1 TÁMOP-4.2.1.B-11/2/KMR-2011-0003 Az oktatás és kutatás színvonalának emelése a Szent István Egyetemen AZ OKTATÁS ÉS KUTATÁS SZÍNVONALÁNAK EMELÉSE A SZENT.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A felsőoktatás fejlesztési lehetőségei
Advertisements

Norvég Alap Zöld ipari innováció. Célok – Zöld ipari innováció Zöld vállalkozások versenyképességének erősítése, meglévő iparágak zöldebbé tétele, zöld.
Alberti Rita Apró Zoltán Bálint Zsolt Baranyi Zsuzsanna Balázs Dorottya Szabó Gergely.
Németh Tamás — Főtitkári beszámoló … Főtitkári beszámoló az Akadémia évi költségvetésének végrehajtásáról Németh Tamás Magyar Tudományos Akadémia.
Környezetipari Export Klaszter pályázat 2011-ben Morvai Balázs - Pál Attila KSZGYSZ – dec. 14.
1 Hasznosítható pedagógiai konzekvenciák a K+F területén Veszprém Workshop Prof. Dr. Bábosik István Prof. Dr. Bábosik István
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
A REGIONÁLIS INNOVÁCIÓ IRÁNYÍTÁSI RENDSZERÉNEK HÁLÓZATI MEGKÖZELÍTÉSE korreferátum ME RFK ülés Kecskeméti Főiskola, Gépipari és Automatizálási Műszaki.
A projekt megvalósítás tapasztalatai
Vezetői tájékoztató a SZIE-DPR és SZIE-IMIR projektekről
Innovatív üzleti parkok fejlesztése az innováció és a vállalkozó szellem előmozdítása érdekében a Dél- Kelet Európai térségben FIDIBE.
A Magyar Tudományos Akadémia 180. Közgyűlése Bíró JózsefImre Sándor MTA TRB és AKB közgyűlési képviselői TexPoint fonts used in EMF. Read the TexPoint.
Műegyetem - Kutatóegyetem Bizalom-Minőség-Együttműködés 1 Hogyan tovább, Műegyetem? november 17.
A BME főfolyamatai Műegyetem 2014 Fórum Fortuna Zoltán
TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KMR „Európai Léptékkel a Tudásért, ELTE” A TÁMOP 4.2.1/B-09/1/KMR projekt bemutatása Európai Léptékkel a Tudásért, ELTE.
"Együttműködés, Lehetőség, Tudáshasznosítás, ELTE" Kutatási- és technológiatranszfer szolgáltatások fejlesztése az ELTE-n TÁMOP /1/KMR
Önálló lépések a tudomány területén TÁMOP-4.2.2/B-10/
Projekt adatai Azonosító: TÁMOP A/1-11/ Cím: ELTE - PPKE informatika tananyagfejlesztési projekt Honlap:
TÁMOP /2/A/KMR Digitális tananyagfejlesztés a gyógypedagógus képzés BA és MA szintjén Projektmenedzser: Dr. Stefanik Krisztina Szakmai.
Diplomás pályakövetési program, komplex hallgatói szolgáltatásfejlesztés az ELTE-n ELTE TÁMOP /2/KMR projekt március 9. TÁMOP /2/KMR
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
TÁMOP-4.1.2/08/1/B Pedagógiai szolgáltató és kutató hálózat kialakítása a pedagógus- képzésben, a nyugat-dunántúli régióban.
ELNÖKI BESZÁMOLÓ A ÉVI KÖZGYŰLÉSEN Rechnitzer János MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
A GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR FELADAT- ÉS STRUKTURÁLIS RENDSZERE Szerkesztette: © Dr. Szilágyi Tivadar, KARI TANÁCS KARI TANÁCS TÁRSADALMI.
Versenyképes, gyakorlatorientált felsőoktatás Magyarországon Dr. Tuka Katalin főosztályvezető-helyettes Tudománypolitikai Főosztály augusztus 30.
A Georgikon Kar kutatási lehetőségei Keszthely, március 30.
„Felsőoktatás új utakon” Fejlesztési célok és források a felsőoktatásban november 28. Budapest.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
Széchenyi István Egyetem, Győr
TUDOMÁNYOS MUNKA, KUTATÁSI TEVÉKENYSÉG Dr. BARTHA LÁSZLÓ Mérnöki Kar Tanácsülése.
A regionális tudomány társadalmasítása Kedvezményezett: MTA Regionális Kutatások Központja.
Innovatív Magyarország
A Jövő Internet kutatás hazai támogatási lehetőségei Fonyó Attila Nemzeti Erőforrás Minisztérium Tudománypolitikai Főosztály.
A COACH-bioenergy projekt eredményeinek bemutatása
A Nyugat-dunántúli Operatív Programok jelenlegi helyzetének bemutatása
Tájékoztató megbeszélés a projekt előrehaladásáról
5. Integratív oktatási modul. PhD Tudományos Napok 2011 április absztakt/poszterbemutató  7 előadás szekció  4 poszter szekció 14 előadás/poszter.
A felnőttképzés szerepe a vidék egyetemének stratégiájában
Az élelmiszeripari versenyképesség és innováció egyes kérdései
CAMPUS HUNGARY PROGRAM. A program célja A projekt a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóinak, munkatársainak külföldi K+F, tanulmányi, operatív intézményi.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
Megvalósítók: Eötvös Loránd Tudományegyetem (főkedvezményezett) MTA Közgazdaságtudományi Intézet (kedvezményezett) Balassi Kiadó (kedvezményezett) Projekt.
A „Fenntartható Innovációs Technológiai Centrum” (FITC) céljai és tevékenysége A TÁMOP /1/KONV projekt nyitókonferenciája Gyöngyös,
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV „A felsőoktatás.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV „A felsőoktatás.
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Cziráki Szabina, az OTDT titkára Szakkollégiumi Műhelykonferencia, Debrecen December 14. Szakkollégiumi tehetséggondozás.
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
Országos Oktatási Konferencia Uniós pályázati források oktatási intézmények részére január 17. Budapest.
TÁMOP / „Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése, 2
Fókuszban a tudományos műhelymunka Harmadik országos TDK-fórum október Dr. András István rektor.
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ A szaktanácsadó összetett szerepe a TÁMOP kiemelt projektben.
FEMIP „Minőségfejlesztés a felsőoktatásban” TÁMOP / Bángi-Magyar Attila szakmai vezető OFI Szakmai Napok december 7.
A klímaváltozás káros hatásainak megelőzése, előrejelzése és csökkentése az agrár-élelmiszertermelési vertikumban Konzorciumi záróértekezlet. Gödöllő,
KMOP-4.2.1/B „Interdiszciplináris, innovatív kutatási irányok és az ipari kooperáció infrastrukturális hátterének fejlesztése, valamint új.
Kutató- és kiváló egyetemek Magyarországon - Konferencia a kutatási kiválóság jövőjéről ELTE, június 22. Prof. Dr. Patkó Gyula rektor MISKOLCI EGYETEM.
Prof. Dr. Neményi Miklós tudományos és külügyi rektorhelyettes A doktori és publikációs adatbázis kialakításának elvei és megvalósítása Nyugat-magyarországi.
Pirolízis szakmai konferencia TÁMOP A-11/1/KONV
Projekt címe, azonosító száma Projektvezető/Előadó Beszámolási időszak Dátum.
Az Erasmus - jelen és jövő - ELTE, Budapest, október 2. Bokodi Szabolcs Tempus Közalapítvány.
Konferencia a Kutatási kiválóság jövőjéről ELTE június 22. Dr. Farkas Ferenc általános és stratégiai rektorhelyettes PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM CSŐRE.
A kutatóegyetemek helye az innovációban (Ahogy mi látjuk) Dr. Greiner István alelnök Magyar Innovációs Szövetség június 22.
TÁMOP / „Új kor új iskola ” Pénzügyi feladatok bemutatása.
A Pécsi Tudományegyetemen innovációs tevékenysége
TAMOP /1 „CÉHÁLÓZAT KAPACITÁSFEJLESZTÉSE” Kézenfogva Alapítvány Projektnyitó Szakmai Nap
Dr. Husvéth Ferenc Tudományos ügyekért felelős rektorhelyettes június 22.
Innováció-átok vagy lehetőség a felsőoktatásban? Dr. Urbányi Béla Egyetemi tanár.
A Dél-alföldi Tudáspólus felsőoktatási infrastruktúrájának fejlesztése SZTE Mérnöki Kar – Moszkvai krt. 9 Új Magyarország Fejlesztési Terv TIOP
Felsőoktatási fejlesztések a közötti európai uniós támogatási időszakban Pécs, Fonyó Attila közigazgatási tanácsadó.
Új lendülettel az európai kutatóegyetemek élvonalába
Előadás másolata:

1 TÁMOP B-11/2/KMR Az oktatás és kutatás színvonalának emelése a Szent István Egyetemen AZ OKTATÁS ÉS KUTATÁS SZÍNVONALÁNAK EMELÉSE A SZENT ISTVÁN EGYETEMEN A TÁMOP B-11/2/KMR projekt eredményei számokban Dr. Bense László, projektvezető

22 TÁMOP B-11/2/KMR Az oktatás és kutatás színvonalának emelése a Szent István Egyetemen TÁMOP B-11/2/KMR • Kutatási projektek és kutatási szolgáltatások támogatása a Közép – magyarországi régióban. • A felsőoktatás minőségének javítása a kutatás-innováció-oktatás fejlesztésén keresztül. • A szellemi potenciál növelése, felkészülés a kutatókari pályázatra. A pályázati konstrukció

33 TÁMOP B-11/2/KMR Az oktatás és kutatás színvonalának emelése a Szent István Egyetemen Elszámolható keret: Ft Saját forrás: Ft Támogatás: Ft Projekt előkészítés: Ft Menedzsment: Ft Megvalósítás: Ft Kutatási szolgáltatások: Ft Egyéb szolgáltatás: Ft Általános költség: Ft Költségvetés

44 TÁMOP B-11/2/KMR Az oktatás és kutatás színvonalának emelése a Szent István Egyetemen  Négy Egyetemi Kar • Állatorvos-tudományi Kar • Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar • Gépészmérnöki Kar • Gazdaság és Társadalomtudományi Kar  A SZIE Regionális Egyetemi Tudásközpont  A PIK Tudástranszfer Iroda  SZIE Karrier és Alumni Iroda A projektben résztvevő szervezeti egységek

55 TÁMOP B-11/2/KMR Az oktatás és kutatás színvonalának emelése a Szent István Egyetemen • Stratégiai dokumentumok elkészítése a K+F, a humánerőforrás-, az infrastruktúra fejlesztés területén. • A szellemi potenciál növelése (képzők képzése). • Kiemelt kutatási területek gondozása. • Kutatási eredmények beillesztése az oktatásba. • A kutatócsoportok jövőképének kidolgozása, üzleti tervek készítése, a Technológia transzfer folyamatok működtetése. Pályázatunk fő elemei

66 TÁMOP B-11/2/KMR Az oktatás és kutatás színvonalának emelése a Szent István Egyetemen A szellemi potenciál fejlesztése: • Tudományos fokozattal rendelkező oktatók aránya: 80 (76,25) %. • A projektbe bevont oktatók-kutatók száma: 135 (93) fő. • Külföldről hazatérő oktatók-kutatók száma: 3 (3) fő. • A vállalati szférából visszahívott oktatók-kutatók száma: 1 (4) fő. • A közreműködő, doktori képzésben részt vevő hallgatók száma: 44 (43) fő. • Doktori fokozatot szerzők száma: 32 (28) fő. Fontosabb indikátorok

77 TÁMOP B-11/2/KMR Az oktatás és kutatás színvonalának emelése a Szent István Egyetemen A szellemi potenciál fejlesztése: • Oktatók és hallgatók nemzetközi konferencián való szereplésének száma: 170 (139). • Rangos hazai és nemzetközi folyóiratokban megjelenő publikációk száma: 169 (169) db. • Megjelentetett monográfiák száma: 16 (14) db. • Szakmai versenyt nyert diákok száma: 104 (31) fő. • Idegen nyelvű képzések száma: 18 (9) db. • Szakmai kitüntetések: 10 (10) fő. • Új kurzus hazai: 10 (8) db. • Új kurzus külföldi: 8 (8) db. Fontosabb indikátorok

88 TÁMOP B-11/2/KMR Az oktatás és kutatás színvonalának emelése a Szent István Egyetemen Kiemelt kutatási területek fejlesztése: • K+F projektek száma: 32 (31) db. • szabadalmi bejelentések száma : 3 (3) db. • pályázati és megrendelésen alapuló intézményi K+F bevételek összege: 367 (330) MFt. Fontosabb indikátorok

99 TÁMOP B-11/2/KMR Az oktatás és kutatás színvonalának emelése a Szent István Egyetemen Az intézményi kapcsolatrendszer fejlesztése: • külföldi oktatási intézményekkel tartott közös képzések száma: 8 (8) db. • külföldi oktatási-kutatási szervezetekkel indított új kutatási projektek száma: 7 (7) db. • EU-ból érkező diákok száma: 647 (564) fő. • Külföldi részképzésben résztvevők: 132 (58) fő. Fontosabb indikátorok

10 TÁMOP B-11/2/KMR Az oktatás és kutatás színvonalának emelése a Szent István Egyetemen Menedzsment feladatok A projekt megvalósításának időtartama: január december 31. Futamidő hosszabbítás: március 31. Elfogadott PEJ:8 db. Benyújtott kifizetési kérelem: 9 db. Változás bejelentések: 7+2 db. Szerződés módosítás:0+1 db. Monitoring látogatás: 2 db. Helyszíni folyamatkövető ellenőrzés: 2 db.

11 TÁMOP B-11/2/KMR Az oktatás és kutatás színvonalának emelése a Szent István Egyetemen Köszönöm megtisztelő figyelmüket!