Tolerancia határok nélkül, avagy határok tolerancia nélkül OTDK Konferencia 2011. április 15.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Republikon Tolerancia-kutatások
Advertisements

A könyvtár mint közösségi tér
Migránsok társadalmi beilleszkedése együttműködéssel
Hidak és járható utak a tudomány és gyakorlat között Egyénre szabott tudásmenedzsment szolgáltatások – Intézményesítetté váló tudásmenedzsment megoldások.
Tárki Európai társadalmi jelentés fejezet Állam és piac Janky Béla.
A béke az élet alapfeltétele
Közösségek és célcsoportok konstruálása dr. Szöllősi Gábor, szociálpolitikus, PTE BTK Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszék.
Mészáros Attila Menedék Migránsokat Segítő Egyesület
Vallásantropológia rítus, totem, tabu, mágia, mítosz
REALIZMUS.
A BRIC-országok jövője
A BENELUX államok.
Az ápolók etikai kódexének helye és szerepe a gyakorlatban
Összehasonlító politikatudomány. 3 egymással összefüggő elem Más országok berendezkedésének izolált tanulmányozása – angolszász kultúra – így csak implicit.
Pártok és választások Politológia előadás április 14.
Államszervezet és közigazgatás
TÖRTÉNELEM TANTÁRGYBÓL
A középvárosi dzsentrifikáció várospolitikai dilemmái
Politológia előadás A Pártrendszerek. Politológia előadás A Pártrendszerek.
Muszlim integráció és iszlamofóbia Hollandiában
A francia kormányzati kohabitáció sajátosságai Működésképtelen rendszer vagy ideális kormányzati szisztéma? Hegedűs Márk Politológia szak 2011 OTDK.
László Balázs Politika – mint az új generációk lehetősége OTDK, Budapest,
Összehasonlító elemzés egyes külföldi választási reformok tapasztalatairól, társadalmi, politikai költségeiről Keil András OTDK április 16.
Dr. Szilágyi Klára Szent István Egyetem
„A kultúra azért különlegesen szép terméke az emberi viselkedésnek, mert egyedi és megismételhetetlen. Minden igaz közösség egyszeri jelenség. A kultúra.
Szervezeti kultúra / vállalati kultúra
MAGYARORSZÁG AZ ELSŐ VILÁGHÁBORÚBAN
Digitális szolidaritási háló – a szerves megoldás Gáspár Mátyás
Készítette: Antal Adrienn
Társadalmi állapotrajzok konferencia
Miért ünnepeljük még ma is a reformációt?
Összehasonlító gazdaságtan
Szervezeti kultúra Definíció: a szervezet tagjai által elfogadott közösen értelmezett előfeltevések, értékek, meggyőződések, hiedelmek rendszere Hofstede:
Munkaügyi kapcsolatok rendszere Debreceni Egyetem Közgazdaság- és Gazdaságtudományi Kar Munkaszociológia április 7.
Klíma-kommunikáció és a média szerepe Szabó Gábor, újságíró Budapest, 2011 január 19.
A multikultúra megítélése
A kriminálpszichológia
Az Identitás Erősítése a Maros Megyei Iskolákban Civil Elkötelezettség Mozgalom (CEMO)
Holland Királyság © kurtán sándor 2012.
Egyház és a politika kapcsolata
Alapfogalmak, definíciók ÁVF Civil társadalom és nonprofit elméletek 1.
Fogalom Kérdezz! Felelek.
HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ A gazdasági növekedés társadalmi feltételei: értékek, intézmények, kizáródás, tudás, egészség - Panelbeszélgetés.
Nincs átfogó magyar monográfia Idegen nyelvű irodalom Időrendi adatbázis Tematikus adatbázis Folyóiratok, szaklapok Gazdasági adatok értékelése Kétoldalú.
Önkéntesség, mint társadalmi szerepvállalás
Nemzetközi migráció és az Európai Uniós választások
Megpályázható tevékenységek BM/9674-2/2011. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap dr. Gyöngy Anna BM EUEFO.
IDEGEN A FILMEN Etnográfiai szöveg és mozgókép közös nehézsége(i) A kulturális idegen ábrázolásának kihívása 1. Hogyan ábrázoljuk az idegent, a másik kultúrát?
Készítette: vígh Ramóna 10.a
Nemzeti, etnikai, kisebbségi helyzet az OMM-ban
A évi allokáció általános bemutatása- zárása
A AS IDŐSZAKRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS AKTUÁLIS HELYZETE MAGYARORSZÁGON NAGYHÁZI GYÖRGY SZAKMAI TANÁCSADÓ, NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HUSRB/1203/213/151.
A VILÁG A XIX. SZÁZAD MÁSODIK FELÉBEN
Civil szervezetek szerepe a nevelési és oktatási feladatok ellátásában Harmóniában a környezettel=egészséges életmód.
Az UNHCR feladatai és működése. A menekültügy nemzetközi feladatai
Migráció és nemzetközi jog
Személyes életvitel. Mentális és csődhelyzet kialakulása 1. A társadalmi háttér negatív hatásai A mai magyar társadalomban megjelenő negatív jelenségek.
MTA Regionális Kutatások Központja Magyarország: ütköző- és konfliktusterület a migráns-kibocsájtó és befogadó térségek között Hajdú Zoltán MTA KRTK RKI.
A monarchia társadalma. Az angol társadalom jellemzői Középosztályi társadalom » a társadalom széles rétegét jelentette, életmódja, értékrendje mintát.
Narancsík Eszter Záreczky Terézia
A bizalom szerepe Koreai Köztársaság.
Közép-Európa társadalom-földrajzi vonásai
A római köztársaság válsága
Miért fontosak a határok?
A TRIANONI BÉKE.
,,Migráns” országok Latin-Amerika,USA,Kanada,Izrael,Ausztrália,Új-Zéland és Dél-Afrika készítette: Verdes Máté.
Iskolai egyesületeket és iskolákat jelenleg foglalkoztató kérdések Európában Budapest, Hungary , 8 and 9 May
CIVILIZÁCIÓS ÖVEZETEI
Gazdaságpolitika 4. ea..
Előadás másolata:

Tolerancia határok nélkül, avagy határok tolerancia nélkül OTDK Konferencia április 15.

Tézis Hollandia egy hamis, ám számára roppant előnyös képet konstruált meg magáról. A liberális Hollandia képzete azonban félrevezethet minket, hiszen egy zárt struktúrákat kialakító országról van szó, aminek liberális homlokzatát a konformizmus miatt mindig más formában újjáalakuló keretek adják.

A homlokzat  NL= No Limit  Dutchversity is winning by diversity  a szabadság élharcosai  a menekültek befogadása (zsidók, volt gyarmatok lakói)  a tásadalmi kísérletek különleges laboratóriuma

A pillérek társadalma – a kirekesztés 1. arca  Pilléresedett társadalom – Protestáns pillér – Katolikus pillér – Szocialista pillér – Liberális-neutrális pillér  Ellenőrzés mesterfokon

A tabuk társadalma – a kiereksztés 2. arca  60-as évek: a trauma lezárulása  mágikus évtized generációja  a hipotetikus normakép és a valóság konfliktusa  a mintaország és az erényes gyarmatosító képének teljes szétesése (Provo, RaRa mozgalmak)

A tabuk társadalma – a kiereksztés 2. arca vol. 2.  a hagyományos értékek meggyengülése  teljes átrendeződés  az első kritikai és nyelvi fordulat  új pártok megjelenése  a civilizációs elmélet (UvA) és a tárgyalásos módszer (de Swaan)  a tabuk kialakulása: – magánszféra – etnikai – állami szerepvállalás

Állami szerepvállalás  az állam ellenőrből tanácsadóvá válik (Vuijsje)  a holland Big Brother a kedélyesség híve  a jogok és kötelességek rendszere felborul  ZBO-k megjelenése

Az etnikai tabu  bevándorlási hullámok (Szurinám, Marokkó, Antillák, Indonézia)  multikulti képzete  távolságtartó viselkedés, spontán apartheid viselkedéstől való félelem  a rasszizmusjárványtól való félelem és az ez által kialakult hiperérzékenység

A magánszféra tabuja  Személyes életszférához való jog (Grondwet Artikel 1.10)  nagyon erős public-private elkülönülés  a magánéletbe való beavatkozás hallgatólagos tilalma (Srebrenica-effekt)  a Vrolijkstraat tanulsága: ne láss, ne hallj, ne szólj, ne csinálj semmit!

A polder néger  társadalmi és közéleti geográfiában elfoglalt helyzet  a kiszolgáltatott gladiátor  az instant bűnöző korpusza  szociofizikai különbségek  a politikai viták középpontjai

A tabuk társadalma - a kirekesztés 3. arca  vad sebsségváltás – Fortuijn, van Gogh gyilkosságok  a közgondolkodás rapid változása  új korifeusok: – Bolkenstein, Fortuijn, Wilders

 kritikai és nyelvi fordulat 2.  új pártok megjelenése: LPF, PVV  teljes átrendeződés  a nagy ellenálló: Amszterdam

Summa  a tántorgó részeg dilemmája  a régi rend nehezen bomlik fel  egymásra torlódott paradigmák (Beatrix királynő és miniszterei esete)  az új struktúrák nyugvó pontra hozzák az országot  „a polder igazi ember teremtette táj, ahol minden porszemnek megvan a maga helye.”

Köszönöm a figyelmet!