédelmi hitel forgóeszköz finanszírozó hitel nemzetköziesedési hitel (külföldön vállalat alapítás, részesedés vásárlás)

Kedvezmények, felhasználás hitelek, garanciák rövid, közép és hosszú távra kamattámogatás de minimis szabály: egy vállalatnak nyújtott támogatás 3 év alatt nem haladja meg a 100.000 EUR-t veszteség-kompenzáció Felhasználás: ipar, kereskedelem, turizmus, szolgáltatás

A KfW szerepe Állami tulajdonú speciális pénzintézet, melynek kiemelt feladata: a kormány gazdaságfejlesztési és regionális politikai célkitűzéseinek elősegítője a német export ösztönzése a KKV szektor működési körülményeinek, nemzetközi piaci szerepvállalásának elősegítése együttműködve a kereskedelmi bankokkal

KKV szektor részére nyújtott előnyök Kedvezményes kondíciójú hitelek (futamidő, türelmi idő, kamatláb, előtörlesztési lehetőség) Újonnan alakult vállalkozásnak is adható hitel Egyszerűsített eljárás

MOTTO Adj Uram bátorságot, hogy amin változtatni tudok, azt megváltoztassam. Adj Uram nyugalmat, hogy amin nem tudok változtatni, abba beletörődjek. Adj Uram bölcsességet, hogy egyiket a másiktól meg tudjam különböztetni.