Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hálózatok és hatlépésnyi távolság. Mi is az a „hatlépésnyi távolság”?  Karinthy Frigyes: Minden másképp van > Láncszemek (1929)  Stanley Milgram kísérlete.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hálózatok és hatlépésnyi távolság. Mi is az a „hatlépésnyi távolság”?  Karinthy Frigyes: Minden másképp van > Láncszemek (1929)  Stanley Milgram kísérlete."— Előadás másolata:

1 Hálózatok és hatlépésnyi távolság

2 Mi is az a „hatlépésnyi távolság”?  Karinthy Frigyes: Minden másképp van > Láncszemek (1929)  Stanley Milgram kísérlete (1967)  Stanley Milgram: átlagosan 5,5 közvetítő személyre van szükség  John Guare: Six degrees of separation c. színdarab (1991) Orliczki Frigyes 2

3 A hálózatok típusai I. Orliczki Frigyes3 Pl. Magyarország vasúthálózata Budapest

4 Pl. barátságok Orliczki Frigyes4

5 1 Pl. internet Orliczki Frigyes5 Főbb szervergépek

6 A hálózatok típusai II.  Területi kiterjedés alapján: LAN (Local Area Network): kis kiterjedésű, lokális hálózat MAN (Metropolitan Area Network): városméretű hálózat WAN (Wide Area Network): nagytávolságú hálózat Orliczki Frigyes6

7  Topológia alapján Sín : Orliczki Frigyes7

8 Gyűrű: Orliczki Frigyes8

9 Fa: Orliczki Frigyes9

10 Csillag: Orliczki Frigyes10

11 Orliczki Frigyes11 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Hálózatok és hatlépésnyi távolság. Mi is az a „hatlépésnyi távolság”?  Karinthy Frigyes: Minden másképp van > Láncszemek (1929)  Stanley Milgram kísérlete."

Hasonló előadás


Google Hirdetések