Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

5. osztály. 9.(2) Iskolába menet szeretnél zenét hallgatni, ezért hónapok óta spórolsz, hogy vehessél egy Discmant. A fele pénz már összegyűlt. A boltban.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "5. osztály. 9.(2) Iskolába menet szeretnél zenét hallgatni, ezért hónapok óta spórolsz, hogy vehessél egy Discmant. A fele pénz már összegyűlt. A boltban."— Előadás másolata:

1 5. osztály

2 9.(2) Iskolába menet szeretnél zenét hallgatni, ezért hónapok óta spórolsz, hogy vehessél egy Discmant. A fele pénz már összegyűlt. A boltban viszont meglátsz egy sima kazettás Walkmant – leértékelve. Megveszed-e? A. Valószínű, megveszem, mert egy ilyen leértékelést butaság lenne elszalasztani. B. Biztos, hogy nem venném meg. Kitartok az eredeti tervem mellett. C. Valószínű nem venném meg, mert egy walkmannél jobb a discman. D. Biztos megveszem, mert így rögtön tudnék útközben zenét hallgatni. Karikázd be annak a válasznak a betűjelét, amelyik a legjobban kifejezi azt, ahogy te viselkednél!

3 8.(2) A baráti társaságodban egyedül még neked nincsen mobiltelefonod. Már régóta kérleled a szüleidet, hogy vegyenek neked egyet. Végre sikerül meggyőznöd őket, hogy neked is szükséged van mobilra. Apukád két lehetőséget kínál fel: vagy vesznek neked egy olcsó készüléket még aznap, vagy vársz még egy fél évet, amikor apukád készüléket cserél és megkapod az övét, ami színes kijelzős és fényképezőgép is van benne. Melyik lehetőséget választod? A. Valószínű, várok még egy fél évet, hogy a jobb, színes kijelzős mobilt kaphassam meg. B. Inkább az olcsó mobilt választom, hogy rögtön tudjak már telefonálni. C. Biztos, várok még egy félévet. Érdemes, hiszen akkor sokkal jobb mobilt fogok kapni. D. Valószínű, hogy az olcsó készüléket választom, már olyan sokat vártam, úgy érzem hosszú lenne még egy félév mobil nélkül. Karikázd be annak a válasznak a betűjelét, amelyik a legjobban kifejezi azt, ahogy te viselkednél!

4 11.(2) Kinőtted a kerékpárodat, szeretnél egy újat kapni. A család megtárgyalja a kérést és megígérik, hogy jövő nyáron megkapod az unokatestvéred szuper, teleszkópos, Shimano-váltós kerékpárját, mert ő igazolt kerékpárversenyző lesz és új kerékpárral fog edzeni. Egy nagyáruházban látsz viszont egy másik kerékpárt, ami elég olcsó ahhoz, hogy a szüleid megvennék neked, viszont nem teleszkópos és nem olyan szuper, mint amilyent jövő nyáron kapnál. Mit teszel? A. Biztos, hogy megkérem a szüleimet, hogy inkább vegyünk most kerékpárt, mert akkor azonnal tudnék a barátaimmal biciklizni. B. Biztos, hogy nem kérném ezt a kerékpárt, érdemes megvárnom a jövő nyarat, mert az a bicikli éppen olyan, amilyent szeretnék. C. Valószínű kérném, hogy vegyünk meg most az új biciklit, a jövő nyár nekem még nagyon távolinak tűnik. D. Nem kérném a kerékpárt az áruházban, megvárom a jövő nyarat, télen amúgy sem bicikliznék. Karikázd be annak a válasznak a betűjelét, amelyik a legjobban kifejezi azt, ahogy te viselkednél!

5 28.(3) Az egyik osztálytársadnál házibuli van, mert nincsenek otthon a szülei. Sok üveg bor és sör van náluk. Néhány barátod sokat iszik, látod rajtuk, hogy berúgtak. Te is kicsit szédülsz, de nagyon jól mulattok. A többiek bíztatnak, hogy igyál még. Te mit teszel? A. Biztos, hogy nem iszom többet, mert nem tartom helyénvalónak, hogy berúgjunk. B. Valószínű nem iszom többet, mert félek attól, hogy teljesen berúgok. C. Valószínű iszom, mert nem szeretném ha azt gondolnák rólam, hogy nem bírom az italt. D. Valószínű iszom még, mert egyszer ki kell próbálni milyen az, ha valaki teljesen be van rúgva. Karikázd be annak a válasznak a betűjelét, amelyik a legjobban kifejezi azt, ahogy te viselkednél!

6 30.(3) Délután a barátaid uszodába mennek. A szüleid csak akkor engednek el uszodába, ha megy veletek egy felnőtt is. Ezen a délutánon, viszont nem ér rá egy felnőtt sem. Induláskor anyukád látja, hogy az úszó holmid van nálad és megkérdezi, kinek a szülője fog vigyázni rátok. Mit teszel? A. Egy olyan barátom nevét mondom, akit nem ismer, hogy ne tudja őket ellenőrzésből felhívni. B. Nem mondok nevet, de megnyugtatom, hogy lesz velünk felnőtt. C. Megmondom neki, hogy nem lesz velünk felnőtt. Megpróbálom meggyőzni, hogy elég nagyok vagyunk és tudunk vigyázni magunkra. D. Úgy teszek, mintha nem hallottam volna a kérdést és gyorsan elindulok. Karikázd be annak a válasznak a betűjelét, amelyik a legjobban kifejezi azt, ahogy te viselkednél!

7 31.(3) Az iskola bejáratánál találsz egy pénztárcát. Négyezer forint van benne, de nem látsz rajta nevet vagy monogramot. Az iskolátokban az a szokás, hogy az elveszett holmikat a portásnak adjátok le – te is így teszel. Néhány perc múlva látod, hogy a portás zsebre teszi a pénzt és a szemétkosárba dobja a tárcát. Mit teszel? A. Tehetetlen dühöt érzek, mert egy felnőtt ellen nem tudok mit tenni. B. Odamegyek a portáshoz és visszakérem tőle a tárcát, majd én megkeresem a tulajdonost, ha a felnőttek nem segítenek. C. Elmesélem egy tanárnak, hogy mi történt és kérem, hogy szerezze vissza a pénztárcát. D. Megfogadom, hogy legközelebb én teszem zsebre a pénzt. Karikázd be annak a válasznak a betűjelét, amelyik a legjobban kifejezi azt, ahogy te viselkednél!

8 32.(3) Dolgozatot írtok, de nem tudtál jól felkészülni az anyagból. Előző este még írtál egy jól használható puskát. Előveszed-e dolgozatírás közben? A. Biztos, hogy puskáznék, könnyebb másolni, mint gondolkodni a válaszokon. B. Valószínű csak akkor puskáznék, ha úgy alakulna, hogy puska nélkül egyest kapnék a dolgozatomra. C. Ha a tanár nem figyelne és kicsi lenne az esélye a lebukásnak, akkor valószínű puskáznék. D. Hiába készítettem puskát, nem merném elővenni. E. Biztos, hogy nem puskáznék, még akkor sem ha rossz jegyet kapnék. Egyszer úgyis meg kell majd tanulni ezt az anyagrészt is. Karikázd be annak a válasznak a betűjelét, amelyik a legjobban kifejezi azt, ahogy te viselkednél!

9 22.(4) Az egyik társad mindig elkísér téged a büfébe, a szünetekre közös játékokat talál ki, az órákon és a sportpályán igyekszik veled egy csoportba kerülni. Te mit gondolsz erről? A. Azért próbál velem barátkozni, mert más nem hajlandó vele játszani. B. Azért barátkozik velem, mert jófejnek tart. C. Azért barátkozik velem, mert később valami szívességet akar kérni. D. Nem igaziak az érzései, csak úgy tesz, mintha barátkozni akarna velem, mert mindenkinek kell, hogy legyen egy barátja. A kiválasztott lehetőség betűjelét karikázd be!

10 4. A válaszlapon jelöld meg annak az arcnak a betűjelét, amelyik legjobban kifejezi azt, ahogy általában érzed magad! ABCDEFG

11 38.(5.) Dolgozatot írtok. A padtársad nem tudott felkészülni és szeretne egy-két választ rólad lemásolni. Az iskolátokban az a szabály, ha kiderül, hogy egymásról másoltátok a dolgozatot, akkor mindketten rosszabb jegyet kaptok. Mit teszel? A. Még akkor sem engedem, hogy másoljon rólam, ha ezért megsértődik vagy megharagszik rám. Nekem fontosabb, hogy jó jegyet kapjak. B. Csak a tuti jó megoldásokat engedném meg lemásolni, abból nem derülhet ki, hogy nem egyedül írta a dolgozatot. C. Kénytelen vagyok megengedni, hogy rólam másoljon, mert nem szeretném, ha azt terjesztené el, hogy undok vagyok. D. Természetesen megengedném, hogy másoljon rólam. Nekem fontosabb a barátság, mint az, hogy milyen jegyet kapunk. Karikázd be annak a válasznak a betűjelét, amelyik a legjobban kifejezi azt, ahogy te viselkednél!

12 39.(5) Képzeld el, hogy van egy kisebb testvéred, aki most másodikos. Észreveszed, hogy csak akadozva tud olvasni. Emlékszel, hogy másodikos korodban te már folyamatosan olvastál. Látod, hogy a szüleid rengeteget dolgoznak és nem marad elég idejük, hogy odafigyeljenek rátok. Mi teszel? A. Szerintem nem olyan nagy probléma, ha még nem tud folyamatosan olvasni. Mire annyi idős lesz mint én, biztosan meg fog tanulni. B. Nekem is sok tanulnivalóm van, nem jut időm arra, hogy a testvéremmel foglalkozzak. Szerintem az iskola vagy a szülők feladata az, hogy olvasni tanítsák a gyerekeket. C. Miután befejeztem a saját házi feladataimat, leülök a testvéremmel és gyakoroljuk az olvasást. D. Nekem is és a testvéremnek is sok a feladatunk. Ha esténként marad egy kis időnk, inkább játszom vele és nem nyaggatom az olvasással. Karikázd be annak a válasznak a betűjelét, amelyik a legjobban kifejezi azt, ahogy te viselkednél!

13 40.(5) A játszótérre új facsemetéket ültettek. Megfigyelted, hogy a kertészek egy sárga műanyag csövet vezetnek le a gyökerükhöz, hogy a nyári szárazság idején is elegendő vizet kaphassanak a fák. Tudod, hogy milyen fontosak a fák? A fák levelei oxigént lélegeznek ki, ezért javítják a levegő minőségét. Másnap látod, hogy kisebb társaid azzal játszanak, hogy kavicsokat és homokot töltenek ezekbe a csövekbe. Mit teszel? A. Játszom tovább, nem foglalkozom a kicsikkel. B. Rájuk szólok és elzavarom őket: ne rongálják a csövet. C. Melléjük ülök és elmagyarázom nekik, milyen fontos ez a cső: ha teletömik nem fog elég vizet kapni a fa és ki fog száradni. D. Rájuk szólok és együtt kiszedjük a kavicsokat a facsemete-itató- csőből. E. Rájuk szólok, hogy ne játszanak ilyen butaságot és kiszedetem velük a kavicsokat a csőből. Karikázd be annak a válasznak a betűjelét, amelyik a legjobban kifejezi azt, ahogy te viselkednél!

14 29.(6) A szüleid megígérték, ha egy héten két ötöst szerzel, akkor hétvégén elmentek a Vidámparkba. A feltételnek te eleget tettél: ötöst kaptál a matek témazáródra és ötösre feleltél történelemből. Tervezgeted, mit próbálsz majd ki. A szüleid viszont közlik veled, hogy mégsem mentek a Vidámparkba. Hogyan reagálsz erre? A. Felháborodok azon, hogy ők miért nem képesek betartani az ígéretüket. B. Különösebben nem izgatom magam. Megegyezünk, hogy a megszerzett két ötös érvényes a jövő hétvégére is. Majd akkor megyünk a Vidámparkba. C. Megvonom a vállam, de várhatják, hogy legközelebb így hajtsak a jó jegyekért. Minek strapáljam magam, ha nem tartják be az ígéretüket. D. Kicsit elszomorít a dolog, de a szüleim biztos tudják, miért nem mehetünk a Vidámparkba. Karikázd be a kiválasztott megoldás betűjelét!

15 3.(7) Osztályfőnöki órán azt a döntést hozzátok, hogy az osztálypénzből egy akváriumot rendeztek be és kis halakat fogtok gondozni. A szünetben meghallod, hogy a C-sek is pontosan ezt tervezik. Mit gondolsz? A. Dühös leszek a c-sekre, hogy mindig mindenben minket másolnak! B. Arra buzdítom az osztálytársaimat, hogy versenyezzen a két osztály, melyikünk akváriuma lesz a szebb! C. Azt javaslom, hogy találjunk ki az akvárium helyett valami mást, hogy ne legyen ugyanolyan a két osztály. D. Azt javaslom, hogy a két osztálypénzt összeadva vegyünk egy nagyobb akváriumot, amit a folyosón helyeznénk el, és gondozzuk közösen a halakat. Karikázd be annak a válasznak a betűjelét, amelyik a legjobban kifejezi azt, ahogy te viselkednél!

16 4.(7) A szülinapi bulidon rengeteg ajándékot kapsz. Legnagyobb meglepetésedre megkapod azt a számítógépes játékot is, amire már régóta vágytál. A bulidon résztvevő barátaidnak is nagyon tetszik ez a játék és szeretnének játszani vele. Mit tennél? A. Először kipróbálnám én a játékot, majd csak ezután engedném meg, hogy a többiek is játszanak vele. B. Félretenném a játékot és csak akkor próbálnám ki, amikor már mindenki elment. C. Megengedném, hogy mindenki játsszon, még akkor is ha én nem is kerülnék sorra. A játék, amúgy is az enyém. D. Közös játékot szerveznék. Versenyeznénk, hogy 5 perc alatt ki tud több pontot összegyűjteni a játékban. Karikázd be annak a válasznak a betűjelét, amelyik a legjobban kifejezi azt, ahogy te viselkednél!

17 5.(7) Az iskolátokban papírgyűjtési versenyt rendeznek. Mit gondolsz mit kéne tennetek, azért, hogy a legtöbb papírt ti tudjátok összegyűjteni? A. A legjobb az lenne, ha az osztály együtt indulna el és gyűjtené a papírt. B. A legtöbb papírt akkor tudnánk összegyűjteni ha kisebb csapatokat alkotva járnánk végig a környéket. C. A leghatékonyabb az lenne, ha mindenki a saját lakóterületén gyűjtené össze a papírt. Karikázd be annak a megoldásnak a betűjelét, amelyikkel te a leginkább egyetértesz!

18 35.(8). A szüleiddel abban állapodtatok meg, hogy péntekenként este 10-ig maradhatsz a barátaiddal. Ezt a hétvégét nálatok tölti az unokatestvéred, aki egy másik városban lakik. A szüleid ma délután csak akkor engednek el, ha őt is magaddal viszed. Ráadásul az unokatesód négy évvel kisebb nálad, őmiatta már 8-ra haza kell érnetek. Mit teszel? A. Dühös vagyok a családomra, mert elrontották az egyetlen szabad estémet. Ha 8-ra haza kell érnünk, akkor nem érdemes elindulni. Ezért inkább nem is megyünk sehová. B. Nincs ebből semmi gond, ezen a pénteken az unokatestvérem fontosabb, mert őt ritkábban látom, mint a barátaimat. C. Elmegyünk együtt, de egész este cikizem az unokatesómat, hogy miatta olyan korán haza kell már mennünk. D. Elviszem magammal, de akkor is 10-ig maradunk. Azt sem bánom, ha büntetést kapok érte, a péntek esti bulikról nem akarok lemaradni. Karikázd be annak a válasznak a betűjelét, amelyik a legjobban kifejezi azt, ahogy te viselkednél!

19 42.(8) Rajzórán azt a feladatot kapjátok, hogy a padtársatokkal együtt készítsetek el egy közös rajzot. A padtársad anélkül, hogy téged megkérdezne, egy madarat kezd el rajzolni a lapotok közepére. Te mit tennél? A. Kitalálnám, hogyan lehetne folytatni az elkezdett rajzot. De megértetném a padtársammal, ha legközelebb közös feladatot kapunk, előbb beszéljük meg, mi legyen a közös terv. B. Szólnék a padtársamnak, hogy azonnal fejezze be a madár rajzolását és kérnék egy új lapot. C. Rajzoljon egyedül, ha már nem volt képes megbeszélni velem, hogy mi legyen a közös rajz. Én is kitalálnék valamit és egyedül megrajzolnám. D. Hagynám hadd fejezze be egyedül a rajzot, legfeljebb a színezésben segítenék neki egy kicsit. Karikázd be annak a válasznak a betűjelét, amelyik a legjobban kifejezi azt, ahogy te viselkednél!

20 54.(8) Egyik nap, amikor te vagy a hetes, az osztálytársaid fogócskáznak és az osztályotok ajtajában feldöntik a szemetest. Minden szemét kiborul a padlóra: elgurul egy almacsutka, szétkenődik egy fél joghurt, papírok repkednek szét – az egész borzasztóan néz ki, de a többiek játszanak tovább, mintha semmi sem történt volna. Te mit teszel? A. Én sem csinálok semmit, bemegyek az osztályba. Hetesként sem feladatom mások után takarítani. B. Elkapom az egyik fogócskázót és erővel vagy kiabálással arra kényszerítem, hogy szedje össze a szemetet. C. Szólok a fogócskázóknak, hogy igazán rendet rakhatnának. Arra hivatkozom, hogy én vagyok a hetes és be kell tartatnom a rendet. D. Szólok a fogócskázóknak és együtt rendet rakunk. Karikázd be annak a válasznak a betűjelét, amelyik a legjobban kifejezi azt, ahogy te viselkednél!

21 55.(8) A családi kasszában összegyűlt 5000 forint. Azt már elhatároztátok, hogy egy közös társasjátékot fogtok venni, de azt még nem döntöttétek el, hogy melyiket. Te legszívesebben Activity-vel játszanál, de a többiek a Multimilliomosra szavaznak. Te mit gondolsz? A. Elfogadom a döntésüket. Ha nem szeretik az Activity-t, úgysem játszanánk soha, és így nekem sem lenne több lehetőségem Activity-t játszani, mint eddig. B. Ha nem akarnak Activity-t, vegyenek, amit akarnak. Más társasjátékra én nem pazarlom az időmet. C. Elfogadom a döntésüket. Úgysem az a lényeg, hogy melyik társasjátékot választjuk, hanem az, hogy együtt fogunk játszani. D. Multimilliomost nem fogok velük játszani, inkább elkérem az 5000- ből a részemet. Karikázd be annak a válasznak a betűjelét, amelyik a legjobban kifejezi azt, ahogy te viselkednél!

22 57.(8) A testvéred pudingot szeretett volna készíteni, de olyan ügyetlen volt, hogy kiöntötte a tejet. Anyukád éppen akkor lép be, amikor legnagyobb a tejtócsa a konyhában. Azonnal kiabálni kezd, mert a testvéred előző héten azzal szórakozott, hogy a padlóról itatta a macskát. A testvéred büntetése az, hogy egy héten keresztül minden nap fel kell mosnia a konyhát. Mi teszel? A. Sajnálom a tesómat, de ez az ő balhéja, végezze csak el a büntetésből kapott feladatot. B. Megmondom anyunak, hogy ne büntesse meg, mert most nem szándékosan öntötte ki a tejet. C. Anyunak inkább nem szólok, de a tesómnak segítek felmosni, hiszen ártatlanul kapta a büntetést. D. Szerintem a testvérem megérdemli a büntetést, ideje lenne megtanulnia, hogy sem hülyéskedni, sem ügyetlenkedni nem szabad. Karikázd be annak a válasznak a betűjelét, amelyik a legjobban kifejezi azt, ahogy te viselkednél!

23 13.(10) Nyelvtan dolgozatot írnátok és neked egyáltalán nem megy a mondatelemzés. Reggel azt mondod anyukádnak, hogy fáj a fejed és émelyeg a gyomrod. A lázmérőt a villanykörtén felmelegíted, hogy 39 fokot mutasson. Anyukád nagyon aggódik, mert a szomszéd fiú ugyanilyen tünetekkel került kórházba, ezért azonnal kihívná a körzeti orvost. Tudod, hogy az orvos előtt nem lehet színlelni a betegséget – le fog leplezni. Hogyan oldod meg a helyzetet? A. Belátom, hogy a csalás rossz megoldás. Legközelebb inkább elmondom anyunak, ha valami baj van a suliban. B. Már nem merek csinálni semmit, de félek, hogy lebukom és nagy botrány lesz belőle. C. Mindent bevallok anyukámnak és arra kérem, hogy igazolja a hiányzásomat. Megígérem, hogy egész nap nyelvtant fogok tanulni. D. Lapítok, hátha mégis megúszom. Karikázd be a kiválasztott állítás betűjelét!

24 14. (10) Egy iskolába jársz a nagyobb testvéreddel, de ő már gimis. Az első órán észreveszed, hogy elcseréltétek a füzeteket: nálad van a testvéred matekfüzete, benne egy nagyon fontos házi feladat, amin egész este apával dolgoztak. Tudod, hogy a tesódnak éppen az első órája a matematika. Ha megvárnád a szünetet és akkor adnád neki oda a füzetét, már késő lenne: ha a tanár felszólítja, füzet nélkül nem tudja megoldani a nehéz feladatokat és rossz jegyet fog kapni. Mit teszel? A. Arra gondolok, hogy elég okos a testvérem, hátha megoldja a feladatot a füzete nélkül is. B. Biztos, hogy átviszem a tesómnak a füzetet, hiszen nagy szüksége van rá. C. Valószínű megkérem a tanárt, hogy átvihessem a füzetet a testvéremnek. D. Nem csinálok semmit, várok, hátha a tesóm eljön a füzetéért. Karikázd be annak a válasznak a betűjelét, amelyik a legjobban kifejezi azt, ahogy te viselkednél!

25 15.(10) Az egyik osztálytársad szülinapi bulit szervez. A barátnőddel – barátoddal - mindketten nagyon szeretnétek elmenni. A bulit szervező osztálytársad azonban csak téged hívott meg. Mit tennél? A kiválasztott megoldás betűjelét karikázd be! A. Elmennék egyedül a buliba, bár sajnálnám, hogy a barátnőm – barátom - nem kapott meghívást. B. Megpróbálnám rábeszélni a bulit szervező osztálytársunkat, hogy a barátnőmet – barátomat - is hívja meg. C. Semmiképpen nem mennék el a barátom nélkül a buliba. D. Mindketten elmennénk a buliba, a barátom biztosan csak véletlenül maradt ki a meghívásból.

26 37.( 9. ) A sulitokban a felsőbb évfolyamos diákok közül már néhányan dohányoznak. Az egyik barátod szerint nektek is ki kellene próbálni a cigizést és szerez egy doboz cigit. Mit tennél? A. Rágyújtanék, mert szerintem is érdekes lenne kipróbálni a dohányzást. B. Nekem nincs kedvem rágyújtani, ezért megmondanám a barátomnak, hogy én nem szeretném kipróbálni. C. Szívem szerint nem próbálnám ki a cigit, de nem szeretnék kilógni a többiek közül, ezért valószínű mégis rágyújtanék. D. Kedvem lenne kipróbálni a cigizést, de félek, hogy a szüleim megéreznék a ruhámon a dohányszagot és büntetést kapnék érte. Karikázd be a kiválasztott megoldás betűjelét!

27 47.(9) Egy nyolcadikos fiú rendszeresen kölcsönkér nála gyengébb, alsóbb osztályba járó gyerekektől, így a te osztálytársaidtól is. A kölcsönkért pénzt persze soha nem adja vissza. Sőt, aki vissza merészeli kérni, azt alaposan megbünteti. Az egyik nap rád kerül a sor, most tőled kér pénzt ez a fiú. Te mit teszel? A. Biztos, hogy kölcsönadnék a fiúnak, hogy elkerüljem a büntetést. B. Csak akkor adnék pénzt a fiúnak, ha megfenyegetne. C. Akkor sem adnék pénzt a fiúnak, ha megfenyegetne. D. Valószínű, nem adnék kölcsön a fiúnak. Karikázd be annak a válasznak a betűjelét, amelyik a legjobban kifejezi azt, ahogy te viselkednél!

28 52.(9.) Az egyik barátod szerzett egy üveg konyakot. Ő már tegnap megkóstolta. Azt meséli, hogy finom és nagyon vidámnak érezte magát tőle. Kiderül, hogy te még soha nem ittál konyakot. A barátod már veszi is elő az üveget és töltene neked egy pohárkával. Mit teszel? A. Biztos, hogy nem innék, mert tudom, hogy az alkohol nem tesz jót. B. Megkóstolnám, mert már régóta kíváncsi vagyok, milyen konyakot inni. C. Nem kérnék konyakot, mert a szüleim megszidnának, ha becsípve mennék haza. D. Valószínű elfogadnám a konyakot, nehogy azt gondolja a barátom, hogy nem merek inni. Karikázd be annak a válasznak a betűjelét, amelyik a legjobban kifejezi azt, ahogy te viselkednél!


Letölteni ppt "5. osztály. 9.(2) Iskolába menet szeretnél zenét hallgatni, ezért hónapok óta spórolsz, hogy vehessél egy Discmant. A fele pénz már összegyűlt. A boltban."

Hasonló előadás


Google Hirdetések