INTERREG IIIA Szlovénia-Magyarország-Horvátország Szomszédsági Program 2004-2006 A projekt a Szlovénia-Magyarország-Horvátország Szomszédsági Programban,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Olasz Nap Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Március 20. “Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE): Promóciós tevékenység és szolgáltatások.
Advertisements

A magyar vállalkozások versenyképessége Pongorné dr. Csákvári Marianna helyettes államtitkár Budapest, november 30.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT „21. századi módszerek.
Pályázati források a határon átnyúló fejlesztések ösztönzésére Kárpát-medence kincsei - Eger, Dr. Horváth Annamária.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
A Kárpát-medence gazdasági lehetőségei Dr. Parragh László Elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
Innováció jelentősége a régió fejlesztésében Dr. Grasselli Norbert igazgatóhelyettes.
BEPTRA „Legjobb Gyakorlatok” kis- és középvállalkozások számára Szakmaspecifikus képzéssorozat Projektsz á m: HURO/0901/138/2.1.2 HURO0901/138/2.1.2 A.
Pályázati lehetőségek a fiatal gazda pályázat után vagy helyett Halász Márk Fiatal Gazda Roadshow - Szeged.
Mitől társadalmi egy innováció és egy start-up és miért fontos ez az ELTE-n? Tausz Katalin SIMpLe projekt - témavezető Innovációs Nap május 11.
„Tudás – Érték – Tapasztalat integrációs program” TÁMOP A-11/ Nyitókonferencia Február 23.
European Commission Enterprise and Industry Az INNO-Way program bemutatása Székesfehérvár november 05.
1/31 Elkötelezettség a Kiválóságért /31 Elkötelezettség a Kiválóságért A kiválóság európai elismerési szintjei Elismerés a Kiválóságért 300 pont.
1 „Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, július.
Non-profit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza Hajdú-Bihar és Bihor megyékben HURO/0802/108_AF Projektbemutató.
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
Dr. Jakab Julianna Budapest, október 29.. A projekt célja, hogy támogassa a nők által tulajdonolt és irányított vállalkozások életlehetőségeinek,
Bemutatkozás Fodor Noémi Gépészmérnök – mérnöktanár Környezetirányítási szakértő TAR-ZERT Auditor Minőségirányítási vezető.
„A kis- és középvállalkozások együttműködésének erősítése a szlovák-magyar határmenti régióban” Projekt indító konferencia Losonc, szept. 27. Időtartam:
A MEZŐFÖLD HELYI Közösség Helyi Fejlesztési Stratégiája elkészítésének mérföldkövei, a tervezés jelenlegi állása. Dég, február 24.
A Europe Direct és más európai uniós tájékoztató hálózatok szerepe Székesfehérvár 2009.március 24.
A járműipar gazdasági hatása a Közép- és Nyugat-dunántúli régiók fejlődésére Tóth Péter Győr, május 4.
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
Non-profit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza Hajdú-Bihar és Bihor megyékben HURO/0802/108_AF Közmeghallgatás.
A vállalkozási környezet és kilátásaink elején S Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2013.április 18. Prof. Bod Péter Ákos Budapesti.
Előadó: Bali Kornél Mikro-, kis-és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása.
Gate to Europe Zárókonferencia Dr. Tráserné Oláh Zsuzsanna CSMKIK titkár november 27. Szabadka.
Projekt módszer óvodai alkalmazásának egy lehetséges változata Encsen „Jó gyakorlat” bemutatása Sárospatak, Léportné Temesvári Ildikó és Zsiros.
A kamara szerepe az export vezérelt magyar gazdaság megteremtésében. Eredmények és problémák Dr. Parragh László elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
ERASMUS+ DISSZEMINÁCIÓS PLATFORM
Széchenyi Programirodák szervezete és működése
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Információs Társadalom Parlamentje, június 1., Budapest
„Szeptember végén” A felsőoktatási pályázati tevékenység jelene és jövője Szitáné dr. Kazai Ágnes Semmelweis Pályázati és Innovációs Központ.
A MTVSZ és a Pro Natura együttműködésének erősítése a biológiai sokféleség megőrzésének területén március 1. – május cél: Kölcsönös tudásnövelés,
Kína üzleti szemmel június 24..
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
Kassa A KRÜH kassai irodájának székhelye a város belvárosában a Csáky-Dessewffy Palotában található, valamint az irodamegnyitó december 12-én.
Hitelkonstrukciók a pályázati rendszerben
Határtalan lehetőségek a kisvállalkozások támogatására
Hogyan lett Szentgotthárd energiaváros?
Intézményfejlesztés a román-magyar határmentén
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
AZ AUTÓBUSSZAL VÉGZETT MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁS ELINDÍTÁSA, HÁROM HÓNAPOS TAPASZTALATA DEBRECENBEN Budapest, Millenáris,
FraMak Chambre de Commerce et d’Industrie Hungaro-Française
Nagyvárad A Kárpát Régió Üzleti Hálózat tevékenysége
A évi pályázati felhívás legfontosabb szabályai
A Zala megyei innovatív foglalkoztatási paktum bemutatása pácsonyi imre alelnök Zala Megyei Önkormányzat.
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
A Dunához kapcsolódó lehetőségek Budapest közlekedésfejlesztésében
A hazai KKV-k fejlesztése hiteltermékkel
Zalaegerszeg, 21 February 2018
Európai Építésügyi Technológiai Platform és nemzeti platformjai 2007
Európai és Magyar Építésügyi Technológiai Platform
Az Európai Unió földrajzi vonatkozásai
Motivációs szeminárium
Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület
Köszöntjük kedves vendégeinket!
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
Föderalizmus és decentralizáció kutatás svájci–magyar együttműködésben
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
Üzleti projektterv Előadó neve | Cégnév.
Baranya Megyei Önkormányzat
Tematikus avagy Bevásárló utcák itthon és külföldön
A részekre bontás tilalma és annak gyakorlati alkalmazása
Intézményvezetők tájékoztatása Nyíregyházi Egyetem
KOHÉZIÓS POLITIKA A POLGÁROK SZOLGÁLATÁBAN
Dr. Parragh László elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
Előadás másolata:

INTERREG IIIA Szlovénia-Magyarország-Horvátország Szomszédsági Program A projekt a Szlovénia-Magyarország-Horvátország Szomszédsági Programban, az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósul meg. NAGYKANIZSAI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA A projekt címe: „Határmenti KKV-k és nonprofit szervezetek felkészítése az Európai Uniós támogatási lehetőségek közös projektek révén történő hatékony kihasználására” Rövid cím: Tréning a pályázati lehetőségek kihasználására

A projekt a Szlovénia-Magyarország-Horvátország Szomszédsági Programban, az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósul meg. NAGYKANIZSAI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA A projekt általános célkitűzése:a határmenti régió versenyképességének fokozása - az EU- források abszorpciós képességének növelésével konkrét célkitűzése: a KKV-k és a nonprofit szektor határmenti együttműködés ének erősítése; felkészítés ük az EU pályázati lehetőségek hatékonyabb kihasználására A projekt célcsoportjai: Nagykanizsa, Letenye, Lenti, Muraszombat, Lendva térségek KKV-i és nonprofit szervezetei Projektpartner:a Muraszombati Kamara Szlovénia (Gospodarska Zbornica Slovenije Obmocna Pomurje, Murska Sobota)

1. Szlovén- magyar üzletember találkozó 2. Pályázatíró tréning 3. Tanulmányút- tapasztalatcsere 4. Projektzáró konferencia A projekt a Szlovénia-Magyarország-Horvátország Szomszédsági Programban, az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósul meg. NAGYKANIZSAI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA A projekt mérföldkövei:

1. Szlovén-magyar üzletember találkozó-projektnyitó konferencia A projekt a Szlovénia-Magyarország-Horvátország Szomszédsági Programban, az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósul meg. NAGYKANIZSAI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA szeptember 30-án a Kanizsa Vásár ideje alatt rendeztük 51 résztvevővel Kovács Antal elnök köszönti a vendégeket

A projekt a Szlovénia-Magyarország-Horvátország Szomszédsági Programban, az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósul meg. NAGYKANIZSAI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA 11 partnerkereső cég (5 szlovén és 6 magyar) mutatta be tevékenységét; lehetőség nyílt üzleti kapcsolatfelvételre a szlovén partnerek a Kanizsai Kamara standján elhelyezték cégismertetőiket 93 érdeklődő töltött ki kérdőívet

A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara eszközparkja 1 db projektorral, 1 db laptoppal, és 1 tolmácsberendezéssel bővült a projekt támogatásával A projekt a Szlovénia-Magyarország-Horvátország Szomszédsági Programban, az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósul meg. NAGYKANIZSAI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA

2. Pályázatíró kézikönyv – 2x3 napos pályázatíró tréning A projekt a Szlovénia-Magyarország-Horvátország Szomszédsági Programban, az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósul meg. NAGYKANIZSAI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA Elkészült 200 db pályázatíró kézikönyv (150 példány magyar, 50 szlovén nyelven) elektronikus változatban is. Az oktatás résztvevői 1-1 példányt átvettek, a többi a kamarák terjesztésében ingyenesen hozzáférhető.

A projekt a Szlovénia-Magyarország-Horvátország Szomszédsági Programban, az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósul meg. NAGYKANIZSAI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA Pályázatíró tréning I február Nagykanizsa 23 fő részvételével A tréningen résztvevők megismerték a magyar, szlovén pályázati rendszereket, életképes, sikeres projektek felépítését. Musits Róbert előadása Egy kanizsai pályázatíró team

Pályázatíró tréning II. A projekt a Szlovénia-Magyarország-Horvátország Szomszédsági Programban, az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósul meg. NAGYKANIZSAI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA február Lenti 21 fő részvételével Franc Pucko előadása Munkában a lenti projekt team A tréningek résztvevői a tudásfelmérő tesztek eredménye alapján képesek sikeres pályázat elkészítésére

A projekt a Szlovénia-Magyarország-Horvátország Szomszédsági Programban, az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósul meg. NAGYKANIZSAI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA Tanulmányút-tapasztalatcsere március 31. Ausztria-Güssing 24 fő részvételével Előadás a „güssingi-modell”-ről egy kisváros energia önellátásának megvalósítása megújuló energiaforrások segítségével

A projekt a Szlovénia-Magyarország-Horvátország Szomszédsági Programban, az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósul meg. NAGYKANIZSAI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA A tanulmányút résztvevői megismerték az Európai Uniós pályázati forrásból megvalósult projektet az ötlettől a beruházás és működtetés folyamatán keresztül. Tanulságos példa volt a Bécsi Műszaki Egyetem (K+F), a vállalkozói szektor és a nonprofit szféra összefogására.

A projekt a Szlovénia-Magyarország-Horvátország Szomszédsági Programban, az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósul meg. NAGYKANIZSAI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA A projekt eredménye: a projekt partnerek és a projekt résztvevői egy lépés távolságra vannak egymástól.