Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

TÁMOP 2.2.3-07/1-2F-2008-0011 Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13. évfolyam Grafikonok Szabó László 2009.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "TÁMOP 2.2.3-07/1-2F-2008-0011 Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13. évfolyam Grafikonok Szabó László 2009."— Előadás másolata:

1 TÁMOP 2.2.3-07/1-2F-2008-0011 Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13. évfolyam Grafikonok Szabó László 2009

2 PROJEKTIRÁNYÍTÁS SZÁMÍTÓGÉPPEL Project nézetek, grafikonok

3 Erőforrás diagram Az erőforrások leterheltségét az erőforrás kihasználtsága lapon kívül grafikusan is megtekinthetjük, ehhez válasszuk az erőforrás grafikus nézetet

4 Erőforrás diagram A pirossal jelölt tevékenység túlterhelt:

5 Erőforrás diagram Beállítási lehetőségek:

6 Projekt nézetek  Project-nézetek típusainak, formátumainak és összetevőinek megértése Project-nézetek típusainak, formátumainak és összetevőinek megértése  A használt nézet kiválasztása A használt nézet kiválasztása  Adatok feldolgozása a nézetben Adatok feldolgozása a nézetben  A nézetek formázható elemei A nézetek formázható elemei

7 Project nézetek típusainak, formátumainak és összetevőinek megértése A Project különböző típusú nézeteket biztosít, amelyek projektinformációt mutatnak be különböző formátumok és összetevők – például táblázatok, szűrők, csoportok és részletek – használatával. Fontos érteni e tulajdonságok közti különbséget. Típusok A Project háromféle típusú nézetet használ Ezek a tevékenységnézetek, hozzárendelés-nézetek valamint a hozzárendelések összesített és időfázisos munka- és költségadatait megjelenítő nézet.

8 A használt nézet kiválasztása  Nézetek listájának a Project ablak oldalán lévő ablaktáblában való megtekintéséhez a Nézet menün kattintson a Nézet sávra. A Nézet sáv ikonokat jelenít meg a Nézet menüben felsorolt ikonokhoz.

9 Formátumok A Project-nézetek több különböző megjelenítési formátumot használnak. Nézetformátumok: Gantt- diagram, hálódiagram, grafikon, lap, kihasználtság és űrlap.

10 Adatok feldolgozása a nézetben  A nézetek olyan adatokat jelenítenek meg, amelyeket a Project kiszámol, és megad a számított mezőkben. A Project például automatikusan megjeleníti a kezdési dátumot az egyes tevékenységek Kezdés mezőjében. Továbbá a Project frissíti az általa kiszámított adatokat, ahogy Ön megváltoztatja a kapcsolódó projektinformációt. Egyes esetekben szerkesztheti a számított adatokat.

11 A nézetek formázható elemei  Mielőtt a nézet kiválasztását követően megkezdené a projekt adatainak közzétételét, szükség lehet a nézet formázására. A projekt áttekinthetőbbé tételéhez például kiemelheti a mérföldköveket, a vállalati szabványoknak megfelelően módosíthatja a tevékenységsávok színét, vagy a szervezeti terminológiának megfelelően változtathatja meg a mezőcímeket. A nézetek testreszabása egyszerűen elvégezhető, és a módosított nézeteket későbbi használatra mentheti is.

12 Összetevők Mindegyik nézet különálló elemekből – például táblázatokból, szűrőkből, csoportokból és részletekből – áll. Ha egy nézet egyes tevékenységeire, erőforrásaira vagy hozzárendeléseire kíván összpontosítani, megjeleníthet egy másik táblázatot, és módosíthatja az alkalmazott szűrőt vagy csoportot. Egyes nézetekben a megjelenített adatok típusát is módosíthatja.


Letölteni ppt "TÁMOP 2.2.3-07/1-2F-2008-0011 Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13. évfolyam Grafikonok Szabó László 2009."

Hasonló előadás


Google Hirdetések