Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

KIVONULÁS KÖNYVE 3:6 – 3:20 exodus az elhívás. ISTEN JELENLÉTÉBEN - Angyalok: Abban az esztendőben, amikor Uzzijjá király meghalt, láttam az Urat. Trónján.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "KIVONULÁS KÖNYVE 3:6 – 3:20 exodus az elhívás. ISTEN JELENLÉTÉBEN - Angyalok: Abban az esztendőben, amikor Uzzijjá király meghalt, láttam az Urat. Trónján."— Előadás másolata:

1 KIVONULÁS KÖNYVE 3:6 – 3:20 exodus az elhívás

2 ISTEN JELENLÉTÉBEN - Angyalok: Abban az esztendőben, amikor Uzzijjá király meghalt, láttam az Urat. Trónján ült, fent a magasban, és palástja beborította a templomot. 2 Fölötte szeráfok lebegtek, akiknek hat-hat szárnyuk volt. Kettővel az arcukat takarták el, kettővel a testüket fedték be, kettővel pedig lebegtek. Ézsaiás 6:1-3 - Mózes: oldott saru, „elrejtette Mózes az arcát” - Illés: 11 „Gyere ki onnan, és állj meg előttem a hegyen — mondta az Örökkévaló —, mert ott fogok elvonulni előtted!” Akkor hatalmas szélvihar támadt, amely még a hegyet is megrázta, s a sziklákat leszaggatta az Örökkévaló előtt, de maga az Örökkévaló nem volt abban a szélben. Azután nagy földrengés következett, de az Örökkévaló nem volt a földrengésben sem. 12 Utána tűz jött, de az Örökkévaló nem volt abban sem. A tűz után egy halk és szelíd hang hallatszott. 13 Amikor Illés ezt meghallotta, palástjával eltakarta az arcát, kiment és megállt a barlang bejáratánál.” 1 Kir. 19:11 elhívás

3 ISTEN ELSŐ VÁLASZA „Bizony, én veled leszek.” 3:12 „én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig” Mt. 28:20 az elhívásunkhoz elhívás

4 Asszíria királya felvonul Ezékiás király ellen. 1Kir.18 „ 16 De megkíméltelek, mert célom van veled. Nem öltelek meg, hogy rajtad mutassam meg (erőmet) hatalmamat, és hogy hirdessék híremet-nevemet az egész földön” 2 Móz. 9:16 [7. csapás – jégeső – előtt] elhívás „MI A HÍR NEVE?”

5 elhívás ISTEN MÁSODIK VÁLASZA az elhívásunkhoz „Vagyok, aki vagyok” „Vagyok, aki a Lét vagyok” - Héberül: „ ejhe, aser ehje ” „Leszek, aki leszek”

6 elhívás ISTEN BEMUTATKOZÁSAI „Jahve-jiréh” az Örökkévaló lát (1Móz.22:14) „Jahve-nisszi” az Örökkévaló a zászlóm (2Móz.17:15) „Jahve-cidkénu” az Örökkévaló a mi igazságunk (Jer.23:6) „Jahve-salom” az Örökkévaló a béke (Bír.6:24)

7 elhívás ISTEN „EHJÉ”- NEK NEVEZI ÖNMAGÁT JAHVEVAGYOK [LÉT] - ÖNMAGAM ÁLTAL LÉTEZŐ ÖRÖK ISTEN MIRE VAN SZÜKSÉGED? Életre? „Én vagyok az élet” Igazságra? „az Örökkévaló a mi igazságunk” Békét óhajtunk? „Ő a mi békességünk” Bölcsességet, megszentelődést, megváltást elfogadást keressük? „ Isten az, aki véghezvitte, hogy ti Krisztusban vagytok. Így lett Krisztus a mi bölcsességünk, és általa fogadott el Isten bennünket. Krisztusban választott külön minket Isten a maga számára, és általa váltott meg bennünket.” 1 Kor.1:30

8 elhívás SZEMÉLYES KAPCSOLATOM ISTENNEL „héberek Istene” vagy „ehje aser ehje”, „Vagyok aki a Lét vagyok” Örökkévaló Isten, aki megismerhető, szent, győztes, békesség, igazság, szeretet Istene… ÉLET.


Letölteni ppt "KIVONULÁS KÖNYVE 3:6 – 3:20 exodus az elhívás. ISTEN JELENLÉTÉBEN - Angyalok: Abban az esztendőben, amikor Uzzijjá király meghalt, láttam az Urat. Trónján."

Hasonló előadás


Google Hirdetések