Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Újsolt Informatika Házdolgozat Fekvése A település Apostag és Solt között fekszik. Két csatorna – keletről a Kiskunsági öntöző-, nyugatról pedig a Fűzvölgyi.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Újsolt Informatika Házdolgozat Fekvése A település Apostag és Solt között fekszik. Két csatorna – keletről a Kiskunsági öntöző-, nyugatról pedig a Fűzvölgyi."— Előadás másolata:

1

2 Újsolt Informatika Házdolgozat

3 Fekvése A település Apostag és Solt között fekszik. Két csatorna – keletről a Kiskunsági öntöző-, nyugatról pedig a Fűzvölgyi – fogja össze.

4 Megközelíthető Az 51-es főútról, balra történő leágazással. Távolsági busszal a Néplig metrómegállónál lévő buszvégállomásról.

5 Története Újsolt közigazgatási területe a XX. század elején gróf Nemes Albert tulajdona volt. Bérlője Tóth családnevű. Erről kapta nevét a Solthoz tartozó Tóth-major, a későbbi Újsolt, amely 1950-ben önálló községi címet kapott.

6 Néhány képkocka a község nevezetességeiről, életéről

7 Szent István napja Szent István ünnepéhez kapcsolódva 1993 óta rendeznek falunapot az újsoltiak, akiknek különböző rendezvényekkel kedveskednek a szervezők.

8 A kegyhely A község belterületén 1904. óta áll ez az út menti kereszt, amit Szellák Györgyné rendszeresen gondoz.

9 Köszönöm a figyelmet Készítette: Orbán Gábor Gazdálkodás- menedzsment 1. Évfolyam 3-as csoport Oktató: Bunkóczi László


Letölteni ppt "Újsolt Informatika Házdolgozat Fekvése A település Apostag és Solt között fekszik. Két csatorna – keletről a Kiskunsági öntöző-, nyugatról pedig a Fűzvölgyi."

Hasonló előadás


Google Hirdetések