Maven és Ant Build eszközök bemutatása

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Windows Azure egy skálázható számításifelhő-platform, amelyet a Microsoft hosztol a világ több pontján lévő adatközpontjaiban. Az Azure egyszerű,
Advertisements

IdőpontCím 09:15-09:45Az alkalmazás-életciklus menedzselése – Áttekintés (Kőnig Tibor) 09:45-10:30Az életciklus-kezelés alapjai – Forráskód-kezelés, build,
KEVESEBB FELÜGYELET ÚJ ÜZLETI MODELLEK NAGYOBB TERMELÉKENYSÉG.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék 5.5. Model Based Architecture módszerek BelAmI_H Spring.
... manapság BizSpark WebsiteSpark Empower for ISVs MAPS (Web Solutions Toolkit ) Microsoft Partner Network Regisztrált szintCertified és Gold Certified.
Projekt vezetés és kontroll – Mi történik a gépházban?
Licencelés Kovács Nóra Ker-Soft Kft.
Mintacím szerkesztése •Mintaszöveg szerkesztése •Második szint •Harmadik szint •Negyedik szint •Ötödik szint D modelling in the terrestrial.
Klaszterek gazdasági környezete
Nyugdíjreform folyt. köv.? Pension Reform To Be Continued? Bodor András “PENSION REFORM IN HUNGARY: DO WE NEED ONE (PILLAR) MORE?” symposium Washington.
Windows Azure Infrastruktúra és platform a felhőben
2 Forrás: The Standish Group International, Extreme Chaos, The Standish Group International, Inc., 2000.
Köszöntjük a konferencia résztvevőit! Welcome to the participants of the conference!
1 KÖZÖSSÉG AZ ÚJ TESTAMENTUMBAN Romans 12:10 figyelem egymásra, gyengédség, tisztelet, szolgálatkészség, buzgóság, empátia, az Úr szolgálataRomans 12:10.
Bevezetés a tárgyakhoz Tárgyak  Objects are the containers for values of a specified type  Objects are either signals, variables or constants  Once.
A Windows 7 automatizált telepítése Windows AIK használatával
Mikrovezérlők alkalmazástechnikája laboratóriumi gyakorlat Kovács Tamás & Mingesz Róbert 3. óra február 20., 23.
Fejlett Programozási Technológiák II. Világos Zsolt 1. gyakorlat.
Ellenőrző kérdések a)Auto-indexing enabled b)Auto-indexing disabled c)Nem eldönthető 1.
SPRING FRAMEWORK bemutatása
Krizsán Zoltán.  Ha az algoritmus sokáig dolgozik,  de el akarjuk kerülni a „fagyást”.  Kisebb a költsége, mint az új folyamatnak.  Programozás szempontjából.
Egyszerű webes alkalmazás fejlesztése
Kivételkezelés.
SEVEN DONT'S AFTER A MEAL Hét dolog amit nemszabad tenni, étkezés után.
Mikrovezérlők, perifériák laboratóriumi gyakorlat 3. óra szeptember 18. Mingesz Róbert v
Rendelkezésre álló erőforrások pontos ismerete Kiosztott feladatok közel „valósidejű” követése Átláthatóság Tervezési folyamatok támogatása.
Visual Basic 2008 Express Edition
Verhás & Verhás Szoftver Manufaktúra Mi is az a Maven? build és deployment eszköz mint az ANT dependencia manager mint az IVY riport készítő.
Rugalmas, moduláris felépítés Rugalmas telepítés Jól tervezhető szerepkörök Folyamatos rendelkezésre állás Egyszerű felügyelet Elérés bárhonnan Postafiók.
Apache Ant 2. gyakorlat Alkalmazásfejlesztés /2 Gyakorlat Zalatnai Csongor.
WEBSTAR CSOPORT WC S ADATBÁZIS VERZIÓKÖVETÉSE: LIQUIBASE Marics Tamás június 20.
Csak olvasd el… Angol szöveg, magyar fordítással.
Mobil alkalmazások fejlesztése Vonalkód leolvasó Symbian alapú mobiltelefonra Készítette: Tóth Balázs Viktor.
4/1/2015 Cloud computing Dr. Bakonyi Péter.. 4/1/2015Cloud computing 2 Cloud definició A cloud vagy felhő egy platform vagy infrastruktúra Az alkalmazások.
Mobil alkalmazások fejlesztése Vonalkód leolvasó Symbian alapú mobiltelefonra Készítette: Tóth Balázs Viktor.
Krónikus regurgitáció Chronic regurgitation A képen látható információk alapján fogalmazza meg mit lát a felvételen és mire gondolna ez alapján! Based.
From eco-efficiency to sustainable production Maria Csutora Pietro Bertazzi The workshop is based on research done in the HU-0056 “Sustainable consumption,
Winnie the pooh & friends
Virgo Augustus 24. – September 23.. Virgo Symbols.
The official language of our country is Hungarian.
Have you ever asked yourself: PART FCL – What's behind it and how does it affect me? Airprox – What to do when coming too close? Alternative propulsion.
2009.IV.30.Argumentation techniques 1 Non-mirrorable argumentation techniques in English Analysis of theological texts aiming persuasion effects László.
Kiss Tibor System Administrator (MCP) ISA Server 2006.
Shared Services Community Meeting Mr. Csaba Kilián Executive investment director
JAX-RS: JAVA API FOR RESTFUL WEB SERVICES. REST ARCHITEKTÚRÁJÚ WEBSZOLGÁLTATÁSOK LÉTREHOZÁSÁRA HASZNÁLJUK. AZ 1.1-ES VERZIÓTÓL KEZDVE A JAX-RS HIVATALOS.
Farkas Bálint | Technical Evangelist | Microsoft.
A BCD használata üzleti partnerek felkutatásához
“Tudásmegosztás és szervezeti problémamegoldás a mesterséges intelligencia korában” Levente Szabados Technológiai Igazgató.
A Büntetés-végrehajtási Szervezet helyzete és aktuális feladatai
International Olympiad in Informatics
Test Automation Kurzus Intro
This is the first level bullet for notes 12 point Arial Regular
Miklós Kóbor Department of Geophysics & Space Sciences,
Java Code Coverage Library
Farkas Bálint | Technical Evangelist | Microsoft
FELSŐNYÉK, MAGYARORSZÁG
Buy Protonix 40 Mg buy generic pantoprazole can i buy protonix over the counter where can i buy protonix buy pantoprazole buy pantoprazole online The main.
Microsoft Azure Marketplace & Microsoft Azure Certified program
Többplatformos appfejlesztés Xamarinnal és Visual Studióval
Túlfeszültség védelem a hálózaton
„Agilis-e vagy?” – egy váltókezelő naplója
HWSW Meetup – Felhő és ami mögötte van
Microsoft SQL licenselés a gyakorlatban
Csurgalékvíz tisztítás
egyetemi docens, tanszékvezető, KJE
Digitális Székelyföld Platform
Microsoft eszközpályázat
Volunteering in Hollókő
What’s new in Java 2019 Tömösvári Imre
This table is avarage! Read instructions below!
Előadás másolata:

Maven és Ant Build eszközök bemutatása

Apache Ant Inkább toolbox mint Framework, 100% Java-ban íródott Elődjének a Make-t tekinthetjük Apache Software Foundation egyik projektje , nyílt forráskódú szoftver A Build folyamat és függőségek leírásához build.xml fájlt használja Az Ant egy egyszerű platformfüggetlen eszköznek készült a Tomcat buildeléséhez Semmilyen konvenciót nem tartalmaz egy projekt könyvtárstruktúrájára nézve, meg kell neki mondani, hogy hol találja a forráskódot és, hogy hová tegye majd a bájtkódot Az Ant Procedurális, pontosan meg kell neki mondani, hogy mit és mikor csináljon (compile, copy, compress) és a sorrendet is meg kell határozni Nincs benne Lifecycle

build.xml

Egyik nagy előnye a Make-hez képest a Hordozhatóság Egy célt leíró akció shell parancsa Make-ben: Ant build fájlban az akciót leíró task:

Maven Egy Framework, ami nem csak a Buildelést egyszerűsíti le, hanem szoftver projektek menedzselésére is alkalmas POM.xml (Project Object Model) –be van leírva egy buildelendő projekt és annak függőségeit Mavenben vannak konvenciók a könyvtárstruktúrára nézve. (ha ezeket betartjuk nem kell feltüntetni a POM.xml-ben a forráskód illetve bájtkód helyét) Maven deklaratatív, pom.xml-t kell létrehozni és a forráskódot a buildelés folyamatáról a Maven gondoskodik Van LifeCycle (életciklus) a Mavenben

Maven goal (cél), Maven phase, Maven Lifecycle Az archetype :generate is egy goal (cél) Az archetype a plugin, ami tartalmazza a generate célt. A plugin tkpen, goal(cél)-ok gyűjteménye Maven Phase: például a package, install, deploy A Phase egy lépés a build folyamat életciklusában A Phase goal-ok,ra van leképezve Maven Lifecycle phasek rendezett szekvenciája

Maven Lifecyle (életciklus) http://maven.apache.org/guides/introduction/introduction-to-the-lifecycle.html Alapötlet az, hogy az életciklusban phasek (compile, test, package) vannak és, hogy minden phase végrehajtásához minden azt megelőző célnak sikeresen végre kell hajtódnia. Ezt a phasek futtatásakor a Maven ellenőrzi. Maven projekt főbb életciklus fázisai: mvn install futtatásakor az összes előzőt futtatja a maven és ha a package nem futott le akkor az install sem fog

Maven pom.xml file project It is the root element of pom.xml file. modelVersion It is the sub element of project. It specifies the modelVersion. It should be set to 4.0.0. groupId It is the sub element of project. It specifies the id for the project group. artifactId It is the sub element of project. It specifies the id for the artifact (project). An artifact is something that is either produced or used by a project. Examples of artifacts produced by Maven for a project include: JARs, source and binary distributions, and WARs. version It is the sub element of project. It specifies the version of the artifact under given group. Element Description packaging defines packaging type such as jar, war etc. name defines name of the maven project. url defines url of the project. dependencies defines dependencies for this project. dependency defines a dependency. It is used inside dependencies. scope defines scope for this maven project. It can be compile, provided, runtime, test and system.

Egyszerű java-s alkalmazás generálása

Maven Repository A Maven a repositorykban keresi a függőségeket Local Reopistory: %USER_HOME%/.m2/repository Central Repository: apache maven community http://repo1.maven.org/maven2/ Remote Repository Olyan jar-okhoz, amik nincsenek benn a central repositoryban

Különbségek Maven és Ant között Ant doesn't has formal conventions, so we need to provide information of the project structure in build.xml file. Maven has a convention to place source code, compiled code etc. So we don't need to provide information about the project structure in pom.xml file. Ant is procedural, you need to provide information about what to do and when to do through code. You need to provide order. Maven is declarative, everything you define in the pom.xml file. There is no life cycle in Ant. There is life cycle in Maven. It is a tool box. It is a framework. It is mainly a build tool. It is mainly a project management tool. The ant scripts are not reusable. The maven plugins are reusable. It is less preferred than Maven. It is more preferred than Ant.

Köszönöm a Figyelmet!