Ügyfélközpontú szemlélet kialakítása, aktuális pályázati lehetőségek Bokor Imre, képviseletvezető.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
Advertisements

Az MFB Zrt. finanszírozási programjai
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - az NYDOP
A as időszak jelenlegi pályázati lehetőségei Dr. Körtvélyesi Katalin 20/
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai.. Témakörök •MFB Zrt. bemutatása •Finanszírozási programjaink –MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Program.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával
ÚMFT-s gazdaságfejlesztési támogatási lehetőségek vállalkozások részére Mészáros Gábor, vezető tanácsadó Szeghalom, április 8.
JEREMIE Program Magyarországon
Kombinált Mikrohitel Program. Kombinált mikrohitel - közvetítői pályázat • Együttesen igényelhető vissza nem térítendő támogatás és kedvezményes mikrohitel,
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
EU Források felül- és alulnézetben
Balassagyarmat, június 24. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési.
Magyar kis- és középvállalkozók esélyei az EU-ban, aktualitások, pályázati lehetőségek Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgazdasági Társaság, Jász-Nagykun-Szolnok.
Gazdaságfejlesztési pályázatok 2009, 1.kör Kovalszky Dóra, NFÜ GOP IH.
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
1. 2 Az RFH cégcsoport • Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és.
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés garanciája.
Európai Uniós pályázatok Unio Tender Europa Kft..
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a DDOP
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
Európai Uniós pályázatok
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
1. Az RFH csoport bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Pályázati tapasztalatok, aktuális pályázati lehetőségek Gyarmati György.
Akad még lehetőség! – Vállalati pályázatok uniós forrásból Gáspár Bence, főosztályvezető Budapest, június 17.
Gazdaságfejlesztési Pályázatok - lehetőségek, tapasztalatok Gáspár Bence, főosztályvezető Budapest,
Gazdaságfejlesztési Pályázatok - lehetőségek, tapasztalatok András Lászlóné, igazgató Győr, szeptember 26.
Az újonnan kialakított intézményrendszer szerepe, aktuális pályázati lehetőségek Várkonyi Gellért, képviseletvezető november 16. MCE Konferencia.
Gazdaságfejlesztési Operatív Program
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával Bátora László vezérigazgató-helyettes Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Eger, szeptember 17.
Új Széchenyi Hitel és Új Széchenyi Kombinált Mikrohitel Zalán Helga ügyvezető igazgató MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Budapest, február.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával Benke Ákos vezérigazgató, Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Eger, 2008.április 23. Az Új Magyarország.
JEREMIE Programok módosulásai
Környezetvédelmi pályázatok a GOP-ban PÁTOSZ workshop április 21. Kovalszky Dóra, NFÜ GOP IH.
Vállalkozási ismeretek
Pályázatok a gazdaságfejlesztésért április 18. András Lászlóné, igazgató.
Pályázati lehetőségek és tapasztalatok a Gazdaságfejlesztési operatív programban Gáspár Bence Orosháza, július 31.
Rimóc, október 28. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési Iroda.
Az állami szervezetek feladatai és lehetőségei a fejlesztési programok hatékonyságának javítása érdekében Dr. Novák Csaba Budapest, április 16.
GOP /A Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése.
Aktuális pályázati lehetőségek (2009. május 5.) Takács Gábor Prospera Europe Tanácsadó Kft.
MFB Rt. a hazai bankszektorban – A tulajdonos, a tulajdonjog gyakorló – A Bank társadalmi szerepvállalása – A Bank tevékenysége 2.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
ÉMOP – Üzleti infrastruktúra fejlesztése. Keretösszeg: „1” részcél: Ipari Parkok millió Ft „2” részcél: Ipari területek millió Ft „3” részcél:
Kezeljünk válságot fejlesztéssel Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Kékesi Zsolt igazgató október 1.
ÖTLETTŐL A SIKERIG! A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI HOLDING ZRT. CÉGCSOPORTJÁNAK FEJLESZTÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEI ILENCZFALVI SZÁSZ GÁBOR VEZÉRIGAZGATÓ.
Vállalkozások támogatási lehetőségei 2011-ben Gl ó sz é s T á rsa Kft.
Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. A szervezet a 68/2011 (IV.28) Korm. rendelet alapján, az európai uniós források hatékony felhasználását segítő térítésmentes.
Pénzügyi megoldások a válság kezelésére III. (hitelkonstrukciók, finanszírozási lehetőségek) Széchenyi Kártya, Tőke Unió Program, Pályázati lehetőségek.
1 „Munkáltatók a munkavállalókért, a versenyképességért” Kis-, közép- és mikrovállalkozások finanszírozása az Új Magyarország Vállalkozásfejlesztési Program.
KKV fejlesztés pénzügyi eszközök bevonásával Verő Mihály, Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Debrecen október 1. - Az Új Magyarország Vállalkozói.
Kombinált Mikrohitel A Mikrovállalkozások fejlesztéséért.
Gazdaságfejlesztési Operatív Program pályázati lehetőségei ( ) vállalkozások számára Keller Péter osztályvezető GKM Vállalkozásfinanszírozási Főosztály.
Mindent a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogramról Beruházás, eszközbeszerzés, haszongépjármű vásárlás 0%-os.
MIKRO- ÉS KISVÁLLALKOZÁSOK TECHNOLÓGIA FEJLESZTÉSE A növekedési potenciállal rendelkezõ mikro- és kisvállalkozások jövedelemtermelõ képességének növelése.
Új Széchenyi Terv technológiafejlesztés pályázatok mikro-, kis- és középvállalkozások számára Kincses Róbert ügyvezető.
Hazai pályázati lehetőségek a vállalkozások innovációs törekvéseinek segítése érdekében Jámbor Anita, pályázatkezelési koordinátor Szekszárd,
2010-es komplex vállalati technológiafejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára Kincses Róbert ügyvezető.
Dr. Terták Elemér vezérigazgató Budapest, május 12.
Támogatott fejlesztési források vállalkozások részére Spilák Lajos régióvezető Nagykanizsa, január 26.
Kapacitásbővítő, jelenlegi pályázati lehetőségek
KÖFOP Pályázatokhoz kapcsolódó finanszírozási lehetőségek a Széchenyi Kártya Program keretében.
Mazsu Gergely ügyvezető igazgató
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY
SZÉCHENYI PROGRAMIRODA
K+F+I Tevékenységek fejlesztése Debrecen,
Előadás másolata:

Ügyfélközpontú szemlélet kialakítása, aktuális pályázati lehetőségek Bokor Imre, képviseletvezető

Legfőbb kritika az NFT I. időszakából Hosszú átfutás az értékelés, a szerződéskötés és a kifizetés tekintetében Bonyolult intézményrendszer Túlzott adminisztrációs teher Túlzott biztosítéki elvárások

A MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. GVOP – GOP – KMOP és hazai pályázatok integrált közreműködő szervezete Szemléletváltás a támogatásközvetítésben – közszolgálat versenypiaci hatékonysággal Átláthatóbb működés Új standard az államigazgatásban GVOP szerződés, 300 milliárd forintos szerződésállomány 2007-ben több mint 2400 nyertes, az elnyert összeg közel 40 milliárd

MAG Zrt. - 1 éves az új intézményrendszer Ígéretek Költséghatékonyság-10% létszám több feladatra Átláthatóságegyszerűsített eljárásrendszer Ügyfélközpontúság egyablakos kiszolgálás és jelentős gyorsulás Eredmények

A pályázati dokumentáció valamennyi kiírás esetében négy dokumentumot tartalmaz: Pályázati felhívás Pályázati útmutató és mellékletei Projekt adatlap Támogatási szerződésminta és mellékletei A PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ

AZONOS PÁLYÁZATI FELTÉTELEK – 1. A pályázókra vonatkozó feltételek Pályázókra vonatkozó iparági korlátozás Nem támogatható olyan vállalkozás, amely nettó árbevételének, vagy egyéni vállalkozók esetében az adóalapba beszámított bevételének több mint 50%-át mezőgazdasági tevékenység (TEÁOR szám: ) teszi ki. Pályázókra vonatkozó adminisztratív és gazdálkodási kizáró okok Nem nyújtható támogatás azon pályázó részére, aki vagy amely - csőd-, felszámolási eljárás vagy végelszámolás alatt áll; - aki vagy amely nem felel meg az államháztartásról szóló évi XXXVIII. tv. 15.§-ában előírt rendezett munkaügyi kapcsolatok törvényben meghatározott követelményeinek; - a jogszabályi előírások alapján köztartozónak minősül. Biztosítéknyújtási kötelezettség Amennyiben a pályázó, vagy a projektje egyéb, a 281/2006. (XII. 23.) Korm. rendeletben foglalt okból nem mentesül a biztosítéknyújtási kötelezettség alól, akkor a pályázó a támogatás megítélése esetén az alábbi biztosítékfajták valamelyikének nyújtására kötelezett:  jelzálogjog ingatlanra,  bankgarancia,  biztosítási szerződés alapján kiállított készfizető kezességvállalást tartalmazó kötelezvény,  garanciaszervezet által vállalt kezesség,  garanciabiztosítási szerződés alapján kiállított kötelezvény.

AZONOS PÁLYÁZATI FELTÉTELEK – 2. A projektekre vonatkozó feltételek Projekt iparági korlátozása Nem támogatható  mezőgazdasági termékek termeléséhez és feldolgozásához kapcsolódó fejlesztés (Annex lista)  a 85/2004. (IV.19.) Korm. rendelet 1. §. 11. pont szerint meghatározott érzékeny ágazatokba tartozó beruházás Projekt területi korlátozása GOP kiírások esetében: nem támogatható a Közép-magyarországi régió területén megvalósuló fejlesztés Projekt megvalósítása, a pénzügyi elszámolás benyújtásának végső határideje A projektet 2 éven belül meg kell valósítani, de legkésőbb a támogatási szerződés aláírását követő 24. hónap vége, vagy március 31. (a két időpont közül a korábbi). Kivéve: GOP-2.1.1/A: december 31. Projekt megkezdéséhez kapcsolódó korlátozás Nem igényelhető támogatás a pályázat befogadását megelőzően megkezdett beruházáshoz

AZONOS PÁLYÁZATI FELTÉTELEK – 3. Finanszírozási feltételek Támogatás formája vissza nem térítendő támogatás Önrész mértéke, formája Az önrész saját forrásból és egyéb támogatásból tevődik össze  Saját forrás: számlapénz; bankbetét; a pályázó nevére szóló értékpapír; bankhitel; tagi kölcsön, magánkölcsön; a projekt végrehajtása érdekében megvalósított tőkeemelés; zárt végű pénzügyi lízing  Egyéb támogatás: az államháztartás alrendszereiből származó egyéb támogatás. A pályázónak legalább a projekt elszámolható összköltségének 25%-át kitevő igazolt saját forrással kell rendelkeznie. Pályázat benyújtásának módja A pályázatot 2 példányban (1 eredeti, 1 másolat), és további 1 elektronikus példányban (CD-n), zárt csomagolásban, ajánlott küldeményként vagy gyorspostai szállítással kell elküldeni a KSz címére. A Projekt Adatlap elkészítésére csak kitöltő program segítségével van lehetőség (

GOP / KMOP logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztése  Gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni vállalkozók  Cél: Intermodális és regionális logisztikai központok fejlesztése  GOP intermodális logisztikai központok esetén igényelhető támogatás min. 50 millió Ft, max. 750 millió Ft regionális logisztikai központok esetén min. 50 millió Ft, max. 250 millió Ft (KMOP : min Ft, max Ft)  A támogatás a GOP keretében az intermodális logisztikai központoknál maximum az összes elszámolható költség 50%-a, regionális logisztikai központoknál 35%, a KMOP pályázat keretében max. 30%  Elbírálás folyamatosan történik, a rendelkezésre álló kötelezettségvállalási keret kimerüléséig  Benyújtás: november 26. és december 31. között  Keretösszeg GOP : 9,548 milliárd Ft KMOP: 1,86 milliárd Ft

2008. évi első pályázataink Új pályázatok Benyújtás GOP /A Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése április 4-től december 31-ig GOP /B Komplex vállalati technológia fejlesztés kis- és középvállalkozások számára április 4-től május 5-ig GOP /C Komplex vállalati technológia fejlesztés a hátrányos helyzetű kistérségekben április 4-től május 5-ig GOP /B Komplex beruházások támogatása a komplex programmal segítendő leghátrányosabb helyzetű kistérségekben kis- és középvállalkozások számára április 4-től május 5-ig GOP /C Komplex beruházások támogatása a komplex programmal segítendő leghátrányosabb helyzetű kistérségekben április 4-től május 5-ig

A maximális támogatási arány területi megoszlása Piros: 50%Kék: 40%Szürke: 30%

GOP /A - Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése  Gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni vállalkozók  Cél: technológia fejlesztést eredményező beruházások támogatása (új vagy 3 évnél igazolhatóan nem régebbi használt eszköz beszerzése)  A támogatás összege 1 és 20 millió Ft közé esik  A támogatás mértéke az összes elszámolható költség maximum 50%-a lehet  Elbírálás folyamatosan történik  Benyújtás: április 4. és december 31. között  Keretösszeg: GOP: 7 milliárd Ft

GOP /B - Komplex vállalati technológia fejlesztés kis- és középvállalkozások számára  Gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni vállalkozók  Cél: innovációs, adaptációs képesség erősítéséhez, környezetvédelmi, energia- és anyagtakarékossági célokhoz való hozzájárulás elősegítéséhez vagy piacra jutáshoz kapcsolódó technológia fejlesztés, korszerűsítés támogatása  A támogatás összege 10 és 150 millió Ft közé esik  A támogatás mértéke az összes elszámolható költség maximum 30 v. 40%-a lehet  Elbírálás szakaszosan történik  Benyújtás: április 4. és május 5. között  Keretösszeg: GOP: 9,4 milliárd Ft

GOP /C - Komplex vállalati technológia fejlesztés a hátrányos helyzetű kistérségekben  Gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni vállalkozók  Cél: innovációs, adaptációs képesség erősítéséhez, környezetvédelmi, energia- és anyagtakarékossági célokhoz való hozzájárulás elősegítéséhez vagy piacra jutáshoz kapcsolódó technológia fejlesztés, korszerűsítés támogatása a hátrányos helyzetű kistérségekben  A támogatás összege 150 és 500 millió Ft közé esik  A támogatás mértéke az összes elszámolható költség maximum 40%-a lehet  Elbírálás szakaszosan történik  Benyújtás: április 4. és május 5. között  Keretösszeg: GOP: 3,96 milliárd Ft

GOP /B - Komplex beruházások támogatása a komplex programmal segítendő leghátrányosabb helyzetű kistérségekben kis- és középvállalkozások számára  Gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni vállalkozók  Cél: innovációs, adaptációs képesség erősítéséhez, környezetvédelmi, energia- és anyagtakarékossági célokhoz való hozzájárulás elősegítéséhez vagy piacra jutáshoz kapcsolódó technológia fejlesztés, korszerűsítés támogatása a komplex programmal segítendő leghátrányosabb kistérségekben  A támogatás összege 10 és 150 millió Ft közé esik  A támogatás mértéke az összes elszámolható költség maximum 50%-a lehet  Elbírálás szakaszosan történik  Benyújtás: április 4. és május 5. között  Keretösszeg: GOP: 3,3 milliárd Ft

GOP /C - Komplex beruházások támogatása a komplex programmal segítendő leghátrányosabb helyzetű kistérségekben  Gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni vállalkozók  Cél: innovációs, adaptációs képesség erősítéséhez, környezetvédelmi, energia- és anyagtakarékossági célokhoz való hozzájárulás elősegítéséhez vagy piacra jutáshoz kapcsolódó technológia fejlesztés, korszerűsítés támogatása a komplex programmal segítendő leghátrányosabb kistérségekben  A támogatás összege 150 és 500 millió Ft közé esik  A támogatás mértéke az összes elszámolható költség maximum 50%-a lehet  Elbírálás szakaszosan történik  Benyújtás: április 4. és május 5. között  Keretösszeg: GOP: 1,2 milliárd Ft

Új Magyarország Vállalkozói Program – visszatérítendő támogatások  ÚMFT GOP 4. prioritástengely visszatérítendő EU-s támogatások  Cél: új, korábban pénzügyi közvetítők által nem finanszírozott KKV-k forráshoz juttatása  Az EU előírásokkal összhangban a független szervezet kezeli (MV Zrt.- Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt., MFB csoport), nem versenykorlátozó pénzügyi közvetítők által magántőke bevonása  Finanszírozási programok Mikrohitel Portfólió garancia Kockázati tőke  Későbbi lehetséges programok: faktoring-garancia; tőkegarancia; pályázati garancia

Új Magyarország Mikrohitel – most 6,5%-os kamattal! Célja a kereskedelmi banki módszerekkel nem, vagy nem a kívánt mértékben finanszírozható magyarországi székhelyű Mikrovállalkozások fejlesztése a hitelhez jutás lehetőségeinek javításával. Az erre a célra allokált, zömmel uniós forrás összesen mintegy 83 milliárd forint. Hitelfelvevők köre: mikrovállalkozások* Hitelösszeg: maximum 6 millió Ft Hitelcél: tárgyi eszköz beszerzések és egyéb beruházások, bővítések, ill. kapcsolódó forgóeszköz finanszírozás (a fejlesztés helye Magyarország) Saját erő elvárás: minimum a tervezett fejlesztés 20%-a Futamidő: max. 5 év beruházási hitel, max 1 év forgóeszköz hitel esetén Kamat: max. az EU referencia kamatlába + 2% (jelenleg a MIFIN 6,5%-on kínálja a Mikrohitelt, ami a legkedvezőbb ajánlat a piacon!) Türelmi idő: max. 2 év beruházási hitel, max. 2 hónap forgóeszköz hitel esetén

Pénzügyi közvetítők: a) MVA, fővárosi és megyei vállalkozásfejlesztési alapítványok, nem hitelintézeti tulajdonú pénzügyi vállalkozások b) Hitelintézetek illetve hitelintézeti tulajdonú pénzügyi vállalkozások A megcélzott mikrohitel-igénylő: Mikrovállalkozás *, árbevétele maximum 200 millió Ft (vagy induló vállalkozás), tevékenysége nem esik a de minimis korlátozások alá, mindeddig nem tudott bekerülni be a banki finanszírozás körébe (méretgazdaságossági és egyéb okokból), üzleti tervei jól átgondoltak és ígéretesek (=hitelképes), rendelkezik a tervezett fejlesztés min. 20%-ával (önerő) * 2004.évi XXXIV tv. Szerinti mikrovállalkozások közül azok, melyek árbevétele maximum 200 millió Ft (vagy induló vállalkozás)

Új Magyarország Mikrohitel elérhetőségei: Eddigi közvetítőink (folyamatosan bővülő kör): MiFiN - Mikrofinanszírozó Pénzügyi Szolgáltató Zrt Budapest, Bartók Béla út Tel.: Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 4029 Debrecen, Csapó u. 26. Tel/fax: 52/ , 52/

Elérhetőségek: Kapcsolat: MAG Zrt. Központi ügyfélszolgálat Telefon: 40/ MAG Képviselet: 9700 Szombathely, Uránia udvar 4. Tel: 94/ , Fax: 94/ NFÜ ügyfélszolgálata: 06-40/ új pályázatokkal kapcsolatos információk Weboldal:

Köszönöm a figyelmet!